Ekaa kämppä etsimässä

tuuli

Ollaan poikaystävän kanssa suunnittelemassa yhteen muuttamista, syinä lähinnä hankala tilanne kotona ja mieletön halu asua yhdessä. Itse olen 17 enkä saa opintotukia, ennen kuin täytän 18 (3kk päästä). Poikaystävä on 18 ja saisi n 200 euroa opintotukea/kk jos asuisi omassa asunnossa. Töissä emme kumpikaan ole, itse olen lukion tokalla, mies amiksessa vikaa vuotta, jonka jälkeen lähtee inttiin. Kumpikin ovat valmiita tietysti aloittamaan työt jos mahdollisuus omaan kämppään tarjoutuu.

Onko tietoa mistä löytyisi vuokrakämppiä (netistä)?

Sitten vielä, onko kokemusta HOAS-opiskelija-asunnoista? Kuinka homma pelaa? Korvaako kela vuokran intin ajan myös HOASilla asuvalle?

3

842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järjestys

      Ensin kyllä pitäisi olla työ tiedossa ennen kuin lähtee pois vanhempien luota leikkimään omaa kotia. Omaa kämppää ei saa millään tuilla, vuokra-asunnon kylläkin. Mutta ei niitäkään saa ilman tuloja.

      • tuuli

        eihän tässä kukaan oman kämpän ostamisesta puhunutkaan, vaan vuokrakämpästä. ja ei tässä niin tyhmiä olla että ilman vakituisia tuloja lähdettäisi "kotia leikkimään"


    • Tappis

      töihin lähteminen on kyllä välttäätöntä. Jos miehesi saa 200 kuussa ettekä saa mitään muuta.

      Intti maksaa vuokran armeijan ajalta jos asunnossa on asuttu yli 6 kuukautta, eikä se tietenkään maksa kuin poikaystäväsi vuokran, eli jos olette molemmat asunnossa kirjoilla sinä maksat oman osasi.

      Jos saan kysyä, niin mistä ole tpäätellyt saavasi opintotukea kun täytät 18? Tiedätkö millaiset vanhempiesi vuositulot ovat? Oletko laksneut kelan sivuilla paljonko saisit tukea? Moni alle 20 vuotias sitä ei nimittäin saa senttiäkään, bahempien tuloraja on niin mitätön.

      Onko tuo poikaystäväsi opintotuen saanti varmajuttu? Ensinnäkin, opintotukeenhan kuulu asumislisä, joka on 80€ suhteellisesta vuokrasta, muistaakseni nykyään max 200€. Eli jos kasatte vuokraa 500€, on miehesi osuus 250€ josta kela maksaisi n. 200€. Toisen asteen opintotuki on 213€ kuukaudessa(miinus verot), eli maksiissaan tukea on mahdollista saada n 400€ kuussa. Ja jos pelkkä vuokra on 500, edes sitä ei kokonaan saa maksettua. Eli töihin meneminen on välttämätöntä. JA vielä se, saako poikaystäväsi varmasti opintotuen? Ovatko hänen vanhempiensa tulot riittävät pienet? Ne kun ikävä kyllä vaikuttavat tukien maksamiseen aina 20 vuotiaaksi asti, asuit kotona tai poissa.

      Vuokrakämpistä en osaa sanoa mitään, mutta etsikää halpaa. Jos haluaa asua pääkauounkiseudulla, ei tarvitse asua Töölössä.

      Itsekin samassa tilanteessa reilu vuosi sitten olleena haluan varoittaa sinua. Mies lähtee intiinn, jäät yksin väh puoleksi vuodeksi asuntoon, maksat itse kaikki kulusi. Onko se kivaa? Vai kannattaisiko kuitenkin odottaa kunnes armeija on hoidettu alta pois? Entä jos jotakin sattuu? Nämä ovat tosi tyhmiä asioita miettiä etuköteen, mutta se todella kannttaa eikä vaan sokeasti hypätä uuteen elämään. Eikö vanhempienkin luona asumisessa ole puolensa? Talon puolesta on vessapaperit, pesuaineet, astiat, vaatteet ja ruuat.

      Itse muutin melkein 200 km päähän 18 vuotiaana mieheni luokse. Menimme naimisiin, tällä turvasin mm oman opintotuen saanniin. Harkinnan arvoinen vaihtoehto, ehkä. Erona vaan se että miehellä oli asepalvelua jo suoritettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      74
      3374
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3190
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2762
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2062
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      313
      1864
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1795
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      136
      1442
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1261
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1248
    Aihe