Saunalahden laskut: oletko huomannut?

Entinen Asiakas

Eli nyt asiallista keskustelua aiheesta Saunalahden laskutus. Vain niille jotka todella ovat asiakkaita tai tietävät jotain.

Itse ihmettelin miten joka laskussani oli maksullisia palvelupuheluita. Loppu ajasta jopa lopetin soittamisen numeropalveluihin kokonaan jotta näen onko näitä ihmeellisen kalliita palveluita vielä laskutettu. Ja vielä niitä oli.

Tämä oli yksi syy miksi vaihdoin pois mutta ei ainut. En tietenkään ole varma mitä nämä olivat mutta melko varmaa että en itse niitä soitellut(oli eritelty puheluiksi ei palvelutekstareiksi).

Muut kummastelleet samaa? Voin tietenki horista omiani mutta katsotaan nyt ensin onko muita :)

17

5716

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samanlaisia kokemuksia

      Minulla oli samanlaisia kokemuksia DNA:n kanssa, vaihdoin sitten Saunalahteen ja eipä ole sen jälkeen ollut turhaa laskutusta :)

      Niin, ja tämä ei ollut provo yhtään sen enempää kuin sinunkaan viestisi (Elämä todella on) :)

    • Mika0800

      Suhtaudu soittaessasi numeroihin siten, että kaikki, mitkä eivät kuulu allaolevaan listaan, ovat tavalla tai toisella joko lisämaksullisia tai "lisämaksullisia" eli erityishinnoiteltuja numeroita, jotka eivät viestintäviraston määritysten mukaan ole lisämaksullisia, mutta joihin soittaminen silti on yleensä kallista. Näitä ovat erityisesti valtakunnalliset yritysnumerot (010, 020, 030, 075 jne...), jotka ovat varsinkin kännykästä, mutta yhä useamminb myös lankapuhelimesta kalliita!

      Ja sitten lista ns. normaalinumeroista:

      1. Normaalit lankapuhelinnumerot:

      Näihin kuuluvat numerot, jossa on telealuekohtainen suuntanumero (13 mahdollista suuntanumeroa Suomessa) ja sen jälkeen tilaajanumero-osa, joka alkaa 1...8, mutta ei ala 10, eikä 11. Toivottavasti näidenkin joukkoon ei *enää* kuulu lisämaksullisia numeroita, kuten aikanaan Helsinginseudun taksinumerot !

      Kotimaan lankapuhelinsuuntanumerolista (13 kpl)
      013 (Pohjois-Karjala)
      014 (Keski-Suomi)
      015 (Mikkeli)
      016 (Lappi)
      017 (Kuopio)
      018 (Ahvenanmaa)
      019 (Uusimaa)
      02 (Turku ja Pori)
      03 (Häme)
      05 (Kymi)
      06 (Vaasa)
      08 (Oulu)
      09 (Helsinki)

      2. Normaalit matkapuhelinnumerot:

      040
      041
      044
      050

      huom: 0400 on itseasiassa 040, mutta seuraava numero vain sattuu olemaan 0. Sama pätee 0500 -numeroihin. 050 -alulla on myös normaalia lyhyempiä numeroita, nämä alkavat yleensä 0501 tai 0506. Kaikki nämä ovat myös normaaleja matkapuhelinnumeroita.

      Myös 042 -alkuosaan suhtautuisin varauksella. Ovat usein Soneran ns. mobiilivaihdenumeroita, eli soittaminen hinnoitellaan kuten soitto Soneran matkaviestimiin. On kuitenkin epoäselvää, onko Soneran liittymistä mytös näihin soitonsiirto maksuton, kuten normaaleihin Soneran liittymiin !

      3. Hätänumerot (maksuttomia Suomesta soitettaessa):

      112
      10022

      4. Ilmaisnumerot:

      0800 (ainakin täysin ilmaisia Suomesta soitettaessa)

      Kaiki, mikä ei kuulu em. listaan, on katsottava mahdollisesti lisäkuluja aiheuttavaksi.

      Myös 00800 -numeroita mainostetaan ilmaisina. On kyseenalaista, ovatko nämä (siis 00800) oikeasti ilmaisia, vai meneekö niistä silti pvm tai mpml (matkapuhelumaksu lankaverkkoon).

      Joissakin puhelutyypeissä (ulkomaanpuhelut) voi käyttää 90 -alkuisia yleisiä operaattoritunnuksia, ja sellaisen perään sitten 00. Tämä ei vaikuta puhelun luokitukseen (se on niistä riippumatta silti ulkomaanpuhelu), mutta näin voi valita käyttämänsä ulkomaanoperaattorin. Ainakin Saunalahden osalta tämä saattaa estää normaalin pvm:n lisäämisen hintoihin. Ulkomaanpuhelussa voi käyttää myös 99x[yz] -alkuisia operaattoreiden ulkomaantunnuksia. Tällöin hintoihin lisätään pvm / mpml.

      Oman lukunsa muodostavat vielä nollalisämaksulliset palvelunumerot.

      Tällainen on esim. Nordea asiakaspalvelun
      0200 3000 (pvm/mpml).

      Tämä on teknisesti ottaen lisämaksullinen palvelunumero, jonka hintaan lisätään pvm/mpml.
      Nordea vain on päättänyt, että lisämaksu on nolla euroa/min. Mikään ei kuitenkaan estä Nordeaa myöhemmin korottamasta tuota lisämaksua !

      huom: Nordean 0200 -nro ei siis ole valtakunnallinen yritysnumero (020), koska seuraavakin numero on 0, siksi tuo on todellakin hinnoitteluteknisesti lisämaksullinen palvelunumero, vaikka lisämaksu onkin 0 EUR/min.

      Tästä numerojen ja hintojen sekamelskasta saamme "kiittää" viestintävirastoa, joka käytännössä ajaa operaattoreiden etuja, ei kuluttajien eikä pienyrittäjien.

      Oikea ratkaisu valtakunnalliseen yritysnumerointiin olisi uusi, vaikkapa 069 -suuntanumero, johon soittaminen olisi lain mukaan enintään samanhintaista kuin puhelu operaattorin valitsemalla kotimaisella suuntanumerolla olevaan lankapuhelimeen.

      Siis esimerkiksi tällainen hinnasto olisi aivan sallittu:

      puhelut suomalaisiin matkapuhelimiin: 6,9c/min
      puhelut suomalaisiin lankapuhelimiin Ahvenanmaata (018)lukuunottamatta: 6,9c/min
      puhelut Ahvenanmaan lankapuhelimiin (018): 3 euroa/min
      puhelut 069 -suuntaan: 3 euroa/min

      sensijaan tällainen hinnasto olisi kielletty:

      puhelut suomalaisiin matkapuhelimiin: 6,9c/min
      puhelut suomalaisiin lankapuhelimiin: 6,9c/min
      puhelut 069 -suuntaan: 1 euro/min

      tämä olisi kiellettyä sillä perusteella, että ei ole luvallista periä 069 -suunnasta enemmän kuin mielivaltaisesti valitusta muusta kotimaan lankapuhelinsuuntanumeroon soitetusta puhelusta.

      Jäisi nähtäväksi, riittäisikö tämä takaamaan asialliset puheluhinnat näihin uudenlaisiin yritysnumeroihin (hintahan on silloin kaikkialta Suomesta sama, tämähän on ilmeisesti syy, miksi joillekin yrityksille esim:

      0987654321 ei kelpaa "yritysnumeroksi").

      huomaa: vaikka tuossa on tosiallisesti 09 -suunta, niin mikään ei kiellä esim. mainoksissa kirjoittamasta tuota 09:ää suoraan muun numeron kanssa yhteen ilman välilyöntejä, viivoja tai sulkuja. Tuollainen nrohan on siis käytännössä "valtakunnallinen", mutta joitakin yrityksiä tuntuu suuresti harmittavan se, että noihin voi silloin 09/019 -alueen lankapuhelimista soittamaan muita halvemmalla.

      • Entinen asiakas

        Kaikki numerot ON eritelty Saunalahden laskuissa joka kuukausi. Ja aina siellä oli jotain ihme numeroita. Laskut on kyllä tallessa, en kyllä tee niillä mitään mutta tuossa ne on pinossa :)


      • Saunasssa

        Eikö 045 ole norm. matkapuhelin nro


    • pettää

      mulla sama juttu että en muista soittaneeni ko. numeroihin mutta kyllä ne oikein on. Esim yritysnumerot yms maksullisia kaikki eli 020 010 alkuset ja 044

      • mursu100

        niin näyttää pettäneen. 044 on dna:n etunumero eikä ole sen kalliimpaa kuin muutkaan norm.puhelut
        mut 020 010 030 ja 0700 on aika arvokkaita


    • näitä taas

      Lainaus:
      En tietenkään ole varma mitä nämä olivat mutta melko varmaa että en itse niitä soitellut(oli eritelty puheluiksi ei palvelutekstareiksi).


      No just. Kehtasit kuitenkin tänne kirjoittaa. Olen muutaman Saunalahden laskun nähnyt, jossa kuvitellaan olevan soittamattomia puheluita/lähettämättömiä viestejä. Kuitenkin joka hemmetin kerta ne on osoittautuneet oikeiksi. Ollaan vaan unohdettu!

      • Edestä

        joka laskussa. aika helppo unohtaa kun se on 1/4 koko laskusta ;P


      • Entinen saunalahtelainen
        Edestä kirjoitti:

        joka laskussa. aika helppo unohtaa kun se on 1/4 koko laskusta ;P

        Kannattaa katsoa myös puheluerittely saunalahden sivuilta. Sieltä näkyy ajat ja muut tarpeelliset tiedot.


    • Help...

      Mikä numero on 0753247546?
      Ilmeisesti joku haamusoitto.

      • Anonyymi

        Ja kenen mahtaa olla tämä: 042 93 382?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kenen mahtaa olla tämä: 042 93 382?

        Kummallista on: Yritin taannoin kysyä numerosta, josta oli minulle soitettu (ei vastattu) ja joka yrittäessäni siihen soittaa osoittautui ei käytössä olevaksi.
        Kysymystäni ei julkaistu tällä sivustolla.


    • Viime laskussa

      oli 20 € palvelupuheluita, vaikken ole sellaisiin soittanut tahi viestitellyt!

      No S-lahti kuset**a kaikessa :(

      Operaattori onneksi vaihtuu kohta!

      • sdfrtd

        No nyt tolkkua ja rotia!
        Viime syksynä viestintäministeriKiuru sai eduskunnan oikeusasiamieheltä huomautuksen siitä, että julkishallinnon puhelut ovat kaupallisen operaattoritaksan alla, joten valtion virastoihin asioidessasi puhelut ovat kalliimpia kuin yritysnumeroihin.
        Tähän on tulossa muutos v. 2013 aikana.
        Lisättäköön että tilaajapalvelunumerot, kuten mm.Saunalahti näitä kutsuu, siis ovat niitä, joita jokainen arjessaan tarvitsee.
        Käytännössä siis kaikki julkinen valta, verottaja, poliisin ei-kiireellinen numero, oikeuslaitos, jotkut terveydenhuoltopalvelut, kela.
        Soittamisen kalleuteen on siis kiinnitetty huomiota ja muutosta pukkaa.


    • fzsdsadsaaweaw

      "oli 20 € palvelupuheluita, vaikken ole sellaisiin soittanut tahi viestitellyt!"

      Valehtelet. Ei soittamattomista puheluista laskuteta.

      nimim. Tyytyväinen Radiolinjan/Elisan/Saunalahden asiakas jo v. 1996 lähtien.

      • Anonyymi

        "nimim. Tyytyväinen Radiolinjan/Elisan/Saunalahden asiakas jo v. 1996 lähtien."

        ihanko tosi, silloin maksat varmaan hurjaa hintaa. TOKI useimmilla on varaa , mutta olen vain huomannut että kaikkein varakkaammat ovat kaikkein tarkempia raha-asioistaan.

        ite vaihdan 2-3 vuoden välein, "se on helppoa kuin heinänteko" , eikä ole tarvinnut täysin rajoittamasta , hyvällä netillä olevasta vielä 15 e /kk maksaa.

        kakkos ja kolmpospuhelimista jotka on autoissa , mökillä , yms. en maksa tällä hetkellä lähellekäään 7 e /kk.
        sit vielä on prepaid liittymiä gps laitteissa , ruohonleikkurista venemoottoreihin yms, niissä maksan 10 e , 11 kk välein.

        nimimerkillä; on kiva köyhäillä, kun se on niin helppoa.


    • Anonyymi

      Nyt näyttää laskutus vaihtuneen Intrumiin. Kaikki laskut maksettuna Elisan sivuilla myöhästymismaksuineen ja korkoineen. Nyt tuli verenimijöiltä (intrum) kirje jossa karhutaan puolen vuoden takaa korkokuluja kolmesta laskusta kun on maksupäivät menneet eräpäivän yli. Korkoja 1,11€. Perintäkuluja 38€... No saa elisakin sen euronsa, muta jatkossa jää saamatta se n.30€ kuukausimaksuja. Nyt vaan pitää valita muista huonoista vaihtoehdoista se vähiten huono.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe