MBD

outo juttu

minulla on useita vuosia ollut ystävänä sellainen kaveri jolla on todettu MBD tai jotain sinnepäin.niin jokatapauksessa tästä kyseisetä sällistä ei päällepäin huomaa mitään,ja ajatus on kuin partaveitsi. ja seikka joka minua suunnattomasti harmittaa että naiset pitävät hänestä suunnattomasti.mutta outoa että se on saanut eläkkeen,varmaan siitä ois johonkin hommiin mutta eikun eläkkeelle!mikä on tuo kyseinen taudinkuva se tässä minua vaivaa?

5

1114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jaana.K

      Hei

      Vähäinen aivotoiminnan häiriö l. MBD-diagnoosi ei kuulu enää tällä hetkellä käytettäviin tautiluokituksiin. Kaikki, jotka ovat 1980-90-luvuilla saaneet MBD-diagnoosin ovat tällä hetkellä AD/HD-diagnoosin omaavia.

      Vanha MBD on kuitenkin käsitteenä laajempi kuin AD/HD. Pääasiallinen oire on tarkkaavaisuuden häiriö ja siihen liittyvät ongelmat. Tämän lisäksi MBD:hen kuuluu yleensä useita toiminnallisia oireita kuten impulsiivisuus, hahmotushäiriöt, hienomotoriset vaikeudet (esim. piirtäminen voi olla vaikeaa), karkeamotoriset vaikeudet (esim. kömpelyys), kielelliset vaikeudet ja muistiongelmat.

      AD/HD-diagnoosin tai vastaavasti aktiivisuuden ja tarkkaavaisuuden häiriö -diagnoosin lisäksi muut erityisvaikeudet diagnosoidaan kaikki erikseen omille koodeilleen. Sen takia diagnosointi on nykyään tarkempi juttu.

      Vanhempien informoimiseksi kirjoitettu teksti sisältää vielä MBD-nimityksen. Sinänsä hyvä teksti:
      http://www.utaj.fi/koulu/psykologia/hairikot/yleistaMBD.html

      En ole Kelan työntekijä, mutta spekuloin ystäväsi tilannetta muutamalla ajatuksella. Hän on saattanut saada eläkkeen tilanteessa, jossa AD/HD-problematiikkaa ei vielä tunnettu kunnolla. Jos hänellä on täyseläke, sehän ei estä sinänsä työntekoa.

      Sen kummemmin ottamatta kantaa juuri ystävääsi, AD/HD on kuitenkin diagnosoitavassa tilassa henkilön elämää vaikeuttava. Keskittymisongelmat, jaksamisen puute ja henkilökohtaisen elämän ongelmat aiheuttavat suuria ongelmia jopa niin, että työnteko on mahdotonta.

      Kela ei tänään anna päivänkään sairauslomaa pelkällä AD/HD-diagnoosilla. Siitä ei KELAN mukaan voi aiheuttaa työ- tai toimintakyvyttömyyttä. Tällä hetkellä AD/HD vaatii rinnalleen ainakin 1-2 sairautta tai häiriötä, jotka ovat mielellään "vaikeampia" Kelan ajattelussa.

      Ystävällisin terveisin
      Jaana
      Voit laittaa mulle myös sähköpostia
      [email protected]

    • tietoa

      jos koulussa on 200 oppilasta niin 10 ihmisellä heistä on mbd,ja vankilassa olijoista heitä on jopa 80 prosenttia että aika velikultia!!!

      • Jaana.K

        AD/HD-diagnoosi vaikuttaa eroavan muista diagnooseista siinä, että diagnoosin kautta loukataan tarkkaavaisuushäiriöisiä ja heidän läheisiään. Vaikka tarkkaavaisuushäiriön aivobiologinen mekanismi tunnetaan, keskuudessamme on edelleen joukko ihmisiä, jotka pitävät häiriötä edelleen itsekurin ongelmana. Tämä on ikävää.

        Mikä lähde ilmoittaa tarkkaavaisuushäiriön ilmenemiseksi 80 % vankiloissa? Minkä maan vankiloissa?

        Rikosseuraamusvirasto on parhaillaan selvittämässä tarkkaavaisuushäiriön ilmenemistä Suomen vankien keskuudessa. Sen tutkimuksen tietoa ei ole vielä käytettävissä. Muista Euroopan maista tiedetään, että tarkkaavaisuushäiriötä on tavattu 20-50 %:lla vangeista, Ruotsissa esim. 48 %:lla.

        Selvityksen tekeminen on monin tavoin työläämpää kuin siviiliväestöllä, koska vangeille on kehittynyt monia muita ilmiöitä, jotka kätkevät alleen tarkkaavaisuushäiriön. Mutta selvitystä tehdään nyt joka tapauksessa.

        Tarkkaavaisuushäiriön toteaminen ja hoitaminen lapsella ja nuorella todennäköisesti estää myöhempien vaikeiden ongelmien syntyä, kuten narkomanisoitumista.

        Nämä tiedot ovat viimeviikkoisesta vankimielisairaalan ylilääkärin Hannu Lauerman aamu-TV -haastattelusta.

        Ystävällisin terveisin
        Jaana.K.


    • alaistan

      itsellänikin on todettu kyseinen juttu nuoruudessa vaan eipä ole tahtia haitannut,teen kaikenlaisia hommia ja matkustelen en käytä lääkkeitä ja minulla ei ole mitään ongelmia,ja luulen että olen älykkäämpi kuin moni joka on niin sanottu "normaali ihminen.toisinsanoen itselläni menee hyvin jokasuhteessa että näin

      • Jaana.K

        Hei

        Sinun kohdallasi on käynyt hyvin ja diagnoosisi on jäänyt lapsuuteen, koska sitä ei voida enää vahvistaa. Olet varmasti harvinainen tapaus, mutta tilanteesi on ymmärrettävissä. Nyt tiedetään AD/HD:stä paljon enemmän ja tiedetään myös se, että n. 60% oireet jatkuvat aikuisuuteen.

        Tarkkaavaisuushäiriön oireistosta kärsivillä henkilöillä on oikeus saada asiantuntevaa hoitoa ja ymmärtävää kohtelua.

        Ystävällisin terveisin
        Jaana.K.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      279
      3060
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1555
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1288
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1097
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe