Eturauhastulehdus ja sen tuomia vaivoja....

(etu)rauhaton

Olen tässä hieman lueskellut asiaan liittyviä keskusteluja täällä, mutta kuulisin mielelläni muidenkin kokemuksia tästä vaivasta.

Aiheena tämä oli vaikea kun ei tiedä minkä otsikon alle kirjoittaisin.

Olen 35 vuotias kaveri ja minulla todettiin tuossa noin kuusi vuotta sitten krooninen erurauhastulehdus. Olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa ja juoksen noin kolme kertaa viikossa (185/85). Kerrottakoon taustaksi vielä se että olen ollut naimissa 9 vuotta.

Se mistä toivoisin muidenkin kertovan on tuo virtsaamisen tarve. Siis kiputiloja tuntuu olevan kaikilla ja se ilmenee jomotuksena reisien sisäpinnalla, kiveksissä, terskanpäässä sekä joskus alavatsalla sekä alaselässä. Mutta useasti virtsaamisen jälkeen minulla tulee valtava tarve virtsata lisää vaikka rakko on tyhjänä. Tällöin minulla tulee lopussa vaaleaa nestettä ja se kirvelee aika paljon. Ja joskus pikkuhousuissa on selkeästi tullut "tahtomattakin" tuota samaa nestettä päivän mittaan. Eli siellä on sellaisia valkoisia tahroja joissa on kuin jotain jauhemaista ainetta kun se on kuivunut. Tämä ei aina liity kiputiloihin ja ensimmäisen kerran muistan näin käyneen jo joskus kun olin 19-20 vuotias, ja sama sukupuolitauti rulianssi käytiin tuolloisen tyttöystävän kanssa.

Se mikä tässä kaikista raskainta on se että aina kun tulee nuo vaivat niin ne ovat suoraan kuin klamydian tai tippurin aiheuttamia vaivoja. Sitten kun otatan testit niin piinaviikko on valmis, mutta en saa mielenrauhaa ellen niitä ota. Enkä tästä oikein voi vaimollekaan kertoa sillä se aiheuttaisi kuitenkin vain turhaan epäilyjä että minä olisin käynyt vieraissa ja koettaisin sitä jotenkin peitellä. Vaikka kuinka hän haluaa antaa (sekä oikeasti ymmärtääkin vaivaani) ymmärtämistä niin ymmärrän minäkin että ihmisenä ei voi olla epäilemättä, tai ainakin se käy mielessä.

Vaivani todettiin silloin kuusi vuotta sitten kun menin lääkäriin vasemman kivekseni tultua niin kipeäksi että sitä piti toisella kädellä kannatella. Soitin terveys keskukseen että pitäisikö tulla käymään. Sieltä sanottiin että välittömästi. No ajoin sinne ja menin ilmoittautumiseen, missä minut ohjattiin suoraan huoneeseen ohi kaikkien sairastavien lasten. Siinä vaiheessa muuten pelotti että mikä minulla on. Lääkäri epäili kivespussin kiertymää ja ultrasi sen mutta ei nähnyt siellä mitään ihmeempää. Antoi sitten lääkityksen lisäkiveksen tulehdukseen.

Tämä kuuri ei auttanut ja sitten alkoi sukupuolitautien metsästys useamman lääkärin voimalla. Mikä tietenkin oli aika raskasta avioliitollemme siinä vaiheessa, koska epäilyt uskottomuudesta vallitsi molemmin puolin. Tätä jatkui pari kuukautta kunnes sain lähetteen yhdelle suomen johtavista urologeista, joka totesi minulla välittömästi kroonisen eturauhastulehduksen. Ja kertoi että siihen ei tepsi muut kuin koti konstit oikeastaan.

Nyt oireilu on sitten tullut aina silloin tällöin ja liittyy pitkään istumiseen sekä kylmän saamiseen. Jopa ihan saunasta jokeen meno näyttää aiheuttaneen sen. Mutta kivut eivät ole mitkään hirvittävän voimakkaat. Suurimmaksi osaksi jomotusta reisien sisäpinnalla sekä terskan päässä sekä kiveksissä (jotka tuntuvat joskus olevan kuin tulessa mutta eivät silti mitenkään suunnattoman kipeät). Joskus alaselkä sekä alavatsakin kipeilevät. Lisäksi pakottavaa virtsaamisen tarvetta heti virtsaamisen jälkeen joskus.

Toinen "vaiva" mikä tästä on (ilmeisesti) tullut on se että minulla on todettu alentunut testosteroni taso (8.9 viimeksi mitattu), jonka takia joudun ottamaan testopiikin kerran kuukaudessa. Väsymyksen ja hikoilun lisäksi tuo alentaa kiinnostusta seksiin, mikä vaimolle tietenkin on varmaan raskasta. Ja meidän seksi elämämme onkin hieman kuihtunut. Paitsi kun olen saanut piikin niin vaimo saa hakea piilopaikkoja :) Mutta tämä tietenkin entisestään lisää minun tuskaani aina kun tulee noita vaivoja ja epäilen sukupuolitauteja... Sillä uskon että JOS vaimoni kävisi vieraissa niin kondomia käyttäisi, mutta suuseksinkin kautta on helppo saada tauteja ja sitä ei kaikki tiedä (en kyllä itsekään tiedä miten helposti).

Toivottavasti joku jaksoi lukea tämän läpi ja jopa vastaillakin.

12

12746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (etu)rauhaton
    • *************

      Onpas tarina,pysy siinä, jos kerran tiedät, että sinulla ei ole pelättävää pettämisestä, niin miksi kannat huolta! Onko välisi vaimon kans niin sekaisin,ettei voi keskustella.Ja lääkärit löytää lopulta diagnoosin, että turhaa hermoilet...mutta tarinassasi oli aukkoja,kuten esmes se, että epäilys vieraissa käymisestä oli molemminpuolinen, mitähän mahtoi lopulta tarkottaa.

      • (etu)rauhaton

        Siis se että kun epäiltiin sukupuolitautia silloin alussa niin molemmathan epäili luonnollisesti toista kun se ei voinut olla itseltään tullut. Siis kun itse ei ollut käynyt vieraissa ja tiesi että itseltä se ei voinut olla niin pakkohan se on olla tullut toiselta oli se epäilys, mikä tietenkin poistui kun todettiin oikea tauti.

        Ja tuskastuttavinta tässä on se että oma seksuaalinen aktiivisuus on laskenut hyvin alas tämän vaivan seurauksena. Ja kun vaivan oireet ovat hyvin pitkälle samanlaiset kuin sukupuolitaudeissa niin ainahan se tulee mieleen että jos tuo vaimo sittenkin olisi...

        En väitä tämän olevan järkevä tapa ajatella, mutta raskas se on :)


      • joonas1971
        (etu)rauhaton kirjoitti:

        Siis se että kun epäiltiin sukupuolitautia silloin alussa niin molemmathan epäili luonnollisesti toista kun se ei voinut olla itseltään tullut. Siis kun itse ei ollut käynyt vieraissa ja tiesi että itseltä se ei voinut olla niin pakkohan se on olla tullut toiselta oli se epäilys, mikä tietenkin poistui kun todettiin oikea tauti.

        Ja tuskastuttavinta tässä on se että oma seksuaalinen aktiivisuus on laskenut hyvin alas tämän vaivan seurauksena. Ja kun vaivan oireet ovat hyvin pitkälle samanlaiset kuin sukupuolitaudeissa niin ainahan se tulee mieleen että jos tuo vaimo sittenkin olisi...

        En väitä tämän olevan järkevä tapa ajatella, mutta raskas se on :)

        moro, en ymmärrä ollenkaan miksi vatvot noiden pettämisjuttujen kanssa.
        nuo oireet ovat aivan tyypillisiä kroonisen eturauhastulehduksen oireita.
        hoitoja ei paljoa ole. paras mitä itse olen kokeillut on ollut tohtori kaarlo jaakkolan klinikka helsingissä. mies on melko ekstrovertin maineessa, mutta niinhän nerot ja eri alojen uran uurtajat usein ovat.


    • Andor

      ja kärsinyt kroonisesta eturauhastulehdusta, ehkä noin 10-vuotta.

      Urologilla olen kertaalleen käynyt, verikoe otettu ja erilaisia lääkkeitä syönyt vuosien varrella.

      Ja nyt taas vaiva päällä, muutaman vuoden tauon jälkeen, enkä oikein ymmärrä mistä vaiva on taas tullut, kun en ole kuumilla ilmoilla kylmettänytkään.

      Mitään kipuja ei ole, mutta virtatessa ei kaikki tule ja vatsaa painamalla tuntee että kaikki ei ole ok.

      Runsaasti vettä juomalla olen selvinnyt monta kertaa vaivasta mutta nyt on jotenkin sellainen olo että vaatisi lääkityksenkin. Viimeksi mulla oli Trimopan-niminen lääke, joka auttoi, mutta silloinkin join vettä paljon.

      Yleisesti on kirjoitettu että esimerkiksi oluen juonti pahentaa vaivaa, mutta minulla se ei ole pahentanut vaivaa.

      Pirunmoinen vaiva!

      Minulla ei myöskään lämpöhoito auta!

      Olisikohan mitään luontaistuotetta mikä auttaisi? Onko kenelläkään mitään kokemuksia luontaistuotteista?

    • Jepulis

      Jep jaksoin lukee koko jutun =) Mulla vähän erilainen juttu takana. Oon nyt 31. Kaikki alkoi kai kun nuoruudessa harrastin hiihtoa ja siinä palellutin itseni varmaan tuhat kertaa. Aluksi tuntui että kusta ei pysty piteleen millään. Joka tunnin jälkeen vessaan ja silleen. Ensin epäilin jotain sukupuolitautia mut mitään ei löytynyt. Taistelin ittekseni koko asian kanssa ku lääkärit piti hulluna, ihan oikeasti. Yks lääkäri kirjoitti epikriisiin että kyllä potilas hänen mielestä nyt vähän liioittelee oireitaan, vittu mikä mulkku. No asia kun ei parantunut niin sit menin yksityiselle ja siellä pätevä urologi diagnosoi kroonisen tulehduksen. Oon siitä lähtien syöny exprosia ja se on auttanu näihin kusivaikeuksiin niin että niitä ei o juuri ollenkaan. Ainut paska asia on toi alentunu seksihalu ja potenssi. Olin naimisissa 7 vuotta ja asian kanssa oltiin sinut ku ei vaimollakaan haluttanu kovin usein. Nyt oon eronnu ja on uusi tyttöystävä jolla taas haluttaa melkein aina. On hiukka tuska sen asian kanssa. Hommasin Cialista kaapiin ja nappailen pieniä määriä aina kun tuntuu että hommasta ei muuten tule mitään. Vitusti ottaa miehisyyteen ku muuten olen hyvässä kunnossa ja suht terveet elämäntavat. Pitäis kai munki testata noi testo arvot vaik en usko asian niistä olevan kiinni. Joo olis mukava kun joku kertois kuinka paljon potenssiin tää vaikuttaa...

      • (etu)rauhaton

        No ainakin itselläni en voi sanoa että se on suoranaisesti vaikuttanut potenssiin. Mutta välillisesti siten että harvemmin tekee mieli, joten ei se eteenkään ota :) Mutta silloin kun mieli tekee niin silloin vehkeet pelaa, ei toki samoin kuin nuoruuden innolla :)

        Sen kuitenkin olen huomannut että kun tuo testo piikin aina tulee niin kaikki palaa hetkeksi "normaaliksi" tai kuten se oli ennen.

        Ja jos käyt mittaamassa niin jos luku on siellä 10 hujakoilla niin kannattaa nostaa meteli, sillä normaalit terveyskeskuslääkärit ei ole siitä moksiskaan. Itsellänikin vasta erikoislääkärin tutkimana kiinnitettiin huomiota testo tasoihin, jotka olivat silloin 9.2. Mutta kun rajat oli 9-40 (ylärajaa en tarkkaan muista). Joten se oli rajoissa niin oli kuulemma OK. Mutta kun erikoislääkäri näki tuon luvun niin samalla tuli diagnoosikin ja pistokset.

        Ja olisi kiva kuulla miten sinulla nuo piikit auttaa jos niitä saat. Sillä itselläni tuntuu joskus olevan oikein hyvä piikki ja toisinaan taas ei.


      • Jepulis
        (etu)rauhaton kirjoitti:

        No ainakin itselläni en voi sanoa että se on suoranaisesti vaikuttanut potenssiin. Mutta välillisesti siten että harvemmin tekee mieli, joten ei se eteenkään ota :) Mutta silloin kun mieli tekee niin silloin vehkeet pelaa, ei toki samoin kuin nuoruuden innolla :)

        Sen kuitenkin olen huomannut että kun tuo testo piikin aina tulee niin kaikki palaa hetkeksi "normaaliksi" tai kuten se oli ennen.

        Ja jos käyt mittaamassa niin jos luku on siellä 10 hujakoilla niin kannattaa nostaa meteli, sillä normaalit terveyskeskuslääkärit ei ole siitä moksiskaan. Itsellänikin vasta erikoislääkärin tutkimana kiinnitettiin huomiota testo tasoihin, jotka olivat silloin 9.2. Mutta kun rajat oli 9-40 (ylärajaa en tarkkaan muista). Joten se oli rajoissa niin oli kuulemma OK. Mutta kun erikoislääkäri näki tuon luvun niin samalla tuli diagnoosikin ja pistokset.

        Ja olisi kiva kuulla miten sinulla nuo piikit auttaa jos niitä saat. Sillä itselläni tuntuu joskus olevan oikein hyvä piikki ja toisinaan taas ei.

        Joo tilasin sen ajan sinne mittaukseen. Ja hyvä tietää noi arvot etukäteen.

        Kyllähän toi kalu silloin toimii ku ei polttele alapäässä tai muuten ole jotain hämminkiä. Mut ku en saa oireettomia kausia millään. Aina on jotain. Sehän se...

        Ilmoitten kyllä oliko pistoista apua kunhan pääsis sinne lekuriin. En tiedä jonoista.

        Yleisesti niin on tää tauti kyllä aika pirulainen. Psyyke kärsii ku on pitkä kipukausi. Siisti kuunnella ku kaveri kertoo ku pani jotain muijaa 8x päivässä ja itellä ei kiinnostais vaikka pesä tuotais naaman eteen...

        No mut jos tää tästä taas. Helpottaa ainakin ku saa kirjoitella asiasta.


      • eturauhastulehdus
        Jepulis kirjoitti:

        Joo tilasin sen ajan sinne mittaukseen. Ja hyvä tietää noi arvot etukäteen.

        Kyllähän toi kalu silloin toimii ku ei polttele alapäässä tai muuten ole jotain hämminkiä. Mut ku en saa oireettomia kausia millään. Aina on jotain. Sehän se...

        Ilmoitten kyllä oliko pistoista apua kunhan pääsis sinne lekuriin. En tiedä jonoista.

        Yleisesti niin on tää tauti kyllä aika pirulainen. Psyyke kärsii ku on pitkä kipukausi. Siisti kuunnella ku kaveri kertoo ku pani jotain muijaa 8x päivässä ja itellä ei kiinnostais vaikka pesä tuotais naaman eteen...

        No mut jos tää tästä taas. Helpottaa ainakin ku saa kirjoitella asiasta.

        Itse olen 16vuotias eturauhastulehduksen sairastaja , sain tietooni että minulla on krooninen eturauhastulehdus. Pistihän se aluksi miettimään kun alapää käyttäytyi oudosti, siitä psyyke kärsi kovasti kun ajatteli mitä alapäässä voisi olla . aluksi aavistin sukupuolitautia, oli oireetkin ihan klamydian ja tippurin kaltaisia. Itselläni oireilee kirvelyä virtsatessa, kutinaa alapäässä, alavatsaan koskee ja polttelee, alapää vuotaa jotain smägmää ajoittain.. on todella raskasta kantaa tulehdusta, sitä aika ajoin tulee ajatuksia sukupuolitaudeista vaikka tietääkin että eturauhanenhan se siellä temppuilee.. toivottavasti tämä rauhoitteli muita eturauhastulehdukseen sairastavia. vielä että pitäkää itsenne ulkona lämpiminä ja jos tämmöinen tulehdus iskee , niin lääkäriin ja jos se on hoidettavista nii lääkeillä mutta jos on krooninen niin särkylääkettä ja vaikka lämmin vesipullo alavatsan päälle..


    • Tämä auttoi minua

      Hei,

      Muistakaa käydä lääkärissä, ettei ole eturauhassyöpää jne.

      Hyvässä tapauksessa myös venyttely voi auttaa!

      Jouduin itse vetämään kolme antibiootti kuuria lähes tuloksetta, kipu oli niin kova etten pystynyt istumaan. Lisäksi antibiootit tekivät olon surkeaksi. Lopulta pääsin lääkärille joka kertoi että kohdallani kyse oli alapään lihasjännityksestä joka säteili kipuna kiveksiin asti. Hän avasi lukkiutuneet lihakseni voimakkaalla hieronnalla pakaroinen kohdalta. Neuvoi että venyttelisin takareidet & vatsalihakset seuraavasti http://www.terveysverkko.fi/wp-content/uploads/2012/12/venyttely_02.png - http://yle.fi/aihe/sites/aihe/files/migrated/olotila/imagecache/kuvagalleriakuva/image-gallery/vatsa.jpg

      Kipu hellitti ensimmäistä kertaa pysyvästi pikkuhiljaa päivittäisten venyttelyiden jälkeen. En tarvinnut enää mitään kipulääkkeitä tai kuureja. Venyttely 2 kertaa päivässä teki tehtävänsä pakaroiden hieronta.

      Saan vieläkin talvipakkasilla tai pitkään istumisen jälkeen joskus kipuja, jotka lähtevät kuitenkin muutamalla venytyksellä ja olen vapaa kivuista.

      PS: Kikka nro 3 Laittakaa takataskuun paksu lompakko / istukaa toinen pakara kirjan päällä. Jostain syystä sama vaikutus kuin hieronnalla. Painaa pakaraa niin että kipu ja jännitys avautuu. Siis lompakko/kirja istuessa vain toiselle pakaralle kerrallaan. Ihmeellisen yksinkertaista mutta auttoi minua melkein yhtä paljon kuin venyttely.

    • Hei!

      Krooninen eturauhastulehdus voi tosiaan olla hyvinkin hankala ja arkielämää rajoittava vaiva. Sen tarkkaa syntymekanismia ei tunneta, mutta todennäköisesti syynä on eturauhastiehyiden tukkeutuminen.

      Pitkittyneen eturauhastulehduksen hoito pitää räätälöidä kunkin potilaan tilanteen mukaisesti. Tulehduskipulääkekuuria ja lämpimiä istuinkylpyjä / lämmintä pukeutumista suositellaan kaikille. Lääkäri voi tarvittaessa kirjoittaa reseptilllä myös eturauhasen liikakasvuun käytettäviä lääkkeitä. Yleensä taustalta ei löydy bakteeritulehdusta, mutta mikäli bakteereja todetaan, hoitona on antibioottikuuri. Halutessasi voit lukea enemmän eturauhastulehduksen oireista, tutkimuksista ja hoidosta esim. osoitteesta: http://klinik.fi/terveysinfo/eturauhastulehdus

      Voimia syksyyn toivotellen:

      -Klinikin lääkäritiimi

      Klinik - terveyspalvelusi netissä
      www.klinik.fi

    • eaes

      Minulla poisti eturauhatulehduksen seuraava lääkeyhdistelma. Miranax, zyrtec, pepcid. Miranax on vahva tulehduskipulääke, Zyrtec ja Pepcid ovat antihistamiineja joista zyrtec on H1 histamiinin salpaaja ja pepcid on H2 salpaaja. Kokeilkaa; minulla toimi 2h. Kokeilkaa ihmeessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe