Koulutuspäiväraha?

Tökö

Terve!
Onko täällä ketään, joka osaisi neuvoa koulutuspäivärahan-asioissa? Olen ollut muutaman viikon työttömänä ja ajattelin kouluttautua uudelle alalle. Koulut ovat jo alkaneet, mutta minulla olisi mahdollisuus aloittaa muita myöhemmin( tarkistettu oppilaitoksesta). Kaikki muut ehdot täyttyvät koulutuspäivärahan saamiseksi MUTTA:
pitää olla ensin 65 päivää työttömyyskorvauksella. Entäs jos työkkäristä soitetaan ja tarjotaan esim. kuukauden työpätkää? En kai voi sanoa etten ota työtä vastaan, vaan odotan 65 päivän täyttymistä? Jos menen töihin niin opiskelun aloittaminen lykkääntyy taas. Mitäs tässä pitäis nyt sanoa tai tehdä?

Työkkäristä on tullut pari kirjettä, joissa on ollut tietoa avoimesta työpaikasta. Se on ollut vain tiedote, joten minkälainen on työkkäristä tuleva työhönosoitus??

Suoraan työkkäristä en näitä kysele, mulla on niin vittumainen akka työvoimaneuvojana. Tekisi heti varmaan kaikkensa ettei 65 päivää tule mulla täyteen. MIKÄ SIIS NEUVOKSI?

4

511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilanne..

      Työvoimavirkailija todellakin voi varmistaa ettet ole oikeutettu tuohon koulutuspäivärahaan, mutta toisaalta tuota koulutuspäivärahaa ei taida saada ilman työvoimatoimiston puoltavaa lausuntoa?

      Aloittasit siis opiskelun muita myöhemmin, että 65 työttömyyspäivää tulisi täyteen... toivottavasti onnistuu.

      Olet saanut siis tiedotteita - itse reagoisin sinun asemassasi vasta osoituksiin.

      Työhönosoituksessa löytyy "työpaikkailmoituksen" alapuolelta työnantajan täytettävä kohta, jossa ilmoitetaan milloin aloitat työt tai miksi työsuhdetta ei syntynyt... ja tietenkin kohta allekirjoitukselle päiväyksineen.

    • sinua

      töihin yritetään laittaa, jos kerrot että olet hakeutumassa opiskelemaan. Ilmeisesti et kuulu muutosturvan piiriin, koska silloin koulutuspäivärahalle ei ole 65 päivän maksuehtoa viimeisen vuoden aikana? Pääsisit suoraan opiskelemaan, jos on opiskelupaikka.

    • koulutuslinja

      Jos jäät ilman vastausta täällä, niin kokeile olisiko koulutuslinjalla töissä vähemmän vittumaisia akkoja, puhelin on 010 60 768 88. Eiköhän sinne voi soitella nimettömänäkin, niin eivät tee mitään merkintöjä tietoihisi jos sitä pelkäät. Tai tee anonyymi sähköpostiosoite, ja lähetä kysymys johonkin satunnaiseen suureen työkkäriin jossain muualla kuin missä asut. Ei ole pakko asioida vain sillä omalla virkailijalla, jos tuntuu että siitä ei ole apua.

      En uskoisi, että 65 päivässä ehtivät osoittaa mihinkään. Kuka tietää, ehkä jos sanoisit työkkärin tädillesi, että aiot lähteä opiskelemaan koulutuspäivärahalla, tuo saattaisikin jättää sinut suosiolla rauhaan. Onhan opiskelijakin pois työttömyystilastoja rumentamasta. Ja siltä varalta että olisit ollut aiemmin vuoden sisään työttömänä, niin riittää että se 65 päivää on vuoden ajalta.

      Ja tuohon toisen vastaajan sanomaan viitaten, työkkärin ei tarvitse "puoltaa" opiskelujasi, sieltä menee ainoastaan lausunto maksajalle siitä että olet tosiaankin ollut työtön sen 65 päivää ja koulutuksen aloittaessasi.

      • minun kohdallani

        että työttömyys varmasti jatkuu...

        Tyhmyyksissäni menin kertomaan, että minun ainoa mahdollisuuteni päästä eroon työttömyydestä on uuden ammatin opiskelu ja kerroin lukevani pääsykokeisiin. Kyllä niillä on keinot estää ettei työtön vain tee mitään sellaista mitä itse katsoo järkevämmäksi. Eipä sen jälkeen enää luettu pääsykokeisiin vaan aika meni rahahuolien kanssa... ja nyt sitä sitten elellään epämääräisesti saatavalla toimeentulotuella ja jokainen toimeentulotukipäätös kiertää ylemmät oikeusasteet, niin varmasti yhteiskunnalle tulee säästöä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe