Lettuja ilman kananmunaa?

Tahtoisin paistaa lapsille lettuja iltapalaksi, mutta pojalla on munaallergia. Juustomaitoa ei ole. Kuinka saisi letut pysymään kasassa? En ole kunnollisia saanut tehtyä, olen jättänyt vaan munan pois ja laittanut enemmän jauhoja, mutta lopputulos ei ole hyvä. Kaupassa on myytävänä jotain Phyllium-jauhetta jota voi käyttää sidosaineena, toimisiko se lettujen kanssa? vinkkejä?
Ilmianna
Jaa

12 Vastausta


Tosta phyllumista en tiedä mutta tulipahan mieleeni pellava rouhe saattaisi toimia ehkä. Olen joskus piimäkakussa korvannut munat pellavarouheella.
Ilmianna
Jaa
Itse olen jo onnistuneesti paistellut lettuja 25 vuotta ilman kananmunaa. Tässä ohjeeni:

1 1/2 dl rasvatonta maitojauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
(hieman sokeria)
4 dl vettä
1 dl maitorahkaa
50 g juoksevaa margariinia

Kuivat aineet yhdistetään. Lisätään vesi, rahka ja lopuksi margariini. Annetaan turvota 1/2 tuntia. Paistetaan (käytän itse hieman voita). Ja nautitaan itsekullekin sopivien lisukkeiden kera. Takaan, että onnistuu ja ovat hyviä! Ihania herkutteluhetkiä lapsillesi ja myös itsellesi.
Ilmianna
Jaa
ostappa maitojauhetta, paketissa on ohje kuinka sillä korvataan kananmunat!
Ilmianna
Jaa
Lähdenpä ostoksille ja testaan :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Googletappa "puutteenperä" niin löydät paljon ohjeita miten korvata kananmuna, maito tms. Ja myös useita käyttökelpoisia ruokaohjeita!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
usein munaton, maidoton ym. kirjoitti:
Googletappa "puutteenperä" niin löydät paljon ohjeita miten korvata kananmuna, maito tms. Ja myös useita käyttökelpoisia ruokaohjeita!
Että myöskin soijajauhoilla voi korvata munan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
jonkinlaisia 'pannukakkuja' kuitenkin paistellaan paljon lähi-idän keittiöissä. Niihin ei käytetä niin maitoa kuin muniakaan, mutta monesti lisätään vähän mannasuurimoita ja hiivaa kohotteeksi.
Palestiinalaiskeittiön kataijjef(tai ataijjef)-pannareiden teko on monivaiheista, mutta laitan tähän vain tämän perustaikina ohjeen.

8 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kuivahiivaa
1 lasi vettä
2 rkl mannasuurimoita
1 tl sokeria
½ tl suolaa

margariinia tai voita paistoon

Sekoita kaikki aineet ja anna nousta pari tuntia. Sekoita taikinaa muutaman kerran kohoamisen aikana. Jos taikina on liian paksua lisää vettä varovasti.
Alkuperäiset kateijjef-pannarit paistetaan vain toiselta puolelta täytetään sopivalla täytteellä, suljetaan puolikuuksi ja paistetaan toistamiseen ja lopuksi vielä upotetaan makeaan siirappiin.
Itse paistan lettujen tapaan molemmin puolin ja tarjoan hunajan kera.

Jemeniläiset lahhuh-pannarit ovat mieleisiäni. Ne ovat sienimäisen pehmeitä, paistetaan vain toiselta puolelta ja tarjotaan ei-makeitten lisukkeiden kanssa.

ohje:
2 tl hiivaa
2 lasia haaleaa vettä
1 tl suolaa
2 lasia vehnäjauhoja

margariinia paistoon

Sekoita kaikki aineet ja anna kohota tunti pari.
Sekoita taikina perusteellisesti ennen paistoa.
Kuumenna (kannellinen) paistinpannu ja kaada siihen seosta vajaa kauhallinen. Keinuta pannua varovasti niin, että taikina leviää tasaisesti. Kun lettu alkaa olla täynnä reikiä, sulje kansi, pienennä hieman tulta ja paista kunnes lahhuh on täysin kuiva pinnalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Juustonjuoksutinta taikinaan! Se kokoaa maidon proteiinia, siis juoksuttaa, ja taikina pysyy kasassa. Vanha konsti on myös tehdä paksumpi taikina kuin tavallista, mutta lätyistä tulee silloin tuhtimpia, ei niin rapeita ja notkeita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
aila kirjoitti:
Juustonjuoksutinta taikinaan! Se kokoaa maidon proteiinia, siis juoksuttaa, ja taikina pysyy kasassa. Vanha konsti on myös tehdä paksumpi taikina kuin tavallista, mutta lätyistä tulee silloin tuhtimpia, ei niin rapeita ja notkeita.
Kaikista paras on tähän mennessä ollu nuo soijajauhot. Tosiaan letuista tulee ihan samanlaisia kuin munallakin. 2 rkl jauhoa korvaa yhden kananmunan, suosittelen lämpimästi :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
oma versioni ei eroa normaalista muuten, mutta korvaan munan leivinjauheella ( 1 tl ), ja annan turvota reilun puoli tuntia. pysyy kasassa ja hyviä tulee.
Ilmianna
Jaa
Hei minä olen saanut pullat ja letut onnistumaan ihan hyvin ilman kananmunia,olen jättänyt vain taikinasta pois enkä ole korvannut millään,,samoin murotaikina marjapiirakkaan onnistuu,,pipareissa jos pyydetään yksi muna,,ei ole haitannut mitenkään onnistumista,,tehnyt jo 12 vuotta pojalleni tavallista vishyä olen joskus laittanut lettutaikinaan tulevat rapaita muuten ihan samalla ohjeella,,,kokeilehan uudestaan,minulla ei ole letut hajoneet laisinkaan,,munkkeja voit tehdä, juusto,suklaa,,hyytelökakkuja,,aivan ihania,,ja helppoja,,lihapiirakoita,,
Ilmianna
Jaa
Olen yksin kotona ja tekee mieli lettuja... ei kananmunaa! Auttakaa nyt joku! Miten saisin letut pysymään kasassa?! Luokseni tulee myös yksi kaveri, hänellä on sattumoisin myös muna allergia. Itse aattelin tehdä 2 annosta lettuja. toisen kananmunilla, toisen ilman ja sattumoisin oli kananmunat loppu! KIITOS TÄSTÄ OHJEESTA! SE PELASTI PÄIVÄNI! (1h myöhemmin) Nyt sitten istutaan Lauran kanssa syömassä IHANIA lettuja ja juomassa IHANAA teetä. Kannattaa kokeilla!
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lettuja ilman kananmunaa?

Tahtoisin paistaa lapsille lettuja iltapalaksi, mutta pojalla on munaallergia. Juustomaitoa ei ole. Kuinka saisi letut pysymään kasassa? En ole kunnollisia saanut tehtyä, olen jättänyt vaan munan pois ja laittanut enemmän jauhoja, mutta lopputulos ei ole hyvä. Kaupassa on myytävänä jotain Phyllium-jauhetta jota voi käyttää sidosaineena, toimisiko se lettujen kanssa? vinkkejä?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta