Ruusukaalin kypsennys????

Lapset nimittäin huomasivat ruusukaalit kaupassa, ja halusivat ostaa maistettavaksi. En ole kuitenkaan koskaan valmistanut kyseisiä kasviksia ravinnoksi, ja siksi olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä ja ohjeista.
Ilmianna
Jaa

16 Vastausta


Keitä ja mausta neitsytoliiviöljyllä, sitruunan mehulla, suolalla, sekä mustapippurilla. Sama salaattiresepti käy kaikille vihanneksille, tosin itse myös _höyrytän_ usein esim. parsakaalta (maku säilyy paremmin). Joskus voi ja kannattaa lisätä jotakin tuoreyrttiä ja valkosipuliakin tuomaan lisämakua. Tarkkana sitruunamehun kanssa.
Ilmianna
Jaa
Keitinveteen laitan suolaa ja voita.Keittoaika on suht´ lyhyt. Hyviä ovat ja meillä lapsetkin tykkäävät ruusukaalista.
Ilmianna
Jaa
Höyryttäminen on terveellisempi tapa kypsentää ruusukaalit, kuten monet muutkin vihannekset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tosi hyviä, etenki ku loppuvaiheessa lisää vähän hunajaa ja balsamiviinietikkaa!

tässä osoitteessa hyviä ohjeita! (etsi sanalla brussel sprouts)
http://www.bbc.co.uk/food/
Ilmianna
Jaa
Ruusukaaleja ei saa keittää 4 minuuttia kauempaa, niist tulee muute vetisiä ja mauttomia.

Tee näin: Puhdista ruusukaalit päällimmäisistä hiekkasista lehdistä, poista kova kanta ja PUOLITA kaalit, näin ne kypsyy nopeesti ja kauttaaltaan. Laita kattilaan saman tien mukaan tuoretta valkosipulia, yrttimausteita esim rakuunaa ja kirveliä, lisäks suolaa. Katso aika kellosta, 4 min. kuluu pian.
Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia. Päälle voi viel ripotella hiukan jotain suolaa jos ei tunnu olevan riittävästi. Ruusukaalit ihan tällasenaan on hyviä esim raejuuston ja cashewpähkinöiden tai minkä vaan kera.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hyyhhyh kirjoitti:
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
Aloittaja kysyi kasvista lapsille ja niihin saa lisämakua voista.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=327&lang=fi

Seuraavaksi esittele parsakaali
http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali

Ei mitään muita mausteita, että tottuvat makuun.
Käytän paljon porkkanaa ja ne aina kuution pieneksi ja kieputan voissa ennen muuhu ruokaan lisäämistä. Ja todella lykkään moneen jo pelkän iloisan värin vuoksi.

Tämä uppoaa lapsosiin kuin häkä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7458/Perunamuussi ja Voiporkkanat/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
voi kasvista kirjoitti:
Aloittaja kysyi kasvista lapsille ja niihin saa lisämakua voista.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=327&lang=fi

Seuraavaksi esittele parsakaali
http://fi.wikipedia.org/wiki/Parsakaali

Ei mitään muita mausteita, että tottuvat makuun.
Käytän paljon porkkanaa ja ne aina kuution pieneksi ja kieputan voissa ennen muuhu ruokaan lisäämistä. Ja todella lykkään moneen jo pelkän iloisan värin vuoksi.

Tämä uppoaa lapsosiin kuin häkä
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/7458/Perunamuussi ja Voiporkkanat/
Ekanakkiin tuo muussi on kuvassa vihreetä. Tokanakiin vieläkö joku tarvitsee ihan nettiohjeen pottumuussin tekemiseen tai porkkanoiden keittämiseen ?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hyyhhyh kirjoitti:
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
Mitä epäterveellistä rasvassa on? Rasvan osuuden pitäisi olla ainakin 25% ruoan energiasisällöstä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hyyhhyh kirjoitti:
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
pöljä. ilmeisesti sulla on rasvat syömättä kun aivotoiminta tarvitsee rasvaa. eikä mäkkärissä läträtä rasvalla. et oo käynyt siellä vaan katsellut lehdistä kuvia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hyyhhyh kirjoitti:
"Kaada vesi pois, takasin kattilaan ja mukaan melko runsaasti voita tai margariinia."

Eikö kasvisten idea ole olla terveellisiä ja keventää ateriaa, jos pitää rasvalla läträtä niin voi saman tien mennä mäkkäriin :D
Huomaa, ettei ihmisllä ole mitään käsitystä, mikä ruoassa on terveellistä ja mikä epäterveellistä. Ennen vanhaan oikein televisiossa opetettiin, että voi on vaarallista. Ja nämä tän ikäryhmän ihmiset kuvittele yhä siten.

Mäkkärin ateriassa on ihan paljon lisäaineita ja varsinkin nopeita hiilareita sekä suolaa. Niistä se epätervellisyys tulee. Kourallisessa ranskalaisia on varmaan enemmän suolaa kuin ihminen saisi syödä koko päivänä.

Kannattaa perehtyä modernimpaan käsitykseen ja tietoon, niin ei elä ikuisesti 70-luvun opeilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyllä tarvitsee. Kiitos loisto-ohjeesta kittew!
Ilmianna
Jaa
Mitä varten minun höyrytetyt ruusukaalini maistuivat savuisilta?
Ilmianna
Jaa
Ruusukaalissa on vähän erikoinen ominaismaku. Jotkut tykkää, toiset ei.
Ilmianna
Jaa
kaalit keitettävä ilman kantta
Ilmianna
Jaa
http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/supermaistaja_sylkee_parsakaalin

Nimittäin kaaleissa esiintyvät ditioltionit ja indolit aktivoivat kuumassa, siis kansi auki
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ruusukaalin kypsennys????

Lapset nimittäin huomasivat ruusukaalit kaupassa, ja halusivat ostaa maistettavaksi. En ole kuitenkaan koskaan valmistanut kyseisiä kasviksia ravinnoksi, ja siksi olisin kiitollinen hyvistä vinkeistä ja ohjeista.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta