kinuskin ohje?

oiskoos kellään pommivarmaa kinuskikakun ohjetta? siis pelkän kuorrutekinuskin? Olen tehny yhdellä ohjeella mut se jotenkin kovettu liikaa ja on todella hankala leikata. Tässä mun ohjeessa on 2 dl kermaa,1,5 dl sokeria,vajaa 1 dl siirappia,keitetään 20min,lisätään rkl voita.Tää maistuu ja näyttää hyvältä mut toi kovetuminen? Vai onko tekniikassa jotain väärää?!
Kostutatko kakun päällykerroksen kuinka kosteaksi,ja mitä laitat kakun täytteeksi?
Ilmianna
Jaa

8 Vastausta


mummoni on ainakin laittanut lakkoja mutta onhan niitä muitakin vaihtoehtoja. kovettumisesta en tiedä. etsi joku ohje netistä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
aina on toiminu, helppo leikata, mutta silti jähmettyy
1½ dl sokria
1½ dl kermaa
vajaa dl siirappia

annetaan kiehua kokoajan sekoittaen, valmista silloin kun tipautat tipan vesilasiin(kylmään)ja kun nostat sen pois, se on sopivan jähmeää
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moi. Mä teen kinuskin seuraavalla ikivanhalla sokeripussin ohjeella. 2dl kermaa ja 1,5dl fariinisokeria. Keitetään kiehuvaksi ja sekoitetaan jatkuvasti, ettei pala. Kinuski sakenee muutaman minuutin kuluessa. Saonneeseen kinuskiin vielä kiilteeksi teelusikallinen aitoa voita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niin, täytteeksi olen laittanut jouluiseen kakkuun jotain hapahkoa (esim. puolukkarahkaa) tai kesäiseen kakkuun esim. mansikka-tuoresurvosta tai vadelmaa. Ja päällimmäinen kerros kannattaa kostuttaa eniten, alimmainen vähiten. Päällimmäinen auttaa myös alempia kerroksia kostumaan. Kostutan yl.jaffalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
JOskus ysiluokan valinnaisköksäs kävi sama juttu... Eli 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokerii... Älä laita siirappii ku puol desii tai siitä tulee frisbee. J keitä vain alle 20 min ja vaik ei ois kunnon kinuskii siel kattilas, kannattaa laittaa voi saman tien.
Itse laitoin voin heti alussa, kun oon niin rebel. noei. Sitten se vaan saostuu paremmin, ja porukan hampaat ei jää kiinni siihen kakkuun.
T: alexi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
voik joku laitaa mitä tarvii kinuskiin. nyyyyyyyttttt
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Kirjoittaja on poistanut tästä viestin

Ilmianna
Jaa
Peruskinuskin ohjehan on ihan 2 dl kuohukermaa ja 2 dl fariinisokeria. Muunnelmia esiintyy, joissa osassa on käytetty siirappia ja joissakin sokerin määrä vaihtelee. Itse onnistun tuolla 2 dl fariinisokeria ja 2 dl kuohukermaa-jutulla.

Näitä keitän itse vain n 7 minuuttia, jolloin kinuski jää todellakin löysäksi ja leikkautuvaksi. Se, kuinka jäykkää kinuskista tekee on tietysti makuasia. Sekoittaa pitää KOKO AJAN keittämisen aikana ja kannattaa tehdä sitä karamellikoetta, eli tiputtaa aina välillä pieni pisara kinuskia kylmää vettä sisältävään lasiin. Jos pisara "hajoaa", niin keitos on liian löysää. Jos se pysyy kasassa, niin valmista on.

Kinuskin kanssa en ole mokannut kuin kerran ja silloin juuri kävi niin, että tuli liian kovaa.
Ilmianna
Jaa
Tässä sulle hyvä ja helppo ohje millä onnistut!

2dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
1tl voita

Kaikki ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10min. Testaa vielä pudottamalla pisara kylmään lasilliseen vettä, pisara pitäisi pysyä pisarana. Sekoittele koko kiehumisajan!

Olen tehnyt tällä ohjeella 3 kinuskikakkua ja hyvää on tullut.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kinuskin ohje?

oiskoos kellään pommivarmaa kinuskikakun ohjetta? siis pelkän kuorrutekinuskin? Olen tehny yhdellä ohjeella mut se jotenkin kovettu liikaa ja on todella hankala leikata. Tässä mun ohjeessa on 2 dl kermaa,1,5 dl sokeria,vajaa 1 dl siirappia,keitetään 20min,lisätään rkl voita.Tää maistuu ja näyttää hyvältä mut toi kovetuminen? Vai onko tekniikassa jotain väärää?!
Kostutatko kakun päällykerroksen kuinka kosteaksi,ja mitä laitat kakun täytteeksi?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta