Pöytäkirjan omatoiminen muuttaminen

osakas

Onko muilla käynyt seuraavasti.

Yhtiökokouksessa isännöitsijä toimii sihteerinä ja laittaa pöytäkirjan tarkistettavaksi ja allekirjoitettavaksi.

Tämän kierron aikana joku muuttaa käsin tekstiä ja asioihin on tullut muutoksia, kun pöytäkirja palautuu takaisin. Pöytäkirjassa on kaikki allekirjoitukset, mutta muutoksen tekijä ei ole jättänyt merkintää itsestään mitenkään.

Periaatteessa kuka tahansa allekirjoittaja (vaikka viimeinen allekirjoittaja) on voinut tehdä merkintöjä. Taloyhtiö on hyvin riitaisa.

Voiko tällainen pöytäkirja olla laillinen ja mitä jatkossa voisi seurata?

Kiitän etukäteen mahdollisista vastauksista.

9

4354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laki-ihminen

      Pöytäkirjan laatiminen on ensisijaisesti kokouksen puheenjohtajan vastuulla (riippumatta siitä kuka pöytäkirjan teknisesti laatii). Eli lähinnä kai sitten kokouksen puheenjohtajan asia päättää, hyväksyykö hän tällaiset jälkikäteen käsintehdyt merkinnät. Mikäli ne vastaavat kokouksen kulkua ei kai niissä mitään ongelmaa. Siis jos joku esim. haluaa pöytäkirjaan lisättäväksi jonkin keskustellun asian, mistä ei ole tehty päätöstä (ja jota ei siten ole pakko pöytäkirjata).

    • hpj

      Pöytäkirja tulee hyväksyä joko sellaisenaan (omalla allekirjoituksella) tai hylätä (jättää allekirjoittamatta).

      Päytäkirjoihin ei tulisi sotkeä mitään käsintehtyjä lisäyksiä, joten ehdotukseni on, että uusi siisti pöytäkirja kiertoon ja kommentilla: EI LISÄYKSIÄ, jos erimieltä, jättäköön lisäykset tekemättä ja allekirjoittamatta!

      • sihteeri

        Vain pöytäkirjapitäjä tekee pöytäkirjaan muutokset!


    • Hallituksen pj.

      Itse ottaisin uuden allekirjoituskierroksen. Sinänsä minusta käsintehty lisäys ei ole ongelma kunhan siihen on merkitty kuka on muutoksen tehnyt ja milloin. Tällöin tietysti itsestään selvää, että kaikkien pitää tuo muutos hyväksyä. Joten voi olla käytännössä helpompaa tehdä uusi pöytäkirja.

      • "hallituksen jäsen"

        ei pitäisi allekirjoittaa paperia.


        Minä en hyväksyisi mitään käsin lisättyjä muutoksia papereihin tänä päivänä. Olen pistänyt paperit muutaman kerran korjattavaksi, ennen allekirjoitusta.

        Jos olen merkinnyt paperihin jotain muutoksia, en ole laittanut niitä eteenpäin allekirjoitettavaksi.

        Jos joku on sen jo allekirjoittanut ja joku toinen tekee paperiin korjauksia on kyseessä asiakirjan laittomasta muuttamisesta.

        Itse laittaisin paperi uuteen kiertoon, niin kuin joku täällä jo mainitsi.


    • jarkko

      Yhtiössä jossa olen hallituksen pj isännöitsijä oltuaan sihteerinä teki todella törkeitä virheitä sisältävän pöytäkirjan.

      - Kokouksen pj väärin (kirjasi väärän henkilön)

      -Totesi kokouksen lailliseksi vaikka kutsu ei todistetusti ollut mennyt vaaditulla tavalla ja ainakin 2 osallistuja oli jäänyt ilman. (toimi kokouksessa itse pj:nä ja sihteerinä)

      - Vei kokouksen läpi huolimtta laittomuudesta

      - Asiavirheitä tekstissä.

      Ratkaisimme asian tekemällä tarkastajien kanssa täysin uuden pöytäkirjan ja odotimme vaaditut 3 kk :a ennen minkään pöytäkirjassa/ kokouksessa mainitun asian toimeenpanoa. Tämän menettelyn suositteli meille kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut lakimies.

      Pöytäkirja lähetettiin kaikille osakkaille liitteenä kirje jossa pyydettiin niitä osakkaita jotka eivät olleet edustettuna kokouksessa ja olivat jääneet kutsua vaille valittamaan mikäli eivät hyväksyneet tehtyjä päätöksiä.

    • Kale

      Pöytäkirjan tarkastaja kirjaa pöytäkirjaa oman näkemyksensä kokouksen kulusta ja allekirjoittaa pöytäkirjan sen jälkeen. Tarkastaja ei voi kiistää yhtiökokouksen tekemiä päätöksiä. Pöytäkirja on se väline jolla riitatilanteessa näytetään toteen se mitä on päätetty. Jos allekirjoituksia puuttuu, näyttövoima on heikompi, mutta hallitus voi kuitenkin toimeenpanna päätökset kunnes muutoksenhakuaste toisin päättää.

    • vielätämäkin

      Taloyhtiössämme on väärennetty pöytäkirja. Edelliseen pöytäkirjaan on tehty myöhemmin muutos. Asia koskee Aluehallintoviraston erityistarkastusta joka otettiin esille kevätyhtiökokouksessa 2016. Vuoden 2015 syysyhtiöpöytäkirjaa ei ole missään vaiheessa toimitettu sitä pyytäneelle osakkaalle. Nyt on ilmennyt että puheenjohtaja on myöhemmin muokannut vuoden 2015 pöytäkirjaa lisäämällä siihen Avin erikoistilintarkastuspyynnön. Koska pyyntö on tehty kevätyhtiökokouksen pöytäkirjan perusteella (jota ei oltu näytetty pyynnöistä huolimatta eikä toimitettu) niin väärennetyt pöytäkirjat toimitettiin vasta Avin pyynnöstä. Aluehallintovirasto ei voi enää käsitellä pyyntöä koska sen on heidän mukaansa tehty myöhässä eikä kevätyhtiökokouksessa ole asiaa pöytäkirjan mukaan lainkaan käsitelty. Näin toimii lakimiesisännöitsijä kokouksen puheenjohtajana.

    • niin.on

      Pöytäkirjantarkastaja voi merkitä allekirjoitusten jälkeen oman mielipiteensä. Varsinaiseen pöytäkirjaan ei saa tehdä mitään merkintöjä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe