Värväytyminen Usan armeijaan?!?

Mielenkiinnosta kysyisin

Tietääkö joku onko Suomen kansalaisen mahdollista värväytyä Usan armeijaan?

Onhan tuon maan armeijoissa suomalaisiakin heilunut.

30

15892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • USAssa asunut

      Jos sinulla on green card eli elinikäinen pysyvä oleskelulupa, voit värväytyä, vaikket ole vielä kansalaisuutta saanut.

      • pääsi

        ilman USAn kansalaisuutta tai green cardia. USAssa on pula vapaaehtoisista. Koeta onneasi.


      • Tarkoitin
        pääsi kirjoitti:

        ilman USAn kansalaisuutta tai green cardia. USAssa on pula vapaaehtoisista. Koeta onneasi.

        viestini keskustelun avaajalle.


    • kelpaa sinne

      Kaikki nuijat sinne kelpaa. Onkin sulla tupakavereina vaan hillbillyt jotka ei ole oppineet lukemaan, "amerikan afrikkalaiset", jne.

      • hmmmm,,,

        USAn armeijassa palvelee tosiaan ihmisiä, joilla ei ole vielä USSAn kansalaisuutta. Tässä top 10 maata:
        TOP 10 BIRTH COUNTRIES of enlisted non-U.S. citizens:

        1. Mexico

        2. Philippines

        3. Jamaica

        4. Dominican Republic

        5. El Salvador

        6. Haiti

        7. Colombia

        8. South Korea

        9. Trinidad and Tobago

        10. Peru


      • olla suosittu
        hmmmm,,, kirjoitti:

        USAn armeijassa palvelee tosiaan ihmisiä, joilla ei ole vielä USSAn kansalaisuutta. Tässä top 10 maata:
        TOP 10 BIRTH COUNTRIES of enlisted non-U.S. citizens:

        1. Mexico

        2. Philippines

        3. Jamaica

        4. Dominican Republic

        5. El Salvador

        6. Haiti

        7. Colombia

        8. South Korea

        9. Trinidad and Tobago

        10. Peru

        Valkoinen poika voi olla tossa porukassa suisituin suihkuseuralainen.


      • Anonyymi
        olla suosittu kirjoitti:

        Valkoinen poika voi olla tossa porukassa suisituin suihkuseuralainen.

        Onko kokemusta


    • Kerbox2005

      Kyllä meitä Suomalaisia löytyy vähän jokapuolelta, jopa yhdysvaltojen Armeijassa. Yksi hyvä esimerkki olen minä. Olen Alikersantti ja palvelen Saksassa tällähetkellä. Sopimukset ovat 3 - 6 vuotta ja palkka on ihan hyvä. Olen ollut vajaan kaksivuotta armeijassa ja saan liki $30,0000 vuodessa ja minulla ei ole mitään kuluja, oma kämpppä ja niin poispäin. Saan 30 maksullista päivää lomaa vuodessa. Kaikki terveyshoito on ilmasta. Ei ole ollut valittamista ainakaan vielä. Koulutus on persuksista mutta kun sen vaiheen pääsee ohi niin kyllä se siitä tasaantuu. Green card eli juuri se pysyvä asumislupa on mitä tarvitset että pääset liittymään mukaan. Riippuen miten hyvin teet kirjallisissa kokeissa sinulle avautuu yli 200 työmahdollisuutta Armeijassa mutta minun pitää huomauttaa että monet niistä johtaa suoraan Irakin aavikolle taistelukentille. Minä olen Tietotekniikan specialisti ja se on ainakin pitänyt mua pois sieltä ja saan samalla paljon kokemusta ja koulutusta joka on hyödyllistä sitten siviili mailmassa armeijan jälkeen.

      • Armeijan käynyt

        Niin kuin aikaisemmatkin ovat jo sanoneet onnistuu jos on green card, mutta täytyy olla myös lukio käytynä. (jos siis suomessa olet käynyt koulusi) High schoolia vastaava tutkinto pitää löytyä, ainakin silloin kun itse astuin palvelukseen vähän yli 4 vuotta sitten.
        Palveluksessa voit olla 8 vuotta jonka jälkeen sinun täytyy hakea USA:n kansalaisuutta, tai sopimustasi ei uusita enää.


      • edith_85

        Olen naispuolinen, eli mitenkäs on naisten liittyminen USA:n armeijaan? Onhan siellä USAlaisiakin naisia. Minkälaisia tehtäviä naisille armeijassa lankeaa jos ei nyt ole mikään superfyysinen tyyppi? Pääseekö nainen yleensä armeijaan ihan suoraan vai onko jotain testejä?

        Kiitos vastauksesta!


      • Kevin..........

        Minä hakisin heti USA:n kansalaisuutta jos pääsisin sinne armeijaan tai töihin. Suomen armeija minua tosin ei kiinnostanut ja hankin vapautuksen. En ole käynyt Montanassa mutta kuvat on hienoja.


      • USAssa asunut
        Kevin.......... kirjoitti:

        Minä hakisin heti USA:n kansalaisuutta jos pääsisin sinne armeijaan tai töihin. Suomen armeija minua tosin ei kiinnostanut ja hankin vapautuksen. En ole käynyt Montanassa mutta kuvat on hienoja.

        No ei muuta kuin green cardin hankintaan, niin pääset sinne armyyn.


      • ..ja armyyn recruitiksi..
        USAssa asunut kirjoitti:

        No ei muuta kuin green cardin hankintaan, niin pääset sinne armyyn.

        Mietin tuossa sitä, että jos nyt sen GC:n onnistuu saamaan, ja kun sinne Armyyn olisin halukas, niin heillä oli muistaakseni juttu, että sinulla täytyy olla osoite (eli siis asunto) että voipi hakeutua asevoimiin.

        Kelpaako siihen joku tilapäinen hostellimajoitus siksi aikaa, että pääsee sitten armeijan asuntoihin asustelemaan?


      • Get a real job

        Siella mainitsemassasi "siviili mailmassa" tuo valtion koulutus on varmaankin arvokasta joo.

        Merkittava osa kadulla asuvista lansimaissa ovat juuri tuota "siviili maailmaan": siirtyneita specialistaja jotka eivat edes opetelleet lukemaan tai kirjoittamaan noista mukavista valtion hommista joita veronmaksajat rahoittavat.

        Ohjeeni olisi alkuperaiselle kysyjalle: Etsi oikeaa tyota ja elata itseasi ja kysy lahetystosta neuvoja.


      • Kiinnostunutasioista

        Säilyykö suomen puolustusvoimien sotilas arvo Yhdysvaltain merijalkaväessä tai muissa ase haaroissa ?


      • uraaa!
        Kiinnostunutasioista kirjoitti:

        Säilyykö suomen puolustusvoimien sotilas arvo Yhdysvaltain merijalkaväessä tai muissa ase haaroissa ?

        Eipa taida olla paljoakaan hyotya suomalaisesta arvosta kun pitaa juosta taysissa varustuksissa Twentynine Palmissa neljankympin helteessa.


    • fin jarhead

      nostataanpas tätä aihetta, kun olen miettinyt tätä tulevaisuuden vaihtoehdoksi. Elikkäs, ilmeisesti green card on vieläkin pakollinen värväytyessä? entäpä tuo edellämainittu asia asunnosta? miten sinne voi hakeutua? pistäkää muitakin asioita mitä pitäisi tietää.

    • fin jarhead

      eikö kenelläkään ole tietoa?

    • usanarmeijaanhaluava

      Green card on pakollinen. Tämä on siksi, että muuten tuota kautta varmaan pääsisi helpoiten Yhdysvaltain kansalaiseksi, melkeimpä kuka tahansa.

      Green cardin voi saada käytännössä vain tuosta lotterysta, mikäli haluaa armeijaan. Saahan sen hankkimalla työn jenkeistä, mutta ei taida oikein onnistua työn hankkiminen, green card käteen ja irtisanoutuminen samantien. Työn hankkiminenkaan ei ole kovin helppoa, koska työttömyys on Yhdysvalloissa suurta, joten ulkomailta ei ole perusteltua ottaa, muita kuin tapauksia, joissa vastaavaa on vaikea löytää kotimaasta. Tästä esimerkkinä juuri erityiskoulutuksen saaneet tai jotain erityistä osaamista omaavia.

      En tiedä auttaisiko se mahdollisesti mitenkään, että olisi jo kokemusta esim. rauhanturvaamisesta. Ei muuta kun hakemaan puolustusvoimiin.
      Kokemuksesta ei ainakaan henk.koht. ole haittaa.

      Melko vaikea tuonne Jenkkeihin on nykyään päästä asustelemaan tai saada sieltä töitä, paitsi jos on urheilija tai jokin spesialisti.

    • Neuvoja tässä

      Ei se nyt niin helppoa kuitenkaan ole.

      Armeijaan ei vain liitytä ja sitä käydä Suomen tyyliin puolessa vuodessa. Armeijassa kouluttaudutaan ja palvellaan. Sinne sitoudutaan sopimuksella tietyksi ajaksi, muistaakseni ainakin merijalkaväkeen pitäisi sitoutua 10 vai 15 vuodeksi.

      Jenkkien armeijaan ei noin vain värväydytä sotilaaksi ilman koulutusta, eikä Suomen puolustusvoimien peruskoulutus ole mikään edellytys värväytyä täysin erilaiseen armeijaan.

      Käsittääkseni puolustusvoimista voi kuitenkin ponnahtaa maailmalle. Muistaakseni siitä olikin joskus uutista, että suomalaiset upseerit lähtevät maailmalle parempien rahojen perässä, ja heitä arvostetaan, kuten suomalaista koulutusta yleensäkin.

      Muistaakseni myös elektroninen sodankäynti on työllistänyt suomalaisia ihan Yhdysvaltain armeijaa myöten.

      Tietääkseni joskus Yhdysvaltain armeijaan liittymällä sai kansalaisuuden, tätä Romney olisi presidenttinä halunnut ilmeisesti jatkossa myös toteuttaa. Obaman kannasta en tiedä, mutta käsittääkseni hänkin on halunnut tehdä maahanmuuton osittain helpommaksi.

      Jenkkeihin pääsee oikeastaan realistisimmin asumaan varmaankin opiskelun kautta, koska oppimalla saa paikallisen koulutuksen ja se toki auttaa työnsaantimahdollisuuksissa. Opiskelu Jenkeissä on kuitenkin todella kallista, koska kouluissa taitaa olla lähes poikkeuksetta lukukausimaksut.

      Toinen vaihtoehto on etsiä työtä esimerkiksi suomalaisesta yrityksestä. Kansalaisuus ei saa varmasti olla peruste ulkomaalaisen palkkaamiselle Yhdysvaltoihin, mutta työnantajan tehtävä on perustella ulkomaalaisen palkkaaminen, ei suinkaan työntekijän.

      Kolmas vaihtoehto on etsiä itselleen nainen tai mies ja mennä naimisiin. Ihan niin helppoa se ei kuitenkaan ole, että mennään naimisiin ja erotaan, kun kansalaisuus on myönnetty.

      No sitten yksi vähän erilainen vaihtoehto saattaisi olla lomailu. Käsittääkseni kansalaisuutta voi hakea, kun on asunut viisi vuotta Yhdysvalloissa ja täyttää tietyt ehdot. En usko, että pelkkä lomailu hotellissa riittää. Varmaan pitäisi hankkia loma-asunto, joka kyllä on mahdollista ulkomaalaisellekin, toki se vaatii byrokratiaa.

      Lomaillahan Jenkkilässä saa 3 kuukautta ilman viisumia. Viisumilla voi hakea pidempääkin aikaa tai poistua maasta ja tulla uudestaan. Jenkeissä kuitenkin kiinnitetään huomiota siihen, kuinka monta kertaa siellä on vuodessa käynyt, ja useammasta kerrasta pääsee kyllä kuulusteluihin. Näin ollen sitä ei vain hankita asuntoa ja asuta siellä viittä vuotta putkeen. Tämä prosessi siis kestäisi varmaan ainakin 10 vuotta, jos tuollaista yrittäisi.

      Sitten on tietysti au pair, kielikurssit, vaihto-opiskelu, kesätyöt jne. mahdollisuuksia varsinkin nuoremmille.

      • qwerqwer

        Kansalaisuusprosessin voi aloittaa, kun on asunut Green Cardin -haltijana USA:ssa vähintään 5 vuotta.


    • yt vahuri

      En missään nimessä kehottaisi kokeilemaan oleskelulupaa lomailun kautta. Asunnon omistaminen USA:ssa ei viisumia tuo. Mitään lomailua tuolla keinoin ei myöskään olisi, vaan käytännössä menisit maahan lomalle turistina ja jäisit sinne sen jälkeen viisumittomana, laittomana maahanmuuttjana, rikkoen räikeästi lainsäädäntöä. Jos jäät kiinni niin välitön passitus kotiin ja maahantulokielto päälle. Viisumittomana, laittomana maahanmuuttajana olet myös kaiken vähäisenkin turvan ulkopuolella, mikä ei ole herkkua. Miellyttävyydeltään ja kokemuksena vasta talvilomailua Siperiassa. Työpaikkoina paskatyöt ja niistäkin kilpailu muiden laittomien kanssa, terveysvakuutuksia et välttämättä saa, työnantajalla ei ole mitään velvollisuutta mihinkään koska et ole laillinen työntekijä. Et voi poistua maasta ainakaan tuohon 5 vuoteen. Sitäpaitsi saattaa käydä niin, että 5 vuoden sisällä lainsäädäntöä muutetaan kuten on puhuttu ja yhtäkkiä raja onkin 10 vuotta.

    • Idiootti edellä

      En tarkoittanut lomailulla tuossa esittämässi tapaa.

      Tarkoitin, että jos hankkii Yhdysvalloista loma-asunnon ja lomailee siellä yhteensä vähintään 5 vuoden ajan, voisi hakea oleskelulupaa tai kansalaisuutta.

      En tarkoittanut, että sinne jäisi laittomasti yli viisumivapaaksi ajaksi.

      • cevari

        Vaikka lomailisit siellä loma-asunnollasi yhteensä 50 vuotta laillisissa pätkissä niin se ei tuo oleskelulupaa tai kansalaisuutta.


      • 10110
        cevari kirjoitti:

        Vaikka lomailisit siellä loma-asunnollasi yhteensä 50 vuotta laillisissa pätkissä niin se ei tuo oleskelulupaa tai kansalaisuutta.

        Totta puhut, cevari


    • jepjep6

      Onko usan armeijaan ikärajaa? Onko tietoa kellään?

    • hermothallussa

      Minulla on korkeakoulututkinto ja armeija käytynä. En ole erityisen vanha vielä ja olen mietiskellyt tuota liittymistä USAn armeijaan. Haluaisin kovan koulutuksen kautta taistelukentälle. Olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Siviilielämä ei ole minua varten. Mahtaakohan koulutus olla este. Kuulostaa erinomaiselta erityisesti merijalkaväki. Jospa sitä nyt tosissaan selvittäisi

    • lauri eteni urallaan
    • kävisiellä

      En suosittele. Raiskaavat usalaiset jo katseellaan -ja perheen pienimmät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      360
      4175
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1779
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      63
      1520
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1360
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1306
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1208
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1205
    Aihe