Miehelläni on keuhkosyöpä

Miten tästä eteenpäin

Miehelläni todetiin elokuussa keuhkosyöpä ilman mitään erityisiä ennakko-oireita. Asia tuli HIRVEÄNÄ shokkina. Etäispesäkkeitä on luustossa ja silmässä. Hoidot on aloitettu ja hän on vielä hyvässä kunnossa, mutta kauanko. Itsa olen ihan paniikissa ja yritän salata sitä. Kun ei tiedä mitä on tulossa , mihin voisi varautua. Lapset on pieniä ja hirvittää koko tulevaisuus.

16

43692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • empatiaa

      paljon voimia!!!!enpä osaa muuta sanoa..

    • Loistava.polku

      Nyt ei auta muu kuin etsiä tukea niistä sisäisistä voimavaroista, vertaisryhmistä, suvusta ja ystävistä....

      Syöpä on aina hirveä sokki.

      Levinnyt keuhkosyöpä vielä pahempi. Veljeni meni kuudessa kuukaudessa.... riippuu täysin etäpesäkkeiden sijainnista, kuinka paljon aikaa on. Luustossa ja silmässä (=lähellä aivoja) sijaitsevat etäpesäkkeet kuulostavat aika kurjalta.

      Sinun tehtäväsi on tehdä hänen loppuelämästään mahdollisimman rauhaisa. Äiti pienet lapset eivät ole mitenkään harvinainen yhtälö - kunhan saatte lapset tajuamaan mitä on tapahtumassa. Mielestäni olisi syytä hankkiutua koko perheenä terapiaan, syöpäjärjestöistä saa tietoa. Tilanteenne ei, ikävä kyllä, ole mitenkään harvinainen.

      Sinulta vaaditaan nyt enemmän kuin koskaan ennen. Ilman apua et selviä. Nyt ryhtiä sen verran, että selvität terapia- ym. mahdollisuudet - vaikka pelkästään lasten takia.

    • Sivusta seurannut

      Voi Sinua parkaa - teitä kaikkia :( !!!

      En oikein tiedä, mitä sanoisin ja miten asiani, mutta kerron läheisenä omista keuhkosyöpään sairastuneista tuttavista. En edes voi sanoa, ettei kaikilla vältämättä sama kohtalo, sillä keuhkosyöpä varsinkin levinneenä vie nopeasti - valitettavasti :(.

      Yhdessä tapauksessa meni tuttava 2 kk:n kuluttua diagnoosista. Keuhkosyöpä joka oli levinnyt luustoon ja aivoihin. Hänelle annettiin sädehoitoa ym, mutta eivät enää ehtineet edes hiljentää syövän edentymistä. Hän nukkui pois huhtikuussa.
      Toisessa tapauksessa tuli ihmeellisiä pyörtymisiä eivätkä lääkärit löytäneet mitään. Lopulta kun todettiin keuhkosyöpä, hän kuoli kahden viikon kuluttua.

      En kerro näitä tarinoita järkyttääkseni ja pelottaakseni sinua vielä enemmän kuin jo olet.
      Kerron sen vuoksi, että osaat varautua pahimpaan.. Niinkuin sinua jo joku toinen kehoitti, kehoitan minäkin hakeutumaan koko perhettä terapiaan, te kaikki tervitsette sitä juuri nyt.

      Yrittäkää selvitä jotenkin, nauttia ja tehdä kaikkea mitä olette haaveilleet ja halunneet vielä kun miehesi on kunnossa.. ja VOIMIA teille kaikille!!!

      Kirjoita tänne tilanteesta, ja saat tukea nyt ja myöhemminkin..!!!

    • kuitenkin erilainen

      ...jokaisen sairaus on kuitenkin erilainen kuin jonkun toisen. Keuhkosyöpiäkin on eri tyyppejä.
      Parhaiten saat nyt tietoa hoitavalta lääkäriltä, ja sinulla on myös mahdollisuus puhua sairaudesta sairaalassa ammatti-ihmisten kanssa, esim psykiatrisen hoitajan kanssa omasta tilanteestasi ja paniikin tunteestasi, joka on täysin normaali ja tavallinen reaktio. Niistä keskusteluista voi olla suuri apu ja tukea että jaksat arkipäivässä.
      Samoin sairaalassa on ihminen, jonka kanssa voit kartoittaa taloudellisia asioita miehesi sairastumiseen liittyen... kelan toimistossa ollaan avuliaita ja on olemassa henkilö, joka voi tietää mistä kaikesta voisitte saada tukea ja apua.
      Onko sinulla hyviä ystäviä jonka kanssa voit jakaa asioita?
      -
      Syöpä on aina shokki koko lähipiirille. Asiat joiden luulemme olevan elämässämme muuttumattomia ainakin seuraavat 15-20-30 vuotta, osoittautuvatkin hauraiksi ja muuttuviksi. - Terveenä sitä tulee eläneeksi toiveikkaassa harhassa, ja sairauden tullessa silmät avautuvat, näin kävi itselleni.

      Voimia ja jaksamista teille! Juuri käsilläolevassa hetkessä eläminen voi antaa voimia ja virkistää. se säästää henkisiä voimavaroja, ja se hetki 'juuri Nyt' on kaikki mitä kellään meistä oikeastaan on. kaikki muu onkin vain toiveitamme.

      Niin kauan kuin on elämää on toivoakin. Tsemppiä.

      • rintsari

        on sitten vielä paikallisia syöpäyhdistyksiä joista mahdollisuus saada vertaistukea.


      • täti

        Aina tapahtuu paranemisiakin.1998 mieheltäni leikattiin keuhkosyöpä, tähän loppui tupakointi.
        Hänellä oli 2 suusta leikkausta 10 päivän sisään, nyt vain 1 keuhko ja 1/3 toisesta.
        Muutoin terve


      • tåti
        täti kirjoitti:

        Aina tapahtuu paranemisiakin.1998 mieheltäni leikattiin keuhkosyöpä, tähän loppui tupakointi.
        Hänellä oli 2 suusta leikkausta 10 päivän sisään, nyt vain 1 keuhko ja 1/3 toisesta.
        Muutoin terve

        Jos haluat ottaa yhteyttä, tässä osoitteeni.


      • omainen
        täti kirjoitti:

        Aina tapahtuu paranemisiakin.1998 mieheltäni leikattiin keuhkosyöpä, tähän loppui tupakointi.
        Hänellä oli 2 suusta leikkausta 10 päivän sisään, nyt vain 1 keuhko ja 1/3 toisesta.
        Muutoin terve

        Lähiomaisellani on myös todettu keuhkosyöpä. Häneltä pitäisi poistaa koko toinen keuhko, mutta kun hän on poltellut pitkään niin hengästyy aika helposti ja puhallusarvot ovat juuri ja juuri leikkauskelpoisia. Minkälaisessa kunnossa miehesi oli ennen leikkausta, toipuiko hän hyvin ja pystyykö hän viett. suht.koht. normaalia elämää? Toinen vaihtoehto olisi hoidot, mutta ei sekään ehkä kovin hyvä vaihtoehto ole. Keuhkosyövällä kun on edelleen huonot ennusteet.


      • täti
        omainen kirjoitti:

        Lähiomaisellani on myös todettu keuhkosyöpä. Häneltä pitäisi poistaa koko toinen keuhko, mutta kun hän on poltellut pitkään niin hengästyy aika helposti ja puhallusarvot ovat juuri ja juuri leikkauskelpoisia. Minkälaisessa kunnossa miehesi oli ennen leikkausta, toipuiko hän hyvin ja pystyykö hän viett. suht.koht. normaalia elämää? Toinen vaihtoehto olisi hoidot, mutta ei sekään ehkä kovin hyvä vaihtoehto ole. Keuhkosyövällä kun on edelleen huonot ennusteet.

        Hän oli autokolarissa ja hänellä oli ennestään
        pienenpieni koteloitunut kasvain keuhkoissa.
        Kolarista johtuen kasvain paheni ja leikattiin.
        Oli huonossa kunnossa, hänellä on myös astma.
        Pystyy kuitenkin käymään verkoilla, ei jaksa
        pitkään kävellä, mutta olosuhteisiin nähden
        hyväkuntoinen, kasvain ei ole uusinut, leikattiin
        1998. Sairastaa kyllä muita kroonisia sairauksia
        mutta on sisukas


    • voimmeko

      keskustella kahden kesken ,olen juuri käynyt mieheni kanssa tämän prosessin läpi. toivottavasti voin edes hiukan auttaa sinua omakohtaisella kokemuksella.

    • keuhkosyövästä

      on se, että isäni sairastaa kyseistä tautia... Diagnoosi saatiin pari kuukautta sitten, jolloin lääkäri antoi tuomion: puoli vuotta elinaikaa, ja nyt näyttää siltä että aika on tosi vähissä... Ajan voi jopa laskea päivissä, korkeintaan viikoissa....Puheesta ei saa paljoa selvää,kuulo on heikentynyt, ruoka ei maistu,jalat eivät pidä yhtään,joka paikka on kipeä...Toisin sanoen on täysin vuodepotilaana. Tosin isäni ei suostu menemään sairaalaan, on koti hoidossa loppuun asti...

      • pois pari päivää

        sitten, omassa kodissaan, ihan niin kuin oli halunnutkin. Löysin aamulla kun menin katsomaan, siinä hän nukkui rauhallisesti. Nyt on hyvä olla, ei ole kipuja missään... Paitsi minulla sydämessä, kun on niin ikävä....


      • jemppuliini

        Tästä tapahtumasta on jo kauan aikaa, mutta kuulostaa juurikin sellaiselta tilanteelta, missä oma isäni on tällä hetkellä... Olikohan isäsi kohdalla syöpä levinnyt keuhkoista muualle elimistöön??


    • tiedät kyllä

      olen täällä sinua varten, ja sen kyllä tiedät. Voisi olla hyvä keskustella esim. kanssasisaren kanssa, vertaistuki olisi todella tärkeää sinulle nyt. Toivoisin voivani kuormaasi keventää, mutta hirvittävä huoli puolisostasi ja minun ystävästäni painaa myös omaa mieltä. Muista että voin tarjota edes kuuntelijan kun sitä tarvitset. Iso iso voimahalaus. Muista ystäväni että kaikesta huolimatta et ole yksin vaikka se varmaan välillä siltä tuntuukin.

    • mäntyuute

      Mäntyuute voisi auttaa, Karin havupuu-uutejuoma, Fenoprolic, nordicnutrients.fi. Lauri Polarin väitös.

      • älkääsairaitahuijatko

        Tuskin tässä aloittajan tapauksessa mikään enää auttaa,horsmaa lykännyt toden näköisesti yli kymmenen vuotta.Ja nämä huuhaa uutteet mitään auta rahapussin vain tyhjentää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe