Äitimme 82 v , on sairaalahoidossa

Pattitilanne

Äidilä on leukemia, mikä häenellä on ilmeisesti ollut jo vuosikausia. Nyt hänen tilanteensa on huonontunut ja luulemme sisarteni kanssa, että loppu alka olla lähellä. Kuunnellessamme nuorimman sisareni kanssa äidin juttuja, emme edes tunnista omaa järkevää äitiämme. Kuitenkin hoitava lääkäri todistaa äidin olevan täysissä sielun voimissa. Voiko äiti luovuttaa lahjakirjalla omaisuuttaan vanhimmalle, ahneelle siskollemme, joka vihjailee saavansa lahjakirjalla äidin omaisuutta hallintaansa jo ennen äidin kuolemaa. Lääkäri vaimoineen on vanhimman siskomme ja hänen miehensä Lionsklubikavereita.

9

1154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahneus

      Sinulla on lääkäriin nähden intressiristiriita. Lääkäri toimii lääkärinvalan velvoittamana mutta sinun intresseissäsi on tässä tilanteessa tehdä äitistäsi mahdollisimman hullu ja oikeustoimikelvoton.
      Ihmisestä tulee sellainen usein silloin kun varakkaiden vanhempien loppu lähenee.

      • Pattitilanne

        tai et käsittänyt ollenkaan.
        Vastauksesi oli epäasiallinen ja asiantuntematon.
        Äiti höpertelee, siitä ei kukaan voi olla eri mieltä, mutta minä en häntä oikeustoimikelvottomaksi ole hakemassa, koska se on vain tälläisessä tapauksessa sana.
        Minulla on ristiriita lääkäriin ja hänen lausuntoonsa nähden vain siinä mielessä, että hän on hoitanut äitiämme vain kolmisen viikkoa ja hoito on terveyskeskusssairaalan osastokierto kerran viikossa. Kyseinen lääkäri ei tunne äitimme tapausta vuosien ajalta, eli ei ole tuntenut äitiämme "normaaleina aikoina."
        Minä ja nuorempi sisareni emme ole, emmekä ole koskaan olleetkaan ahneita. Lahjakirjaa tavoitteleva siskomme kylläkin on - todistettavasti. Siskoni se ei ahne, on hoitanut äitiä vuosikaudet, mutta hänelle ei ole tullut mieleenkään haluta enempää perintöä kuin lainvoimaisesti on oikeus ja kohtuus, eli perillistyen kesken tasan.
        Eli vielä kerran; Emme ole tekemässä rakastetusta äidistämme hullua, vaan kysyin onko mahdollista..... Lue ylempänä oleva kirjoitukesni vielä kerran!


      • ilimanaikunen

        Hei,meillä samantyyppinen juttu meneillään.Isäämme on vuosikausia manipuloinut hänen avovaimonsa.Isää on viety kuin pässiä narussa.....olemme surullisena seuranneet vierestä.Esimerkki.Olipa asia mikä hyvänsä jota isältä kysyy...vastaus on:pitää kysyä "Ullalta"....ja "Ullalta"on kysytty jo 30vuotta ja päätökset on tahnyt "Ulla"EI isä.Nyt isä on jo vanha mies-asuu hoitokodissa.Siellä on "Ullan"nimi ja tiedot jolle isän asioista ilmoitetaan.(minunkin nimi on siellä-tytär) mutta ensisijaisesti ilmoitetaan "Ullalle"joka tällä hetkellä asuu n.250km:päässä.Kyllä ihmettelen hoitokodin toimintaa.Me lapset asumme 10-30 km:n päässä hoitokodista.Pitäskö ottaa yhteyttä johonkin asian tiimoilta?Meidät lapset haukkunut sinne välinpitämättömiksi....kerran/kaksi viikossa olemme isäämme tavanneet joko hänen kotonaan tai meidän lasten luona.Kuinka useasti te muut tapaatte vanhuksianne?Sori..pikkusen sivusi aloittajan aihetta.


    • turvelo

      Sinun pitäisi saada äitiäsi tutkimaan tai edes katsomaan erikoislääkäri ja häneltä lausunto, mikäli vakaasti olet hoitavan lääkärin kanssa erimieltä. Lääkärinlausunnon tukemaa äitisi lahjakirjaa on lähes mahdoton kiistää ilman ns. pätevämmän lääkärin eriävää lausuntoa.
      Oletan, että lahjakirjaan tulisi maininta, jolla ennakkoperinnöksi tulkinta kumotaan ja suosiolahjaksi todistaminen on vaikeaa.
      Hankala ja valitettavan yleinen sisaruksien puhevälit lopettava tilanne. Vähin mitä voinet tehdä on, että teet sisarellesi selväksi mitä ajattelet hänen ahneudestaan.

      • Tumpelo

        Oikeustoimikelpoisuus ei tarkoita samaa kuin manipuloinnin kohteena ollut vanhus, jonka heikkoa turvatonta asemaa joku on harhaan johtamalla , etuaan tavoitellen käyttänyt hyväkseen.
        Katsohan googlesta hakusanalla "petos". Palataan sitten asiaan!


      • turvelo
        Tumpelo kirjoitti:

        Oikeustoimikelpoisuus ei tarkoita samaa kuin manipuloinnin kohteena ollut vanhus, jonka heikkoa turvatonta asemaa joku on harhaan johtamalla , etuaan tavoitellen käyttänyt hyväkseen.
        Katsohan googlesta hakusanalla "petos". Palataan sitten asiaan!

        Huomasithan sen, että hoitava lääkäri aikoo antaa tervejärkisyydestä lausunnon, jolloin manipulointien todistelu on toivotonta.
        Oikeudessa ratkaisee (toivottavasti) näytöt, ei mielipiteet. Ole sinä uskomuksesi puolesta, kun tilanne osuu kohdallesi, minulla on jo kokemusta.


      • On kokemusta täälläkin
        turvelo kirjoitti:

        Huomasithan sen, että hoitava lääkäri aikoo antaa tervejärkisyydestä lausunnon, jolloin manipulointien todistelu on toivotonta.
        Oikeudessa ratkaisee (toivottavasti) näytöt, ei mielipiteet. Ole sinä uskomuksesi puolesta, kun tilanne osuu kohdallesi, minulla on jo kokemusta.

        oikeuslaitos, jossa kysytään talonpokaisjärkeä ja lautamiesviisautta.
        En ole vielä koskaan kuullut tapauksesta, että joku olisi kieroillen päässyt lähiomaisensa omaisuuksiin "käsiksi", omaisen maatessa sairasvuoteellaan heikossa fyysisessä kunnossa.
        "Täysissä sielun ja ruumiin voimissa " pätee yhtä hyvin lahjakirjaan kuin testamenttiinkin. Olin oikeudessa, missä kumottiin manipuloimalla saatua omaisuutta lahjoituksen kautta. Kysymykseen, miksi perittävä ei ollut aikoinaan tehnyt esm. testamenttiä edunsaajaksi osoittautuvan puolesta, vastasi "edunsaaja", että ukki oli terve ja voimisaan, eikä ajatellut vielä kohtakaan kuolevansa. Kysyttäessä miksi perittävä ei ollut tahtonut antaa omaisuudestaan osaa myös muille laillisille perillisilleen, vastaus kuului, että muut eivät välittäneet tehdä tarpeeksi asian hyväksi. Ratkaisuksi riitti manipulaatio, eli "perillinen", lahjakirjan saaja oli todistettavasti vieraillut päivittäin sairaalassa, kun taas muut perilliset vain "kohtuudella". Koska oikeudesa tuli toteen näytetyksi, että muuut periliset eivät olleet syyllistyneet manipulointiin ja koska he olivat perintökaaren mukaan tasa-arvoisia perillisiä , lajhakirjat kumottiin, ja kaikkien rintaperillisten kohdalla tasapuolinen perimys astui voimaan.


    • samassa veneessä ollut

      Mikäli äitisi ei tarvitse edunvalvojaa tai todeta holhouksenalaiseksi, on hänellä täysi oikeus päättää omaisuudestaan. Sehän ei ole sinun omaisuuttasi vaan hänen.

      Tiedän, että ahneus iskee. Omasta perinnöstämme meni myös iso osa vastaavasti. Mutta toisaalta lohduttaudun sillä, että en sitä tavaraa olisi lopulta halunnutkaan: siitä eroon pääseminen ei olisi ollut kuitenkaan rahallisesti iso ilo.

      Sattuihan se itsetunnolle. Mutta onneksi en ole elämääni rakentanut perinnön varaan... ja jos ahne osapuoli saa siitä jotain iloa tuntematta omantunnon nipistyksiä, niin saakoon.

      • Samaa mieltä

        elää elämänsä onnellisena, tavallaan vietyään sisarukailtaan heidän perintöään, niin ehkä hän voi henkisessä mielessä olla hyödyksi muille, jakaen hyvää oloaan ympäristöönsäkin. Tiedän vain kokemuksesta tuon muuttumattoman syyn ja seurauksen lain : vääryys tuo kirouksen elämään. En puhu itsestäni vaan tutusta pariskunnasta, jotka, mies huijaamalla veljiltään, ovat saaneet todella kovan rangaistukesen. En siitä sen enempää.
        Sitä paitsi, lääketiede ja juridiikka eivät aina pelaa yhteen. Toisen heikkoa, avutonta asemaa hyväksi käyttänyt syyllistyy petokseen, vaikka hoitava lääkäri olisi todistanutkin potilaan olevan täysissä sielun voimissaan. Jos perittävä on kuolinvuoteelleen asti pitänyt kaikkia perillisiään tasa-arvoisina ja viime hetkellä muuttaa mielensä, sekä on todistettavasti joutunut painostuksen kohteeksi, niin lahja tai testamentti mitätöidään. Eihän ihminen ole yht' äkkiä ilman päteviä perusteluja lahjoittamassa omaisuutensa vain yhdelle perillisilleen, luvattuaan sitä ennen olla tasapuolinen kaikkia kohtaan. Tiedänpä tapauksen, missä manipuloija jopa joutui syytteeseen petoksesta. Kannattaa hakea googlesta hakusanalla "petos", sekä "avunanto rikokseen!" Viimeksimainitussa kiero mies käytti poikaansa bulvaanina mairittelemassa ukkia ja saamalla tältä nimen paperiin, millä ukki lahjoitti kesämökin pojalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe