raparperileivonnaisia

Kaipaisin siis raparperipiiraiden ja leivonnaisten ohjeita....
Helpot ohjeet olisi kivoja kun noita pikkuisia pyörii jaloissa kolmen kappaleen verran niin aina ei ehdi hirveen monumutkaisia juttuja vääntämään :)

Toivottavasti joltain ohjeita löytyy ja viitsii tänne laittaa....
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta


tee ensin peltipulla:
puoli litraa nestettä
lämmitä,sekoita sinne sokerit ja sitten ne hiiva-jauho jutut,margariinit jne
saa olla löysääkin se taikina, ei haittaa..
laita pellille paperin päälle kohoamaan
uuni lämpeämään 230-250 vähän vaihtelee uunista riippuen...
sillä aikaa silppua raparperit pikku palasiksi
(ja jos haluat, tee rahka-muna seos)
sitten kun se pulla on kohonnut,heität ne raparperinpalat siihen päälle,painele vähän,(ja sitten se rahka-muna jos sen laitat siihen päälle)
voit myös tehdä voi sokeri vehnäjauho-seoksen ja heitää sitä raparperien päälle
pakko syödä kaikki heti pois,kuivaa aika nopeasti tuo pohja, on tarkoitettukin pikapullaksi
(siitä saat suolaisen version kun jätät sokerin pois ja laitat vaikka kauraryynejä tai puuronjämiä joukkoon,pikkasen suolaa, sit heittelet siihen kinkkusilppua yms päälle)
Ilmianna
Jaa
Nopea marjapiirakka:

3 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa
2 dl maitoa

Sokeri ja kananmunat vaahdotetaan, vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe sekoitetaan sokerikananmunaseokseen, lisätään lopuksi voisula ja maito seokseen.

Levitetään leivinpaperin päälle pellille. Päälle 1/2-1 litraa marjoja, raparperipaloja tai omenapaloja, päälle voi vielä sirotella sokeria.
paista 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Raparperipaistos:

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl venhäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

Päälle:
1 litra raparperipaloja
4 dl mansikkajogurttia
2 kananmunaa
2 rkl maissijauhoa
sokeria

Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle, levitä päälle raparperipalat ja jogurttiseos
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

Raparperipaistos

1/2 kg raparperipaloja
n. 1 dl sokeria

Taikina: 100 g voita tai margariinia
3 dl venhäjauhoja
4 rkl sokeria

Raparperipalat ladotaan vuorotellen sokerin kanssa voideltuun vuokaan. Jauhot, sokeri ja voi tai margariini hierotaan sormin ryynimäiseksi seokseksi ja ripotellaan raparperipalojen päälle vuokaan. Paistetaan kauniin ruskeaksi. Tarjotaan lämpimänä kermamaidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ilmianna
Jaa
Raparperipiirakka

3 kananmunaa
3 dl sokeria
100 g voita sulana
1/2 dl kermaa
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
Pinnalle valmista vaniljakastiketta
Raparperia, kanelia, fariinisokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää jäähtynyt voisula, kerma ja vehnäjauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Taputtele taikina vuokaan. Leikkaa raparperi ja sekoita siihen vähän sokeria fariinisokeria, kanelia. Valmista 1 paketillisesta vaniljakastiketta ja kaada se päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Ilmianna
Jaa
LAITA UUNI PÄÄLLE 225 c
MITTAA KULHOON
3 kkp piimää
3 kkp sokeria
5 kkp vehnäjauhoja, joiden sekaan
2 tl soodaa
SEKOITA
LISÄÄ JOUKKOON
100 g sulatettua rasvaa
1 muna
Levitä taikina uunipellille ja ripottele päälle sokeroidut raparperinpalat tms.
Paista noin 20 minuuttia. Maistuu sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/-jätskin kanssa.

Tämän helpompaa ja nopeampaa reseptiä en ole löytänyt :)
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

raparperileivonnaisia

Kaipaisin siis raparperipiiraiden ja leivonnaisten ohjeita....
Helpot ohjeet olisi kivoja kun noita pikkuisia pyörii jaloissa kolmen kappaleen verran niin aina ei ehdi hirveen monumutkaisia juttuja vääntämään :)

Toivottavasti joltain ohjeita löytyy ja viitsii tänne laittaa....

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta