Onko väliä mitä jäähdytysnestettä?

Tia tietämätön

Kertokaa viisaammat minulle autoista tietämättömälle, että onko sillä nyt niin väliä mitä jäähdytysnestettä autoonsa laittaa?
Auton ohjekirjassa lukee, että pitäisi käyttää jotain tiettyä. Miksi näin? Onko nesteissä paljonkin eroja?

23

34552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ........................

      Jos vanha on sini/vihreää, niin älä uusi punaisella.
      (ja sama tietysti toisinkinpäin.)
      Ohjekirja mukaan ja neuvottelemaan asiantuntevan huoltohenkilökunnan kaa!

      • kuuuku

        Ei jos vaihdat kokonaan.


      • ..............................
        kuuuku kirjoitti:

        Ei jos vaihdat kokonaan.

        vaikka tyhjentäisit kokonaan, niin silti se entisen tyyppinen(värinen) neste toimii varmimmin.


    • Wagner

      Alumiinilohkolla varustettuun moottoriin kannattaa käyttää punaista nestettä, jossa on alumiinia suojaavia aineita..

      Valurautalohkolla ei ole niin väliä mitä käyttää, ehkä ei kuitenkaan kannata sekoittaa eri laatuja..

      • <outolempi

        ei se väri siinä ratkaise vaan aineet.


      • .........................
        <outolempi kirjoitti:

        ei se väri siinä ratkaise vaan aineet.

        -vai mitä mieltä "VITUN IDIOOTTI" tästä on?


      • vitun ooti
        ......................... kirjoitti:

        -vai mitä mieltä "VITUN IDIOOTTI" tästä on?

        Samaa nestettä on eri valmistajilla erivärisinä mulkerot paaperot taaperot äkämöät äpärät.


      • Raymond
        vitun ooti kirjoitti:

        Samaa nestettä on eri valmistajilla erivärisinä mulkerot paaperot taaperot äkämöät äpärät.

        Jep, punasta nestettä vihreän tai sinisen kanssa sekaisin, niin tulee syövyttävä ruskea seos. Ei tartte kauaa ajella, kun on kone pilalla...
        Vihreä ja sininen yleensä monoetyleeniglygolia. Punainen/oranssi Propyleeniglygolia.


      • Tosivastaaja
        Raymond kirjoitti:

        Jep, punasta nestettä vihreän tai sinisen kanssa sekaisin, niin tulee syövyttävä ruskea seos. Ei tartte kauaa ajella, kun on kone pilalla...
        Vihreä ja sininen yleensä monoetyleeniglygolia. Punainen/oranssi Propyleeniglygolia.

        Ei, vaan punainen/oranssi on "long-life"-nestettä, jonka pohjana taitaa olla ihan etyleeniglykoli, mutta se ei ole sekoitettavissa normaalin vihreän, sinisen tai muun värisen etyleeniglykolin kanssa! Hyytelöityy sekoitettaessa ja on hankalasti puhdistettavissa sen jälkeen.

        Propyleeniglykoli voi olla myös vihreää, mutta ainakin toisinaan kirkkaampaa, eli lähes kirkasta mutta "vihertävää".

        Myös muita värejä on. Esim. Toyotan punainen ei ole samaa kuin em. puna/oranssi, vaan kaitekin ihan etyleeniglykolia, sitetn jollakin valmistajalla on keltaista nestettä, jne.

        Pelkkä väri ei välttämättä kerro paljoa.


    • ornaa

      Roveriin ainakin oranssiii....ja aika moneen sitä tavall. vihreetä

    • Syylari

      Nesteissä on eroja, joten ei ole sama mitä syylariin pistät. On perinteistä glykolia, silikaattipohjaista glykolia ja ties mitä. Älä siis sotke näitä keskenään, äläkä anna muidenkaan sotkea.

      Värejäkin kannattaa uskoa, eli ei erivärisiä sekaisin keskenään, ellet IHAN VARMASTI TIEDÄ AINEEN KOOSTUMUSTA. Esim. Fordilla (Motorcraft) on punaista ja oranssia nestettä. Punainen on 6 vuoden kestoinen ja oranssin pitäisi kestää 10 vuotta. Näitäkään ei saa sekoittaa keskenään, vaikka Fordin omia litkuja ovatkin. Volkkarillakin on omaa silikaattipohjaista nestettä, jne.

      Onko autosi uusi tai uudehko? Uuteen käy ohjekirjan suosittelema neste ja melko varmasti myös uudehkoonkin. Näitä saat automerkkisi valtuutetulta myyjältä tai sen huollosta. Huollon pojat myös pystyvät tunnistamaan (ja mittaamaan) nesteen, olipa se sitten mitä glykolia tahansa.

      Jos autosi on vanha ja nestevaje on suuri, niin silloin on viisainta vaihtaa koko neste. Jäähdytinneste ei paljoa maksa, ei edes huoltamolla tai korjaamolla vaihdettuna. Jäähdytyssysteemi on kuitenkin yksi auton tärkeimpiä osasia, joten litkujen kanssa ei kannata säästellä.

      Jos itse meinaat vaihtaa (tai tuttu osaava kaveri vaihtaa), niin tarvitset jäähdytinnestettä vain vajaa puolet jäähdytinjärjestelmän tilavuudesta, eli koko syylaria ei tarvitse täyttää jäähdytinnesteellä. Loput vettä ja sotket ne keskenään sekoitussuhteen muistaen. Osta kuitenkin juuri sinun autoosi tarkoitettua jäähdytinnestettä.

    • MB 325.0

      Eräässä ulkolaisessa rakennustarvikeliikkeketjun auto-osatolla on myytävänä tuntematon jäähdytysnestemerkki, joka omaa Mercedeksen luokituksen MB 325.3 etiketissään ja on väriltään punainen.

      Marmoritiskin omassa tuoteessa on pykälää alempi MB luokitus 325.0.

      Tuo tuote kertoo oevansa kaikkiin moottorityypeihin sopiva, myös alumiinikoneisiin ja kertoo sopivuudesta, Audi - VW - Skoda - Opel - Saab - Renault - Ford - Jaguar.

      Sitten eräs toinen autotarvikektjun liike myy litkuaan MB:n sopivana (ja muutamalle muullekin merkille samalla) ja sekin on väriltään punainen, mutta ko. tuotteesa puolestaan eo ole MB luokitusnumeroa.

      Muistaakseni MB:llä ei olisi punaista jäähdytysnestettä (?), vai erehdynkö.

    • sitroen.

      Minä olen lisännyt aina sen väristä mitä on sattunut olemaan. 25 v on mennyt ongelmitta. Nyt siellä kiertää lähinnä kusen värinen nestesekoitus ja kaikki toimii OK. Moottori on alumiinimoottori valurautaisilla sylinteriputkilla.
      Kai se 11.1.2006 13:06 kysellytkin on ratkaisunsa tehnyt.

    • MB 325.0

      Jäähdytysnesteet ovat kemialliselta koostumukseltaan toisistaan hyvin poikkeavia ja siksi autonvalmistajan suosituksia tulee seurata.

      Käytettyä autoa ostaessaan kannataa laskea vanhat jäähdytysnesteet pois ja huuhdella systeemi, sekä laittaa valmistajan suosituksien mukaiset nesteet, niin tietää ettei ainakaan siitä pvm:stä alkaen ole puoskaroitu "sitroenin" tavoin.

      Ps. Mieluummin on ostamatta autoa jossa on jo väriltään valmistajan suosituksista poikkevavat jäähdytysnesteet, sillä auto riskeraa olla muutoinkin "huollettu" samalla "logikaakalla".

      Aloituksen päivämäärästä riippumatta aihe on yleisellä tasolla aina ajankohtainen.

      • huoltoon mars

        Miten aihe voi olla aina ajankohtainen? minun ei ole koskaan tarvinnut vaivata päätäni auton jäähdytysnesteellä tai sen koostumuksella. minulla on huoleton leasing työsuhdeauto.

        sen kuin ajan vaan menemään ja mittaristoon kun tulee ilmoituksia niin sitten ajan huoltoon ja haen pois kun auto on taas laitettu kuntoon.


      • Säälittävä yritys

        Ja näin sanoo autotarvikekauppias lisätäkseen takkuavaa myyntiään.


      • Apollon
        huoltoon mars kirjoitti:

        Miten aihe voi olla aina ajankohtainen? minun ei ole koskaan tarvinnut vaivata päätäni auton jäähdytysnesteellä tai sen koostumuksella. minulla on huoleton leasing työsuhdeauto.

        sen kuin ajan vaan menemään ja mittaristoon kun tulee ilmoituksia niin sitten ajan huoltoon ja haen pois kun auto on taas laitettu kuntoon.

        Vanha ketju, mutta pysyvä aihe.
        Sinulla ei varmaan oma auto kauaa eläisikään. Ja mitä hienoa siinä on että odottelee vikavaloja ennenkuin vie huoltoon?
        Siinä sitten kärvistelet viikon-pari laina-Cliolla lieri silmillä ja kaulukset korvissa.
        Omalla rahalla heti käteen maksava vakioasiakas saa huollon odottaessa.


    • long john dickweed

      Kannattaa muuten pakkaskestävyyskin mitata kun nesteiden kanssa pelaa, vaikka miten luulee laittavansa oikeat määrät kaikkea, niin pakkaskesto voi silti olla pielessä. Näin kävi itselle! Onneksi mittasin lauhan sään aikana =)
      Jos laitteita aikoo pitää itsellä pitkään niin termostaatin vaihtokaan ei ole pahitteeksi, eipähän tule longlifet pihalle. Eipähän lopu matka höyrypilveen

    • cutriina

      Kyllä on väliä mitä jäähdytysnestettä käyttää.Auto vietiin normaaliin määräaikais osan vaihtoon länsi autoon lahteen ja siellä sekoittivat eri jäähdytysnesteet ,jotka sakkasivat ja tukkesivat kaikki ,Mitkään puheet ja kysymykset ei auttaneet .Ottavat asiakkaalta koko ajan lisämaksuja kun taas pitää vaihtaa osia ja puhdistaa ...loppua ei näy. Luottamus on mennyt ajat sitten .

      • Anonyymi

        Kyseistä puljua kandee välttää kuin ruttoa! Yrittivät samaa mulle jo 15 v sitten. Ota mukaan joku yrmyn näköinen äijä ja vaadi että saat korjauksen samaan hintaan! Eivät anna mitään vaatimatta.


    • kirveelläveistettymese

      minulla on w124 mersussa melko laimean likaisen kellertävää nestettä ja tarkoituksena olisi lisäillä/kokonaan vaitaa nesteet. en vain ole varma mitä väriä lisäisin, sillä periaatteessa vanha punainen nestekkin voi haalistua kellertäväksi vanhetessaan, kuten myös keltainen ja ehkä jopa vihreäkin. kertokaapa mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä?

    • Volvos60

      Mitä nestettä olette käyttäneet Volvo S60? Säiliössä näyttää olevan tällä hetkellä vihreää nestettä mutta mistä tietää, kun nuitakin on markkinoilla niin montaa eri mallia. Volvoa edellinen omistaja on käyttänyt Bilialla Volvon merkkiliikkeessä 2012 ja nyt on jakoremppa edessä ja ei ole Bilian liikettä lähellä ja pitää uudet nesteet vaihtaa.

      Ostin motonetistä 5l purkin motox sini/vihreää jäähdytysnestettä mutta en tiedä uskaltaako laittaa tuota nestettä, kun kotona tarkemmin luin pakkausselosteen. Kertokaa uskaltaako?

      Antakaa neuvoja, ohjekirja ei sano mitä nestettä pitää laittaa. Malli Volvo S60 2.4D D5 vm.2008. Koneen koodi: D5244T5.

      MOTOX JÄÄHDYTYSNESTE CLASSIC
      Motox-Jäähdytysneste vanhempiin autoihin. Monoetyleeniglykoli-pohjainen "perinteinen" jäähdytysneste. Tunnusväri sinivihreä, ei suositella uudempiin autoihin. Suosittelemme tyhjennystä, huuhtelua ja uutta jäähdytinnestettä kahden vuoden välein. 1:1-sekoitussuhteella pakkaskestävyys -36° C. Täyttää vaatimukset: BS 6580-2010 ja AFNOR NFR 15-601.

    • Captivated

      Vanha keskustelu, mutta olen pähkäillyt jäähdytysnesteistä seuraavaa: Vihreä käy vanhempaan Volvoon ainakin 2010 asti. Itse olen käyttänyt Volvoissa vihreää. ( en kuitenkaan Motoxin classic - vihreää, joka lienee jtkn vanhaa tavaraa, ehkä G11 ? )
      Sininen ( sini-vihreä) on jotakuinkin samaa ainetta kuin vihreäkin.
      Punainen on long life nestetta ja merkintä on G12. Pitäisi olla samaa kuin GM:n Dex Cool.
      G12 on purppuraa ja G12 on violettia. Kaikkia G12 / G12 /G12 voidaan sekoittaa keskenään.
      G13 korvannee G12 nesteet ja voidaan sekoittaa G12 nesteisiin.
      Keltaista ostin Relluuni ja hain suosiolla marmorilta.
      Värit ja G- luokitukset on aika sekavia ja G- luokitukset puuttuu jostakin monilta valmistajilta purkin kyljistä. Etyleenigykoleita kaikki edelliset kuitenkin, joten ovat samaa ainetta. Vihreää jos sekoittaa muihin, niin tulee ruskeaa, joten sitä ei kuulemma pitäisi tehdä.
      Propyleenietyleeni lienee tarkoitettu pattereihin jne, vaikka on mahdollista käyttää autoissakin. Kannattanee yrittää mennä G- luokitusten mukaan. Kannattaa jättää purkki hyllyyn, jos purkin kyljestä tämä G- luokitus puuttuu. Oppivathan sitten laittamaan tuotteen luokitukset esille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe