SAT-testi

kauppakorkeaan

Hei,

onko kellään kokemusta SAT-testeistä. Ajattelin yrittää kokeilla sitä väylää kauppakorkeaan ensi keväänä. HKKK:n sivuilta löytyi vain nihkeästi tietoa ainakin siitä, että kuinka vanha testi käy. Tosin ei taida olla testit kuin tammikuussa ja huhtikuussa tarjolla. Kuinkakohan korkeita pisteitä vaaditaan?

2

7637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viime vuonna sisälle

      Pääsin viime vuonna sisälle SATilla. Silloin raja
      oli vain 1300 pistettä, koska aloituspaikkoja oli enemmän uuden Business Technology ohjelman vuoksi. Aiemmin raja on ollut noin 1340-1360. Tasapisteissä matematiikan pisteet ratkaisevat.

      Tuo SAT koehan muuttui viime keväänä, toukokuussa oli jo käytössä uusi New SAT koe. Uudessa kokeessa on Critical Reading, Writing (uusi osio) ja Math osiot. Ennen maksimipistemäärä oli 1600 (800 pistettä Reading ja Math osioista), nyt se on 2400 (800 kolmesta osiosta). Viime kesänä uudesta kokeesta vain Math ja Critical Reading laskettiin jotta tuloksia pystyi vertailemaan vanhan kokeeseen.

      En tiedä mikä linja on tänä vuonna, mutta luulisin että vain nämä uudet New SAT kokeet hyväksytään joten pääsyraja todennäköisesti olisi korkeimmillaan (3/2)1360 eli noin 2040 pistettä. Kokeen voi toki tehdä jo kerran tammikuussa ja yrittää uudelleen vielä huhtikuussa jos pisteet eivät tyydytä.

      www.collegeboard.com:sta pitäisi löytyä yksi täydellinen harjoituskoe vastauksineen. Suosittelen myös tilaamaan www.amazon.com:sta muutaman harjoituskirjan, itse käytin Princeton Review ja Kaplan merkkisiä. Preppaamalla sain nostettua omia pisteitäni noin sadalla per osio, eli todella paljon. HKKK tiedottaa aika nihkeästi tuosta SATista, mutta kannattaa ihan e-mailata sinne jos on jotain kysyttävää, minulle ainakin vastasivat aika nopeastikin.

      • Moorea

        Moi,

        Kävin itse viime vuonna SAT-testissä, mutta pisteet eivät riittäneet sisälle kauppakorkeaan. Sain aika hyvin tietoa Suomi-Amerikka Yhdistyksestä (www.sayl.fi), katsopa nettisivut. Sieltä myös ystävällinen täti lähetti minulle materiaalia (infovihkon ja harjoitusvihkon ilmoittautumislomakkeet) kun kysyin tietoja. :) Muuten kaikki oleellinen löytyy tuolta edellisen mainitsemasta College Boardista. Suosittelen todella treenaamaan etukäteen, menin itse kokeeseen lähes kylmiltään eikä se riittänyt. Tämä ei siis ole mikään helppo tie sisälle vaikka ei kirjoja tarvitsekaan lukea. Huomioi myös, että et voi hakea kauppakorkeaan sekä pääsykokeen että SAT:n kautta, vaan toinen täytyy valita. Tsemppiä yritykseen!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe