kissan poikasia tulee kokoajan!!!

Iina

mun kissa on elämänsä aikana tehny jo kolmet poikaset koska sitä ei ole ehditty leikkaamaan.ensin oli tarkotuksena että se saa tehdä yhden poikueen ja sen jälkeen se viedään leikattavaks mutta ennenku se lopetti imetyksen se oli taas tiineenä. eläinlääkäri sano ettei sitä voi leikata ennenku se on lopettanu imetyksen.ku tokat poikaset synty me päätettiin pitää yks poikanen itellä, mutta taas kisu imetti poikastaan kamalan kauan.eikä kukaan ollu huomannu että kissalla on kiima ja se oli saanu vapaana kuljeksia ja hankkiutua taas paksuks. ja taas sillä on poikasia! mistä huomaa että kissalla on kiima? tää olis tosi hyvä tietää ettei taas tulis ei toivottuja poikasia!

12

1684

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehditty??

      TEKOSYY!!!! no, se siitä! Mutta yritä pitää se kissa sisällä imetyksen jälkeen niin kauan, ettei ehdi astuttaa itseään uudestaan ennen leikkausta!! Tai hanki sille pillerit, silloin ei tule kiimaa, ja voit viedä sen leikattavaksi!! Siis ei konsti eikä mikään estää kissaa tulemasta tiineeksi, se vaatii vain vähän työtä!! Pillereistä vielä se, ettei niitä ole hyvä syöttää pitkään, n. 2kk korkeintaan, mutta siinä ajassa ehtii leikkauksen hoitaa, jos tahtoo!!

    • Kidi

      Ei sitä voi olla huomaamatta!!Mouruaa yökaudet ja kiehnää joka paikassa esimerkiksi.

    • mamma39

      kiiman alkamista todennäköisesti mitenkään ennenkuin on liian myöhäistä. Siinä vaiheessa kun kissalla on täysi kiima päällä, eli se kieriskelee ja mouruaa, nostelee peffaansa jne. on se vapaana juostessaan jo mitä suurimmalla todennäköisyydellä kohdannut kollin ja on tiineenä.

      Ainoa keino on pitää naaras sisällä täysin ennen leikkausta tai pyytää lääkäriä määräämään sille pillerit (ei saa unohtaa antaa) leikkaukseen saakka.

      En tiedä mitä lääkäri ajaa takaa "ei voi leikata ennenkuin on lopettanut imetyksen", maitoahan erittyy niiltäkin naarailta jotka on sektioitu eli keisarinleikattu ja steriloitu samalla.

    • stoppi

      Meidän katti oli samanlainen. Kiiman tiheydessä on joillakin hurjia eroja ja myös näkyykö se kissasta vai ei. Toinen kissamme kun oli kiimassa tosi harvoin ja sen huomasi. Lisäksi myös kissamme alkavaa kiimaa ei edes eläinlääkäri tunnistanut, joten turhaan tässä ketään haukutte. Saimme asian ratkaistua vain ikävällä tavalla, lopetimme pennut eläinlääkärillä viikon ikäisinä, sitten heti kun nisien turvotus vähän laski niin emo leikkaukseen. Silloinkin eläinlääkäri totesi vasta kohdusta leikkauksen yhteydessä, että kiima oli jo tulossa, vaikka ei kissasta muuten sitä huomannut. Pentujen lopetuksen ja leikkauksen välinen aika oli 9 päivää, joka sekin meinasi olla liikaa, eli viikko olisi varmaan hyvä aika.
      Leikkaus onnistui hyvin ja katti voi paksusti, mutta ei enää pentujen vuoksi. Onnea onnistumiseen!

    • sami

      Ensinnäkin: pidä vaan se kissasi sisällä kunnes saat sen leikattua.

      Sitten tuosta kiimasta ja astumisesta. Jos sattuu nimittäin käymään niin että joku poika pääsee köyräisemään narttuasi niin ei se vielä tee mitään. Kissa pystyy hedelmöittymään nimittäin vasta vuorokauden kuluttua siitä kun kolli on päässyt hommiin. Silloin viimeistään se pitää saada pois kissaisäehdokkaiden ulottuvilta.

      • mamma39

        yksi ainoakin astuminen riittää;-)) Naaraan pyöriskelyllä, astumisen jälkeen, on tarkoituksena auttaa munasolua irtoamaan ja kollin siemenneste on sitä irtoamista odottamassa:o)


    • Leena

      Meilläkin kissa teki poikaset heinäkuun alussa ja tarkoitus oli että ne jää ainoiksi. Kuitenkin meilläkin pääsi lipsahtamaan ja uusia pentuja odotetaan tässä minä hetkenä hyvänsä. Ne saa kyllä nyt jäädä viimeisiksi... Lykkäsin eka kerralla sitä leikkausta sen takia että pelkäsin että kun se emo nukutetaan niin pennut saa sitten nukutusaineen jämiä maidon mukana. Tiedättekö pitääkö paikkansa? Samoin jos kissalle antaa e-pillereitä kun se imettää, niin saako pennutkin niistä samalla jotain myrkkyjä?

      • Daisy

        Imettävää kissaemoa ei mielellään leikata, mutta syy ei ole se, että pennut saisivat jotain lääkejäämiä maidosta, vaan se, että maito muodostaa hyvän kasvualustan bakteereille ja täten haava tulehtuu helposti.

        Pillereissä on hormoneita, jotka periaatteessa kyllä kulkeutuvat maidon mukana pentuihin. Käytännössä määrä on kuitenkin niin pieni, että siitä tuskin on mainittavaa haittaa. Jos et mitenkään saa pidettyä kissaasi sisällä imetysaikana, on pillereiden syöttö perusteltua ja kissalle vähemmän haitallista kuin uudestaan tiineeksi tulo jo kolmannen kerran puolen vuoden sisällä. Pillereitä kannattaa alkaa antamaan, kun pennut ovat n. kuukauden ikäisiä (eli syövät muutakin kuin emon maitoa). Siihen asti emo _täytyy_ saada pidettyä sisällä. Leikkaus onkin sitten hyvä tehdä mahdollisimman pian pentujen luovutuksen jälkeen.


    • tyttö

      tulee paha mieli, kun ajattelee miten rankkaa sinun kissaemollasi on pyöräyttää kolmet pennut peräkkäin! Te tietenkin laskette kissan vapaaksi ulos, miten se muuten olisi alvariinsa raskaansa ellei taloudessa ole kollia. Voi voi, kun ihmiset ei opi.. Kissa pitää leikkauttaa jo ennen ensimmäistä kiimaa!!! Onkos teillä edes madotukset ja hyvälaatuinen ruokinta kunnossa? Kissan ei kuulu ulkoilla vapaana.. Taas vastuutonta kissanpitämistä! *mur*

    • emily

      Joten ethän päästä kissaemoa ulos ennemmin kuin pennut ovat luovutusikäisiä, eli 12vkon ikäisiä, eikä silloinkaan jos et halua ei toivottuja pentuja lisää.
      silloin olisi hyvä aika leikkauttaa narttu, kun pennut lähtevät uusiin koteihin.

      • Rakastaa kissaansa

        Kissani todennäköisesti odottaa pentuja, mistä voin päätellä kuinka pitkällä raskaus on ?


      • Rakastaa kissaansa kirjoitti:

        Kissani todennäköisesti odottaa pentuja, mistä voin päätellä kuinka pitkällä raskaus on ?

        Kissan kiiman huomaa mouruamisesta, ja äärimmäisestä hellyyden kipeydestä.
        Voit pitää kissasi sisällä siihen asti että lopettaa imettämästä, jonka jälkeen viet
        kissan leikkautettavaksi. Näin vältyt ei-toivotuilta poikueilta! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      386
      3911
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      216
      1935
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1444
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1305
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      950
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      900
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe