V:S:O:P: vs Carte Noire extra

mikäero

Suosikkijuomiani ovat Remy Martin vsop ja Renault Carte Noire Extra konjakit.
Tidän melko hyvin konjakin tarinan noin pääpiirteittäin mutta ei ole koskaan tullut vastaan se että mitä tarkoittaa Mustassa Rellussa tämä Carte Noire Extra muuta kun musta kortti extra.
Minkälainen laatuluokitus tämä on ja miten se poikkeaa very special old pale:sta.
Oliko täällä konjakkitietoisia
Terv Remymartin-puisto

26

26819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viinit on jees

      Kuten totesit VSOP tarkoittaa Very Special Old Pale, jotta konjakki saa tämän hyväksynnän tulee nuorimman tisleen olla vähintään neljä vuotta vanha.
      Extra tai kuten yleisemmin Extra Old on laatuluokitus, jossa nuorimman tisleen tulee olla vähintään kuusi vuotta vanha.
      XO-konjakista voidaan käyttää myös seuraavia termejä jo kahdella edellä mainitun lisäksi, Reserve, Cordon Bleau, Paradis tai Napoléon
      Sivu huomiona voidaan todeta vielä olevan olemasa Very Special -konjakkeja joiden nuorimman tisleen tulee olla vähintään kaksi vuotta vanhaa.

      • Carte Noire Extra?

        Renault konjakin Carte Noire Extra jäi sinulta selvittämättä ja tämä on asia jota kysyin kaiken muun olen tiennyt jotakuinkin samoin kun ilmoitit.
        Kiitos.
        "viinit on jees" Hmm Pitää paikkansa siellä minne ne kuuluu.
        Minä en kuitenkaan sekoita konjakkia viiniin.


      • Viinit on jees
        Carte Noire Extra? kirjoitti:

        Renault konjakin Carte Noire Extra jäi sinulta selvittämättä ja tämä on asia jota kysyin kaiken muun olen tiennyt jotakuinkin samoin kun ilmoitit.
        Kiitos.
        "viinit on jees" Hmm Pitää paikkansa siellä minne ne kuuluu.
        Minä en kuitenkaan sekoita konjakkia viiniin.

        Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on:
        Kysymyksessä on Renaultin Carte Noire niminen XO-konjakki.
        Sturetille kommentiksi kyllä Hennessykin tekee useampaa XO ja VSOP konjakkia. Ja mitä tuohon Remy Martin VSOP-konjakkiin tulee niin se on Fine Champagne luokiteltu vrt. alla Carte Noir, joka sisältää mm. halvemmalta Fins Bois alueelta kerättyjä rypäleitä.
        Konjakeissa tisleen keski-ikä ja alueet jolta rypäleet tulevat vaihtelevat, nämä seikat sitten vaikuttavat konjakin hintaan.
        Renaultin sivuilta:
        Renault Carte Noire Extra
        "Grande and Petite Champagne to impart a smoother, rounder, longer finish, and Fins Bois to add complimentary characteristic fruit, flowers and spices. They are aged up to 15 years in oak barrels."
        ja
        "Renault Carte d'Argent X.O. (Extra Old) is a selection of the finest eaux-de-vie from mostly Grande and Petite Champagne crus. Aged up to 30 years at Renault's Angels Cellar."
        Eli tuo Carte Noir tulee laajemmalta alueelta (lue myös heikommilta alueilta) ja sitä on kypsytetty puolet siitä ajasta mitä tuota Carte d'Argent XO -konjakkia.

        Yhteenvetona voidaan todeta, että kysessä siis on Renaultin valmistaja Carte Noir -niminen XO konjakki.


      • nyt tiedän
        Viinit on jees kirjoitti:

        Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on:
        Kysymyksessä on Renaultin Carte Noire niminen XO-konjakki.
        Sturetille kommentiksi kyllä Hennessykin tekee useampaa XO ja VSOP konjakkia. Ja mitä tuohon Remy Martin VSOP-konjakkiin tulee niin se on Fine Champagne luokiteltu vrt. alla Carte Noir, joka sisältää mm. halvemmalta Fins Bois alueelta kerättyjä rypäleitä.
        Konjakeissa tisleen keski-ikä ja alueet jolta rypäleet tulevat vaihtelevat, nämä seikat sitten vaikuttavat konjakin hintaan.
        Renaultin sivuilta:
        Renault Carte Noire Extra
        "Grande and Petite Champagne to impart a smoother, rounder, longer finish, and Fins Bois to add complimentary characteristic fruit, flowers and spices. They are aged up to 15 years in oak barrels."
        ja
        "Renault Carte d'Argent X.O. (Extra Old) is a selection of the finest eaux-de-vie from mostly Grande and Petite Champagne crus. Aged up to 30 years at Renault's Angels Cellar."
        Eli tuo Carte Noir tulee laajemmalta alueelta (lue myös heikommilta alueilta) ja sitä on kypsytetty puolet siitä ajasta mitä tuota Carte d'Argent XO -konjakkia.

        Yhteenvetona voidaan todeta, että kysessä siis on Renaultin valmistaja Carte Noir -niminen XO konjakki.

        Tv:stä tulee tämä tv-lupamaksu tietoisku jossa lopussa sanotaan: " nyt tiedät".
        Joo, kiitos tämä valaisi nyt niin paljon että uskon voivani nauttia edelleen mustaa rellua sillä mielellä että se on hyvä konjakki edelleen.
        Niin ja parhaiten sen toki makuaisti kertoo ei teoreettinen teito.
        En vain olisi millään uskonut tuota että se on tavallaan XO.
        Mutta sen sanon että kun lasissa on Remy Martin vsop ja toisessa mustaa rellua ja on hämärä että niitä ei näe kunnolla niin vissiin erotan kumpa on kumpaa, molemmat on kyllä hyviä.
        Olisi mukava keskustella asiasta laajemminkin, uskon että tällaisella sektorilla tieto ei tuo tuskaa.
        Tuota vain ihmettelen että miksi tässä yhteydessä käytät nimim viinit on jees, etkö itse pidä konjakeista.
        Terv ch steward.


      • Viinit on jees
        nyt tiedän kirjoitti:

        Tv:stä tulee tämä tv-lupamaksu tietoisku jossa lopussa sanotaan: " nyt tiedät".
        Joo, kiitos tämä valaisi nyt niin paljon että uskon voivani nauttia edelleen mustaa rellua sillä mielellä että se on hyvä konjakki edelleen.
        Niin ja parhaiten sen toki makuaisti kertoo ei teoreettinen teito.
        En vain olisi millään uskonut tuota että se on tavallaan XO.
        Mutta sen sanon että kun lasissa on Remy Martin vsop ja toisessa mustaa rellua ja on hämärä että niitä ei näe kunnolla niin vissiin erotan kumpa on kumpaa, molemmat on kyllä hyviä.
        Olisi mukava keskustella asiasta laajemminkin, uskon että tällaisella sektorilla tieto ei tuo tuskaa.
        Tuota vain ihmettelen että miksi tässä yhteydessä käytät nimim viinit on jees, etkö itse pidä konjakeista.
        Terv ch steward.

        Tykkään itse myös konjakeista. Ehdoton suosikkini (järkevän hintaisista) on Hennessyn Fine de Cognac VSOP, jota ei valitettavasti saa suomesta (tosin en tiedä onko alkon tilausvalikoimassa). Ihanan pehmeä ja hieman hedelmäinen.
        Mitä nimimerkkiin tulee niin pyrin käyttämään samaa nimimerkkiä joka palstalla jolle kirjoitan. Nimimerkinhän on tarkoitus kertoa kuka kirjoittaa, joten mielestäni on ihan aiheellista käyttää samaa nimimerkkiä jokaisella saman keskustelualueen palstalle. Ja hyvä, että tiedoistani oli apua sinulle.


      • Viinit on jees kirjoitti:

        Vastaus alkuperäiseen kysymykseen on:
        Kysymyksessä on Renaultin Carte Noire niminen XO-konjakki.
        Sturetille kommentiksi kyllä Hennessykin tekee useampaa XO ja VSOP konjakkia. Ja mitä tuohon Remy Martin VSOP-konjakkiin tulee niin se on Fine Champagne luokiteltu vrt. alla Carte Noir, joka sisältää mm. halvemmalta Fins Bois alueelta kerättyjä rypäleitä.
        Konjakeissa tisleen keski-ikä ja alueet jolta rypäleet tulevat vaihtelevat, nämä seikat sitten vaikuttavat konjakin hintaan.
        Renaultin sivuilta:
        Renault Carte Noire Extra
        "Grande and Petite Champagne to impart a smoother, rounder, longer finish, and Fins Bois to add complimentary characteristic fruit, flowers and spices. They are aged up to 15 years in oak barrels."
        ja
        "Renault Carte d'Argent X.O. (Extra Old) is a selection of the finest eaux-de-vie from mostly Grande and Petite Champagne crus. Aged up to 30 years at Renault's Angels Cellar."
        Eli tuo Carte Noir tulee laajemmalta alueelta (lue myös heikommilta alueilta) ja sitä on kypsytetty puolet siitä ajasta mitä tuota Carte d'Argent XO -konjakkia.

        Yhteenvetona voidaan todeta, että kysessä siis on Renaultin valmistaja Carte Noir -niminen XO konjakki.

        Siinä viestissäsi oli vain sinun ymmärryksesi mukainen vastaus - johon kysyjä kyllä sitten tyytyi eikä halunnut jatkaa tarinaa, olettaisin.

        Sen sijaan, että olisi kysytty minkä pellon pientareella mikäkin rypäle on kasvanut, kysyjä ilmeisesti halusi tietää mitä tuo Carte Noir konjakin nimessä merkitsee, jooko?

        Sanaparia Carte Noir - tai englanniksi Black Card - käytetään laajalti monen tuotteen nimessä tuomaan esille tuotteen eksluviisisuutta, "extra" vielä tehostaa sitä. Tuon nimisen tuotteen ostaja kuuluu ikäänkuin Mustan Kortin-salaseuraan - eräänlaiseen konjakin vapaarappareihin. Tuotteen mainonta ja markkinointi tukevat tämänkaltaista apellia yleensä aika hienovaraisesti.

        Siis jos ostat tätä Renaultin tuotetta handelissa voisi olettaa, että viereinen pullonostaja kohauttelee kulmiaan ja ajattelee: "Ahaa, hänkin pitää Carte Noirista. Taidamma kuulua samaan klubiin, mistähän loossista hän on?" Karkeasti ajatellen siis näin tai sinne päin. Maailmalla on myös olemassa useita herraseuroja, joiden nimi on Carte Noir tai Black Club jne. Konjakin kanssa näillä nyt ei ole mitään tekemistä - ovatpahan vain ukoille tapa päästä toviksi kotoa pois ja vaimosta eroon.

        Carte Noir nimellä markkinoidaan paljon muutakin: viiniä, Ranskan varmaan yhtä tunnetuinta kahvia, suklaata, hajuvettä jne. Tunnetuin lienee urbaanilegenda Amexin Carte Noirista 80-luvulla, jota kaikki muutkin luottokorttiyhtiöät riensivät kilvan jäljittelemään.

        Tarina kulki suurinpiirtein näin: Väitettiin, että Amexilla oli erityinen Black Card, jonka myönnettiin vain harvoille ja valituille ja jolla sai suuria etuja tietyissä maissa. Korttia ei markkinoitu eikä myyty mitenkään vaan se oli eräänlainen salaseuranomainen privileegio. Kaikki siitä puhuivat - kukaan ei sitä ollut nähnyt. Vähän kuin luottokorttien Da Vinci-koodi.

        Satua kaikki tyynni, mutta Amex tarttui legendaan ja lanseerasi pian Mustan Kortin, Black Cardin, Carte Noirin ja hyvällä menestyksellä. Ja pian muut kahjot seurasivat perästä. Stupidoja löytyy muistakin kuin WinCapita-uskovaisista.

        Siis tämä on se oikea vastaus - tarua ihmeellisempi.

        Peugeotin pääkonttorissa Pariisissa on satumainen baari, josta puuttu kuitenkin yksi ranskalainen konjakki: Renault. Ymmärrettävistä syistä.

        Muuten - kyllä minun ateriani täydentää calvados lopussa ja viski alussa, viini siinä välissä. Konjakille en ole enää löytänyt sijaa enkä makua pariinkymmeneen vuoteen.


      • Anonyymi
        crudo kirjoitti:

        Siinä viestissäsi oli vain sinun ymmärryksesi mukainen vastaus - johon kysyjä kyllä sitten tyytyi eikä halunnut jatkaa tarinaa, olettaisin.

        Sen sijaan, että olisi kysytty minkä pellon pientareella mikäkin rypäle on kasvanut, kysyjä ilmeisesti halusi tietää mitä tuo Carte Noir konjakin nimessä merkitsee, jooko?

        Sanaparia Carte Noir - tai englanniksi Black Card - käytetään laajalti monen tuotteen nimessä tuomaan esille tuotteen eksluviisisuutta, "extra" vielä tehostaa sitä. Tuon nimisen tuotteen ostaja kuuluu ikäänkuin Mustan Kortin-salaseuraan - eräänlaiseen konjakin vapaarappareihin. Tuotteen mainonta ja markkinointi tukevat tämänkaltaista apellia yleensä aika hienovaraisesti.

        Siis jos ostat tätä Renaultin tuotetta handelissa voisi olettaa, että viereinen pullonostaja kohauttelee kulmiaan ja ajattelee: "Ahaa, hänkin pitää Carte Noirista. Taidamma kuulua samaan klubiin, mistähän loossista hän on?" Karkeasti ajatellen siis näin tai sinne päin. Maailmalla on myös olemassa useita herraseuroja, joiden nimi on Carte Noir tai Black Club jne. Konjakin kanssa näillä nyt ei ole mitään tekemistä - ovatpahan vain ukoille tapa päästä toviksi kotoa pois ja vaimosta eroon.

        Carte Noir nimellä markkinoidaan paljon muutakin: viiniä, Ranskan varmaan yhtä tunnetuinta kahvia, suklaata, hajuvettä jne. Tunnetuin lienee urbaanilegenda Amexin Carte Noirista 80-luvulla, jota kaikki muutkin luottokorttiyhtiöät riensivät kilvan jäljittelemään.

        Tarina kulki suurinpiirtein näin: Väitettiin, että Amexilla oli erityinen Black Card, jonka myönnettiin vain harvoille ja valituille ja jolla sai suuria etuja tietyissä maissa. Korttia ei markkinoitu eikä myyty mitenkään vaan se oli eräänlainen salaseuranomainen privileegio. Kaikki siitä puhuivat - kukaan ei sitä ollut nähnyt. Vähän kuin luottokorttien Da Vinci-koodi.

        Satua kaikki tyynni, mutta Amex tarttui legendaan ja lanseerasi pian Mustan Kortin, Black Cardin, Carte Noirin ja hyvällä menestyksellä. Ja pian muut kahjot seurasivat perästä. Stupidoja löytyy muistakin kuin WinCapita-uskovaisista.

        Siis tämä on se oikea vastaus - tarua ihmeellisempi.

        Peugeotin pääkonttorissa Pariisissa on satumainen baari, josta puuttu kuitenkin yksi ranskalainen konjakki: Renault. Ymmärrettävistä syistä.

        Muuten - kyllä minun ateriani täydentää calvados lopussa ja viski alussa, viini siinä välissä. Konjakille en ole enää löytänyt sijaa enkä makua pariinkymmeneen vuoteen.

        Carte Noire tarkoittaa mustaa etikettiä.


    • J.Uoppo

      ...PAHAA! Eikä tämä väite ole tuulesta temmattu. Nytkin minulla on baarikaapissa Monopol X.O. , Remy Martin X.O. , Renault Carte Noire Extra, ja Davidoff Extra-pullot.

      Davidoff oli suurin pettymys. En löytänyt tähän hätään Alkon hinnastoa, mutta jotain sellaista siellä luki Davidoffista että "toffeinen ja pähkinäinen". Kuka näitä tekstejä oikein keksii? Minusta Davidoff Extra maistui suurinpiirtein vernissalta. Ja tietysti se vielä maksoi helvetin paljon!

      • oikea asiantuntija

        Miten tämä sinun viestisi liittyy alustukseen.
        Sinun mielestäsi konjakki on siis pahaa, ok.
        Miten sinun maku-mieltymyksesi ilmaisu on yleensäkään väite ja miten se on tai ei ole tuulesta temmattu.
        Jos olet sitä mieltä että konjakki on pahaa niin ei sille kukaan mitään voi.
        K O N J A K K I E I O L E MISSÄÄN NIMESSÄ PAHAA. Se ei tässä tapauksessa ilmeisesti ole vain sinun makuusi.

        Vernissa,, en ole koskaan maistanut, oletan sen liittyvän kevääseen ja puuveneiden pinnan ehostukseen.
        Eli voidaanko tulla nyt siihen että sinun vain tekee mieli nyt peilata omaa erikoisuuttasi tässä olemattomassa foorumissa. Minä kehoittaisin noin lahjakkaan ihmisen purkamaan energiaansa laajemmissa foorumeissa.


      • J.Uoppo
        oikea asiantuntija kirjoitti:

        Miten tämä sinun viestisi liittyy alustukseen.
        Sinun mielestäsi konjakki on siis pahaa, ok.
        Miten sinun maku-mieltymyksesi ilmaisu on yleensäkään väite ja miten se on tai ei ole tuulesta temmattu.
        Jos olet sitä mieltä että konjakki on pahaa niin ei sille kukaan mitään voi.
        K O N J A K K I E I O L E MISSÄÄN NIMESSÄ PAHAA. Se ei tässä tapauksessa ilmeisesti ole vain sinun makuusi.

        Vernissa,, en ole koskaan maistanut, oletan sen liittyvän kevääseen ja puuveneiden pinnan ehostukseen.
        Eli voidaanko tulla nyt siihen että sinun vain tekee mieli nyt peilata omaa erikoisuuttasi tässä olemattomassa foorumissa. Minä kehoittaisin noin lahjakkaan ihmisen purkamaan energiaansa laajemmissa foorumeissa.

        Ajattelutapasi on mielenkiintoinen: "Miten sinun maku-mieltymyksesi ilmaisu on yleensäkään väite ja miten se on tai ei ole tuulesta temmattu." Voiko tuon enää selvemmin sanoa? Otetaanpa vielä toinen näyte : "K O N J A K K I E I O L E MISSÄÄN NIMESSÄ PAHAA. Se ei tässä tapauksessa ilmeisesti ole vain sinun makuusi." Haha hah... heh heh.. mitä tuokin nyt mahtoi tarkoittaa?

        Olen juonut paljon, siis PALJON, mutta ei se ole minun ajattelukykyyni vaikuttanut. Sinulla sensijaan näyttää olevan vaikeuksia kirjoittaa yksiselitteistä lausetta. Ehkä sinun ajattelukykysi on yhtä kummallinen kuin sinun makuaistisi? Ei kukaan normaali-ihminen voi pitää konjakin makua "hyvänä".


      • makuaisti
        J.Uoppo kirjoitti:

        Ajattelutapasi on mielenkiintoinen: "Miten sinun maku-mieltymyksesi ilmaisu on yleensäkään väite ja miten se on tai ei ole tuulesta temmattu." Voiko tuon enää selvemmin sanoa? Otetaanpa vielä toinen näyte : "K O N J A K K I E I O L E MISSÄÄN NIMESSÄ PAHAA. Se ei tässä tapauksessa ilmeisesti ole vain sinun makuusi." Haha hah... heh heh.. mitä tuokin nyt mahtoi tarkoittaa?

        Olen juonut paljon, siis PALJON, mutta ei se ole minun ajattelukykyyni vaikuttanut. Sinulla sensijaan näyttää olevan vaikeuksia kirjoittaa yksiselitteistä lausetta. Ehkä sinun ajattelukykysi on yhtä kummallinen kuin sinun makuaistisi? Ei kukaan normaali-ihminen voi pitää konjakin makua "hyvänä".

        Edelleen et pysty ratkaisemaan rakentavasti tätä varsinaista alustksen kysymystä.
        Ja minä epänormaali alistun väittelemään kaltaisesi alkoholisoituneen äidinkielen lehtorin kanssa joka lienee jounut virkansa jo 70 luvulla.

        Kyllä juomisesi on vaikuttanut sinun makuaistiisi, ehkä myös ajattelutapaasi, ainakin tapaasi käyttäytyä silloin kun joudut nurkkaan ajetuksi.
        Minulla ei missään nimessä ole mitään vaikeukisa missään paitsi tuon alustukseni kysymyksen ratkaisemisessa.
        Meidän "konjakkiseurassa" on kaikki ihmiset normaaleja ja maksavat yhteiskuntaan enemmän veroja kuukaudessa kun sinä saat eläkettä vuodessa, me kaikki pidämme konjakkien makuja hienoina. Mutta se ei olekaan siinä, kaikki meistä pitää monia muitakin makuja hienoina.
        Sinulle tuntuu vernissa nykyään kelpaavan.


      • J.Uoppo
        makuaisti kirjoitti:

        Edelleen et pysty ratkaisemaan rakentavasti tätä varsinaista alustksen kysymystä.
        Ja minä epänormaali alistun väittelemään kaltaisesi alkoholisoituneen äidinkielen lehtorin kanssa joka lienee jounut virkansa jo 70 luvulla.

        Kyllä juomisesi on vaikuttanut sinun makuaistiisi, ehkä myös ajattelutapaasi, ainakin tapaasi käyttäytyä silloin kun joudut nurkkaan ajetuksi.
        Minulla ei missään nimessä ole mitään vaikeukisa missään paitsi tuon alustukseni kysymyksen ratkaisemisessa.
        Meidän "konjakkiseurassa" on kaikki ihmiset normaaleja ja maksavat yhteiskuntaan enemmän veroja kuukaudessa kun sinä saat eläkettä vuodessa, me kaikki pidämme konjakkien makuja hienoina. Mutta se ei olekaan siinä, kaikki meistä pitää monia muitakin makuja hienoina.
        Sinulle tuntuu vernissa nykyään kelpaavan.

        Siis että konjakki sittenkin on metanolia ja lisänä jotain tammitynnyreiden laudoista irronnutta möhnää. Lutraa ihmeessä sitä suussasi en ole kieltämässä.

        Mutta vastineesi on enemmän kuin säälittävä. ...alkoholisoitunut äidinkielenlehtori... juonut virkansa... maksavat enemmän veroja kuin minä saan eläkettä... tämmöistä sontaako konjakinjuojien päässä liikkuu?

        Huippu on kuitenkin lauseesi : "Meidän "konjakkiseurassa" on kaikki ihmiset normaaleja". Voi itku sentään! Et tietenkään tajua mitä lauseesi sisältää. Sen ydin on siinä että siellä jossain on ryhmä hölmöjä jotka yrittävät epätoivoisesti olla "normaaleja".


      • mikäero
        J.Uoppo kirjoitti:

        Siis että konjakki sittenkin on metanolia ja lisänä jotain tammitynnyreiden laudoista irronnutta möhnää. Lutraa ihmeessä sitä suussasi en ole kieltämässä.

        Mutta vastineesi on enemmän kuin säälittävä. ...alkoholisoitunut äidinkielenlehtori... juonut virkansa... maksavat enemmän veroja kuin minä saan eläkettä... tämmöistä sontaako konjakinjuojien päässä liikkuu?

        Huippu on kuitenkin lauseesi : "Meidän "konjakkiseurassa" on kaikki ihmiset normaaleja". Voi itku sentään! Et tietenkään tajua mitä lauseesi sisältää. Sen ydin on siinä että siellä jossain on ryhmä hölmöjä jotka yrittävät epätoivoisesti olla "normaaleja".

        Juuri näin kirjoittaa nurkkaan ajettu juntti jolla viinan liikakäytön takia tulee jo vähän kakkaakin housuun.


      • Youngster
        J.Uoppo kirjoitti:

        Siis että konjakki sittenkin on metanolia ja lisänä jotain tammitynnyreiden laudoista irronnutta möhnää. Lutraa ihmeessä sitä suussasi en ole kieltämässä.

        Mutta vastineesi on enemmän kuin säälittävä. ...alkoholisoitunut äidinkielenlehtori... juonut virkansa... maksavat enemmän veroja kuin minä saan eläkettä... tämmöistä sontaako konjakinjuojien päässä liikkuu?

        Huippu on kuitenkin lauseesi : "Meidän "konjakkiseurassa" on kaikki ihmiset normaaleja". Voi itku sentään! Et tietenkään tajua mitä lauseesi sisältää. Sen ydin on siinä että siellä jossain on ryhmä hölmöjä jotka yrittävät epätoivoisesti olla "normaaleja".

        Aika vauhdikasta pätemistä "konjakin tuntijoilta". Artikulaatio korkeintaan peruskoulutasoa, sisältö hyvin ohutta. Mitä ihmettä ajatte takaa; solvata ette ainakaan osaa.

        Onnea vain viestittelyyn - toivottavasti opitte joskus olemaan selkeitä ja käyttäytymään, kuten arvollenne on sopivaa.


      • nautiskelija
        Youngster kirjoitti:

        Aika vauhdikasta pätemistä "konjakin tuntijoilta". Artikulaatio korkeintaan peruskoulutasoa, sisältö hyvin ohutta. Mitä ihmettä ajatte takaa; solvata ette ainakaan osaa.

        Onnea vain viestittelyyn - toivottavasti opitte joskus olemaan selkeitä ja käyttäytymään, kuten arvollenne on sopivaa.

        Konjakit siis kunnon sellaiset ovat erinomaisia nautintoaineita jos niitä osaa käyttää.Ei niitä juoda pullon suusta, eikä niistä mielellään tehdä paukkuja, kuten USA:ssa, eikä niitä juoda humaltumis tarkoituksessa.Konjakit sopivat hyvin kunnon pihviaterian päälle kahvin ja hyvän sikarin kera,mutta ne ketkä ei tykkää, ei pidä arvostella kun se on makuasia.Muutenkin konjakkien tarkoitus on minun mielestäni rentouttaa ja tuottaa hyviä hetkiä perheen ja ystävien kanssa.Mielestäni 2konjakkilasillista on sopiva määrä tämän jalon tuotteen nauttimiseen,eikä pidä mennä sitten taas rinnastamaan konjakkia yhden tähden jalluun, eikä edes kolmen!


      • D.Enso

        Olet oikeassa kuomaseni. Itselläni täysin sama ongelma.
        Firmat lähettävät aina konjakkia lahjaksi, vaikka karsastan kyseisen liemen karmaisevaa makua yli kaiken.

        Olisi edes kunnon Islay -saaren single malttia (Laphroaig, Lagavulin tai vastaavaa), tuota Jumalten Nektaria..


      • D.Enso
        nautiskelija kirjoitti:

        Konjakit siis kunnon sellaiset ovat erinomaisia nautintoaineita jos niitä osaa käyttää.Ei niitä juoda pullon suusta, eikä niistä mielellään tehdä paukkuja, kuten USA:ssa, eikä niitä juoda humaltumis tarkoituksessa.Konjakit sopivat hyvin kunnon pihviaterian päälle kahvin ja hyvän sikarin kera,mutta ne ketkä ei tykkää, ei pidä arvostella kun se on makuasia.Muutenkin konjakkien tarkoitus on minun mielestäni rentouttaa ja tuottaa hyviä hetkiä perheen ja ystävien kanssa.Mielestäni 2konjakkilasillista on sopiva määrä tämän jalon tuotteen nauttimiseen,eikä pidä mennä sitten taas rinnastamaan konjakkia yhden tähden jalluun, eikä edes kolmen!

        Olisi pitänyt lukea hieman pidemmälle tätä viestiketjua.
        Vaikuttaisi, että herra Uoppo on enemmänkin näitä Laua Viin -miehiä..

        Olen Nautiskelijan kanssa samoilla jäljillä, mutta eri aineilla.
        Itse en jostain syystä vain pysty käsittämään Konjakin suosiota. Minä taas jumaloin hyviä Viskejä.


      • Wäenö n:o Uno
        nautiskelija kirjoitti:

        Konjakit siis kunnon sellaiset ovat erinomaisia nautintoaineita jos niitä osaa käyttää.Ei niitä juoda pullon suusta, eikä niistä mielellään tehdä paukkuja, kuten USA:ssa, eikä niitä juoda humaltumis tarkoituksessa.Konjakit sopivat hyvin kunnon pihviaterian päälle kahvin ja hyvän sikarin kera,mutta ne ketkä ei tykkää, ei pidä arvostella kun se on makuasia.Muutenkin konjakkien tarkoitus on minun mielestäni rentouttaa ja tuottaa hyviä hetkiä perheen ja ystävien kanssa.Mielestäni 2konjakkilasillista on sopiva määrä tämän jalon tuotteen nauttimiseen,eikä pidä mennä sitten taas rinnastamaan konjakkia yhden tähden jalluun, eikä edes kolmen!

        Kyllä konjakki on hyvää, ja ilman sikaria,ehdottomasti ja lasillinen /ilta,enintään. Ei juotavaksi, vaan nautittavaksi. Seuraksi käy hyvä kahvi ja hyvät ystävät. Juopottelijat pysyköön kossussaan tai juokoon vaikka mitä, mutta konjakki on jalo juoma, ainakin hyvä sellainen, eikä se sovi kännäämiseen.


    • Outi Out

      Mutta ei todellakaan mitkään Renault Carte Noire pullotteet joissa maksetaan nimestä ja tasapaksusta peruskonjakista sika hintoja.

      Itse ole jo vuosia suosinut pienempiä konjakkitaloja ja makukirjo on jotain aivan muuta.
      Tässä muutaman viimeisin hankinta La Gabarre vintage 1971 47.5% noin 170€ ei ole yhtään liikaa tästä pullosta - aivan mahtavaa tavaraa. Hieman edullisempi hankinta oli Blanleuil XO 40% noin 60€, pesee Rellut mennen tullen.

      Toki jos haluaa ostaa kauniin pullon ja tunnetun merkin, mikäs siinä. Jos haluaa nauttia konjakista valinta kohdistuu hieman pienempiin merkkeihin. Alko suosii suuria, mutta onneksi on muitakin hankintakanavia.

    • rellukkamaha
      • Latkiainen

        Joo. Tuo E150 on ollut tiedossani pitkään, mutta ei se ole estänyt minua ostamasta sillä värjättyä konjakkia.

        Tulin eilen Suomenlahden takaa. Täytyy myöntää, että tuliaisvalikoimaani sisältyi 2 pulloa Mustaa Rellua. Niistä oli vielä vähän houkuttelevampi kytkykauppatarjous tällä kertaa. Rymymarttiini olisi ollut vaihtoehtona.

        Sinänsä en konjakeista niin kauheasti perusta. Hyvää juomaa toki, mutta suunnilleen samalla rahalla saa kelpo mallasviskejäkin, ja niiden makukirjo on paljon moniulotteisempi ja mielenkiintoisempi!

        Konjakkia pitää toki baarikaapissa aina olla – kaikki vieraat eivät niin viskeistä välitä. Pikainen silmäys baarikaappiini antoi tämän hetken väriviinasaldoksi 4 konjakki- ja 9 viskipulloa (ynnä yksi rommi ja pari digestiivikatkeroa).


    • pettynyt_

      Renault Carte d'Argent X.O. 70cl 40%

      ... bad value for money !

      Jostain syystä tuo oli aivan "kauheata" verrattuna esim Larsenin XO:hon tai Meukovin XO. Ostopaikka Finnairin koneesta / lomalennot Aurinkomatkat. Pullossa merkintä distributed by Altia, joten sitä ei kannata ostaa Alkosta, jos sitä sinne tulisi.

      Altia:
      http://www.valtionomistus.fi/yhtiot/valtioenemmistoeiset_yhtioet/yhtio/fi.jsp?oid=225

      Pettymys oli suuri ja maku ns. etupistävä, raakaa ja hieman terävä, vailla leveää makua ja sanoisiko, että jopa hieman mautonta.

      Tämä lienee syy:
      http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2010/10/14/altia-osti-renault-konjakin/201014256/12

      En ymmärrä miksi valtion rahoilla edes mennään tuotantobusinekseen jos eväät siihen ovat vähissä. Sinne meni vero-euroja 10M€ . Kuka laitetaan vastuuseen kun RENAULT konjamiinin laatu pudonnut ?

      • pekka

        nyt taitaapi olla suussa maku shokki. Jos hyviä juomia, cocnak, ja jotkut viinit, nautitaan täytyy olla ns. neutraalisuu eli ei mitään voimakkaita makuja (salmiakki, sipuli, jalopenot, jne) sinä päivänä kun nautitiskelet jaloja juomia. Renault carte noire extra=parasta alkosta ! :) toki makuasioitahan nämä.


    • voipoikaparat
    • perttamonheikki

      kolmen tähden jallu,"konjakeista "parhain!!!

    • konuu11

      Miksi alko ei myy Renault Carte Noire V.S.O.P onko kenelläkään tietoa? Mikä Renault on ns. musta rellu?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe