KOIRA-ALLERGIAN OIREET??????

Mimmi

Hei,

Osaisiko joku täällä auttaa minua???? Mitkä ovat tavallisimmat oireet koira-allergiaa kärsivälle? Kuuluuko niihin usein toistuva yskä/nuha ja kuumeilu?

Kiitos jo etukäteen!!!!!

Terkuin,
Mimmi

32

65789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikko

      Eläinallergian yleisimpiä oireita lienevät ihon ja silmien voimakas kutina, aivastelu ja silmien vuotaminen. Astmaatikoilla lisäksi hengenahdistus.

      Oireesi kuuluvat enemmänkin nuhakuumeen tai flunssan aiheuttamaan hengitysteiden tulehtumiseen.

      • mimmi

        Kiitos vastauksesta! Ihmeellistä tässä on se, että tätä nuha/yskä/kuume yhdistelmää esiintyy nykyään niin usein meillä (tyttäremme on pian 3 v ja todella usein nuha/yskä/kuume oireissa). Aluksi ajattelin, että kyseessä on vain flunssa. Mutta nyt on alkanut epäilyttää, että asiassa on mukana jotain muutakin....

        Terkuin,
        Mimmi


      • kokemuksesta...

        Mulla on koira-allergia. Oireina on aina nenän vuotaminen ja yskä, joskus todella pahatkin oireet. Mutta ei koskaan minkäänlaisia iho- tai silmäongelmia. Joten aivan hyvin voi olla allergiaa.


      • mimmi
        kokemuksesta... kirjoitti:

        Mulla on koira-allergia. Oireina on aina nenän vuotaminen ja yskä, joskus todella pahatkin oireet. Mutta ei koskaan minkäänlaisia iho- tai silmäongelmia. Joten aivan hyvin voi olla allergiaa.

        Hei,
        Miten sinulla todettiin allergia eli millaisin testein?

        Terkuin,
        Mimmi


      • myös ettei ole mitään
        mimmi kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta! Ihmeellistä tässä on se, että tätä nuha/yskä/kuume yhdistelmää esiintyy nykyään niin usein meillä (tyttäremme on pian 3 v ja todella usein nuha/yskä/kuume oireissa). Aluksi ajattelin, että kyseessä on vain flunssa. Mutta nyt on alkanut epäilyttää, että asiassa on mukana jotain muutakin....

        Terkuin,
        Mimmi

        ongelmia sisäilmassa - ettei ole mitään kosteusvaurioita tms.


      • Testistä
        mimmi kirjoitti:

        Hei,
        Miten sinulla todettiin allergia eli millaisin testein?

        Terkuin,
        Mimmi

        Labrassa tehtiin sellainen ihotesti, jossa naarmutettiin ihoa ja siihen laitettiin se testiaine. Tästä nousi paukamat, jos allergiaa sille ko. testiaineelle oli. Paukamien koko myös mitattiin.

        Mulla oli nuhaa, tukkoisuutta, silmien ja nenän kutinaa, aivastelua. En voi enää ottaa lemmikkejä koskaan.


      • KOIRA rakas

        Jos pystyy hengittämään koiran karvoihin,eikä siitä tuu mitää kutinaa tai mitää (eli siis painan pääni koirani karvoihin ja hengitän) ni oonko mä sillon koirille allerginen,tai tulisko siitä yleensä koira allergigolle jotain oireita? Toivon vastausta
        Terv.10 vuotias koiraansa rakastava tyttö


    • hellu

      Olen kuullut, että nämä ihotestit eivät ole kovin luotettavia,näin lääkäri mulle sanoi.Oletko miettinyt pölyallergiaa,kuten kotona pölypunkki. Kaikki ei välttämättä ole allergiaa eli voi olla yliherkkyyttä. Kun vielä muistaisi lehden mistä luin tässtä yliherkkyydestä.Mulla aikoinaan todettiin kissa-allergia,oireina nuha;aivastelua, silmä ja ihokutina.

      • allergikko?

        verikokeet on kuulemma luotettavampi allergioitten toteamiseen koska iho ei välttämättä reagoi ihotestissä.verikoe on tarkempi ja siinä kun käytetään esim. vieraan koiran näytetta niin on todenmukasempi.
        mulla oireina jatkuva nenän vuotaminen,poskiontelon tulehuksia ja kuumetta.
        en tiedä mikä allergisoi kun olen vasta menossa testeihin.koira on talossa.
        tutulla oli samat oireet ja hänellä todettiin yliherkkyyttä koiralle.
        kissa aiheuttaa iho-oireita ja silmien kutinaa.


      • Nibsse665

        itselläni todettiin n. 4 vuotta sitten lievä pölyallergia. Allergiani testattiin verikokeella. Oireena oli aivastelu ja nuha, enää kyseistä allergiaa ei taida minulla kuitenkaan olla


      • gksdgsldkgds

        Pölypunkkeja ei ole Suomessa. Ne hävisivät kymmeniä vuosia sitten kokonaan. Liian kuiva ilmasto. Kaikki pölypunkkiartikkelit ovat satutarinoita.


      • Punkiton
        gksdgsldkgds kirjoitti:

        Pölypunkkeja ei ole Suomessa. Ne hävisivät kymmeniä vuosia sitten kokonaan. Liian kuiva ilmasto. Kaikki pölypunkkiartikkelit ovat satutarinoita.

        Älähän höpäjä: veljelläni todettiin pölypunkkiallergia vain toiselle pölypunkille. Lajikkeita on kaksi.
        Tässä lisää uutisia:

        http://www.iltalehti.fi/allergia/2011012313055930_al.shtml


    • jezba

      kuuluuko ihon pistely koira allergiaan?
      kiitos jos vastaat




      terveisin jezze

    • Mulla kans?

      Mä mietin kans et oonko allerginen koirille jalkaan ja käsiin tullu pieniä punasia paukamia joita kuumottaa ja polttelee ja kutitttaa D:

      • olisiko?

        Luteita?


    • tyhmää :(

      Itselleni tuli käsivarsiin, selkään ja yläreisiin sivuille punaisia näppylöitä, jotka kutisivat paljon ja niitä kun tietysti raavin, niin menivät verille. Verikokeesta selvisi, että oli koira-allergia. Koirasta luopuminen, Kestine, Prednisolon ja Bemetson-K .-voide auttoivat.

    • Seppe

      Minulle nokkosrokkotyyppinen kutiava ihottuma tulee niihin kohtiin, jotka ovat olleet koiraan kontaktissa. Esim koiraa kammatessa käsivarsiin tai kun koira nuolee ihoa. Kannattaa siis pitää vaatteita päällä ;) Silmät vuotaa, punoittaa ja kutisee jos niitä hieroo sen jälkeen, kun on silitellyt koiraa. Kannattaa pestä kädet usein ja rasvailla ihoa.. Pelkkä kosteusvoidekin jo auttaa usein näppylöihin ja kutinaan.. Joskus tarvitaan vielä lisäksi esim kortisonivoidetta. Nenä vuotaa siis tietysti kirkasta tavaraa allergiassa ja aivastukset kuuluu juttuun. Yskä on kuivaa ja ahdistavaa. Kuumetta tällaisella koira-allergia-konkarilla ei ole ollut koskaan. Yhtälailla samoja allergia-oireita saan kuusesta.. Liikaa on tullut tehtyä joulukransseja ja siis kuuselle olen herkistynyt. Tahdon sanoa, että kaikki ei välttämättä ole koiran syy! Jos on herkkä, niin luultavasti on herkkä useammalle asialle. Minulla ei ole ollut pistelytuntemuksia muuta kuin kuusesta.

    • tosikurjaa

      Voi kamala, mulla on nyt jotain kutisevaa ihottumaa siinä kainalossa jossa koirani usein nukkuu.. ja heti pelkään koira-allergiaa... Ikinä en ole ollut allerginen yhtään millekään ja melkein koko elämän on ollut koira kotona, mutta jos sittenkin. Minä en kyllä koirastani ja kaikista koiraharrastuksista ja lenkeistä ja yhteisistä hetkistä koiraihmistenja koirien kanssa sun muusta pystyisi luopumaan tai masentuisin ja itkisin ja makaisin sängyssä koko loppuelämäni! Voi teitä raukkoja, jotka olette koirat joutuneet jättämään :(

    • koira-allergiaa(ko)

      Haluaisin tietää että onko minulla koira-allerigian oireita. Kun olen nyt ollut n. viikon samassa asunnossa jossa on koira, ja minulla on nyt ollut yskää, pientä nuhaa sekä silmäni ovat aika punaiset. Mutta mikään ei minulla kutise vaikka rapsuttelen koiraa ja olen kokoajan koiran lähellä.

      • Keijo12

        Oireita ehkä, mutta viikko on melko lyhyt aika tehdä suurempia johtopäätöksiä. Voi olla ihan normaalia flunssaakin.


    • haihaihanna

      jos on koiralle allerginen niin onko sillon molemmat sieraimet tukossa? tietenkin täävoi ollaettäolen jäänyt koukkuun taas noihin nenäsumutteisiin edellisen nuhan takia.

    • min8

      Usein myös koirassa oleva hilsepunkki aiheuttaa ihmiselle kutisevia näppyjä. Koira on helposti hoidettavissa punkkilääkkeillä ja kun koira on hoidettu niin ihmisen oireetkin katoaa. Hilsepunkki on yleisempi pentu koirilla. Usein koirasta luovutaan turhaan, koira kannattaa tarkistuttaa ensin eläinlääkärillä.

    • onkos tää?

      Minulla tuli Elvis bordercolliesta kun se nuolas naamaan alkoi kutittaa suun ympärillä oon rakastanu koiria kauan. Isällä on allergia myös saattaa olla periytynyt. Onko tämä allerginen reaktio?

    • 3.n tärk. hyötybak-
    • susa444

      Minulla todettiin lapsena koira allergia mutta nyt tässä aikuisena
      kävin uusissa allergia testissä enkä ollut enään allerginen koirille.

    • lääkärin vastaus
      • kysyjä

        Moikka! Toivottavasti joku vielä vastaisi
        Tänäänkin kun olin taas tuossa meidän koiran kanssa ja silittelin siinä sitä niin rupes silmiä kutittaa ja käsiin tuli jotakin ihottumaa onko mulla siis koira-allergia ( ja myös kun jouluna olin mummulassa ja sielläkin on koira niin tuli samat oireet)


    • Koraallergia

      Hei olen kymmenen vuotias tyttö jos satutte tietämään mitä juttuja on jos on koiralle allerginen koska minulla on yskää,nenän kutinaa,aivastelua ja kutittaa kaikkialle meillä on itse kotona koira että jos tiedät jotain niin vastaa tähän

    • allergikko

      Kyllä vaikuttaa oireesi allergisilta, mutta mistä ne johtuu onkin toinen asia.... mars allergiatesteihin :I

    • siedätyshoitoa

      Kannattaa kokeilla kuukausien allergialääkekuuria, ja sitten hiljalleen lopettaa. Jos oireet ovat poistuneet, olet siedättynyt eläimelle. Ja jos ei, niin jatkat vielä vaikka vuoden ja sitten kokeilen uudelleen lopettaa. Jossain kohtaa olet siedättynyt lemmikillesi mitä todennäköisimmin. Tätä myös nykyään suositellaan esim allergialääkärit useat. Siis siedättämistä. Lemmikki myös alentaa stressitasoja, joten sitäkin kannattaa miettiä. Että onko parempi sietää pienet oireet ja muuten olla terveempi... :)

    • Anonyymi

      Nuha yskä kuuluu siihen ainakin

    • Anonyymi

      Itsellä jo aamulla oli nenän tukkoisuutta mutta kun menimme perheen kanssa katsomaan meille tulevaa koiran pentua,(cavalier king charlesinspanieli)Talossa oli myös kaksi rotwailleria..meillä talosta löytyy koira.Leonberginkoira!Ennen ei ole ollut tämmöisiä oireita,,koira-allergia?Vai vaan flunssa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe