kylmiä kastikkeita kalalle

aattelin grillailla lohi-kalaa ja eipä tule mieleen yhtään ohjetta kylmistä (kermaviili tms.) kastikkeista. laittakaa hyvät ihmiset ohjeita ja linkkejä ettei tarvii syödä pelkkien paljaiden pottujen kera. :)
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta


Kermaviiliin voipi laitta seuraavaa: tl suolaa,
tl sokeria,ripaus pippuria,tilkka sitruunamehua,
tl sinappia.Ja kun on kyse kalasta niin silppua joukkoon viellä reilusti esim.tilliä ja ruohosipulia.
Ilmianna
Jaa
Siis yrttejä ja oliiviöljyä, valinnaisesti myös valkosipulia, jotain pähkinää ja parmesaania.

Pesto alla genovese tehdään basilikasta ja pinjansiemenistä, mutta rucolasta, persiljasta, pinaatista ja nokkosesta tulee myös oivaa pestoa. Pähkinänä voi käyttää mantelia ja saksanpähkinää.
Ilmianna
Jaa
Osta kaupasta semmoinen valmis Creme Cousine (jotain tonnepäin tuo nimi), voi syödä kylmänä tai lämmitettynä. Itse pidän siitä valkosipuli/yrtti mausta kalan tai grillatun lihan kanssa..
Ilmianna
Jaa
Niin, eli tää ois vähän tsatzikityylinen kastike, joka sopii aivan mielettömän hyvin kalalle:

Kermaviiliä
tuoretta kurkkua
sipulia (aika mieto, esim. shalotti- tai punasipuli)
sitruunamehua vähän
suolaa
pippuria
tilliä
(jos tahdot niin ihan vähän sinappia)

Leikkaa kurkku ja sipuli todella pieniksi (kurkusta voi sitten puristaa käsin enimmät nesteet pois), lisää ne kermaviilin joukkoon. Sitten mausta. Valmista!

Kannattaa nää kylmät kastikkeet tehdä aina ennen kuin alkaa mitään muuta ruuaksi tekemään, niin ehtii jääkaapissa maut tasoittua hyvin siihen asti kun ruoka on valmista.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kylmiä kastikkeita kalalle

aattelin grillailla lohi-kalaa ja eipä tule mieleen yhtään ohjetta kylmistä (kermaviili tms.) kastikkeista. laittakaa hyvät ihmiset ohjeita ja linkkejä ettei tarvii syödä pelkkien paljaiden pottujen kera. :)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta