etelä vantaan ratsastuskoulu

kundi-22-

oisko kellään kokemusta etelä vantaan ratsastuskoulusta?

olen siis vasta harrastuksen aloittava...

53

8949

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä_82_

      Olen käynyt kyseisellä tallilla yhden ainoan kerran irtotunnilla.. Talli vaikutti oikein kivalta ja hevoset ja ihmiset mukavilta. Mutta ainoa syy, miksi en tallilla alkanut käydä, oli isot ratsastusryhmät. Tai ainakin sillä tunnilla jossa olin, ratsastajia oli noin 10, joka on mielestäni jo liikaa..Tosin tunti oli silloin pienemmällä kentällä, siellä kun oli myös toinen paljon isompi kenttä. Ja pääkaupunkiseudulla ryhmät kyllä ovat melko isoja suurimmassa osassa talleista..

      Mutta kannattaa käydä itse paikanpäällä katsomassa. En tosiaan osaa tarkemmin sanoa paikasta, kun en sitä tämän paremmin tunne..Ja alkeisryhmät varsinkin uskoisin olevan pienempiä..

    • Tyttö97

      Juu mä ratsastan evr:llä ja ihan vakituisena.
      Tallialue on erittäin siisti ja tallilla on maneesi ja 2 kenttää. Ihanat maastot piristävät ihanasti kuumaa kesäpäivää. Jopa aivan alkeisratsastajat pääsevät käymään maastossa;)
      Opetus on erittäin mukavaa ja hevoset tekevät 3-4/h päivää, mutta silti pysyvät erittäin virkeinä ja reippaina. Erillaisia persoonia hevosisita löytyy. On haastavaa ja helppoa. Tunnella mennään selkään aina jakkaralta, koska se on mielyttävämpää hevosten mielestä. Myös tunneilla mennään monta kertaa samalla hevosella, jotta heppa oppii tuntemaan sinut. Moni sunnuntai on kilpailuita este ja koulu ja niihin pääsee osallsitumaan. Pääkaupunk iseudulla on isot ryhmät ratsastuskouluissa ja evr:llä eli Etelä-Vantaan Ratsastuskouulssa ryhmät ovat max 10/hlö. Kuitenkin kivat opettajat pitävät huolen, että sinua ei "unohdeta" tunnilla;) Tallille kannattaa tulla puolituntia enne omaa ratsastusta ja tallin seinältä näet kenellä menet. EVR:n hevosilla ei käytetä suojia, mutta martingaalit ovat yleisiä monilla hevosilla. Sinun kannattaa soittaa ja tiedustella tallista:D Jos kuitenkin kaipaat evr:n tapaista, mutta pienempi ryhmäistä niin suosittelen Tolkinkylän Ratsastuskoulua:D

    • Johku

      Millaisia leirejä on täällä? Olisin kamujeni kanssa kiinnostunut lähtemään tänne leirille, ja olisi kiva tietää, onko täällä nyt sitten kivaa :D Millaiset ovat myös leiri- ja tallitilat?

      • Mouuu

        Olen ite ollut kaks vuotta evrk leirillä ja meen nyt kolmannen vuoden sinne! Siellä leirilt ovat tosi hyviä mielestäni, paljon tekemistä, uusia tuttavia, hauskanpitoa, 2h ratstusta, kivoja hevosia ja voi valita meneekö vuokra, este tai yleis leirille yleis leirillä on yleensä nuorempia ihmisiä, vuokra ja este leireillä on vähän vanhempia ridaajia yleensä!


    • siellä ridaaja

      Olen itse aloittanut tunnit juuri EVR:llä. Tykkään kyllä paikasta. Maneesissakin pystyy tehdä tehtäviä eikä se ole liian täysi. Tunneilla on n. 8 ratsastajaa, mutta joskus enemmänkin. Suojia käytetään osalla hevosista. Paljon on martingaaleja, mutta toisilta tuntilaisilta voi pyytää apua niiden laitossa :)

      • Hauska taikuus

        ihan surkee paikka


    • UPEA PAIKKA

      Olen ratsastanut EVRllä jo 3 vuotta ja erittäin tyytyväinen olen ollut. Tunnit on tasokkaita, henkilökunta on mukavaa, Hyvät opettajat, Mukavat ja kokeneet hevoset, Ilmapiiri on hyvä.

      Plussia
      Ei hoitajatoimintaa; Ratsastajat saavat itse hoitaa hevosen, ja ikävät ponitytsyt ja poitsut eivät pompottele lellikkiensä paskahommien hoitamista varten.
      Tallille saa tuoda koiria jos ne pitää hihnassa eivätkä ne hyökkäile muiden koirien kimppuun
      pukuhuone
      kerhotila
      laajat maastot
      iso kenttä
      pikkukenttä
      maneesi


      Miinuksia en keksi, talli on niin hyvä paikka ettei minulla siitä ole sanoimista. Käyn siellä nyt ja tulen aina käymään. Ihana paikka, paljon hgeppoja ja poneja, siisti talli....

      suosittelen ehdottomasti!

      • Huolestunut

        Kävin yhdellä yksärillä. Varusteet tosi likasia. Yhteiset likaiset suojat kaikilla hevosilla. Satulahuopiin oli pinttynyt likaraidat ja huovat haisivat. Hevosten kavioita ei oltu putsattu aikoihin. Täynnä kovaa savea, keskellä iso kivi. Ratsastuksen jälkeen mustään ei löytynyt edes sientä että olisi voinut hikistä hevosta putsata. Harjat yhteiset ja kuten ehkä jo voi arvata, likaiset. Tapana näytti olevan, että tunnin jälkeen hevosta EI harjata. Hepalla jolla ratsastin, oli iso hyllyvä patti jalkataipeessa. Oliko se paise vai jotain muuta?


      • Sanonpahan vaa
        Huolestunut kirjoitti:

        Kävin yhdellä yksärillä. Varusteet tosi likasia. Yhteiset likaiset suojat kaikilla hevosilla. Satulahuopiin oli pinttynyt likaraidat ja huovat haisivat. Hevosten kavioita ei oltu putsattu aikoihin. Täynnä kovaa savea, keskellä iso kivi. Ratsastuksen jälkeen mustään ei löytynyt edes sientä että olisi voinut hikistä hevosta putsata. Harjat yhteiset ja kuten ehkä jo voi arvata, likaiset. Tapana näytti olevan, että tunnin jälkeen hevosta EI harjata. Hepalla jolla ratsastin, oli iso hyllyvä patti jalkataipeessa. Oliko se paise vai jotain muuta?

        Mun on nyt pakko kommentoida tähän. Oon ollu kohta 3 vuotta EVRK:lla vakkarina. Se että varusteet, suojat ja hevosten kaviot on likasia on täysin ratsastajien vika! Siihen ei voi omistaja vaikuttaa, kuin muistuttamalla ratsastajia ja niin hän myös tekee! Mutta toi että hevosten kavioita ei oo putsattu aikoihin on kyllä liiottelua.
        Se että harjat on yhteiset, johtuu talliremontista. Hevosilla oli kyllä omat harjat, mutta remontin takia tallilla on epäjärjestystä väliaikaisesti. Mutaseksi harjat varmasti tulee syksyn keleillä, ja niitä onkin sitte vähä hankalmpi lähtee tunnilla käyvän märästä mudasta putsaamaan.
        Hevoset pitäisi harjata tunnin jälkeen, mutta kaikki eivät sääntöjä noudata.
        Joa haluat hikistä hevosta viilentää sienen ja veden avulla henkilökunnalta voi pyytää siihen tarvittavat äskenmainitut välineet. Samaten jos hevosella on patti/haava tai mitä vain normaalista poikkeavaa siitä pitää kertoa tallityöntekijöille! Eihän ne muuten saa niistä tietää.

        Sanoisin että yhdellä tunnilla käyneenä sä voisit ottaa asioista selvää, ennenkun tuut nettiin haukkumaan.

        Aikalailla kaikki hyvät puolet onki jo mainittu. Yhtenä miinuksena antaisin tallissa olevien avustajien nuoren iän.
        Se että tunneilla olisi enemmän kuin 8 ratsukkoa ei pidä paikkaansa, ellei ole VAHINGOSSA tullut ylibuukkausta. Eli tunneilla max. 8 ratsukkoa.
        Nykyään hevoset myös tekevät 1-3h/pv ja jokaisella on yksi vapaapäivä viikossa. Noi ketjun ekat viestit on vanhentunutta tietoa.


      • Stadin

        Nykyään opet OK ja kivoja. Kotisivuja ei ole päivitetty vuosiin: esimerkiksi bussiyhteydet ovat muuttuneet (linjanumerot ja reitit) mutta tietoja ei ole päivitetty. Vanhoja hevosia on pidetty liikaa tunneilla (esim. Labbas ja Flora) tarkoituksena on kai säästellä "parempia" hevosia Klo 20-21 tunneille. Opettajat eivät saa itse jakaa hevosia (hehän tietävät PARHAITEN oppilaan osaamisen ja fyysiset rajoitukset.

        Muuten henkilökunta on OK, mutta Maisan poikaystävä, "talonmies" Tommia ei kiinnosta muu kuin ruuvailla ikivanhaa ex-ralliautoaan. Tyyppi on lisäksi valinnut eräät henkilöt joille v******ee urakalla. Ja rakennusten räystäitä ei ole kertaakaan siivottu nykyisten omistajien aikana. Traktori oli toissa talvena koko ajan rikki, ei kai "tekijämies" Tommi osannut korjata sitä...


      • Stadin

        Unohtui. hevostelin E-VE:llä v.2000-2013 joten kokemusta on...


      • Stadin

        Syksyllä 2010, kun nykyisen omistajan aikana, kävi perusteellinen väestökato: paikan vanhat asiakkaat eivät näköjään pitäneet nykyisen omistajan systeemeistä. Monet ryhmät olivat lähes tyhjiä syksyllä 2010-keväällä 2011. Muutaman viime vuoden aikana E-VR:llä on tehty urakalla remonttia, tyypillistä niille remonteille on ollut että ne eivät ole tahtoneet millään tulla valmiiksi. Ylätallin (ja alatallin) uudistamisen kyllä ymmärrän mutta en jaksa käsittää, miksi isompi kenttä piti laajentaa vielä isommaksi: senkin valmistuminen venyi ja venyi ja tunnit oli pidettävä kesäaikana liian pienellä yläkentällä.
        Viime keväänä vakiotunnin hinta nousi 2€ (!) ja ensi vuodeksi 1€. Tahtoo sanoa, että pankki on alkanut vaatia saataviaan takaisin ja jostahan ne rahat on revittävä. Saas nähdä, vieläkö nykyE-VR on vielä pystyssä parin vuoden päästä vai onko velkoja (=pankki) pistänyt koko hoidon vasaran alle. Enpä menisi (enää) ottamaan vakiotuntia E-VR:ltä. Eihän sitä tiedä... :confused:


      • Stadin

        Niin, nykyiset vakiotuntilaiset ovat tulleet E-VR:lle alkeistuntien kautta. Ja vannovat paikan nimeen kuin jeholavainen raamattuun. Niitä "vanhoja" ratsastajia löytynee enää parilta myöhäistunnilta arki-iltoina.


    • illi7463

      Ollaan menossa tonne ehkä kesä leirille. onko siellä hyvät hepat kiva opettaja.

      • Menen sinne leirille

        Evrk:l on hyvä opetus ja mukavat hevoset! Suosittelen mennä sinne leirille


    • Evrk on paras

      Alkeiskurssi on tosi hyvä ja opettavainen! Olen ite ollut taluttamassa alkeis kursilla, näin siel oppi tosi monta ratsastajaa ratsatamaan

    • Tolkinkylän ridaaja❤️

      Umm.. Kävin EVRK kesäleirillä 2011 ja on mukavat hevoset! Ihania ja kilttejä kaikki! Mutta yks miinus siitä, että ei koskaan vastata puhelimeen, ja jotenkin tuli tunkkainen olo... Ja huone missä nukuttiin oli kylmä vaikka olikin 4 patteria. Mutta muuten tosi kiva talli! ❤️

    • Eihyvä

      En oikein pidä tallista. Suurimmalla osalla hevosista on pilttuut jotka ovat minusta epäreiluja tuntihevosia kohtaan. Ne käyvät tunneilla ja tunnin jälkeen pilttuuseen jossa ei ole edes turvetta. Ne eivät pysty makaamaan siella joten itse en pidä siitä. Muuten ihan hyvä talli mutta hevoset ja niiden varusteet olivat likaisia ja satulihuovat haisivat hielle ja ummehtuneelle!

      • tuntiratsastaja

        Tunnin jälkeen pilttuuseen aivan totta mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa kun pilttuut. .Karsinatallia ei enää saanut sillä liian pieni talli johon karsintaeivät olisi täyttäneet kkriteereitä. ja hevoset pääsevät kyllä heti kun ne on hoidettu ulos


      • Ankis

        Itse asiassa isoin osa hevosista saa nykyisin elää uusitussa pihatossa, jossa saavat elää hevosmaisesti yhdessä laumassa :) Pilttuussa hevoset ovat vain tunneille laittoa varten tai odottamassa ulos pääsyä/ruokaa.


    • Entykkää

      Ratsastin etelä-vantaan ratsastuskoululla n.4vuotta.Äitini ratsasti siellä pitkään kun tallin omisti toinen nainen,oli sillon tosi mukava ilmapiiri ja hyvät tunnit.En ratsastanut siellä silloin koska olin tosi nuori,mutta olin usein tallilla mukana ja pääsin välillä hepan selkään kun äiti talutti.Aloitin ratsastuksen muualla mutta 5vuoden päästä vaihdoin evrk:lle.Omistajaksi oli vaihtunut Maisa niminen nuori nainen.Tuntuu ettei hänellä ollut yhtään kokemusta tallin ylläpitämisestä,kun 5vuotias lapsikin hoitaisi työnsä paremmin.Sain aina tunnille Aaran tai jonkun vanhan hevosen jolla ei pääse kehittymään.Tallin puhelimeen ei ikinä vastattu,joitain oppilaita suosittiin ja toisia syrjitiin,harjat,suojat,satulahuovat ja kuolaimet olivat aina todella likaisia.Hevoset saattoivat seistä monta tuntia pilttuussa kamat päällä odottaen seuraavaa tuntia.Jos hevonen tylsistyi ja alkoi esim. heiluttamaan narua,niin tallitytöt tai Maisa alkoi karjumaan ihan täysiä,joka ei ole reilua hevosta kohtaan,joka joutuu vaan seisoskelemaan tuntitolkulla.Olihan siellä taitavia hevosia mutta niitäkään ei saanut tunnille kun kerran vuodessa vaikka taso riittäisikin.Maisa ei edes tullut ikinä katsomaan tunteja mutta silti päätti hevoset,jotka eivät melkein ikinä vastannut ratsastajan tasoa.Loppupuolella sain alkaa mennä Lotta nimisellä hevosella,josta sitten tykkäsin kovasti,ja jolla kehityin.Maisa sai jostain aivojensa sopukoista idean,että nyt hankitaan kokoajan nuoria hevosia ja myydään hyvät pois,vanhat hevoset kulutetaan loppuun ja hankitaan uusia tilalle kunhan ne vanhat kuolee pois.Kun tämä meininki alkoi vaihdoin tallia.Vuodessa olen oppinut kirjaimellisesti 3krt enemmän kuin mitä olen oppinut evrk:lla 4vuoden aikana.Ne jotka ratsastavat siellä voivat minun puolesta jäädä huonoon opetukseen,järkyn isoihin ryhmiin ja kamalaan ilmapiiriin,mutta muilla talleilla varmasti kehittyisivät paremmin....

      • sejokaoikeastitietää

        Voi olla, että maisa oli alkuaikoina kokematon eikä ihan osannut hallita tallin pitämistä. Nykyään evrk pyörii todella hyvin, tosi suosittu ja hyvä maineinen paikka. Seurakin valittiin sinettiseuraksi, kisat suosittuja eli osallistuu paljon ulkopuolisiakin ja leirit aina täynnä. Hevoset seisovat korkeintaan noin puoli tuntia varusteet päällä, yleensä eivät sitäkään. Ja luulisi hevosen tykkäävän enemmän olla varusteteet (tottakai löysätty satulavyö jne) päällä vähän aikaa, kuin että vartin ilman varusteita ja koko ajan joku ottamassa satulaa pois ja laittamassa takaisin... Hevoset jakavat OPETTAJAT, eivät maisa! opettajat tietävät, kuten sanoitkin, ratsastajien tason ja kehityksen kohteet paremmin. Eli enpä usko että olet ollut tasoltasi tarpeeksi hyvä muille kuin vanhoille ja kokeneille hevosille, jos et ole niitä saanut..... Tunneilla max 8 ratsukkoa, ei millään tavalla isot ryhmät jos vertaa muiden pk seudun tallien yleensä noin 10 hlö ryhmiin.. Ja jos 8 on sinusta liikaa, voi mennä pienryhmään, joissa max 4 ratsukkoa :)


    • Entykkää

      Muutama ystäväni ratsastaa kyseisellä tallilla vieläkin.Kertovat että Aara ja Flora käyvät vielä estevalmennuksissa,en tiedä onko tämä totta mutta jos on niin herranjumala.Aara on nettisivujen mukaan jo 26v ja Flora on yli 20,hevoset olivat jo silloin ihan poikki,en osaa kuvitella niitä nyt.

      • Nerann

        No ei kyllä todellakaan pidä paikkaansa. Flora ei enää hyppää yli 40cm esteitä, puhumattakaan minkäänlaisesta estevalmennuksesta. Voisit tarkistaa "faktat" ystäviltäsi ennen kuin kirjoittelet tuollaista.


    • StadinC

      Entykkää: Tasan samoja kokemuksia meikäläiselläkin. Jostakin syystä meikäläiselle tupattiin usein Floraa vaikka sen ravi kävi selän päälle. Ja jos ihmettelin Maisalle hevosten jakoa, tuli häneltä kuin apteekin hyllyltä tukku tekosyitä, miksi en saanut pyytämääni hevosta. Tunnin lopulla opettajat aina kysyivät hevostoiveita, mutta turhahan sitä oli toivoa jotakin hevosta koska Maisa ei suvainnut antaa sitä...minusta se oli todella asiakkaan aliarvioimista. Ja tiettyjen asiakkaiden syrjimistä ja toisten suosimista.

    • StadiinC

      Näyttää nyky E-VR kehittyneen lasten ja nuorison paikaksi. Kehitystä parempaan ei tapahdu, sillä vekarat eivät osaa/älyä antaa palautetta. Ja niiden Maisan suosimien asiakkaiden mielestä E-VR on tottakai maailman PARAS paikka...Huomatkaa se, että 98% nykyisistä asiakkaista on aloittanut siellä alkeistuntien kautta vuoden 2010 jälkeen; vajaan 5 vuoden kokemuksella eivät vielä tajunne asioiden todellista tilaa.

    • StadinC

      ...Näyttää siltä, että niistä vanhoista hevosista yritetään päästä eroon tavalla tai toisella. Vanhojen hevosten liiallinen käyttäminen tunneilla (ja ns.parempien hevosten pihtailu suosikkiryhmille/ihmisille) on silkkaa typeryyttä ja eläinrääkkäystä. Esimerkiksi Labbas saattaisi olla vielä elossa jos sitä olisi käytetty järkevämmin, eli yksi tunti päivässä; sen sijaan sitä rääkättiin jopa 3 tuntia päivässä nykyisen omistajan aikana.

    • StadinC

      ...Aarakin sitten on lopetettu, onnistuivat ajamaan sen(kin) loppuun...Lepää rauhassa, Aara!

      • Anonyymi

        Pakko tulla tänne näin myöhään kommentoimaan. Aara lopetettiin koska se liukastui jäällä. Aaran jalka murtui aika pahasti eikä sitä saatu enään kuntoon. Päätettiin että oli parempi lopettaa Aara kun antaa sen kärsiä!! Silkkaa pötyä toi sunkin kommentti!
        Oon käyny evrk:lla monta kertaa kun mun kummitäti ratsastaa siellä. Tosi mukava paikka. Aara oli kyllä mun lemppari mut on Pimukin musta aika kiva. Mut ennenku tuutte tänne kommentoimaan nii ottakaa selvää tästä tallissa tai käykää itse paikan päällä! Tosi ihana paikka


    • Ratsastajareetta

      Tallilla on mukava ilmapiiri, sinne on kiva mennä. Pihatto tuntuu hyvältä ratkaisulta hevosille. Mukavat ja taitavat opettajat. Pk-seudun talleista paras kokonaisuus omaan harrastamiseeni, vaikka seudulta löytyy useita hyviä talleja.

    • iiiiimk

      Mun on pakko sanoa tähän, että EVRK on paras talli jossa olen käynyt (Dumissa, kilossa, peikillä ja muilla talleilla käynyt). Ilmapiiri on todella hyvä ja sellaiseen ilmapiiriin en ole törmännyt milläkään tallilla. Hevosia on erilaisia ja jokainen hevosista on mukavia. Opettajat ovat todella mukavia ja osaavat opettaa tsemppaavasti ja hyvin. Tallin omistaja on myös todella mukava!
      Ainoana miinuksena sanon, että en ymmärrä miksi n. 10-vuotias tekee jotain tallitöitä tai tuntiavustajan hommia. Sen takia hevoset tulee välillä aina liian myöhään talliin ja sitten ei ole enää aikaa rauhassa laittaa hevosta kuntoon. Mielestäni noin pienelle lapselle ei kannattaisi antaa vastuuta noin "suureen" työhön.

    • Heppa44

      Olen kiinnostunut aloittamaan ratsastuksen Etelä-Vantaalla. Mikä on tilanne tälle hetkellä tallilla? Toimiiko se että omistaja valitsee hevoset?

      • ratsastajja

        omistaja ei enää valitse hevosia, vaan opettajat :) Nykyään ainakin ihan super kiva paikka, ratsastajat päässeet suomen nuorison parhaimmistoon, joka kertookin opetuksen tasosta! lisäksi srl myönsi tallin seuralle sinettiseura palkinnon!


    • StadinC

      No se on hyvä jos se Maisa on ottanut opikseen. Eniten pidin E-VR:llä Pauliinasta eli Paukusta. Kyllä niiden muidenkin opettajien kanssa tulee toimeen! ;)

    • Idjrbdldn

      Mä oon menossa sinne tänä vuonna leirille. Kävimme äitini kanssa katsomassa tallia ja se vaikutti oikein mukavalta. Jos joku on käynyt siellä leireillä niin voisitko kertoa millaista siellä oli?? Millaisissa tiloissa yövyitte??

    • ihanatalli

      EVRKlla on:
      Opetus on monipuolista ja mainiota!
      Hevoset ja ponit suurin osa* kilttejä ja kaikki ihania ratsastaa.😊 (* pari äksyä hevosta ja poni löytyy)
      Tallihenki on mitä parhain!❤
      Paljon kisoja ja tapahtumia joka parantaa tallihenkeä entistä enemmän!😍
      Suht siistit ulko ja sisätilat.😉 (pari lätäkköä ei ihanaa menoa haittaa)
      Maastot, maneesi ja kenttä oikein mainiot😇 (kesällä maneesi ja kenttä voi pölistä mutta useintilanne korjataan)
      SUOSITTELEN TALLIA KAIKILLE MITÄ SUURIMMALLA SYDÄNMELLÄ!😘

    • Harkitsevainen

      Moi:)
      Harkitsisin E-VRK'lle esteleirille tulemista niin suositteletteko? Oon kuullu monelta kehumista hevosista ja ilmapiiristä. Pitääkö paikkansa?

      • Leirille2018

        Minä olen menossa tuolle 29.7 alkavalle. Mille sinä? 😍😍


      • Harkitsevainen

        17.6 alkavalle eli ei olla samalla😥


    • ToinenHarkitsija

      Minäkin haluaisin kuulla vähän kokemuksia lähiajoilta. Olen ollut vuoden ajan ratsastustauolla ja harkitsen tuonne menemistä tunneille, ehkä leirillekin. Haluaisin kuulla plussia ja miinuksia, jos mahdollista. PS. Minulle tärkeintä tallilla ei ole niinkään puitteet, vaan hevosten kohtelu ja niiden tyytyväisyys. Toki puitteet (varsinkin hyvät maastot!) on plussaa. :)

      • Leirille2018

        Mille leirille olisit menossa? Menen nyt ekaa kertaa Evrk lle leirille 😶 ja yksin... Odatan nyt vain leirikirjettä. Menen tuolle 29.7 alkavalle, jännittää ja oon lukenu sivut 1000 kertaa 🤣


    • Heikaikkixd

      Kuka tulee nyt ensiviikolla alkavalle esteleirille? 😊

    • Niase

      Millainen se Maisa on? Millaiset opet? Millaiset maastot? Voiko hevoset hyvin? Montako tuntia hevoset tekee päivässä? Onko ne karsinoissa vai pilttuissa? Onko kuiviketta kunnolla ja heinää?

    • Anonyymi

      Joo olen ratsastanut siellä jo 2vuotta on tosi hyvä Talli Suosittelen.

    • Anonyymi

      Maisa on tyhmä, luultavasti Suomen tyhmin ratsastuskoulun vetäjä. Ja hänen poikaystävänsä on vielä tyhmempi. Opet (kuten Paukku) ja hevoset ovat kivoja.

      • Anonyymi

        Millä lailla tyhmä? Omistaja kuitenkin nyt vaihtunut..


    • Anonyymi

      no mutta jos siellä ei ole hoitajatoimintaa lainkaan, niin kukas ne varusteet putsaa? tallityöntekijät vai? ymmärtääkseni varusteiden putsaus on yleensä hoitajienhommaa. (jos kuolainten pesua ei lasketa)

    • Anonyymi

      Ite oon nyt päälle vuoden käyny evrklla ja sinänsä joo ihan ok paikka, mutta niin monet kerrat olen nähnyt hevosten luimivan ja purevan harjauksesta, satulasta yms. Että sattuu sydämeen kun ainoa ohje mitä tallityöntekijät on on "huitase sitä" tai sitten hevosten kipukäytöstä selitetään sanoilla "se on aina tehny tolleen". Joo, vaikka hevonen olisikin pitkään tehnyt niin se ei tarkoita että se oli ok.
      Monet hevoset ovat tunneilla todella agresiivia jos muut hevoset tulevat edes parin metrin päähän. Erään tamman melko selvää kipukäytöstä kuitataan sanoilla "se on tamma". Niin kamalaa, että 2021 tämmöset uskomukset yhä elävät...
      No muuten tallista: tallin pihapiiri on iso, siisti, hevosilla kivat pihatot. Tavarat löytää yleensä hyvin paikoilleen. Iso kenttä, mutta sen vastapainoksi todella pieni maneesi minne 8 hevosen ahtaminen on hankalaa ja tilaa ratsastaa ei oikein ole lainkaan.
      Tallityöntekijät ja opet, keiden tunneilla olen ollut, ovat mukavia, mutta heiltäkin kuuled välillä päättömiä ohjeita kuten käskyjä lyödä hevosta?
      Kaikki hepat on tietenkin ihan super kivoja ja erilaisia persoonia, vaikka joidenkin todellinen luonne on piiloutunut kipukäytöksen taakse, mikä on tietenkin todella surullista.
      En väitä etteikö jotkin, tai jopa monet evrkn hevosista olisi ihan onnellisia, jos nyt tuntihevonen voi kovin onnellinen olla. Mutta väitän, että ihan liian moni evrkn heppa kipuilee jotain: kenties mahahaavaa tai jotain muuta ikävää. Ja joillekin hepoille ratsastuskoulujen vaihtuvat käsittelijät eivät sovi. Joten jooko, voitaisiinko vuonna 2021 jo alkaa pikkuhiljaa kuunnella niiden hevosten viestejä eikä sivuuttaa niitä.

      • Anonyymi

        Oon samaa mieltä ja mun mielestä nytten henkilökunnan käytös on parantunut huomattavasti eikä ole enään sellaista "lyö hevosta" tai "huitaise sitä jos se puree tai näykkii". Tallin omista ja on tosi mukava ja helppo pyytää apua jos sitä tarvitsee. Kaikki auttaa mielellään myös tuntilaiset. Hevoset ovat mukavia ja kaikki omia persooniaan. Opetus on parantunut huomattavasti sen 7 vuoden aikana mitä olen käynyt evrk lla. Tallilla liikkuu koiria jotka ovat todella mukavia ja huomion kipeitä välillä. Koirille voi vaikka heittää keppiä. Koirat eivät pure. Talli ympäristö on puhdasta ja tavarat ovat paikoillaan. Hevosten varusteet ovat puhtaita ja harjat myös. Ruokinnasta ja loimituksestakin pidetään hyvää huolta.
        Tunneilla voi mennä ilman satulaa jos kysyy opettajalta luvan ja kaikkea ei ole pakko tehdä jos ei uskalla. Hevoset jakaa yleensä tunnin vetäjä ja tunteja voi varata hopotin kautta. Itse olen alkanut vasta kehittyä parina vikana vuotena kun olen alkanut saada vähän vaativampia hevosia joilla voi oppia paremmin. Huono puoli tallissa on ehkä se että tiedetään jonkun hevosen olevan vaikka herkkä vatsasta sillee että ei tykkää yhtään että annetaan pohjetta tai pidetään painetta suussa koko ajan niin kaikki opettavat eivät reakoi siihen että joku nyt sattuu potkimaan vähän sitä hevosta kun ei saa sitä liikkeelle😭. Itsellä käy sääliksi katsoa sitä hevosta varsinkin jos olen laittanut puhelimen kuvaamaan tuntia ja teen itselleni tai kaverilleni videon tunnista ja näen siinä samalla miten hevosta on kohdeltu.

        Muuten tosi hyvä talli!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oon samaa mieltä ja mun mielestä nytten henkilökunnan käytös on parantunut huomattavasti eikä ole enään sellaista "lyö hevosta" tai "huitaise sitä jos se puree tai näykkii". Tallin omista ja on tosi mukava ja helppo pyytää apua jos sitä tarvitsee. Kaikki auttaa mielellään myös tuntilaiset. Hevoset ovat mukavia ja kaikki omia persooniaan. Opetus on parantunut huomattavasti sen 7 vuoden aikana mitä olen käynyt evrk lla. Tallilla liikkuu koiria jotka ovat todella mukavia ja huomion kipeitä välillä. Koirille voi vaikka heittää keppiä. Koirat eivät pure. Talli ympäristö on puhdasta ja tavarat ovat paikoillaan. Hevosten varusteet ovat puhtaita ja harjat myös. Ruokinnasta ja loimituksestakin pidetään hyvää huolta.
        Tunneilla voi mennä ilman satulaa jos kysyy opettajalta luvan ja kaikkea ei ole pakko tehdä jos ei uskalla. Hevoset jakaa yleensä tunnin vetäjä ja tunteja voi varata hopotin kautta. Itse olen alkanut vasta kehittyä parina vikana vuotena kun olen alkanut saada vähän vaativampia hevosia joilla voi oppia paremmin. Huono puoli tallissa on ehkä se että tiedetään jonkun hevosen olevan vaikka herkkä vatsasta sillee että ei tykkää yhtään että annetaan pohjetta tai pidetään painetta suussa koko ajan niin kaikki opettavat eivät reakoi siihen että joku nyt sattuu potkimaan vähän sitä hevosta kun ei saa sitä liikkeelle😭. Itsellä käy sääliksi katsoa sitä hevosta varsinkin jos olen laittanut puhelimen kuvaamaan tuntia ja teen itselleni tai kaverilleni videon tunnista ja näen siinä samalla miten hevosta on kohdeltu.

        Muuten tosi hyvä talli!

        Olen itse alkamassa käymään kyseisellä tallilla. Onko talli nykyään siis mukava paikka?☺️


    • Anonyymi

      Olen itse heppaillut tällä tallilla 90-luvulla sekä 2000-luvulla. Vanhojen heppojen kohtalot kiinnostaa, Aarasta tuossa jo luinkin. Florankin muistan. Muistaako/tietääkö joku, millaisen loppuelämän he elivät?

      Amor, Väiski, Tiivi-Taavi, Kerttu, Kalle, Ramona, Livonja, Vili, Aarne, Harri, Kake, Isabella, Kaija? Kaikki muistan vielä hyvin ❤️

    • Anonyymi

      Tosi kiva paikka. Hepat saavat tarhata isolla laitumella kavereiden kanssa (en ole moista pk seudulla nähnyt).
      Mitään hevosen lyömiskehoituksia en ole tällä tallilla kokenut, muualla kylläkin. Tunneilla on hyvä fiilis, hyvät ja ystävälliset opettajat, ilmapiiri yleensäkin on hyvä ja terve. Läpinäkyvyys heppojen tuntimäärissä jne on hyvä.

      Tätä ihmettelen, että paljon purevia heppoja🤔olen ollut muutamalla tallilla ja aina löytyy purevia heppoja, JOS ihminen menee ja rykäisee satulan ronskilla otteella ykkösellä tappiin. Itse kiristän satulavyötä askel askeleelta ja mitään puremista en ole kohdannut. Kun menen tallille, kiire pois, en ensimmäiseksi revi kiireellä loimea pois, vaan esim harjaan jalat ensin. Vasta sitten lempeästi loimi pois. Hevonen pitää kohdata lempeästi ja hitaasti, muuten voit saada, mitä tilaat. Hyvä talli💖

    • Anonyymi

      Ihan vaan muutamilla tunneilla käyneenä, mutta vaikuttaa siltä että on tosi positiivinen ja auttava ilmapiiri. Toivottavasti jatkuu näin. Ainakin muihin kokemiini talleihin täällä juurikin korostetaan nykyaikaisia käsityksiä ja hevosten hyvinvointia. Keskustelua on juurikin ollut siitä, miten käsitykset ovat ajanmyötä muuttuneet ja kuinka nykyään ajatellaan näin ja näin ja ymmärretään hevosta paremmin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe