Raiskaus ja Mooseksen laki Raamatussa

Että näin ennen

Raiskaus ja Mooseksen laki Raamatussa
Viides Mooseksen kirja (22:23-29) antaa seuraavat rangaistusmääräykset raiskauksesta: Jos mies makaa toiselle miehelle kihlatun koskemattoman tytön ja tämä tapahtuu kaupungissa, molemmat on vietävä kaupungin portille ja kivitettävä kuoliaaksi, tyttö siksi, että hän ei huutanut apua, ja mies siksi, että hän häpäisi toiselle vaimoksi luvatun tytön. Hävittäkää paha keskuudestanne.

Jos taas mies kohtaa toiselle kihlatun tytön kaupungin ulkopuolella, käy häneen käsiksi ja makaa hänet, mies on surmattava, mutta tytölle ei saa tehdä mitään. Hän ei ole tehnyt syntiä, josta rangaistaan kuolemalla, sillä tapaus on verrattavissa siihen, että joku käy toisen kimppuun ja tappaa hänet. Mies kohtasi kihlatun tytön asutuksen ulkopuolella, missä tytön avunhuutoja ei kuultu.

Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan.

13

2468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rangaistukset

      mutta kovemmat Suomessa(kin) tarvittaisiin.
      Joka raiskaa naimattoman, ottakoon vaimokseen - tämä olisi hyvä sääntö.
      Joka raiskaa toisen naisen, operoitakoon niin, ettei sen jälkeen samaan kykene kenenkään kanssa, lisäksi vähintään 5 vuotta ehdotonta.
      Joka raiskaa ex-naisensa, joutaa elinkautiseen ja palvelemaan vankilassa mitä muut haluavat.

      • Masa

        "ottakoon vaimokseen!" ja tytöltä itseltäänkö ei kysytä??

        Parempi rangaistus raiskaukselle:
        Munat tiiliskivien väliin ja *PAM*
        Sen jälkeen yleiseksi mieshuoraksi vation laitoksiin...


      • äitykkä

        Kuka nainen haluaisi vaimoksi raiskaajalle?


    • Paavo (Mooses) Räsänen

      Ai mä siis saan raiskata neitsyen eikä ole väliä jos meitä ei nähdä. Jos jää fakkiin ni se maksaa vaan 50 sekeliä. (paljonkohan inflaatio on ollu parissatuhannessa vuodessa)
      Ja sit pääsee vielä naimisiin sen vosun kanssa oli se mitä mieltä hyvänsä. Mä ainaski äänestän Kristillistä liittoa.

    • samuel

      ei koske ilmeisesti Juutalaisia? meinaan oli Israelilaisen Maariv lehden (18.4) sivulla tapaus jossa kaksi Ortodoksi-Juutalaista raiskasi 24 lasta!! 7-11 vuotiaita ja kaikenhuipuksi Synagoogassa.

    • JoosefJaMaria

      "Jos mies kohtaa koskemattoman tytön, jota ei ole kihlattu, ja pakottaa hänet makaamaan kanssaan ja jos heidät nähdään, miehen on maksettava tytön isälle viisikymmentä hopeasekeliä. Miehen tulee ottaa häpäisemänsä tyttö vaimokseen, eikä hän saa hylätä tätä koko elinaikanaan."

      Näin siis puuseppä Joosef kihlasi tulevan Maria-vaimonsa ja esikoislapsensa äidin.

    • niksimiksi

      Mitähän israelilaiset ajattelevat tästä,normaalista poiketen heidän kansallinen identiteettinsä sitoutuu uskontoon, muut uskonnot ovat siitä riippumattomia.Joskus aikaisemmin oli myös muita tiettyyn kansaan sitoutuneita uskontoja.Se on ilmeisesti niin että opettelevat ulkomuistista Mooseksen käskyjä,tietäen niiden yleensä olevan virattomia.

    • niksimiksi

      Yksi syy miksi juutalaisten keskuudessa syntyi kristinusko oli säädösten mahdottomuus,kristinusko sittemmin siirtyi juutalaisten keskuudesta muille kansoille,ennen kuin ehti saada jalansijaa.Kristinuskossakin on omat mahdottomuuteensa, ne liittyvät anteeksiantavan mielen ja uhrautumisen mahdottomiin tavoitteisiin,jos löytyy muita se on opillista vääristelyä,sitähän on ollut.

    • Rauni81

      Viidennen Mooseksen kirjan raiskaussääntö täydentää toisessa mooseksenkirjassa olevaa kohtaa:

      "Jos mies viettelee neitsyen, jota ei ole kihlattu, ja makaa hänen kanssaan, hän maksakoon hänestä täyden morsiamenhinnan ja ottakoon hänet vaimokseen. 16 Mutta ellei tytön isä suostu antamaan hänelle tytärtään, viettelijä maksakoon silti saman verran kuin on tapana maksaa neitsyestä morsiamenhintana. (2.moos22:15-)

      Joten on perätöntä väittää että 5.moos 22:28- kohta kannustaa raiskaamaan tai suhtautuu välinpitämättömästi raiskaamiseen. Raiskaamalla ei voinut ottaa vaimoa mutta saattoi hankkia itselleen elinikäisen elatusvelvollisuuden joka oli raskas taakka 3000 vuotta sitten kun elettiin äärimmäisen brutaalia pronssikautta. Raiskaaminen on mooseksen laissa selkeästi kielletty.

      Nimimerkki ´niksimiksi´ ei taas tunnu ymmärtävän sitä että rakkauden lain "mahdottomuuden" tehtävänä on paljastaa ihmiselle itselleen hänen rakkaudettomuutensa ja ohjata sitä kautta ihmistä kohti rakkautta.

      • Anonyymi

        Suomen kristillinen kulttuuriperintö ei pohjaudu Mooseksen kirjaan. Mooseksen kirja on osa Vanhaa Testamenttia joka kumottiin Uudessa Testamentissa, ns uuden liiton kautta. Jeesus tuli tekemään ihmisen ja Jumalan välille uuden liiton juuri siksi ettei ihmisen tarvitsisi enää elää noiden vanhojen lakien ja sääntöjen puitteissa. Tämän vuoksi kristityt eivät enää esim. ympärileikkaa poikia, eivät noudata kosher- sääntöjä ym. eivätkä elä muidenkaan VT:n lakien mukaan.

        Kristinusko ja kristillinen kulttuuriperintö sekä arvopohja perustuvat Uuteen Testamenttiin, eivät Vanhaan Testamenttiin. Kristinuskon kannalta Vanhalla Testamentilla on ainoastaan historiallinen merkitys. Kristitty ei elä tuhansia vuosia vanhan VT:n lain alla, vaan UT:n armon.

        Jos aloittaja haki 15- vuotta sitten tällä pään avauksella jotakin mistä osoitella kristinuskoa ja sen kauhistuttavia perinteitä, vikaan meni. Kristinuskon problematiikka perustuu kokolailla päinvastaiseen ongelmaan, uskoon rajattomasta armosta ja anteeksiannon vaatimuksesta. Tämä on väärinkäytöksien uhrien kannalta ongelmallista. Kristinuskon mukaan uhrin on pakko antaa anteeksi aivan kaikki mitä hänelle onkaan tehty koska muuten hän itse ei pelastu. Koska itsekin olet syntinen, senkin uhri. Ja toisaalta kristinuskon mukaan kaiken muun saa anteeksi paitsi Pyhän Hengen pilkan. Jeesuksen opetusten mukaan KANNATTAA tehdä mahdollisimman paljon pahaa koska mitä enemmän pahaa olet tehnyt sitä enemmän saat anteeksi. Jipii. Kristinusko on syntisen ja kurjan ihmisen usko. Se on kriminaalien unelmauskonto. Kaiken saa anteeksi. Ja mitä pahempia asioita olet tehnyt sitä parempi.

        Tämä selvennyksenä niille joilla on epäselvyyksiä siitä mitä kristinusko on ja mihin se perustuu.


    • Anonyymi

      Kivitys on julmaa

      • Anonyymi

        Rajaton armo ja anteeksiannon vaatimus on myöskin julmaa.

        En tiedä kuka näitä ikivanhoja aloituksia nostelee esiin sekä s24.fi palstoilta että raamatusta. Mutta on erikoista miten tietämättömiä suomalaisetkin tavikset ovat oman maansa ja myöskin koko Euroopan kristillisestä perinteestä ja siitä mihin se perustuu. Aina joku repäisee vanhasta testamentista jonkun julman tuhansia vuosia vanhan pätkän osoitellakseen kuinka kristinuskokin on julmaa. Kristinuskon julmuus perustuu rakkauteen ja armoon ei suinkaan kivittelemiskäskyihin. Jeesus pelasti Maria Magdalenan kivitykseltä juuri siksi koska uhosi kivittäjille että joka on itse synnitön heittäköön ensimmäisen kiven.

        Ja kristinuskostakin on monta versiota. Meillä Suomessa kulttuuriperinteet pohjautuvat Luterilaisuuteen. Kivasti juuri popsahti Youtubeeni asiaan liittyvä pätkä Luther- oopperasta jossa hiippalakki laulaa hienosti kristinuskon olennaisimman sanoman. Sihn ei sisälly kivityksiä vaan sen julmuus on paljon kierommin hyvyyteen ja laupeuteen naamioitu. Mutta tuo Ruuttusen esitys on kyllä hieno siitä huolimatta.


        https://www.youtube.com/watch?v=7qd9tJ660_Q


    • Anonyymi

      Mooses kieltää esiaviollisen haarojen levityksen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe