Silmätulehdus, bakteerin aiheuttama

N28---

Sain tässä n. 1-1,5 vkoa sitten taas vaivoikseni silmätulehduksen. Pahoja oireita on ollut viime viikon keski- ja loppupuolelta.

Aiemmin minulla on ollut allergisia silmätulehduksia ja siksi tätäkin epäiltiin mutta Zaditen tipat eivätkä kostuttavat tipat mitääm auttaneet. Pikemminkin ärsyttivät vaan silmiä ja vkl silmät olivat välillä aivan punaiset! Myös rähmimistä oli. Välillä kuivuuden tunnetta/roskaisuutta.

Eilen sain lääkäriltä antibioottitippoja ja voidetta koska silmätulehdus taitaakin olla bakteerin aiheuttama: Oftan Akvakol tippoja ja Chlora voidetta yöksi. Silmät eivät enää rähmi öisin mutta ovat kyllä koko ajan aika punaiset ja hiukan ehkä kutisevat, enimmäkseen tuntuvat ihan hyviltä mutta ovat punaiset ja kaikki verisuonet pinnassa. Lääkäri sanoi että antibiootti tepsisi jo parissa päivässä - huomenna hänellä olisi puhelinaika ja pitää soittaa jos ei ole tepsinyt. Sitten olisi edessä silmälääkärille meno.

Tepsiikö Oftan Akvakol tosiaan jo parissa päivässä?? Toki menen vielä lääkäriin jos on tarvetta mutta olisi kiva saada vähän tietoa tämän etenemisestä, aiemmin minulla ei ola bakteerisilmätulehdusta ollut.

9

29681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M31_____-

      kahdessa päivässä tai sitten kestää pidempään. Pitää muistaa käyttää ko. tippoja vielä kaksi päivää oireitten lähtemisen jälkeen ettei ala uudelleen. Itse sain tulehdukseen tänään samat tipat.

      • N28fhfh

        Noniin nyt on neljäs pvä hoitoa menossa ja tänään silmät on oikeestaan valkoiset, ei enää pinkit saati punaiset. Ei kyllä aivan terveetkään. Eli hitaasti mutta varmasti näköjään on hoito auttanut. Jes jatkan vielä pari pvää hoitoa sitten kun oireet on kadonnut, lääkäri minulle niin sanoikin.


      • järki menee...
        N28fhfh kirjoitti:

        Noniin nyt on neljäs pvä hoitoa menossa ja tänään silmät on oikeestaan valkoiset, ei enää pinkit saati punaiset. Ei kyllä aivan terveetkään. Eli hitaasti mutta varmasti näköjään on hoito auttanut. Jes jatkan vielä pari pvää hoitoa sitten kun oireet on kadonnut, lääkäri minulle niin sanoikin.

        Koitin 4 päivää kysyisiä tippoja silmätulehdukseen, mutta kun mitään ei tapahtunut niin sitten lääkäri antoi uuden reseptin... Mutta nyt ollaan taas lähtöpisteessä, ärsyttäää..... nyt iski epäilys että ehkäpä tämä ei olekaan bakteerien aiheuttamaa vaan siitepölyallergiaa, koska lääkäri antoi samalla kertaa allergia lääkkeitä ja söin niitä pari päivää ja nyt pidin taukoa ja silmät ovat siis taas tulehtuneet...ärsyttää todella...


    • järki menee...

      ehkä sinullakin on virusperäinen silmätulehdus. Siihen ei antibiootit auta vaan kortisoni. Toivottavasti pääset silmälääkärille :) Minä kävin tänään ja toivottavasti nämä tipat (kolmannet) auttavat...

    • susa

      Kiinnostaisi siis tietää, että onko talirauhasen tulehdus siis toisin sanoen "finni silmässä" sama asia kuin itse silmätulehdus?

      Molemmissa silmissä talirauhasen tulehdus vaivannut jo ties kuinka kauan.. Kokeilitu oftan silmävoiteet, tipat ym. Nyt käytössä ihan vaan pelkät kosteuttavat silmätipat, kun silmät todettiin kuiviksi ja talirauhasen tulehdukset niistä aiheutuviksi. Sekä tietty sisäisesti kalaöljyt, vehnänalkioöljy ym. kaikenmaailman rasvahapot, että limakalvot vahvistuis sinkki.

      Eräs lääkäri sanoi, että tämä olisi sama asia kuin itse silmätulehdus, mutta toisen lekurin selityksistä ymmärsin taas että ei..

      Kuulemma mitään muuta ei ole tehtävissä kuin odottaa, että paranee itsestään tai olisi myös mahd. leikata, mutta arven liikakasvun vuoksi, en taida ottaa sitä riskiä..

      Elikkäs uskaltaako jotain vanhaa ripsaria käyttää, oon tosiaan ollut nyt meikkaamatta silmiä piiitkään aikaan?

      Lähinnä vaan häiritsee silmien kuivuus...

      • abegas

        Ei ole vaan nk. näärännäppy. Tosin seurauksena on yleensä ...silmätulehdus....Leikata kannattaa vaikka arpi jäisi-on silmä sentään tärkeempi kuin ulkonäkö.


      • minä vain...
        abegas kirjoitti:

        Ei ole vaan nk. näärännäppy. Tosin seurauksena on yleensä ...silmätulehdus....Leikata kannattaa vaikka arpi jäisi-on silmä sentään tärkeempi kuin ulkonäkö.

        mulla näärännäppy avattiin ja eikä siitä mitään näkyviä arpia jäänyt kun se avattiin luomen sisältä


    • jee

      mä sain itelleni silmätulehdukseen fucithalmic tippoja...

    • neiti huolestunut

      Mulla toinen silmäkulma punoittaa siis sidekalvo. Ei ole kipeä välillä vähän roskantunnetta.. Suihkussa se menee ihan punaiseksi ja näkyy veisuonia tuossa silmän ulkonurkassa missä punoitus.. Mitä tää voi olla ? Kestänyt muutaman viikon ja käyttänyt kostutustippoja ja pari viikkoa sitte käytin neljä päivää cuguthalmic tippoja..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe