liköörien säilyvyys

sanna

Eli siis tietääkö joku jotain liköörien säilyvyydestä? Itse voisin kuvitella että liköörit säilyisivät avattunakin maailman tappiin, kun niissä kerran on melko lailla alkoholiakin, mutta poikaystävä on eri mietä. Kumpi siis on oikeassa?

23

42053

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toki toki

      Anna poikaystäväsi kuitenkin pysyä lapsenuskossaan. Näin hänellä on hyvä syy nilistellä pullonpohjat pois kuleksimasta.

      • gfhsrh

        Kermalikööri kestää avattuna muutaman päivän, muut liköörit puoli vuotta. Jos olet epävarma, katso liköörin koostumusta. Jos näyttää normaalilta, juo pois. Jos on hometta pinnassa, kaada viemäriin.


    • toinen sanna:)

      Sinä oot ihan oikeassa, kyllä ne säilyy vaikka kuinka kauan!

    • säilymättömyyden kokenut

      Jäi kerran avattu kermalikööripullo (Irish Cream) kaappiin muutamaksi kuukaudeksi. Jämähti sokerit kovaksi klöntiksi pullon pohjalle ja neste oli omituisen näköistä. Enpä viitsinyt edes maistaa.

      • ----

        joo tuo on muuten totta, että Baileys yms. maito-/kermapohjaiset ei varmasti säily...


    • Kyo-kun

      On todellakin monia likööreitä jotka eivät säily kovinkaan pitkään; varsinkaan avattuna.

    • sääntö

      on että jos paljon alkoholia eikä makeutta kuten chartreuse jäger jne niin säilyy niin kauan kunes tulee juoduksi pois. Mutta jos on makeutta ja/tai vähemmän alkoholia niin kannattaa kietaista kiduksiin aika äkkiä. Kermaliköörit muutaman viikon sisällä.

      • sanna

        Kiitos vaan vastauksista, kaipa tässä joudun nyt sitten nöyrtymään... ;) Osaako kukaan vielä sanoa tarkkoja aikoja miten kauan n. 20% makea likööri säilyy? Puoli vuotta? Enemmän? Vähemmän?


    • hfhs

      Riippuu likööristä. Likööreissähän on paljon sokeria joten sen avulla säilyvät pitkään. Poikkeuksena kerma- ja maitopohjaiset liköörit jotka säilyvät pari kuukautta avaamisen jälkeen KYLMÄSSÄ!

    • ostin

      amoretto cream pullossa lukee että avattuna se säilyy 6 kk

    • Olli

      Mitä vähemmän alkoholia ja mitä enemmän sokeria sitä huonommin säilyy. Jos sokeria on paljon, alkaa sokeri kiteytyä ajan mittaan pullon pohjalle, samoin käy monille keinotekoisille väriainelle. Sanoisin, että perusliköörit noin 21 % avattuna puolivuotta ja avaamattomana 1-3 vuotta. Suosittelen juomaan liköörit aika nopeassa tahdissa ostamisen jälkeen, eikä sen pitäisi mikään iso ongelma olla kun pullotkin ovat aika pieniä.

      • qwertys

        Kellään tietoa De Kuyppereitten säilymisestä avattuna?


      • Säilyy kun säilyykin,

        säilyy, jollei sitä juoda. Mulla 60-luvulta peräisin lakkalikööri, avaamaton. Otan käyttöön parin kk:n kuluttua kun on juhlat. Ei ne viinat näköjään niin äkkiä pilaannu, samalta vuosikymmeneltä viski ainakin oli ehtaa tavaraa. Sitäpaitsi, kuinka kauan luulet pölyisten pullojen seisovan viinakauppojen tiloissa? Entäs avattujen, vähemmän tilattujen muitten juomien kapakoitten hyllyillä? Ne ei totisesti ole tuoreita.


      • Se on Hyvä.
        Säilyy kun säilyykin, kirjoitti:

        säilyy, jollei sitä juoda. Mulla 60-luvulta peräisin lakkalikööri, avaamaton. Otan käyttöön parin kk:n kuluttua kun on juhlat. Ei ne viinat näköjään niin äkkiä pilaannu, samalta vuosikymmeneltä viski ainakin oli ehtaa tavaraa. Sitäpaitsi, kuinka kauan luulet pölyisten pullojen seisovan viinakauppojen tiloissa? Entäs avattujen, vähemmän tilattujen muitten juomien kapakoitten hyllyillä? Ne ei totisesti ole tuoreita.

        Niin on hyvä ollakkin vanhaa koska tuore viina pierettää.


      • viskiä
        Se on Hyvä. kirjoitti:

        Niin on hyvä ollakkin vanhaa koska tuore viina pierettää.

        Tässä pullon kaulassa paperisinetissä lukee : H3360090 1962. Oli avaamaton vielä viime kuussa, nyt kolmasosa jäljellä. Säilyy vieläkin siihen asti kun se juodaan.


    • -maiju

      Kyllä kermalikööritkin säilyvät avattuina hyvän aikaa: Helmi-likööreille luvataan muistaakseni kolmen kuukauden säilyvyys avaamisen jälkeen jääkaapissa (omassa jääkaapissani on nyt juuri kolme kuukautta vanhaa Helmi-kermalikööriä, eikä se vielä miksikään ole mennyt), Baileys taas lupaili peräti jotain vuoden luokkaa, valolta suojattuna joko jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Tuo vuosi avattuna huoneenlämmössä kyllä kieltämättä kuulostaa melko epäilyttävältä, itse varmaan jättäisin väliin.

    • 14+4
    • Ei kaikkijuomainen

      Pääsääntöisesti liköörit säilyvät vuositolkulla, kuten täällä on moni sanonutkin. Alkoholi ja sokeri ovat kelpo säilöntäaineita molemmat.

      Entäpä se poikkeus: kermaliköörit! Sain yli 30 vuotta sitten tuliaisina peräti kaksi pulloa kerralla. Bailey's meni meillä (vaimo minä) alas irvistellen ja yökkäillen, joten kuten, mutta ällöttävän äitelää tavaraa oli! O'Darby jäi avattuna jääkaappiin muutamaksi kuukaudeksi, kun ei kerta kaikkiaan tehnyt mieli maistiaisia enempää eikä mokomaa törkyä viitsinyt kenellekään tarjotakaan. Muutaman kuukauden kuluttua sisältö kaatui viemäriin.

      Minä en alkoholijuomia pikku kummassa kaada muualle kuin suuhuni, mutta kermaliköörille kurkkuni sanoo ei. Onneksi kukaan ei ole noiden kahden puikon jälkeen moisia juomia ovestani sisään kantanutkaan.

      Kenen suuhun mahtavatkaan olla tarkoitettuja?

    • Totta

      Bailey's voi säilyä kauan jos säilyttää samassa lämpötilassa, jopa kaapin lämmössä. Omassa tapauksessa se oli varmaan 2 vuotta ollut avattuna ja maistui edelleen hyvälle. :)

    • nina9

      Heips! tietääkö kukaan et sopiiko minttulikööri vähäsen laittaa lonkkuun??? onks teillä ehdotuksia mitä voi kylmänä juoda minttulikööristä?

    • Anonyymi

      Mites 45% Vana Tallinn Authentic Estonian Liqueur 500 ml muovipullossa. 5-10 vuotta vanha lahjajuoma. Tumma pullo, mutta juoma näyttää puhtaalta, avaamaton. Uskaltaako juoda?

      • Anonyymi

        Just avasin 3-5 vuotta vanhan Vana Tallin-muovipullon. Juomatta jäi, maistuu ihan huonolle pontikalle.


    • Anonyymi

      Guajiro Ronmiel De Canarias Honey & Rum 30% PET-muovipullo 50cl. Noin 5-15 vuotta baarikaapissa avaamattoman ollut. Onko vielä juotavaa?

      Baron D' Aramis Special Reserve 36% lasipullo Liettualaista brandyä, sekin n. 5-15 vuotta odottanut?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe