316ti Compact risuja/ruusuja?

Mahdollinen ostaja

Terve!

Eli otsikon mukainen BMW olis nyt kiikarissa. Vuosimallia 2004. Konehan on käsittääkseni 1.8 litrainen ja n. 115hv. No se nyt on sivuseikka. Eli minkälaisia kokemuksia porukalla on kyseisestä autosta? Minkälaisia nämä uudet BMW:t on huoltotiheydeltään? Mitenkäs on alustan laita? Joskus kuullut, että ainakin vanhemmissa malleissa on ollut vaivana alustan kolina. Tien päällä yli 100km/h nopeuksissa, onko paljonkin rengasmelua? Nykyisessa -98 S40:ssä on melu aika kovaa ja mielellään saisi olla hiljaisempi seuravassa autossa. Kaikki kokemukset olisi tervetulleita!

Kiitos etukäteen.

18

3428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Exbemu

      Unohda Compact ja pieni neloskone. Jo se että sulla on etuvetoinen auto, sanoo sen että unohda takaveto-bemari. Ei pärjää suuntavakavuudessa suoralla maantiellä, ja sivutuuli tuntuu. Mutkatiellä ok auto. Nelos-bensakone on häpeällinen bemariin, ja omamassaa tuossa on jo sen verran ettei teho-painosuhde ole hääppöinen; uudet pikkuautot 1,3-1,4-koneilla kiihtyy tasatahtia. Ohjaamoergonomia on toki huippuluokkaa ja viimeistely myös, mutta takapenkille on hankala kiivetä ja tavaratila sedania pienemnpi.

      Eli: kyseessä on ylihintainen pikkuauto, et saa siitä edes sitä isojen bemarien glamouria tai ainakin se haihtuu tehokkaasti omistajuuden aikana. Ne tosi-bemarit ovat kuutos- ja kasikoneisia 5-6-ja 7-sarjan vehkeitä, ja 3-sarjan isokoneisimmat versiot juuri ja juuri. Sama juttu uusimman 1-bemun kanssa. Ja ylipäänsä bemarin imago perustuu kolmeen asiaan: isot kuutos- ja kasikoneet, mutkatieajettavuus ja viimeistely. Maantieajoon taas Audi on parempi, ja ulkonäkökin uusissa bemareissa kilpailijoitaan kolhompaa, ja ne uusimpien kojelaudat aivan kamalia (suora viivoittimella piirretty 50-60-luvun kojelautamalli).

      Sinuna katselisin mieluummin A4-Audia...

      • Mahdollinen ostaja

        Niin, että tuo 6-ja 8 koneisiin vertaaminen on älytöntä. Tiedän kyllä, että bemarit on kuuluja noista isommista koneista. Silloin kuitenkin mennään jo aivan eri hintaluokkaan, kun vertaa 4-koneeseen. Teho ei ole se pääasia ainakaan minulle. No, katsotaan nyt tuleeko tuollainen pikku-bemari ostettua...


      • vuodatus !

        Valitettavasti et tainnut vastata kysyjää kiinnostaviin asioihin. Miksi yleensä kirjoitit ?!


    • baijerilainen

      hintaa ja kilometrejä ?

    • vm 2003

      toistaiseksi pelkkää hyvää sanottavaa. Vikoja ei ole ollut, ketterä auto kaupungissa ja hyvä ajaa myös maantiellä. Meillä automaatti ja ilmastointi varusteina. Ykkösautona E60 530iA, johon verrattuna 115 hv:n 316ti on tietenkin pienitehoinen, mutta kone vääntää alhaalta ja on hyvä käyttömoottori, kiitos valvetronicin. Monikäyttömahdollisuus selvästi plussaa sedaniin verrattuna. Jos kaksiovisuus ei haittaa, on korimalli ok.

      • unohtui

        käyttö on n. 20 km työmatka edestakaisin ja lisänä nurkka-ajoa ja silloin tällöin maantiellä 400 km sivu - huoltotarveilmaisin pyytää öljynvaihtton 25 tkm välein, isompi huolto n. 52 tkm välein. Huollto ovat edullisia, pikkuhuolto n. 180 euroa ja isompi 300-350 euroa.


    • compact 316 ti

      Aivan mahtava peli,jopa perheautonakin parin alle 10-vuotiaan kanssa.Kulutus vähän yli 7 l sekalaisessa ajossa,ajoominaisuudet eivät anna toivomisen varaa.On suuntavakaa moottoritie ajossa.Kuutoset sitten jo eri hintaluokassa ei voi verrata.Vähän ajettuja saa jo reilusti alle kahdenkympin.

    • Mahdollinen ostaja

      BMW on nyt ostettu. Ja tuo otsikon mukainen tuli siis hommattua. Liikkeestä kotiin matkaa n. 120 km, niin ei ole moitteen sijaa. Mitään edes vähän negatiiviseen suuntaan ei matkan aikana tullut mieleen. Erittäin helppo ja vakaa ajettava. Tuo rengasmelu loisti poissaolollaan, mitä ensimmäisessä viestissä kyselin. On hiljainen auto kun vertaa vanhempaan S40:seen. Ja mitkä jalkatilat! Voisin vaikka väittää, että yli 2-metrisellä kuljettajalla on vielä lokoisat oltavat, kun ottaa huomioon penkkien säätömahdollisuudet.
      Uskon, että siinä on autoa pitkäksi aikaa...

      • ja hyviä kilometrejä

        BMW on hyvä auto!h


      • Huono auto

        Omistin kyseisen auton 02 vuosimallin. Pikkuvikoja vähänväliä. Ajettavuus on tämän auto paras ominaisuus, muita saa sitten hakea:(


    • Pikkusportti

      Tuommoinen bemari ja samoin perus-Audi A3 ovat naurettavia pelle-autoja: muka urheilullisia mutta kun lyö pedaalin pohjaan niin pikkuautot menee menojaan. Itsellä perusmallia tehokkaampi pikkuauto isolla koneella ja ai että saa usein makeat naurut kun jättää bemmupojat katsomaan takavaloja! >-D

      • kysyjän

        kysymyksiin ? Minusta et. Perskelettäkö sitten raapustit tekeleesi ?


      • myös urheiluautoja,

        mutta viestin kirjoittaja ei ollut sellaista hakemassa. Toisaalta, ajapa sillä pikkusportillasi vaikkapa 1300 km päivän aikana - tulen sitten kysymään, miltä tuntuu. BMW:llä 1300 km:n päivämatkan jälkeen toivoo, ettei matka olisi vielä loppunut. Se on sitä ajamisen iloa, jonka ymmärtämiseen tarvitaan - aivan oikein, aito BMW.


    • vRS2

      Onne uudelle, ajelin itse ensimmäisellä beetaversiolla vm 2002 130kkm vailla yhtään ylimääräistä korjaamokäyntiä. Ei ainutta kitinää, räminää, reklamoitavaa, ei perkele edes palanutta polttimoa noilla kilsoilla. Huoltoväli noin 28kkm öljyt ja tuplat se isompi huolto. Kulutus kesät talvet sama vakio 7.5 l/km.

      On totta, että raketti ei ole noilla tehoilla, mutta nimenomaan vääntö ja laaja vääntöalue teki ohituksista helppoja ja... kaikki kunnia 100 hp/700 kg teinidextojotia kohtaan, vaikka sataseen veditten kaulaa, niin satasen jälkeen sitten jäitte...

      Kaikinpuolin vakaa, laadukas ja turvallisen oloinen auto, jossa hyvät tilat takanakin 3-ovisen heikkoudet huomioiden. Loistava luistonesto ja ajonvakautus ja kyku tetsata hangessa.

    • Mahdollinen ostaja

      Löytyi keväällä aloittamani ketju!
      Nyt on kesä ajettu BMW:llä ja meno on yhtä juhlaa. Ei mitään vikoja ollut, ei yhtään mitään. Pientä totuttelua vaati alkuun tuo takaovien puute. Nyt siihen on tottunut hyvin ja eipä siitä mitään ongelmaa ole koitunut, vaikka takaovia ei olekaan.
      Vääntöä on kyllä hyvin koko alueella, etenkin alhaalla se on yllättävänkin vahvaa. Kulkupuolta en ole sen suuremmin kokeillut, pirteä kuitenkin on. Ohituksissa kun laittaa 4. vaihteen päälle ja vauhti on n. 85-100km/h, niin auto etenee kyllä kiitettävän ripeää tahtia. Eli ohituksien kanssa ei ole ollut mitän ongelmaa. Myös 5. vaihteella ohitukset menee suht kevyesti.
      Renkaina on 225/45/17, mitkä oli ostohetkelläkin. Ajattelin, että varmaan vetelee urissa, mutta ei suuremin ole haittaa ollut leveydestä. Huonolla ja uraisella tiellä välillä saattaa nykäistä aavistuksen sivulle. Talvirenkaat on 195/65/15 ja aika näyttää minkälaista on niiden kanssa ajella.

      Kaiken kaikkiaan olen ollut todella tyytyväinen autoon. Jos joku harkitsee tämän mallista autoa, niin suosittelen erittäin lämpimästi.

      • Sampol

        Kai se nyt on oletusarvo, ettei pari vuotta vanhassa autossa ole vikoja, ei ainakaan muutaman kk käytön jälkeen.


    • bimmerien

      Hieno auto! Ajellut 4 vuotta eikä paljon haukkumista ole :)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6629
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4283
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2700
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1588
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1084
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe