Jäkärlä asuinpaikkana?

Manselainen

Olen muuttamassa perheeni kanssa turkuun tammikuussa. Ostimme yllättävänkin edullisen rivitalohuoneiston Jäkärlä nimisestä lähiöstä. Jäkärlään päädyimme sen sijainnin takia. Moottoritietä kuulemamme mukaan pääsee Turun keskustaan autolla jopa vartissa.
Kuulemani mukaan Jäkärlä on muihin Turun lähiöihin verratuna jopa rauhallinen.
Voisitteko kertoa kokemuksianne tästä idyllisestä ja lapsiperheille juuri sopivasta asuinpaikasta.
Asumme tällä Hetkellä Hervannassa jossa ikävä kyllä asuu liikaa tuulipukukansaa narkkareitakaan unohtamatta!
Kiitoksia etukäteen kommenteista!

31

4854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turkua

      Miksi ette valinneet Kaarinaa tai Raisiota, nyt teistä tulee turkulaisia, valitettavasti.

      • kun..

        kaikki ei oo niin pölöjä kuin sinä!


    • "Ope"

      Nyt kiireen vilkkaa kirjoitustuneille mars.

      • kattilaa

        soimaa ;)


    • nyt menossa

      ojasta allikkoon...sori vaan. Olen todella pahoillani puolestanne, siitä sen rivitalo-osakkeen halpuuskin johtuu, ei mistään muusta. Pitäisi osata pikkasen ajatella missä se syy miksi jostain saa halvemmalta ja vielä niin paljon halvemmalta kuin muualta. Asunnon hinta korreloi aika voimakkaasti alueen imagon kanssa. Jäkärlä on aina ollut Turun huonomaineisinta aluetta ja tietenkin vuokra-asunnonkin halpuus johtuu siitä ja vain siitä. Kts. esim. Kaupungin vuokra-asunnot joita tarjolla.

      • porspo

        parempi paikka.Asun jäkärlässä ja aika rauhallinen nykyään.Ei pakolaisia ja saa rauhassa kävellä öisinkin,harmittomia juoppoja löytyy mutta niitä nyt on jokapaikassa.


    • Jäkis-boende

      Talvisin rauhallinen paikka- ei ristin sielua näy missään. Omakotitaloalue on normaalin rauhallinen, kerrostaloalueella löytyy tietenkin normaalia epäsosiaalista porukkaa, mutta ei häiritsevästi. Niin, sijainti on kyllä hieman korvessa, mutta moottoritietä keskustaan menee sen 15 min. Asukkaita n. 3400 eli pieni lähiöksi. Tuulipukukansaa kyllä riittää, onhan Jäkärlä osa Turkua...

    • no hätä

      Järkärlän rivitalot on ihan rauhallisia, mitä minä tiedän. Vuokrakämpät nyt on aina vuokrakämppiä.

      Ei kannata ottaa kovin vakavissaan, jos täällä joku paikkaa haukkuu.. tapana on aina liioitella.

      Tosin paikkallisiin kuppiloihin en kyllä menisi edes tutustumaan.

    • 123

      Ihan hyvä paikka asua.
      Kaupungille matkaa tosin kertyy (13 km),mistä johtuen asunnot on halvempia eikä mistään huonosta maineesta.
      Ei ainakaan meillä mitään pahaa sanottavaa.
      Tervetuloa.

    • Naapurikylän poika

      Jäkärlästä tosiaan ajaa keskustaan vartissa, jopa ruuhka-aikaan. Bussitkin kulkee ihan kohtuullisesti.

      Ostarin kulmilla liikkuu pulsuja, mutta kyllähän niitä on jokapaikassa, missä on minkäänlaista ostoskeskusta tai keskustaa ylipäätään.

      Hervannan jälkeen tuskin järkytyt vähäisistä häiriöistä :)

    • jäkärläläinen

      rauhattomilta ajoilta,muutama vuosi sitten.15 vuotta asuneena sanompa että rauhassa on saanut olla.lapsiperheele mainio paikka,alaaste lähellä,lastentarhojakin löytyy kaksikin kappaletta.bussit kulkee keskustaan kiitettävästi,sunnuntait kikkisempiä,menee vain kerran tunnissa,omalla autolla ajaa sen 15minsaa.tervetuloa vaan

    • jäkärlään...

      pakko on todeta tähän. jäkärlässähän juuri jokunen viikko sitten viimeksi puukot heilui. ja narkkeja, juoppoja ja muuten hulluja on joka nurkat täynnä. siksi siellä niin halpoja asunnotkin on, kun ei sinne kukaan täysipäinen halua. itse olisin kohtuullisen hintatason, mutta mukavan ympäristön vuoksi valinnut ispoisen tai ilpoisen. kummassakin asuttu useampi vuosi ja tykätty. huomattavasti vähemmän kaikenlaista häiriötä mitä esim. majakkarannassa, vaikka porhoalueena pidetäänkin.

      • Äiti-Sanna

        Jäkärlästä muutettiin pois mutta tasan varmasti lupaan että meidän perhe on siellä takaisin ennemmin tai myöhemmin.Asuntojen hinnat todellakin johtuvat siitä että se on kauempana,eikä mistään "huonosta maineesta".Eipä tarvinnnut ikinä pelätä yölläkään liikkua yksin( vaikka pieni ihminen olenkin :o) ).EHKÄ (huhujen mukaan...) vielä 10 vuotta taaksepäin olisikin mutta alue on rauhoittunut huomattavasti!Jäkärlässä on viihtyistä asua,munsta.


    • Lexor

      Olen 27 vuotta vanha. Muutimme jäkärlään kun olin yhden vanha (vuonna -81). Asuin aikuiseksi tultuani 3 vuotta runosmäessä ja muutin takaisin jäkärlään. Olen siis asunut jäkärlässä yli 20 vuotta ja olen työskennellyt myös jäkärlän huollossa nuorempana.

      Alueen huono maine syntyi 80-luvun lopulla, jolloin aluelliset ns. jengit olivat voimakkaasti esillä. Nuorisot liikkuivat isoissa porukoissa ja väärään paikkaan päätyessään oli konflikti varma. Jäkärlä sai hurjan maineen näihin aikoihin ja alkoi myös sen vuoksi päätymään helposti lehtiotsikoihin. Jos jotakuta puukotetaan runosmäessä se ei välttämättä päädy lehteen, mutta jos sama tapahtuu jäkärlässä, se varmasti päätyy lehteen.

      Yleisesti ottaen ns. tavalliset asukkaat ovat aina saaneet olla rauhassa ja täällä on aina ollut turvallista liikkua. Pahoinpitelyt ja väkivaltateota ovat kaikki pääasiassa tapahtuneet joko asunnoissa tai baareissa. Ulkopuoliset eivät pahemmin näihin väkivaltatekoihin ole joutuneet.

      Tietyllä tavalla alueen turvallisuudesta kertoo se, että maahamuuttajaperheen äiti ja isä kulkee lapsensa kanssa aina keskellä yötä tuttavaperheen luota kävellen vastakkaiselle puolelle jäkärlää ihan rauhassa. En tiedä heidän joutuneen väkivallanteon kohteeksi, kuin en myöskään ketään muuta ketä olisi ulkona rauhassa ollut vaan kävelemässä.

      Alue on rakennettu mäen ympärille ja mäen päällä on kauppakeskus jossa sijaitsee 2 kpl partureja, apteekki, k-kauppa, pankki, baari ja entisen r-kioskin paikalla nykyään kebab ravintola.

      Toisella puolella mäkeä sijaitsee jäkärlän ala-aste, kirjasto, nuorisotalo, terveysasema, yleisurheilukenttä jossa keskellä tekonurmesta tehty jalkapallokenttä, hiekkajalkapallokenttä sekä tenniskenttä. Ala-asteen yhteydessä on myös liikuntasali jossa pieni punttisali.

      Pikkuisen jäkärlästä erillään löytyy myös pururata. Talvisin (jos niitä enää on) hiihtoladut lähtevät suoraan jäkärlän reunalta maarian tekoaltaalta ja jatkuvat kilometrejä joka suuntaan. Urheilu- ja ulkoilumahdollisuudet jäkärlässä ovat siis hyvät.

      Kesäisin jäkärlästä noin kilomterin erillään löytyy Maarian rivieraksi nimetty santakuoppa. Pienellä uimarannalla on pehemeää hiekkaa jossa on mukava ottaa aurinkoa. Vesi on kohtalaisen äkkisyvä. Altaasta löytyy pieni saari sekä puinen ponttooni mikä on lasten ja nuorten keskuudessa hyvässä suosiossa. Varjopuolena paikalla on nuoreten kokoontuminen ryyppäämään rannalle. Pidän sitä silti yhtenä parhaista yleisistä uimapakoista turun alueella.

      Santakuopalta lähtee myös kivikautinen polku jossa pääsee vaeltamaan metsikössä pidemmän tovin olemaan luonnon keskellä.

      Luonto on jäkärlässä muutenkin hyvin paljon esillä. Talot ovat kaikki korkeintaan kolmikerroksisia ja ne ovat väljästi rakennettu. Rivitalo- ja omakotitaloasutusta on paljon. Asuessni runosmäessä kovin ahdistavakasi korkeat kerrostalot.

      Niin kuin edellä tuli jo moneen otteeseen esille. Keskustaan pääsee autolla 15 minuutissa moottoritietä pitkin ja Myllyyn 10 minuutissa. Oikeastaan myllystä saa kaiken mahdollisen joten kauppaan ei paljon muualle tarvitse mennnä.

      Linja-autot kulkevat noin 30 minuuttia keskustaan, ilta-aikaan nekin voivat tulla 15-20 minuutissa. Ruuhka-aikaan busseja menee 10 minuutin välein. hiljaisempana aikana noin 20 minuttin välein iltaisin puolen tunnin välein. Sunnuntaisin tunnin välein. Busseilla pääsee, mutta oma auto on kyllä suotava.

      Varmasti löytyy parempiakin asuinalueita, mutta ei jäkärlä sieltä huonoimmasta päästä ole. Täällä on turvallista, hyvät liikkumismahdollisuudet ja peruspalvelut. Alueelta löytyy muutama päiväkoti ja ala-aste ja yläasteelle kaupungille menee oma bussikuljetus.

      Jos asut jäkärlän reuna-alueilla eli kaukana keskuksen baarista sekä vieressä olevista vuokrataloista, saat olla kyllä täysellisen rauhassa. Nykyaikaisen korkean bensahinnan aikana matka keskustaan vaan voi tulla kalliiksi.

      Joten tervetuloa asumaan jäkärlään!

      Ja nyt kun pikaisesti luon tekstini läpi, niin kirjoittamani teksti vaikuttaa jonkin matkaoppaan esitteeltä. :-)

      • Anonyymi

        Mikä siellä keskustassa on niin ihanaa että sinne pitäisi päästä? Siellä ei ole yhtään mitään muuta kuin likainen aurajoki ja lauma pösilöitä.


    • Rikkaat_röyhkeät

      Vittu mikä slummi. En edes kusisi jäkärlän suuntaan

    • Kuulemma

      Itse olen kuullut tästä mestasta pelkkää negatiivista. Kuulemma yksi pahimpia paikkoja koko kaupungissa tällä hetkellä.

      • Anonyymi

        Sekoitat Jyrkkälään.


    • jagge678

      Tjaa.. mielestäni ehkä paras paikka asua Turussa jos tykkää maaseudun rauhasta eikä tarvi pelätä että joku mamuterroristi rupee puukottamaan ihmisiä. Oma auto on hyvä olla.

    • Anonyymi

      Jäkärlä on kuin pieni maalaiskylä Turun sisällä. Bussilla mennessä Jäkärlään huomaa, että pian alkaa maisema muuttumaan maaseuduksi. Valitettavasti seudun lähiasukkaat joutuvat kärsimään Turun huonoimmasta uimarannasta. Maarian uimaranta on Turun surkein.
      Se on pieni soramonttu, jonka vedessä on voimakas sinileväkasvusto. Itse ranta sijaitsee montunpohjalla. Ranta on hyvin siivoton. Täynnä tyhjiä pulloja ja tölkkejä. Nuotiopaikka on sellainen, että se ei houkuta grillaamaan.

      • Anonyymi

        Poltettiin kaverin kanssa yks nussittu auto talvella uimamontun jäällä. Paska kävi niin vitun kuumana et suli jään läpi lammen pohjaan. Uimamontulla on myös yks velkanen nisti köytetty mäntyyn ja viilletty kurkku auki.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Turun eksoottisin uimaranta
        aamuset .fi/artikkeli/4009865


    • Anonyymi

      Miten Manselainen on Jäkärlässä viihtynyt? Mikä on Jäkärlän maine/meno tänä päivänä? (80-90 luvun rauhattomuuksista on jo tovi vierähtänyt)
      Itsekin olen nyt harkitsemassa omakotitaloa sieltä laidalta mutta vähän arveluttaa mm. lasten viihtyvyyden (turvallisuudentunteen) ja asunnon arvon säilymisen suhteen.

    • Anonyymi

      "Liikaa tuulipukukansaa"
      Mitä itse luulette olevanne ?

      • Anonyymi

        Syö köyhä tuulipukuhomo paskaa. Voitin 8,9 miljoonaa euroa 23 vuotiaana, eli vuonna 2018. Minä en ole tuulipukukansaa koska olen vitun rikas (vielä 6.4milliä jäljellä). Ei tarvitse enää ikinä työskennellä. Mahtaa sinua kusipää vituttaa?


    • Anonyymi

      Olen asunut 4v. Ihan jees paikka. Jäkärlä tulee muuttumaan lähivuosina aikasta rajusti kun uusi asuinalue saadaan alkuun vaan.

    • Anonyymi

      Aloitus on lähes 14 vuotta vanha...

    • Anonyymi

      Olis mielenkiintoista mihin olet muuttamassa vai oletko muuttamassa mihinkään.
      Saman tyylisiä kirjoituksia eripaikkakunnilla.
      Taidat vain huvikseen kirjoittaa.

    • Anonyymi

      Olen asunut Jäkärlässä vuodesta 2002 alkaen
      Auto on aina saanut olla talon parkkipaikalla rauhassa.
      Entisellä OKT alueella ei näin ollut

      Kerrostalo on ollut rauhallinen
      Rauhattomuutta on tuonut, kun sijoistusasunnoiksi ostettuihin huoneistohin on majoitettu suuri joukko maahanmuuttaja miehiä
      Näillä nuorilla on erilainen elämisenrytmi kuin työssä käyvillä

      Jäkärlästä löytyy myös Apteekki ja pari Pizzaravintolaa ja S ja K kaupat
      Myös Nete bensa asema on suosittu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe