amerikan asuntoautot

asuntoauton ostoa suunnitte...

onko kokemuksia -90 luvun alun jenkkien asuntoautoista 8-9metrisiä 6.5td koneella, ongelmia rekisteröitäessä, ongelmia suomen olosuhteissa, mitä kannattaa erityisesti tsekata jos ostopäätös syntyisi, kaikki kokemukset ja tiedot kelpaisi. kiittäen, asuntoauton ostoa suunnitteleva

24

4264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MB-320s

      ongelma on varmaan tuo massa , Suomen leirintäalueet ovat suunniteltu alunperin alle 3,5 t painoisille matkavälineille .

      Kun eivät välttämättä tahdo kantaa meikäläisen alle 3t m-autoa märkänä kesänä ..

    • mäntyyn

      Kaikki Suomen AKE:n byrokraatit ovat kimussasi. Kiihkeimmät keskeyttävät lomansakin ja tulevat milleineen, kiloineen ja muine mittakeppeineen punnitsemaamaan autoa. Näistä on niin paljon kokemusta ja niitä autoja näytti olevat Tullin verkkoaidan takana rapistumassa sateessa ja paisteessa.
      Muutama perusseikka mietittäväksi. Kaikki kaasulaitteet toimivat hieman erilaisilla liittimillä ja mitoituksilla. Sisäsähkö on tarkoitettu 60 Hz järjestelmälle ja lisäksi jännite on meillä nykyään 230-240 V. Amerikansällin vehkeet ei siten kestä. Käytettynä ne rekisteröidään henkilöautoiksi, vaikka omapaino olisi reippaasti yli 3500 kg. Yritys saada sellainen bensajuoppo kuorma-autoksi vaatii kalliin muutoskatsastuksen ja kuormatilan. Pakokaasuarvot pitää osua EU:n saman vuosimallin arvoihin.

      • Höpöhöpö

        Miten voit sanoa diesel autoa bensajuopoksi? Tuollainen diesel on erittäin tehokas ja kuluttaa kohtuullisesti ominaisuuksiin nähden! Ei kovin paljon enempää kuin jokin Fiatin alitehoinen paska... Itsellä ei ainakaan huonoja kokemuksia ole!


      • se on tapa
        Höpöhöpö kirjoitti:

        Miten voit sanoa diesel autoa bensajuopoksi? Tuollainen diesel on erittäin tehokas ja kuluttaa kohtuullisesti ominaisuuksiin nähden! Ei kovin paljon enempää kuin jokin Fiatin alitehoinen paska... Itsellä ei ainakaan huonoja kokemuksia ole!

        Sellainen sanonta kaikkialla maailmassa "bensajuoppo, syöppö tai sieni" tunnetaan ainakin 60 kielessä. Ei sillä erotella pertroli, bensa, diesel tai kaasukaaroja.
        Montako am.as. autoa oletkaan tuonut maahan? Kerro niistä ja katsastuksesta hieman tarkemmin, ole hyvä


      • auton ostoa suunnitteleva

        miksi meinaat ettei autoja saa rekisteröityä kuorma-autoksi? kaikki jenkkimaasturithan ovat rekisteröity kuorma-autoksi vaikkei niissäkään ole mitään tavaratiloja


      • ei eurooppalaita

        Ei ne amerikkalaiset autot ole juoppoja se on vale.Jos auto on tehty matkailua varten varustetaso on täydellinen,omat agrikaattorit mukana ym,Melkein kaikki suomessa myydyistä asuntoautoissa varustetaso on puutteelinen,eikä kelpaisi USA ollenkaan,moottorin koko on nauretta tehoinen,mopon moottori jotka väsyivät pitkien ylämäkie noustessa ylös.Mitå tulee kulutukseen aina tyhmä aihe.Eipäs kukaan laske mitä erilaiset nautintoaineet vudessa tulee maksamaan ja roskaruoka.


    • Panettelua

      Osta pois, mutta muistelisin että älä tuo -96 tta uudempaa. Syynä EU dir3ktiivit ja muut sanktiopainajaiset. Toisaalta on puhetta ollut yksittäin tuotujen ,yksityiskäytöön tulevien ei normeja täyttävien autojen /yms kumipyörillä etenevien sääntöihin.

      Tekniikasta:

      normaali käytöllä hyvä mylly ja kaikki pystytään helposti korjata ilman erikoistekniikaa/yms.

      Automaatin kohdalla on muutama paja jotka tekevät hyvää työtä, muut vain entisöivät askia. Sen voi ammattitaidolla vahvistaa kestämään vaikka 500hv. sitä ei tehdä esson baarin ohjeiden mukaan,huomautuksena.



      Tuo suurin kaunein malli suomeen kuormaautoksi rekisteröitynä ja vältät ajoneuvoverot. katso lakipykälät myös linja autoilta sekä maassoilta.

      ja valitse paras, amerikkalaiseen tapaan kaikilla varusteilla varustettuna,myös lautas antenilla ajoneuvokäytöön.

      Kyllä suomikaravaanaria leirinuotiolla taikka omalla vaunuromulla alkaa janottaa kovasti jenkkipelin nähtyään,sen arvaan!
      Oijoi,sitä kateutta!

      • mömmökki

        Heittelet lonkalta niitä tiedonrippeitäsi, joita tiedät oleva tarpeen tietää tullia, verottajaa, akea ja muita varten. ainuttakaan konkreettista tietoa ja teknistä asiaa et osaa selvittää. Kirjoituksesi on lapsellista uhoa!


      • kuinka~~vain
        mömmökki kirjoitti:

        Heittelet lonkalta niitä tiedonrippeitäsi, joita tiedät oleva tarpeen tietää tullia, verottajaa, akea ja muita varten. ainuttakaan konkreettista tietoa ja teknistä asiaa et osaa selvittää. Kirjoituksesi on lapsellista uhoa!

        ""ainuttakaan konkreettista tietoa ja teknistä asiaa et osaa selvittää. Kirjoituksesi on lapsellista uhoa!""



        *Hymyilyä*,,
        Tuossa kirjoituksessani lukee aivan selvästi, ottaa itse lisää tietoa kapulakielestä. Virkamies on p§kälät luoneet, ihminen, kiireinen sekin ja aina jää porsåånreikä jonnekkin.

        -Täytyy sanoa, lainaus kuulostaa just samalta kuin kerroin tuttavalleni pienentäväni dsl-verot murto-osaan alkuperäisestä ja alentavani -40% vakuutusmaksuja.

        Kuinka kävikään?

        -Ennen kovasti hymyilevä tuttavani sanoo minun olevan veronkiertäjä nyt,hymyilykin on vaijennut. Kummalista???? Veronkiertohan on aina rikollista, mutta jos ajoneuvo vastaa täysin pykäliä, se on sääntöjen mukainen. Ja pykälät:että,mutta,jos läytyvät kyllä etsimällä, ei pussikaljaa/kanisteriviinejä juomalla.

        Pystyn vilpittömästi olla onnellinen, jos rohkeutta kaverilla riittää tuoda U.S.A -Vaunu suomeen, ja vaivata päätänsä hieman pykälillä. Ei kaupastakaan aina tarvitse ostaa Toyota Corollaa vaan voi tuoda taikka ajaa vaikkapa Lincoln limusiinilla, sellaisella kuin jari mäellä on. Hänkin on saanut kokea pykäläviihdakkoa ja lopputuloksena on kateelisia pussikaljan juojia leirinuotiolla. Mutta elämä on! :)
        Jatkakaa, Kesän merkeissä!


    • kavaraanari

      Valoista puuttuu Ce merkinnät, samoin kaikista laseista ym ym.
      Keväällä kysyin katsastus asemalta tällaisen auton tuonnista, niin vastaus oli että muuttoautona sen voi tuoda, muuten sen rekisteröiminen on melkein mahdotonta. Itse en asiaa sen kummemin jaksanut selvittää.

      Mutta onhan noita nyt uutenakin Suomessa.
      Saksasta ja Englannista löytyy käytettyjä. Ne ainakin on rekisteröity EU aluelle mutta jos ne tuodaan Suomeen, alkaa sama rutina varmaan näistä valoista, laseista ja vastaavuus todistuksista. Mutta Suomihan onkin Neuvostoliiton alusmaa jossa byrokratian rattaan pyörivät kunnes käy kuten Kreikalle, ettei yhteiskunta voi enää verovaroista ylläpitää tällaista joutilaitten orkestreria.

    • Haloo ihmiset

      Ei taija kovin moni täs viestiketjus olla peril AMERIKKALAISISTA ASUNTOAUTOISTA, sun muista niihin liittyvistä SÄÄDÖKSISTÄ. Tottakai niistä puuttuu Ce merkinnät yms...! Näin tos illal Amerikasta tuodun asuntoauton. Hyvin oli suomen kilvissä ja oli alustavaloo ynnä muuta hilpettä! Turha vinkuu, ku ei oo varaa sellasii, ni ajelkaa niillä fiiatin romuilla, jotka leviää muutaman sadan tuhannen kilsan jälkee. ;)

      • likjuhyg

        imetkö Jormaa?


      • V8 = 28l/100km

        Miksi niitä Fiatteja ei sitten seiso tien laidalla jos kerran hajoo?


      • asiat selvitettävä
        V8 = 28l/100km kirjoitti:

        Miksi niitä Fiatteja ei sitten seiso tien laidalla jos kerran hajoo?

        Näitä asioita tutkittaessa kannattaa selvittää ensin käsitteet muuttoauton tuonti ja käytetyn auton tuonti. Se helpompi tapaus on muuttoauton tuonti. Useimmat tällaiset jenkkiautotapaukset Suomessa ovat muuttoautoja. Muuttoauton määrittelyssä tulli huomioi seuraavaa:
        Yksityishenkilö tuo ajoneuvon omaan käyttöönsä.
        Ajoneuvon tuoja on maahanmuuttaja.
        Henkilö on välittömästi ennen muuttoaan ollut ulkomailla yhtäjaksoisesti vähintään vuoden ajan.
        Ajoneuvo on välittömästi ennen muuttoa ollut muuttajan tai hänen aviopuolisonsa omistuksessa tai omistukseen johtavassa hallinnassa ja muuttajan käytössä vähintään kuuden kuukauden ajan.
        Ajoneuvo on tuotu muuton yhteydessä. Ajoneuvo katsotaan muuton yhteydessä tuoduksi, jos se tuodaan Suomeen 12 kuukauden kuluessa henkilön muutosta tai enintään kolme kuukautta ennen muuttoa. Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta.
        Muuttaja on oleskellut Suomessa muuttoa edeltävän vuoden aikana vain tilapäisesti. Jos oleskelu on johtunut tavanomaisesta lomamatkasta tai siihen rinnastettavasta syystä, oleskelu voidaan katsoa tilapäiseksi, mikäli se on kestänyt enintään 72 päivää. Satunnainen työskentely voidaan katsoa tilapäiseksi, jos Suomessa oleskelu on rajoittunut 40–50 päivään.Tilapäinen oleskelu voi kokonaisuudessaan kestää enintään 72 päivää. Mainittu määrä voidaan ylittää vain pakottavasta syystä.
        Henkilö, joka on aiemmin asunut Suomessa, ei ole muuttoaan edeltävän vuoden aikana ollut päätoiminen opiskelija.
        Jos muuttaja on aikaisemmin tuonut maahan alennetulla verolla tai verotta ajoneuvon, sen verottomalle luovutukselle säädetty tai määrätty määräaika on päättynyt ennen muuttoa Suomeen.

        EU:n ulkopuolelta käytettyä autoa tuotaessa prosessi on todella hankala ja vaikea eri viranomaisten kanssa ja niinpä monet sanovatkin, että se on käytännössä lähes mahdotonta.


      • Late Lapista.
        V8 = 28l/100km kirjoitti:

        Miksi niitä Fiatteja ei sitten seiso tien laidalla jos kerran hajoo?

        NIINPÄS niin ! Ja miksi suurinosa Suomessa pörräävistä asuntoautoista on juuri noita Fiateja? Jos se kovin huono olisi niin tuskinpas niitä osteltais, noinkin kiivaasti!


        Late Lapista. SSSS Ry!


    • pekkov8

      täällä sitä jauhetaan p-aa,itsellä on 10m class A,kun tälläisellä reissun teet et enää ducato telttaa kaipaa,miksi pitää mennä leirintä alueelle,taas on naapuri kännissä vieressä.ai niin euroissa ei oo omaa generaattoria valmiina pakko löytää pistorasia,50 000 fiiuun ja kanniskelemaan paskapyttyä,tm testaa kuinka käytännöllinen pikku jääkaappi niissä on jopa invertteri kahvin keittoon.kulutuksesta sen verran että jos auto painaa 7000 kg jos laitan siihen ducaton koneen se ei alle 15 L kulje ja ei kulje kyllä muutenkaan kuin ykkösellä,vai mitä teiden tukot.eka luokassa maksaa aina enemmän oli sitten juna tai lentsikka tai hotelli.

      • ????????????????????

        Elikkä jos on generaattori ei tarvii silloin tyhjentää paskapyttyä??????

        Jos ajaa 80km/h silloin ei ole teiden tukko?????


        Jos 7000kg auto niin silloin menee alle 15 litraa/100km ?????


      • Late Lapista.
        ???????????????????? kirjoitti:

        Elikkä jos on generaattori ei tarvii silloin tyhjentää paskapyttyä??????

        Jos ajaa 80km/h silloin ei ole teiden tukko?????


        Jos 7000kg auto niin silloin menee alle 15 litraa/100km ?????

        Ja jos on yli 7000 kg jenkki, niin kyllä etuakseli remontteja riittää!


        Late Lapista. SSSS Ry!


    • Late Lapista

      Fiatissa on etuakseli väärinpäin jo 2tn painosta

      • Late Lapista.

        Ja näillä perskärpäs feikeillä ovat aivot vitarallaan, jo vaikka vasta haaveilevat Fiateista ja muista höpömökeistä!

        Late Lapista. SSSS Ry!


    • Ei Lapista

      Tuskin kukaan haaveilee Fiatista , mutta se raha laittaa ostamaan Fiatin, ei se autonlaatu.
      Saitko Late muuten Juhannuksena Poronhanuria ?

    • tahtoo tutustua

      millaisia ovat american asuntoautot? laittakaapa jotain kuvia, linkkiä.

    • Leksa__

      Kovasti on alkanut kiinnostaa usasta asuntoauto. Ihan sitä suurinta mallia en ole etsimässä. Mitä olen selaillut niin ovat kaikki aika massiivisia laitteita. pensiinin kulutus tai dieselin kulutus ei ole niinkään kriteeri, kun ei tule arkiajoon.
      Se 6.5 tai 6.2 vapari diesel liikuttaa autoa just riittävästi. ( Chevyn kone ) niissäkin on vuosimallieroja ja muitakin eroja. Mutta kulutus on aika kohdillaan.
      6.5 turbodiesel olisi aika hyvä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe