Asuntovaunu polkupyörään...

.......

Elikkä, pystyisikö polkupyörään tekemään semmosen pienen asuntovaunun? Saisiko sellaista vetää tiellä? Ajattelin tehdä vanerista tms. itse kopin ja alustan kevyestä raudasta hitsaamalla! Onko aivan pöllö idea, onko laillinen? Leveys olisi jokin metri, yhden hengen vain. Kertokaapa, minkä kokoinen olisi sopiva! Ja sitten tärkein, JAKSAISIKO sellaista vetää polkupyörällä?, mielessä olisi mahdollisimman kevyt vaunu. Anteeksi, jos kuulostaa hullulta!


Kiitokset vastauksista jo etukäteen!

18

3308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veturi2

      Ihan hyvä juttu ja ei kuulosta hullulta. Ennen kuin lähdet liikenteeseen muista liittyä karavaani liittoon niin saat tarrat vaunuusi

    • ruuvitus

      Hommaa jostain suksiboksi ja ruuvaa siihen akseli pyörät ja vetoaisa. Sellasta jaksaa juuri ja juuri vetää ja siihen mahtuu nukkumaan kun jättää kengät ulkopuolelle.

    • Vinkki.

      Polkupyörään saa ostettua sähköavusteisia lisämoottoreita akuilla, jos vaikka kahden ruokapussin kanssa polkee jyrkää ylämäkeä pitkin ylös. Tuossa on eräs vanhempi mies joka polkee tyynen rauhallisesti reilua 30km/h vauhtia ylämäkeen kun koululaiset koittavat pysyä perässä monivaihteisilla maastopyörillä. Näky on naurattava!

      Sopii varmasti sinunkin ratkasuihin?

    • suvereeni

      Vaikka onkin vanha ketju ja kysymys vastaan silti: Kannattaa eikä kuulosta hullulta.

      Jostakin muistelisin lukeneeni että maksimi leveys saisi olla 90 cm? Yhden hengen sänkyhän on jotakin 80 cm, armeijassa vähemmänkin ja jossakin Vesikko-sukellusveneessä ? cm. Joku sukellusveneen muoto voisi olla passeli: jotakin virtaviivaisuutta arvostat vastatuulella, sekä se "torni" siihen kohtaan missä haluat mahtua istumaan.

      Seuraava saattaa sitten kuulostaa hieman hullulta. Olen itse puuhaamassa samaa mitä kysyit, aika pitkälle viedyin miettein. Nimittäin: Skannaat ihan kaiken muistitikuille. Kaiken paperisen: koulu- ja työtodistukset, valokuvat, haluamasi kirjat, ihan kaiken paperisen. Sitten paperit palamaan. Rippaat kaiken musiikin ja videot tikuille. Kasetit ja levyt, kaikki. Ne kaikki myyntiin kirpparille. Hankit miniläppärin ja siihen TV-tikun. Käyt läpi vaatekaappisi. Rakennat sen polkupyörän asuntovaunun ja siihen muutama aurinkokenno, läppärille, valaistukselle ja puhelimelle. Käyt läpi kaiken mitä omistat: kaikki tulee mahtua siihen asuntovaunuun ja kaikki tulee jaksaa kantaa ja polkea sen matkassa. Alkaa alumiini, titaani ja hiilikuitu kiinnostaa kuten omalla kohdallanikin. Tervetuloa 2000-luvulle! Onnelliseksi tekevä tekniikka ja materiaalit ovat jo olemassa.

      Tässä vaiheessa a) asumiskulusi, sisältäen b) energiakulusi ja c) liikkumisen kulusi lähenevät asymptoottisesti nollaa. Toki ruuan kulutus kasvaa systeemiä liikutettaessa, nettohyöty lienee kuitenkin melkoinen. Edelleen voi niin halutessa käydä töissä ym. naurettavan yhteiskunnallista: vaunua voi luvan saatuaan kenties pitää työpaikan parkkipaikalla ja käydä pesulla työpaikan sosiaalitiloissa? Töissähän tarvitsee muutoin käydä enää yllättävän vähän edellisten kohtien a - c mahdollistamiseksi. Toisille on tätä vastoin tarpeen perustaa kokonainen yritys vain mahdollistaakseen auton omistus enimmäkseen seisottaen sitä työ- ja kotipaikkansa parkkipaikalla tunti tunnilta, päivä päivältä, kesät talvet. Sen mukaan mitataan ihmisten järkevyyttä, ja päinvastainen on hulluutta. Sitten vain kirjoille JOHONKIN: jossakin on oltava kirjoilla kotipaikkalain tjsp mukaan, luullakseni kirjoille voi tunkea melkein mihin vain, vaikka passeliin konsulaatin osoitteeseen tai jopa naapurin kämppään hänen siitä tietämättä, postit vain kääntää vaikka työpaikalle tai poste restanteen.

      Lopuksi: yleinen vasta-argumentti kaikkeen "mitä siitä tulisi jos kaikki tekisivät tuolla tavalla". Sellainen joka sitä kysyy ei kai ensimmäisenä sitä tee, jolloin KAIKKI eivät siispä tekisi sillä tavalla. Ei kannata muiden ryhtymisiä murehtia, tässähän huolehditaan todellakin omista asioista mitä muuten suosittelen ihan joka iikalle. Omien asioiden hoitaminen voi olla jopa epäitsekästä: pysyttelee poissa autettavien jonoista ja vapauttaa sitä teidän yhteiskuntanne kapasiteettia enemmän tarvitseville.

      • Paljon erinomaista järkeilyä. Luulen purjeveneitä olevan aatteesi mukaisia paljon maailmalla. Lämpimillä alueilla juttu toimisi parhaiten ilman lämmitys - ja ilmastonti huolia.


    • miksipä ei

      Finlexistä kopioitua: "2. Mopoon (L1-luokka) ja polkupyörään saa kytkeä yksiakselisen perävaunun, jonka leveys on enintään 1,25 metriä ja kytkentämassa enintään 50 kg. Mopon perävaunun kytkentämassa ei kuitenkaan saa ylittää puolta vetävän ajoneuvon kuormittamattomasta massasta."

      Taitaa olla paino noissa asuntovaunuissa se ensimmäinen asia joka tulee vastaan.

      • polkumopo

        Hienoa, joku sähkömopo jossa ekstrapainoa akkujen myötä... naapurin sähkömopo taisi painaa jotain 130 kiloa, jolloin vaunu saisi olla 65-kiloinen. Jos vaunun sähköistää jollain auton akulla noin 15 kg jää rakenteelle vielä 50 kiloa varaa. En kyllä ehkä ainakaan fillarilla enää vetäisi, ja voi olla että sähkömopokin jo vähän hyytyy... eri asia sitten kuinka riippumatonta menoa olisi sellainen kun fillarissahan ei ole rekisteröintiä, vakuutuksia, huollon tarpeita ja toimintasäteen rajoituksia. Ilman kypärääkin voi noin "periaatteessa" ajaa...


      • PyöränPeräkärry

        Koetappas vetää polkupyörällä 50 kg painosta peräkärryä, niin varmasti kyllä huomaat viimeistään ylämäessä, ettei sellaisen painon vetäminen pyörällä ole mitään kevyttä puuhaa.
        Minulla on pyörässä peräkärry 6kg ja kauppaostoksia sillä kuljetan.
        Kyllä sen vaan huomaa ajaessa, että kun kauppaostokset on kyydissä, niin sen kyllä heti huomaa, ei matkanteko ole läheskään yhtä kevyttä, kuin ilman lisäpainoa.
        Toisaalta onhan se hyvää kuntoilua, kun pyörän perässä vetää kuormaa.


    • ULLAMAIJA.KIVIPURU

      AIHIONA VOISI KÄYTTÄÄ RUUMISARKKUA SE KESTÄÄ. PYÖRÄT VAAN ALLE JA KUN TÖRMÄÄ NIIN RUUMISAUTON KUSKILLA ON HELPPO HOMMA VAAN KAUHOA VERIMÖSSÖ ARKKUUN JA MENOKS

    • titaanihiilikuituperkilo

      Ihminen jo kymmeniä vuosia sitten kuussa käynyt. Miksi ei tällaista pysty tekemään.
      Hullu idea mutta niitähän tarvitaan, tosin niitäkin tarvitaan jotka niitä ideoita
      jarruttelee. Ajatusta kaupalliseksi tuotteeksi asti . . .
      Tästäkin ketjusta ideat yhteen aina ruumisarkkua myöten.
      Avattava, kasattava, koottava helposti oleskelua varten. Kuljetuksessa
      lain sallimat. Oppilaitokset, teekkarit ja Sipilät omissa autotalleissa ideoita kehiin.
      Piirustukset Nicorette purkin kanteen.

    • miksipä_ei
    • qqqqqqpwe

      Youtubesta löytyy lukuisia haulla "bicucle camper" tai "bike camper"

      • qqqqqqpwe

        äh, tietenkin bicycle, ei bicucle.


    • alamyydä
      • PyöränPeräkärry

        Varmaan kulkee pyörän perässä suhteellisen mukavasti, mutta täytyy vaan homioida, että 45 kiloon täytyy lisätä mitä ottaa matkalle mukaan eli 10-15 kiloa tulee siihen lisäpainoa 55-60 kiloa pyörän perässä alkaa jo kyllä tuntumaan.
        Varsikin ylämäessä tuollainen paino käy jo raskaaksi ja voi olla, että matka loppuu ja joutuu taluttamaan jyrkimmät mäet.
        Alamäkeen meneekin sitten, että peräkärry alkaa jo työntämään polkupyörää.
        Jonkinalinen apumoottori tuohon polkupyörän peräkärryyn ja jonkinlainen jarrusysteemi, niin olisi avuksi.
        Olen polkupyörällä vetänyt perässä polkupyörän peräkärryä, jossa ruokaostokset kyydissä eli varmaan siinä 20 kilon päälle painoa yhteensä.
        Suoralla tiellä kulkee ihan, mutta ylämäessä kyllä huomaa, että perässä on kuormaa.


    • tukevasti

      Runko kannattaa hitsata ratakiskosta ja sitten fillariin rannetta vahvat ketjut.

    • jos.ei.lottovoittoa.niin

      asuntovaunu polkupyörään ja eiku kiertää mualimaa

    • Kiinnostunut9257272

      Tämähän Tämähän on vanha ketju mutta asia kiinnostaa. . Elikkä mistä löytyisi tarkat tiedot asiasta, kuten paino yms. trafista? Ja pitääkö tällainen vakuuttaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe