Kaikista laadukkain koiranruoka?

koiralleen parasta etsivä

Mikä teidän mielestä on paras ja laadukkain koiranruoka? Eli meidän koirat ei ole millekään allergisia, kooltaan 10 kiloisia aktiivisi koiria. Mitä olette mieltä hillsistä? Nyt syödään 1´st choicesia, jätöksiä tulee vaan aika paljon. Ymmärrän että kaikki ei käy kaikille, mutta mikä on puhtain, lihaisin ja laadukkain? hehkutusjäämät pitäis olla myös pienet. Hinta ei ole ratkaiseva tekijä, vaan ruoan laatu.royal caninia, advancea kokeiltu, ei tahdo oikein maistua.

Kiitos kaikille vastaajille.

86

48893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy.

      Laadukkainta ruokaa on luonnonmukaisempi ruokinta kuin nappulat.

      Meidän toiselle koiralle hyväksi havaitut kuivanuonat ovat James Wellbelovedin ruoat, yhdelle koiralle sopii taas parhaiten Nutron lammasriisi. Advancen ruoista paras on lammasriisi, siinä ei ole vehnää tai Sensitive (kalapohjainen). Tällä hetkellä meidän oikein oikein nirsolle koiralle maistuu Royal Caninin Sensible (koiralla ei ole allergiaa, mutta tuo Sensible ruoka maistuu parhaiten).

      Eaglen ruoka ei sopinut meidän koirille ollenkaan, ulostetta tuli ja tuli. Mutta olen kuullut sen sopivan hyvin taas joillekin.

      Kannattaa vain kokeilemalla etsiä se juuri sinun koirallesi sopivin ruoka.

      Täällä kuivamuonista:

      http://kks.aptual.com/kks.php/fi/etusivu/jutut/koiranruokinnas

      • mielipide vain

        Bokserille ainakin sopii.


      • mielipide vain

        Bokserille ainakin sopii.


    • joko =?

      royal caninin sensibleä tai Purinan Pro Plania.
      Meidän neideille maistuvat vain ja ainoastaan kanapohjaiset ruuat.
      ällä hetkellä on tuo Royal Canin taas menossa,sillä Purina ei enää oikein kaupaksi mennyt...mikä lie syynä.
      Sitten tuo nirsompi koiramme tykkää myös sellaisesta merkistä kuin Brit(muistaakseni)ostin pienen pussin Euroopan voittaja näyttelystä ja meni kuin kuumille kiville.
      Hinnaltaankin edullinen sillä huomasin sitä eläinkaupassamme.
      Kyllä se vaan niin on,että kokeilemalla se ruoka löytyy.

      • Anonyymi

        Halpa EI ole koskaan laadukasta


    • -22-

      Itse pidän solid gold sarjaa laadukkaimpana mitä tunnen. Itse valitsisin "paperien" perusteella sen. Meillä ei vaan oikein maistunut ja hintakin oli suht korkea. Monissa on rasvaa melko vähän mutta tuo just a wee bit pienille koirille oli kyllä ainakin sopivan tuhtia.

      • tuo Solid

        jouduttiin heittämään roskiin kun eivät yksinkertaisesti suostuneet sitä syömään.
        Se mitä olen siitä lukenut,niin varmaankin ihan laadukas ruoka,mutta kun näillä pienillä koirilla tahtoo olla todella valikoiva tuo makuaisti.


      • russelisti
        tuo Solid kirjoitti:

        jouduttiin heittämään roskiin kun eivät yksinkertaisesti suostuneet sitä syömään.
        Se mitä olen siitä lukenut,niin varmaankin ihan laadukas ruoka,mutta kun näillä pienillä koirilla tahtoo olla todella valikoiva tuo makuaisti.

        Acanaa suosittelen kyllä kaikille. Tätä syöttäisin aivan ehdottomasti koiralleni jos se piru sitä vaan söisi. Kaikki mitä olen kuullut kys. ruuasta on ollut todella positiivisia ja maistuu kuulemma hyvin. (poikkeuksia löytyy) Lihaa on paljon ja hinta ei ole mielestäni aivan päätä huimaava.


    • kirppusirkus

      Meillä syödään nykyään Biomill Sensibleä. Ennen ruokana oli 1st Choice hypo, mutta kasvattajan suosituksesta kokeilimme biomiliä. Siinä on hyvä lihaprosentti ja imeytyvyys 85%.

      Olen huomannut, että ruokaa kuluu vähemmän ja ulosteen määrä on pienentynyt. Ruoka myös maistuu meidän tytöille oikein hyvin vaikka vähän nirsoja ovatkin. Voin suositella!

      Huh! olipas siinä mainosta ;)

      • teampp

        Orijen on laadukasta ja toiminut meillä erittäin hyvin. Se ei sisällä viljaa (eli sitä koirille turhaa höttöä) lainkaan, vaan lihaa ja kasviksia senkin edestä. Myös Acanalla on viljattomia vaihtoehtoja, normi-Acanan kaura sai meidän koirien mahat turhan ruipelille. Kumpaakin saa Acana-verkkokaupasta ilman toimituskuluja kotiovelle saakka.


    • oikeasti

      Kyllähän jos ihan rehellisiä ollaan ja halutaan parasta koiranruokaa etsiä, se valitettavasti löytyy vain eläinlääkäreiden hyllystä ja hintakin on sen mukainen. Se mistä se hinta tulee, on laatu. Eli mistä raaka-aineista ruoka on valmistettu ja miten. En sano, että kaikki muut ruuat olisi huonoja ei todellakaan, mutta jos parasta lähdetään hakemaan ei muuta kun noukka kohti eläinlääkäriä. Ei eläinlääkärissä suota suositella vain jotain tiettyjä ruokia oli koira sitten aivan terve tai sitten allerginen kuin siili. Kysymyshän kuului, että mikä on paras koiranruoka, vaikea sanoa, sehän on ihan koira kohtaista, mutta kyllä varmasti Specific ja Virbac on hyvinkin kovinta kärki kastia laadullisesti. Toinen asia mikä kannattaa ottaa huomioon ruokaa valitessa on se; Ruuat mitä eläinlääkäristä myydään eivät yleensä maksa paljoa enempää kuin muutkaan eläinkaupan ruuat, mutta niiden kulutus on yleensä paljon pienempi kuin ns. halvemilla ruuilla ja tästä yleensä tulee vain säästöä pitemällä aikavälillä.

      • lisäksi

        Lisätään nyt vielä Hillsit ym. muut eläinlääkäreiden ruuat listaan, niin ei tule väärinkäsityksiä. Nuo kaksi aikaisemmin mainitsemaani olivat vain esimerkkejä laadukkaista ruuista. Ps. En ole eläinlääkäri, enkä työskentele eläinlääkärissä, enkä kyllä itse asiassa edes tunnekaan ketään sellaista kovin hyvin, eli tämä ei ole mikään mainospuhe. Puhun vain oman kokemukseni puolesta, jota on koirien kanssa kertynyt jo kohta 30 vuotta, tässä reilun 50 elinvuoden aikana.


      • asdasdasddd

        Höpöhöpö. Eläinlääkärillä myydään mm. Royal Caninia ja suurin osa niiden tuotteista on ihan kuraa.

        Tsekkaile ne valmistusaineet ja tule sitten kertomaan miten "loistavaa" ruokaa se on. Loistavaa kampanjointia kylläkin tuossakin ruokamerkissä ja ihmiset sokeasti luottavat eläinlääkäreihin.
        Eläinlääkäreille maksetaan siitä, että mainostavat ja myyvät ko. ruokaa. Ainesosat ei ole sen parempia kuin muidenkaan koiranruokamerkkien. Sisältävät mm. vehnää ja maissia, joka ei koiralle ole mitenkään hyvää ravintoa.

        Kaypä vertailemassa tuolla ruokia toisiinsa,
        Royal Caninin keskikokoisille aikuisille tarkoitettu ruokakin sai 1,8/5 arvion ammattilaisilta. Lisäksi on käyttäjien arvio erikseen.

        http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-food-reviews/0060/royal-canin-medium-adult


    • nimetönx

      Täältä löytyy koiranruokien vertailua ja laatuluokittelua: http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php

      • Happy Dog

        Ehdottomasti parhaiten toimiva ruoka on ollut tähän asti Happy Dog. Saatavuus välillä hankalaa, jouduin hakemaan pidemmältä. Mutta nykyään on paikkakunnalla jälleenmyyjä ja sekin ongelma poistui.


      • kokemusta on
        Happy Dog kirjoitti:

        Ehdottomasti parhaiten toimiva ruoka on ollut tähän asti Happy Dog. Saatavuus välillä hankalaa, jouduin hakemaan pidemmältä. Mutta nykyään on paikkakunnalla jälleenmyyjä ja sekin ongelma poistui.

        Musch koiran raakaruokinta ja nappulat sopii melkein kaikille ja on varmasti hyvälaatuinen.


    • puli66

      Laadukkain ja toimivin on meillä ollut biomill complete 43€/15kg. Pa***t kiinteitä ja pieniä. Korvatulehdukset loppuivat myös.

    • Meidän valinta

      Acana on meilläkin toiminut oikein hyvin jo monta vuotta Turkki kiiltää ja ulosteet on pieniä ja koira voi hyvin.Nyt hiljattain ovat vielä tehneet acanaan sellaisen uudistuksenkin myös,että ovat alkaneet pakata muonan ilmatiiviiseen pakkaukseen, ilmeisesti sen vuoksi ettei varastopunkkikaan pääsisi muoniin menemään,joka usein kuivamuonien riesa juuri on.Ja miten ihanan helppoa on sekin tosian sitten myös,että posti kuljettaa muonasäkin suoraan kotiovelle ilman toimituskuluja.
      Tosin meilläkään ei yksin pelkästään kuivamuonaa vaan syötetä, vaan sen ohessa kyllä annetaan sitten muutakin ruokaa myös,kuten kunnon tuoretta lihaa sekä välillä kanamunaa,luonnon jogurttia ja muuta vastaavaa myös.

    • 5+18

      Laadukkain ruoka on edelleen se oikea liha. Ei mitkään nappulat korvaa lihaa ja luita

    • ...?

      Saksalainen Happy Dog on meillä parhaaksi todettu.
      Etenkin jos on isoja koiria, Happy dog on ainoa ruokalinja jonka pentu ja juniori ruuassa on huomioitu ison koiran kasvuvaiheen alhainen proteiinin tarve.

      Laadukas ruoka ja siinä perus eläinkauppanappulan hinnassa n. 50e/15kg

      http://fi.happydog.de/

      Suosittelen tutustumaan.

      • bar3

        Oliver´s

        Lihapitoisuus ennen kuivausta; Kana, kalkkuna ja ankka 68 % - kala 3 %

        Lihapitoisuus kuivauksen jälkeen; Kana, kalkkuna ja ankka 47% - kala 5 %

        lisätietoja esim koiramaailma.fi


      • 199
        bar3 kirjoitti:

        Oliver´s

        Lihapitoisuus ennen kuivausta; Kana, kalkkuna ja ankka 68 % - kala 3 %

        Lihapitoisuus kuivauksen jälkeen; Kana, kalkkuna ja ankka 47% - kala 5 %

        lisätietoja esim koiramaailma.fi

        Ei voita oikeaa lihaa


    • tiikerililja1

      Mä vähän epäilen noita Oliver'sin lihaprosentteja...

      Miten kalaa voi olla kuivattuna ENEMMÄN kuin ennen kuivausta, jossa suurin osa sen painosta haihtuu vetenä ilmaan?

      • thsrhrt

        Varmaan meinataan sitä, että kun kaikki tuore aines kuivataan, niin suhteessa muihin lihoihin kalaa on eniten, koska liha sisältää enemmän vettä kuin se kala? En tiedä, tuo tuli ekana mieleen.


    • sdgth

      KAnnattaa kokeilla BARFfausta. Eli raakaruokintaa, myydään eläinkaupoissa valmiita pötköjä joihin on jauhettu kaikki valmiiki, valinnan varaa hyvinvarustetuissa eläinkaupoissa on paljon !

      Muistathan totutella koiran uudeen ruokaan eli syötä
      n.1.-3. päivä 25% uutta ruokaa loput vanhaa
      4.-6. päivä 50% uutta ruokaa ja
      7.-9. päivä 75% uutta
      ja sitten alat syöttää 100% uutta ruokaa ;)

    • Ahnekoira87

      Royal Canin ainakin meillä menestyy, lisäksi välillä lihaa ja luita.

    • Laaturuoka

      Mikäli haluaa antaa koiralleen laadukasta ruokaa suosittelisin raakaruokaa. Eteenkin liikkuvalle ja urheilevalle koiralle. Nappuloilla ruokittu koira alkaa vuo 7 vuoden iässä näyttämään vanhuuden merkkejä, raakaruualla ruokittu vasta vuosia myöhemmin. Minusta tämä kertoo jo paljon. Jos ei halua pelkkää raakaa lihaa ja kasvissosetta antaa voi toki antaa osan nappulaa myös. Minulle oli hyvin avartavaa lukea "koiran luonnonmukainen hoito" -kirja. En nyt muista kenen kirjoittama, mutta täyttä asiaa. Suosittelen myös aloittamaan ruokinnan osaavan ja asiasta tietävän avulla. Esimerkiksi: http://koirapaivakoti.fi/ruokavalioneuvonta

      • Anonyymi

        Olen kasvattanut laatu- eli lihapitoisilla nappuloilla kolme koiraa ja yhden kissan "yli-ikäiseksi", kun sisarukset olivat jo haudasa raakaruokiensa kanssa. Ja olihan ne myös ainoat, jotka eivät olleet läskejä. Joten harkitaanpas sanoja!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen kasvattanut laatu- eli lihapitoisilla nappuloilla kolme koiraa ja yhden kissan "yli-ikäiseksi", kun sisarukset olivat jo haudasa raakaruokiensa kanssa. Ja olihan ne myös ainoat, jotka eivät olleet läskejä. Joten harkitaanpas sanoja!

        Jukolauta, että olet tyhmä.

        Kerropa nyt ihan reippaasti mikä on se lihapitoinen nappula, jota syötät/syötit?

        Ei myöskään kannata vetää mutkia suoriksi älyvapailla mutinoillasi siitä, miten raakaruokinnan takia elikkosi sisarukset kuolivat nuorempina. Ensinnäkin ihan itse kerroit niiden olleen läskejä. Sekö ei sinusta vaikuta elinikään ihan riippumatta siitä mitä syödään? Toisekseen asiaan liittyy niin jumalattoman moni asia ihan tuurista lähtien, että tästä aivopierustasi on faktat kaukana. On ihan selvitettyä faktatietoa, että raakaruokinta lisineen tai edes 50/50-ruokinta saa koiran kuin koiran parempaan tikkiin kuin pelkällä kuivamuonalla ruokitut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jukolauta, että olet tyhmä.

        Kerropa nyt ihan reippaasti mikä on se lihapitoinen nappula, jota syötät/syötit?

        Ei myöskään kannata vetää mutkia suoriksi älyvapailla mutinoillasi siitä, miten raakaruokinnan takia elikkosi sisarukset kuolivat nuorempina. Ensinnäkin ihan itse kerroit niiden olleen läskejä. Sekö ei sinusta vaikuta elinikään ihan riippumatta siitä mitä syödään? Toisekseen asiaan liittyy niin jumalattoman moni asia ihan tuurista lähtien, että tästä aivopierustasi on faktat kaukana. On ihan selvitettyä faktatietoa, että raakaruokinta lisineen tai edes 50/50-ruokinta saa koiran kuin koiran parempaan tikkiin kuin pelkällä kuivamuonalla ruokitut.

        Kyl oot ny ite .... me ruokittiin koiraamme pelkällä kuivaruuaalla ja eli 14 v


    • parasta00

      Ehdottomasti Vom og hundemat.

      Kyseessä on ns. barffaus- eli raaka ruoka. Kaikkia Vom og Hundemat –tuotteita voi käyttää lisäravintona, ja sopivat myös täysravinnoksi. Vom og Hundemat –tuotteisiin ei ole lisätty maku-, väri- tai lisäaineita. Ei sisällä säilöntä-aineita eikä niihin ole lisätty nesteitä, kuten vettä.

      Koirasi hyödyt:
      - Hyväkuntoinen turkki ja tassut
      - Tehokkaampi ruuansulatus
      - Nopeampi palautuminen rasituksen jälkeen
      - Lisääntynyt kestävyyskyky
      - Vähemmän loukkaantumisia

      Erinomaista koirille, joilla on:
      - Allergia
      - Iho - ja turkkiongelmia
      - Tassuongelmia
      - Lihas - ja luusto-ongelmia
      - Suuret ja/tai haisevat ulosteet

      Pakkaukset: 500 g:n, 1 kg:n, 5 kg:n ja 20 kg:n. Kyseessä on siis jäädyke.

    • Eikö olisi viisainta

      etsiä koiralle parhaiten sopivaa ruokaa? Ei se kaikkein laadukkain ole välttämättä se sun koiralle sopivin.

    • sekaruokinta

      Meillä toimii hyvin 50/50 ruokinta eli aamulla 500g jauhelihaa (jäisenä)tai palalihaa sulana öljy ja merilevä ja illalla 5dl Orijen kuivamuonaa (adult 6 fish tai regional red). Talvella korvaan jauhelihan usein lihaisalla rasvalla. Lisäksi saa ruuan tähteitä yms. (sakemanni)

    • kepa.

      Tuo Koiran luonnonmukainen hoito-kirjahan on lähestulkoon täyttä puppua!

    • koiruliini kolmonen

      Carni love tai more

    • nuuraa

      taste of wild!

    • terveet koirat

      Parasta ruokaa koiralle on sama mitä itse syöt.Kaiken maailman raksut saa unohtaa kokonaan.Meillä koirat aina olleet terveitä, vahvoja ja hyvinvoipia.Pelkästään kotiruokaa.Nää raksu jutut on vaan lemmikkieläinkauppojen rahastus.Mietippä itse, jos syöt aina samaa ruokaa?Koira tarvitsee myös vaihtelua ja vaikuttaa myös mielenhyvinvointiin.

      • eisipsejäkoirulle

        "Parasta ruokaa koiralle on sama mitä itse syöt"

        Vähintään joka kolmannen koiranpitäjän kohdalla näin ei ole. Sipsit, karamellit, einespizzat ja limunaati ovat monelle (nuoremmalle) se ravitsemuksen perusta.

        Itse olen syöttänyt niitä (kaameita) kuivamuonia lähinnä pentuiässä. Kun koira alkaa olla lopullisessa korkeudessa on siirrytty oikeaan ruokaan, joka meidän kohdalla on kalaa, lihaa, ruoantähteitä, jne. täysin kuitenkaan kuivamuoniakaan unohtamatta.


      • OtaSelvääEnnenPätemistä

        Koiran elimistö poikkeaa ihmisen elimistöstä ruokinnan suhteen siten, että ihmisen elimistö valmistautuu käsittelemään sitä ruokaa, mitä saa. Koira taas varautuu siihen, mitä se on muulloinkin saanut. Koira ei siis terveytensä puolesta kaipaa vaihtelua ruuan suhteen!


    • Suosittelen_ehdotomasti

      Minusta koira on selvästi terveempi, jos se syö luomulihasta tehtyä ruokaa. Melko fiksu teoria; koirahan voi luonnollisesti paremmin, jos se syö terveenä elänyttä lihaa. Royal Canin ei ole mielestäni niin laadukasta, kuin siitä väitetään, ovatko runsaat lisäaine määrät laadukkaita? Suosittelisin etsimään jonkun laadukkaan luomuruuan. Vinkkejä löydät ''uusi musta'' nimisestä blogista(kai se on blogi?). Niin, ja tuohon edelliseen ''kommenttiin'', koiralle ei ole hyväksi syöttää mitä tahansa ruuantähteitä. Hevosenlihaa löytyy kun etsii.(uudesta mustasta löytyy ohjeita?) Hevosenliha kuulostaa monen suomalaisen korvissa raa'alta, ja oudolta, mutta todellisuudessa se on paljon eettisempää. Suomessa ei ensinnäkään kasvateta hevosia ruuaksi, vaan liha tulee vanhoista harrastekäytöstä poistetuista hevosista. Millä lailla on muutenkaan ''julmempaa'' syödä hevosen kuin naudan lihaa? Suosittelen luomuruokaa, ehdottomasti.

      • Anonyymi

        Harrastekäytössä olleita hevosia jotka on rääkätty loppuun siinä sitä eettistä lihaa. HYI


    • topidog
    • perttulanpena

      Suosittelen Cibau fish & rice merkkiä.

    • jeaheuy

      ORIJIEN

    • lakucorgi

      Meidän Laku söi pentuna 1st cloicea, ja nyt syö royal caninin adult mediumia. Meillä ainakin toimii :)!

      • 2010å

        Royal canin on saanut puolueettomassa koiranruokatestissä laaruarvosanan 1,8. Max 5. Hyvä että toimii. Aloittaja kuitenkin kysyi laadukkain.


      • kiittää
        2010å kirjoitti:

        Royal canin on saanut puolueettomassa koiranruokatestissä laaruarvosanan 1,8. Max 5. Hyvä että toimii. Aloittaja kuitenkin kysyi laadukkain.

        olisiko tuohon tutkimukseen linkkiä?


      • 2010å

      • asdasdasddd
        kiittää kirjoitti:

        olisiko tuohon tutkimukseen linkkiä?

        Tarvitsetko ruokapussin takaosan tavaamiseen tutkimuksia?
        Etkö tiennyt, että koira on peto ja tarvitsee paljon lihaa ja rasvaa, jotta voisi hyvin? Royal Canin sisältää paljon maissia ja vehnää, jotka eivät ns. kuulu koiran ruokavalioon. Toki jotkut sitä sietää, mutta laadukasta se EI ole. Maissi sitäpaitsi sulaa koiralla älyttömän huonosti.


      • lakucorgi
        2010å kirjoitti:

        Royal canin on saanut puolueettomassa koiranruokatestissä laaruarvosanan 1,8. Max 5. Hyvä että toimii. Aloittaja kuitenkin kysyi laadukkain.

        No... Meillä royal canin ainakin toimii ja sulaa hyvin. Me laitetaan välillä ruuan lisäksi raejuustoa tai jauhelihaa.


    • Mahtimasu

      Zaaron Als (Sopii kaiken ikäsille..). Ei saa mustista ja mirristä, niiku ei mitää eläimelle syötettävää...

      Royal Canin on hyvä jos nimestä haluu maksaa 10-20% enemmän. Tosin pienen koiran omistajalla se ei ole niin suuri ero..

      • 1720

        Royal Caninia saa Mustista ja Mirristä.


      • 1901

        Zaaron alsissa 38% hiilareita ei kyllä ole ihan kaikkein laadukkainta koiralle.


      • "Zaaron alsissa 38 %..." Eli siis tarkoittaako tuo, että se missä määrin ruassa on hiilareita määrittää ruuan laadun?
        Miten se ilmenee?


      • 1050

        Koiralle parhaat raaka-aineet, kuten liha,, rasva ja kasvikset, sisältävät vain vähän hiilihydraatteja. Peruskoulun oppimäärä.


      • 1050 kirjoitti:

        Koiralle parhaat raaka-aineet, kuten liha,, rasva ja kasvikset, sisältävät vain vähän hiilihydraatteja. Peruskoulun oppimäärä.

        En ole käynyt peruskoulua, kävin oppikoulun, joten ei tietoa peruskoulun oppimäärästä :D

        Itse näen kuitenkin ruuan kokonaisuutena. Minkälaatuisia proteiiniä, mitä säilöntäaineita, ainesosia ym.
        Meillä koirat on syöneet aina kotiruokaa. Viljapohjaista. Vaikka siinä on enemmän, kuin vähemmän hiilareita, katson sen esimerkiksi laadukkaammaksi kuin teollinen...

        Toisaalta myös ravinto on siinä mielessä yksilöllistäkin, että missä määrin mikäkin on kenellekkin sopivaa.


      • "Itse näen kuitenkin ruuan kokonaisuutena. Minkälaatuisia proteiiniä, mitä säilöntäaineita, ainesosia ym.
        Meillä koirat on syöneet aina kotiruokaa. Viljapohjaista. Vaikka siinä on enemmän, kuin vähemmän hiilareita, katson sen esimerkiksi laadukkaammaksi kuin teollinen"

        Koira kun ei vaan kauheasti kostu kasviperäisestä proteiinista tai rasvasta, koska se on lihansyöjä, eikä imeytä tehokkaasti mitään muuta kuin eläinperäistä ainesta. Tulee siis suomeksi sanottuna ulosteessa pihalle vaan.

        Jos teet pelkkiä puuroja ja kasvismössöjä johon tunget vähän lihaa, on se ihan yhtä huonoa kuin nappulakin ja ehkä huonompaakin, jos unohdat lisät kokonaan.
        Ei se, että ruuan tekee kotona tee siitä automaattisesti parempilaatuista tai ravitsevampaa, VARSINKAAN jos tekemäsi ruoka on viljapohjainen, eikä lihapohjainen (jossa on vaan energiaLISÄNÄ hiilaria).

        Nappula on siitä helppo, kun niihin on vitamiinit tungettu valmiiksi, ei tarvitse sillä päätään vaivata.
        Itse suosittelen 50/50 menetelmää jos haluat helpon ruokintamallin, mutta koiralle myös luonnollista ja ravitsevaa ruokaa. Eli siis tarkoittaa sitä, että puolet on nappulaa ja puolet puhdasta lihaa ja sisäelimiä. Lisäksi hampaidenpuhdistukseen raa'at luut.


      • Susi on lihansyöjä, koira ei. Koira on jalostuksen ja evoluution saatossa lähinnä sekasyöjä viimekädessä.
        Jos koira olisi lihansyöjä kuten esi-isänsä kaukaisuudesta, se tuskin eläisi millään nappuloilla... En ole myöskään kuullut koirista, jotka olisi elämänsä eläneet lihansyöjän, vaikka suden ruokavaliolla...

        Eläinperäinen toki imeytyy paremmin, mutta kasvisperäinen tuskin nyt suoraan ulos vaan tulee...Jos noin olisi, niin tuskinpa omatkaan isot molossini olisi näyttelyssä menestyneet saati eläinlääkärin silmin erinomaisen kuntoiselta näyttäneet, jos pelkällä lihalla olisi kasvaneet. Siis sillä määrällä mitä saneet.

        "Jos teet..." riippuu mitä tarkoittaa vähän. Jos liian vähän, niin ihan maalaisjärjellä eiköhän se näy niin koiran ulkonäössä, kunnossa, kuin terveydessä ylipätään.

        Kyllä sanoisin, että viljapohjainen on laadukkaampi kuin teollinen. Lisäaineeton, raakaa lihaa ym. Lihat harvemmin kukaan käyttää ulkomaalaisia eli lihat terveellisempiä (valvotumpaa laadultaan myös karjan osalta) ym. ym.
        Jos hifistellä halutaan, niin eiköhän niitä ole jokusenkin keissiä ollut, kun koiria on teollisiin menehtynyt, kun on lorahtanut jotain vähän vähemmän syömäkelpoista joukkoon...
        Kotiruokaan en ole kuullut kenenkään kuolleen. Siis itse ainesosiin...
        nyt siis puhutaan kotiruuasta, joka täyttää ravintotarpeet.

        Juu, nappula on helppo, mutta kaikille se helppous ei ole pääasia :) Ja päätään ei tarvi kuitenkaan vaivata.

        Tuo 50/50(mainitulla tavalla tehtynä) on ihan mielenkiintoinen, kiinnostaakin kuulla kun suosittelet sitä, oletko ruokkinut noin koiran koko elämänkaaren. Ja kiinnostaa varsinkin jos kyseessä olisi luustollisesti vaikeat rodut, joita itse olen harrastanut.


      • Olen ruokkinut koiriani raa'alla, nappulalla ja niiden sekoituksilla, sekä saavat aina kaikki jämät mitä ihmisiltä jää.
        Suosin itse raakaruokaa, mutta vajavaisen pakastintilan vuoksi kaikki koirat eivät ole raakaruualla, vaan joko 50/50 tai vähintään about 30/70.

        Lisäksi ammattiini kuuluu tietää koiran ruokinnasta ja ammatin kautta tullut mitä erilaisemmat ruokintatavat, sairaudet jne hyvin tutuksi. Käytän aikaani myös muidenkin koirien, kuin omieni kanssa ja mm. koirien ruokinnasta lukeminen on yksi intohimoistani sen toteuttamisen ohella.

        "Eläinperäinen toki imeytyy paremmin, mutta kasvisperäinen tuskin nyt suoraan ulos vaan tulee...Jos noin olisi, niin tuskinpa omatkaan isot molossini olisi näyttelyssä menestyneet saati eläinlääkärin silmin erinomaisen kuntoiselta näyttäneet, jos pelkällä lihalla olisi kasvaneet. "

        Saahan siitä hiilihydraatista energiaa toki.

        Se, että koirasi ovat menestyneet näyttelyissä ei kerro läheskään kaikkea.
        Tuomarit palkitsevat kehissä myös liian lihavia koiria, jotka eivät omaan silmääni todellakaan ole hyvinvoivan näköisiä.
        Monet rodut ei hyvässä fyysisessä kunnossa ollessaan menesty kehissä. Sanotaan laihaksi, kun koira todellisuudessa ihannepainossaan ja hyvin liikunnallinen.

        Eläinlääkärienkin mielipiteet lihavuuskunnosta ovat välillä kyseenalaisia. He eivät ole ruokinnan ammattilaisia.
        Eikä puutokset ja sairaudet läheskään aina näy ulospäin.

        Mitä meinaat luustollisesti vaikealla rodulla?

        En jaksa omin sanakääntein lähteä tätä sekasyöjä/lihansyöjäasiaa turhaan sepustamaan (kun joku sen on jo tehnyt), niin röyhkeästi kopsaan ko. postista sieltä täältä pointteja, lue toki koko postaus linkistä! Laitoin murto-osan ja loput perustelut on linkissä selkeästi selitettynä.

        http://www.katiska.info/koira/sekalaista/koira-on-lihansyoja/

        ”herbivori on kasvissyöjä, joka syö kasveja tai pääosin kasveja
        omnivori on kaikkiruokainen tai sekasyöjä, joka syö niin kasvis- kuin eläinruokaakin
        karnivori on lihansyöjä, joka syö eläinruokaa tai pääosin eläinruokaa

        1. lihansyöjän hampaat,
        2. ruuansulatus, tarpeet ja ruokailutavat sekä
        3. se täyttää karnivorin määritelmän.
        Koiralla ei ole mitään sekasyöjän tunnuspiirteistä, joten koira ei ole sekasyöjä.

        ...Kyky sulattaa hiilihydraatteja liitetään nimenomaan seka- ja kasvissyöjiin. Mutta tässäkin on pieni koukku. Hiilihydraattien pilkkominen kertoo sekasyöjästä, jos siihen kyetään kohtuullisen hyvin kun kasvisruoka on raakaa. Koira ja kissa eivät kykene. Niille hiilihydraattien, varsinkin tärkkelyksen, on oltava kypsää ja jopa vielä mekaanisesti käsiteltyä – jauhettua. Kissan ja koiran heikko kyky pilkkoa entsymaattisesti hiilihydraatteja kasvien muita rakenneosia ei riitä raakaravinnossa. ...

        ...Vaikka kasvissyöjillä on kyky käyttää rasvaa tehokkaasti hyödyksi, niin suoraan ravinnosta saatuna hiilihydraatit ovat niille tärkein energian lähde. Sekasyöjille taasen rasva on tehokkain tapa tuottaa kaloreita, mutta ravinnosta olisi saatava jonkin verran hiilihydraatteja solujen vaatiman glukoosin tuottamiseen. Lihansyöjät taasen käyttävät ensisijaisesti rasvaa energiassa, eikä niillä ole mitään tarvetta hiilihydraatteihin. Kissalla ja koiralla ovat ensisijaisesti rasvan käyttäjiä, eivätkä tarvitse ravinnosta hiilihydraatteja, koska valmistavat glukoosin maksassa rasvasta ja proteiineista. Joten koira on tältäkin osin lihansyöjä. ...

        ...Lihansyöjät ovat toinen ääripää. Vaikka niillä on heikko entsymaattinen kyky käyttää hyväkseen mm. tärkkelystä, niin käytännössä kasvispohjainen ruoka on sulamatonta ilman huolellista kypsennystä. Silloinkin hyödynnettävyys on matala. Vatsalaukun happamuus perustuu helposti sulavan ruuan erittäin nopeaan sulatukseen ja pilkkomiseen.  ...

        Puuttuvan entsyymitoiminnan lisäksi lyhyt suolisto takaa, että kasvispohjainen ruoka ei ehdi pilkkoutua eikä imeytyä. Kissalla ja koiralla on kaikki lihansyöjän edut sekä rajoitteet.



        Koiralla ei ole sekasyöjän
        ravitsemuksellisia tarpeita
        hampaistoa
        suolistoa
        entsyymitoimintaa
        ravintotapoja
        Koiralla on lihansyöjän
        ravitsemukselliset tarpeet
        hampaisto
        suolisto
        entsyymitoiminta (tai sen puute)
        ravintotavat
        Koira on siis lihansyöjä, karnivori.”


      • "Lisäksi ammattiini kuuluu..." Kiva, että on muitakin täällä, joita nämä asiat kiinnostaa ;) Itsekkin olen jokunen vuosikymmen asioitten kanssa tekemisissä ollut. Niin teoriapuolella, kuin käytännössä.
        "Se, että koirasi..." Ei kerro, ei. Mutta oli yksi esimerkki. Ja kokonaisuuteen siltä osin myös kohta eläinlääkärien näkemys.
        Se pitää paikkansa, että on tuomareita, joiden mielestä läski on massaa, palkitsee koiria enemmänkin näyttävyydestä, kuin terveestä/rodunomaisesta rakenteesta ym.oikeasta. Mutta ei suinkaan kaikki tuomarit. Ja onneksi suuntaus on parempaan päin edes, mutta paljon on vielä eteen töitä tehtävä.

        Eläinlääkäreistä olen kyllä eri mieltä. Menee vähän aliarvioimiseksi ammattitaitoakin kohtaan, jos sanotaan, että ei erota lihavaa koiraa tai huonokuntoista... Noh, riippuu kai millaisia lekureita on käyttänyt...
        Ruokintapuoli ei kovin kummoosta ole heidän koulutuksessaan. Sen jo tuttu valmistunutkin on sanonut. Mutta kyllä lihavuuskunnon sentään pitää nähdä, se nyt jo liittyy ihan perusjuttuihin. Ja kyllä lekurit sentään hoidettaviin koskee :D

        "Puutokset ja sairaudet ei aina näy ulospäin" Ei, mutta jos mitään mittaria ei voi käyttää terveydentilan/kunnon arviointiin, niin silloin oletusarvollisesti kaikki olisivat sairaita ja kärsisivät puutoksista, ellei säännöllisesti tehdä kattavia tutkimuksia...

        "Mitä meinaat..." Rotuja, joilla on taipumus vahvasti luustovikoihin, geneettisesti.
        Niiden tulokset kiinnostaa, koska luustojutut on näkyviä ja rinnastetaan osalta kuitenkin myös ruokintaan. Ja toki geneettinen puoli on vahvin.

        Ja linkki on kyllä tuttu. Suuren työn on tekijä tehnyt, kun sivuja on tehnyt.
        Mutta se on sitten eri asia, ihan niinkuin yleisestikkin, onko kaikki kaikessa samaa mieltä...

        Jotain tutkimuksia on nykyaikana tehty myös koiran muutoksiin ruuansulatuksen ym. liittyen. Eli miten mm. evoluutio on sitä muokannut ja jalostuskin.
        Mutta, tutkimukset on tutkimuksia. Niinkuin monessa muussakin, on välillä ihsn suuntaan jos toiseen, riippuen tutkijoista :D

        Itse siis olen enemmänkin puhtaan käytännön kokemuksen kannalla.
        Ja kuten tuolla jo mainitsin, en ole kuullut kenenkään ruokkivan koiraa, kuten selkeää lihansyöjää(kuten sutta, johon koiraa siis verrataan...). Jos niin, niin kuulisin mielelläni. Ja lihansyöjän ruokavalioon en todellakaan ymmärrä, miten nappulat siihen "kuuluu" millään lailla...
        En ainakaan niin kauan, kunnes kuulen, että sudetkin esim. eläintarhoissa/tutkimuskohteissa ruokittaisiin nappulalla :D

        Kokemuksesta sen verran, itse myös olen ruokkinut niin, mistä puhun. Useamman koiran, pentueen, alusta loppuun. Ja jokunenkin muu ohjeilla muutaman vuosikymmenen, ja erittäin hyvin kokemuksin. Vaikkei niitä täydellisiä tutkimuksia olekkaan tehty mittauttamaan, onko varmasti kaikki ok :D
        Ja meillä on riittävästi myös pakastintilaa. Koska tokihan haluan ruokkia, minkä parhaimmaksi katson ja minkä puolesta puhun. Eihän sitä kokemusta muuten saa ...

        Noh, makuasioita, sanoi koira, kun... Jokainen tyylillään :)

        Ai niin, ne hampaat. Onhan niitä rotuja, joilla on melkoiset hammaspuutoksetkin tyypillisiä. Ja rotuja, joille ei luita suositella edes annettavaksi, kun hampaat ei kestä. Vähän on kauksi menty siitä alkuisästä, lihansyöjästä, sudesta...


    • Mahtimasu

      En sanonut että on markkinoitten laadukkain... Jos vertaat vaikka royal caninii=(pedigree) niin on laatu ruoka ja halvempi. Ite katon ruuista lähinnä että ei oo siipikarjaa, maissi ja hernettä. Näit merkkejä on nykyään miljoona niin eiköhä se aika koirakohtanen ole mikä on se paras ruoka.. Suosittelen kuitenki kokeilee Zaaronii jos ei muutakaa löydä.

    • 2040

      Kananliha (siipikarja) on (laajojen tutkimusten mukaan) erittäin hyvä lihaproteiininlähde koiralle. Miksi kartat sitä?

    • Mahtimasu

      Tiedoksi että (siipikarja) ei tarkoita Kanaa. Vaikka sitä kuinka väitettäis.. Viititkö linkkaa tähän ne Aidot hyvät tutkimukset asiasta! Varmasti myös luulet että kebab ravintoloitten kebab on lammasta?:D Jos katot kaikkia marketin halpoja tuotteita ne sisältävät siipikarjaa.. minkä kilohinta on noin 2-3 kertaa vähemmän kuin kanan :) Ei se huonoa varmasti ole mut miks siitä sit maksais saman hinnan?

    • Mahtimasu

      Siipikarjaan luetaan yleisimmin kuuluviksi ainakin seuraavat linnut:

      kana (sekä lihaksi kasvatettavat broilerit että munivat kanat)
      kalkkuna
      riikinkukko
      fasaani ja kultafasaani
      helmikana
      viiriäiset
      ankka
      myskiankka
      kesyhanhi
      joutsenhanhi
      kyhmyjoutsen
      strutsi
      nandut
      emu

      ps. kun ruoka tulee tsekeistä tai puolasta nii mitä luulet et se sisältää noista..mieti hetki.. parasta sulle vai parasta niille?:)

    • Jaafau1

      N&D !? En tiedä mistä lyhenne..:D Suhteellisen tyyristä, mutta ei vastaavaa tuote sisältöä ole näkyny suomen maassa.

    • TTi89

      Touhon Valinta ( www.touhonvalinta.fi ) tarjoaa laadukasta koiranruokaa ja mahdottoman hyvää palvelua! Voin suositella.

      • liibalaaba123123

        Lopeta se omien juttujes mainonta joka hiton ruokatriidissä.


    • 1111å

      No mikäs sitten on parasta ihmisten ruokaa? Onko se nappula, nippula, riksu tai raksu? Toivon saavani yhtä äkykkäitä vastauksia kuin paras koiranruoka kysyjä sai.

    • 775664545

      Paras koiranruoka on keitetty kala (hauki), jonka päälle sipaistaan kunnon klöntti voita. Ja mausteeksi siihen kalan päälle sikanautajauhelihaa ja ripaus laadukasta nappulaa (Pro Formance)

    • JooGrå

      Helpoiten löydät laaturuuan siitä tuoteselostuksesta, yleisesti huonoja täyteaineta on koiravatsalle herne ja maissi jotka eivät sulaudu ollenkaan. Seuraavaksi katosoisin pääraaka ainetta jonka % luku pitäisi olla näkyvissä, siipikarja tuotteissa kannattaa varmistaa varsinki kyseinen prosenttimäärä niin tiedät mitä ruoakasi siältää. Siipikarjaa myydään kanana jota se ei kuitenkaan ole kuin pienen osan, sen kilohinta kanaan on noin 2-3 kertaa vähemmän joten huomioi sekin hinnassa. :)

      Lyhesti oman tutkimuksen tulos saa lainaa! Eli siis näitä ruokia löytyy monia ja sit muutamaa tunnettuu ruokaa löytyy mitä en ees sijalle enää syöttäs.

    • Anonyymi

      Werraton useiden laatumerkkien kokeilujen jälkeen saa täydet 10pistettä

    • Anonyymi

      Kotimainen Werraton on loistava tuote. Meillä syö kaksi russelia viljatonta versiota ja nivelrikko helpottanut, turkit loistavassa kunnossa, närästyksistä enää tietoakaan, jätökset kiinteytyneet ja pienentyneet huomattavasti, kaikenlainen kutina tipotiessään kummallakin. Suosittelen 100% tutustumaan oman kokemukseni perusteella https://roviopetfoods.fi/

      • Anonyymi

        Kananmunaa kuorineen rehukauran kera?


      • Anonyymi

        Näin se lumevaikutus toimii eläimilläkin, kun omistaja näkee mitä haluaa nähdä. 😂 Kyllä nyt on Werraton tehnyt työtä, mihin ei kukaan muu pysty, kun nivelrikkokin parantuu pääosin perunalla ja jollain räippeellä, joka on joskus ollut kiinni kanassa. Pyhä lehmä sentäs, että välillä naurattaa nämä terveysväitteet, joissa ei ole minkään valtakunnan järkeä.


    • Anonyymi

      kaikki myytävät nappulat on peeetä niissä on kaikissa varastopunkki aiheuttaa punoitusta ja kutinaa ja olet eläinlääkärin vakiasiakas meillä syötetty vain raakaruokaa jo 50-luvulta asti ja ei turhia lääkärikäyntejä vain rokotukset

    • Anonyymi

      jos hinnalla ei ole väliä niin Pala Petfoods on paras.

      • Anonyymi

        No ei todellakaan ole. Se ei ole kuin täydennysravintoa, ei täysravintoa. Lyhytaikaisesti se ei haittaa, mutta pitemmällä aikavälillä alkaa haittaamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei todellakaan ole. Se ei ole kuin täydennysravintoa, ei täysravintoa. Lyhytaikaisesti se ei haittaa, mutta pitemmällä aikavälillä alkaa haittaamaan.

        On täysravintoa tutkitusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On täysravintoa tutkitusti.

        No kun ei muuten ole. Esimerkiksi sinkin väittävät tulevan mm. naudan maksasta, mutta kun sitä on siinä n. 43mg/kg, niin mietipä nyt ihan itsenäisesti miten järjetön tuo on ajatuksenakin. Tuosta ylihinnoitellusta herkusta ei saa tekemälläkään täysravintoa missään muualla kuin siinä pakkauksen kyljessä.

        Ja oletko muuten ajatellut miten uskomatonta kusetusta nämä harrastavat jo tuotteen nimessä? RAW?!? Raakaa ei ole mikään kuivattu. Että kun jo nimessä aletaan kusettamaan ja sitä jatketaan tuoteselosteessa, jossa väitetään koiran tulevan tuolla yksistään toimeen, niin tätä vielä puolustelet. Kertoo paljon siitä, miten pihalla olet täys- ja täydennysravinnon todellisesta erosta.


    • Anonyymi

      Villakoirille kannattaa antaa niitten omia naksuja

    • Anonyymi

      Ammu peura tai lammas,näin talvisaikaan jätä pihalle.Aitoa tasapainoista luomuruokaa.

    • Anonyymi

      Minun koiralleni löytyi paras mahdollinen ruoka/ kuivanappulat Carnilove ja märkäruokana Brit-purkkipateet. Tosin kokeilujen kautta. Koirani on monirotuinen, eli suomeksi= 2x pyrenittenmastiffi, 1x pitkäkarvainen berhardinkoira ja 1x leonberginkoira. Kaikki samat rodut joita olen aikanani kasvattanut. Emä pyreneittenmastiffi/berhandinkoira. Isä Pyreneittenmastiffi/leonberginkoira. Neiti on nyt neljä vee ja säkä yltää 93cm painoa on 72kg. Joten ruoka on tässä suurin vaikuttava tekijä, miten koira pennusta kehittyy. Kokeilujen kautta löysimme parhaat mahdolliset eväät Peten koiratarvikkeelta, netistä. Suosittelen! Pentu ei ole oma kasvatti!

    • Anonyymi

      Crave kallista teurasjätettä purkissa . Hinta noussut alle vuodessa jo 2 euroa . Nyt purkki 400 g jo melkein 4 euroa . Jolla saa jo kynnon lihaa wikä teurasjätettä .

    • Monia eri ruokia kokeiltu vuosien mittaan ja nyt tuli paras eteen. Tuorelihasta valmistettu Carniloven kuivanappula! Carnilove True Fresh. Ei ole mitään kaikista edullisinta, mutta kun laadukkainta kysyit, niin tässä on! Reilut 4 kuukautta ollut nyt käytössä ja koirat tykkää! 60 % lihaa ja kaikkea muuta hyvää!

      Kaveri tuli käymään nirson koiransa kanssa, niin veti meidän Hugon kupin heti tyhjäksi. Joku siinä tuorelihassa, kun haiseekin ihan eriltä verrattuna normi kuivaruokaan.

    • Anonyymi

      VOM

    • Anonyymi

      Grave on vissiin kiinassa tuotettua teurasjätettä . Jossa voi olla vaikka koiranlihaa mukana . Ja maksaa.jätesäkki aika paljon . Suosi suomalaista .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1392
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    Aihe