Muutamia apuneuvoja

Outi

Ajattelin listata muiden tapaan hiukan omia kokemuksiani aknen kanssa elämisestä ja sen kanssa tasapainoilusta erinäisin keinoin.

Muistakaa että kukin on yksilö ja kuten on monesti tälläkin keskustelupalstalla tullut ilmi toisille auttaa toinen keino/ruokavalio/hoito tmv. ja toiselle sitten joku ihan muu.

Itse olen kärsinyt hormonaalisesta aknesta ainakin yläasteen aloittamisesta lähtien.(tällä hetkellä olen 25 v.) Jo ala-asteella näppylöitä ilmestyi. Luonnollisesti koitin monien tapaan lukuisia erimerkkisiä voiteita, niin markettivoiteita(L'oreal, garnier...) kuin kalliimpiakin(biotherm, clinique..) ja lisäksi tietty apteekin voiteita(Vichy, Roc, perusvoiteet...).

Roaccutan kuureja olen syönyt elämäni aikana kaksi kappaletta n. 5 vuotta sitten ja ne auttoivat siten että selkä ja olkapäät paranivat kokonaan. Sittemmin olen syönyt kolmisen antibioottikuuria (Tetralysal) Auttoivat hyvin niin kauan kun kuuri kesti. Myös Differin ja muut voiteet on kokeiltu. Iho meni huonoon kuntoon ja en jaksanut jatkuvaa punoitusta/kihelmöintiä/paranemispäivän odottamista hilseilevän ihon kanssa.

Tällä hetkellä käytössäni kasvojen ihon hoidossa ja muutenkin kunnon ylläpitämisessä on seuraavia tuotteita/"tapoja" joilla pystyn ihoani pitämään tasapainossa etenkin talvikautena jolloin iho tulee itselläni "aknetaipuisemmaksi" huomattavasti. Pääasiallinen rutiini (joulut sun muut juhlat ym. pois luettuna) on mennyt uusiksi myös vatsani takia joka on tosi herkkä. Nämä ovat auttaneet siihen ja muuhun kuntoon huomattavasti vaikka iho kiukutteleekin välillä vaikka mitä tekisi/olisi tekemättä. Myös ruokavaliossa tietyn perusrutiinin pitäminen auttaa vatsaa "selviytymään" juurikin jouluista sun muista juhlatilaisuuksista jolloin tulee syötyä vähän kaikenlaista sekaisin.

Joka päivä:

E-EPA 2 kpl -ollut Erittäin hyvä mielialan ja jaksamisen parantaja mm. opiskelussa ja auttaa pitämään yleisesti ihoa ja hiuksia kunnossa muiden muuassa. Jos kahta "rutiini"asiaa ei vaihtaisi niin ne olisivat itselläni urheilu ja E-EPA.

Alla olevia voisi syödä tietty myös monivitamiinin muodossa mutta annostelen mm sinkkiä enemmän joten syön kaikki eri purkeista aamusella ja illemmalla mahdollisen toisen kpl vitskuista:

B-vitamiinivalmiste 1 kpl
kromi 1 kpl/pvä
sinkki 2 kpl=30mg/pvä
karota 2 kpl/pvä TAI vivida sun beetakaroteenivalmiste
c-vitamiini 1 kpl
magnesium kalsium -illalla helpottaa unen saantia ja auttaa estämään suonenvetoja itselläni urheilun jälkeen

Olen syönyt myös pycnogenol strong valmistetta kesäkausina koska saan helposti aurinkoihottumaa ja se auttaa estämään sitä.
Maitohappobakteereja syön ajoittain.

Muita juttuja:
Kuntosali muut liikuntamuodot ja saunominen -stressi helpottuu, parempi mieli => mahdollinen ihon huonominen ei harmita niin paljon ja paraneekin vähäsen kunhan puhdistaa hyvin ennen saunomista ja saunan jälkeen
kasvonaamio ainakin kerran viikossa, suosikkina The Body Shopin basilikanaamio -en tiedä miksi tuntuu auttavan niinkin paljon, kannattaa kokeilla!
vehnänorasjauhetta veden sekaan aamulla (wheat grass health=> Google)
pellavansiemenrouhe aamupalalla
soijatuotteet
paljon teetä (etenkin vihreä tee, rooibos)
hedelmiä paljon (varsinkin omenoita ja ananasta)
vihanneksia (talvisin enemmän pakastevihanneksia kuten parsakaalia, babyporkkanoita, vihreitä papuja)

Näitä olen vähentänyt/poistanut:
-maitotuotteet -joskus käytän juustoa, iltasella kalsiumtabletti ja päivittäin soijatuotteita yosatuotteita johon kalsiumia lisätty
-hiilaripitoisten ruokien ylimalkainen syöminen -en kommentoi miten vaikuttaa akneen/ihoon mutta vatsa on monen vuoden jälkeen Huomattavasti tasapainoisemmassa kunnossa
-limut ja muut lisäainejuomat -näiden tilalla karpalojuomia, omenamehua, mahdollisesti Hyvää Päivää juomia jne. (ja tietty vettä paljon)

Kivoja uusia tuttavuuksia:
BM-voide (normal/combination) -olen kokenut yllättävän hyväksi tuotteeksi lukuisten voidekokeilujen jälkeen ja aion jatkaa käyttöä myös jatkossa. Tuntuu että iho uusiutuu ihan silmissä. Suosittelen!
valohoito -kokeilin ensimmäistä kertaa ja näyttää auttavan mukavasti. Suosittelen! Valohoidon ollessa päällä syön aiemmin mainitsemiani Vivida sun kapseleita kuten myös kesäkaudella.
hapankaali :] -ajattelin kokeilla koska pitäisi auttaa vatsaan maitohappokäymisen ansiosta ja ihan terveellinen muutenkin, ei välttämättä kaikkien makuun mutta itse tykkään
mikrohionta -"olisi" pitänyt suorittaa n. kuukausi aurinkokelien loppumisen jälkeen, missasin => iho ehti pahenemaan ja sitten ei enää tuntunut hyvältä idealta mennä näppyläisen ihon kanssa hiottavaksi, muutoin yhden kerran kokemuksen myötä suosittelen. Tuntui auttavan melkeinpä puolisen vuotta hoidon jälkeen.

Tässä oli nyt muutamia kikkoja mitä olen itse kokeillut ja hyväksi todennut ainakin yleiselle terveydelle. Tuo valohoito auttaa talvikauden pahentuvaan ihoon ja tosiaan BM-voide tuntuu tekevän jotain tosi hyvää iholle. En sitten tiedä kuinka kauan sitä iloa kestää. Käytän myös BM-puhdistusainetta(tai Dr. Hauschkan puhdistusvoidetta) sekä lisäksi Vichyn Normaderm kasvovettä ennen BM-voidetta(aamuin illoin). Näillä elämäntavoilla olen kuitenkin saanut ihon pidettyä tasapainoisemmassa kunnossa ja samalla nostanut yleiskuntoa ylöspäin huomattavasti entisestä. Tietysti minullakin iho ajoittain ns. räjähtää käsiin, varsinkin talvisaikaan yhdistettynä stressiin ja vähäiseen uneen ja vielä koko ruoka/liikuntarutiinin hetkittäiseen säpälöitymiseen. Varmaan tuttu tunne monelle. Kuitenkin parannus ihossa on yleisesti ottaen huomattava siihen verrattuna mitä se oli roa-kuurien vaikutuksen loppumisen jälkeen silloin kun en vielä kyseenomaisia ruokavaliojuttuja sun muita noudattanut.

Jos tuli jotain uutta kokeilunarvoista noista jollekin niin hyvä niin. Muuten toivotan kaikille tsemppiä ihon kanssa taiteilulle parhaaksi katsomallaan tavalla ja oikein mukavaa joulun odotusta! :)

p.s Kiitoksia kaikille jotka ovat kertoneet mikä itselle on auttanut ihon hoidossa edes vähäsen

8

3667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • afdsfs

      mitä nää on ja mistä saa E-EPA?

      • Outi

        E-EPA on siis vahva farmaseuttinen(=hyvin puhdistettu) kalaöljyvalmiste(kapseleina).
        Suositellaan etenkin masennukseen. Auttaa yleisesti koko elimistön hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Tuli sitten tämä itsekin koettua.

        Täällä on siitä puhuttu monella eri keskustelupalstalla. Löytyy lisää infoa googlesta tai keskustelu -hakukentän avulla etsimällä.

        EPAa saa kalasta, jota pyrin syömään usein mutta E-EPAssa on etyyliesteriä(siitä E etuliite) mikä auttaa EPAn imeytymisessä elimistön hyötykäyttöön paremmin.
        E-EPAa saa luontaistuotekaupoista tai esim. stokkalta. Stokkalla tosin pyydetään sikahintaa ko. tuotteesta, kannattaa hakea jostain muualta tai vaikka tilata jostain suomalaisesta nettikaupasta.


    • AleksiM

      Itse nappaan päivittäin kalanmaksaöljyä, monivitamiinivalmisteen ja magnesiumia. Auttaako magnesium( kalsium) oikeasti unensaantiin? Jos niin täytyy ehdottomasti siirtää magnesium vasta iltaan :)

      Minullakin on hieman (vakavampiakin) ongelmia vatsan kanssa, joihin paras lääke on ollut kuuma kaurapuuro aamuisin. Suosittelen lämpimästi kaikille. Se luo minulla ainakin perustan säännölliselle ruokailulle.

      Lisäksi minusta on tärkeää säännöllinen unirytmi. Olen kokeillut ilman herätyskelloa heräämistä ja välillä se tuntuu todella hyvältä. Saa herätä juuri silloin kun tuntuu hyvältä! Ja yleensäkin kun ei juokse kellotaulun mukaan niin stressi vähenee, elämä näyttää paremmalta eikä naamakaan näytä niin huonolta (psykologista vaiko ihan todellista, sitä en tiedä) :D

      Listasin jo aikaisemmissa keskusteluissa keinot joilla olen nyt kuukauden aikana päässyt eroon aknesta käytännössä kokonaan. Toisaalta akneni ei koskaan ole ollut aivan älyttömän paha, mutta hoitamattomana aika ikävän näköinen kuitenkin.

      Hyvää joulun odotusta sinullekin. Toivotaan, että ainoa punainen mitä on jouluna päässä, on tonttulakki :)

      • Outi

        Magnesium rentouttaa lihaksia ja siksi auttaa noihin kramppeihinkin urheilun jälkeen. Kun lihakset rentoutuvat myös unensaanti helpottuu.

        En tiedä perustuuko magnesiumin kautta paremman unen saanti mihinkään muuhun juttuun.
        Itse havaitsin melkoisen eron. Oli tapana nukkua todella levotonta unta aikaisemmin.

        Nyt syön tosiaan tuon magnesiun kalsium- tabletin illalla ja juon rooibosteetä tai jotain muuta yrttiteetä ja kyllä tuntuu uni paljon levollisemmalta kuin ennen.

        Syön tuon magnesium kalsium tabun senkin takia illalla erillään muista, koska kalsium ainakin monen lähteen mukaan estää monen muun vitamiinin tehokasta imeytymistä elimistöön. Samoinhan maitotuotteita kielletään syömästä esim. tiettyjen lääkkeiden nauttimisen yhteydessä koska kalsium haittaa niiden imeytymistä.

        Olen välillä ostanut Calcia 800 Plus tabletteja joissa on kalsiumin ja magnesiumin lisäksi myös foolihappoa, k-vitamiinia, piitä, sinkkiä, mangaania ja booria hiukan c-vitamiinia. Tuo tabletti se vasta unenlahjat antoikin...

        Pitää syödä työviikolla vain normi kalsium magnesium-tabletteja niin selviytyy aamulla jopa ylöskin sängystä. Mutta univaikeuksista kärsineenä voin sanoa että kyllä kannatti tämäkin löytö niin ei tarvitse pyöriä hyöriä väsyneenä mutta valveilla öisin kun ei vaan saa unen päästä kiinni. Siinä tuntui menevän ikä ja terveys.


      • kiyiy
        Outi kirjoitti:

        Magnesium rentouttaa lihaksia ja siksi auttaa noihin kramppeihinkin urheilun jälkeen. Kun lihakset rentoutuvat myös unensaanti helpottuu.

        En tiedä perustuuko magnesiumin kautta paremman unen saanti mihinkään muuhun juttuun.
        Itse havaitsin melkoisen eron. Oli tapana nukkua todella levotonta unta aikaisemmin.

        Nyt syön tosiaan tuon magnesiun kalsium- tabletin illalla ja juon rooibosteetä tai jotain muuta yrttiteetä ja kyllä tuntuu uni paljon levollisemmalta kuin ennen.

        Syön tuon magnesium kalsium tabun senkin takia illalla erillään muista, koska kalsium ainakin monen lähteen mukaan estää monen muun vitamiinin tehokasta imeytymistä elimistöön. Samoinhan maitotuotteita kielletään syömästä esim. tiettyjen lääkkeiden nauttimisen yhteydessä koska kalsium haittaa niiden imeytymistä.

        Olen välillä ostanut Calcia 800 Plus tabletteja joissa on kalsiumin ja magnesiumin lisäksi myös foolihappoa, k-vitamiinia, piitä, sinkkiä, mangaania ja booria hiukan c-vitamiinia. Tuo tabletti se vasta unenlahjat antoikin...

        Pitää syödä työviikolla vain normi kalsium magnesium-tabletteja niin selviytyy aamulla jopa ylöskin sängystä. Mutta univaikeuksista kärsineenä voin sanoa että kyllä kannatti tämäkin löytö niin ei tarvitse pyöriä hyöriä väsyneenä mutta valveilla öisin kun ei vaan saa unen päästä kiinni. Siinä tuntui menevän ikä ja terveys.

        en kyllä ymmärrä täällä sivuilla useasti ilmenevää hillitöntä vitamiinien ja lisäravinteiden popsimista....jos syö monipuolisesti ei luulisi olevan tuollaisille vouhotuksille tarvetta,rahaakin palaa...niidenhän kanssa pitää olla sitten niin tarkkana ettei tule päälekkäisyyksiä vitamiineissa ja ravinnossa yms...mutta voihan sitä aikaansa kuluttaa niitäkin laskiessa..


      • yks ilmanen
        Outi kirjoitti:

        Magnesium rentouttaa lihaksia ja siksi auttaa noihin kramppeihinkin urheilun jälkeen. Kun lihakset rentoutuvat myös unensaanti helpottuu.

        En tiedä perustuuko magnesiumin kautta paremman unen saanti mihinkään muuhun juttuun.
        Itse havaitsin melkoisen eron. Oli tapana nukkua todella levotonta unta aikaisemmin.

        Nyt syön tosiaan tuon magnesiun kalsium- tabletin illalla ja juon rooibosteetä tai jotain muuta yrttiteetä ja kyllä tuntuu uni paljon levollisemmalta kuin ennen.

        Syön tuon magnesium kalsium tabun senkin takia illalla erillään muista, koska kalsium ainakin monen lähteen mukaan estää monen muun vitamiinin tehokasta imeytymistä elimistöön. Samoinhan maitotuotteita kielletään syömästä esim. tiettyjen lääkkeiden nauttimisen yhteydessä koska kalsium haittaa niiden imeytymistä.

        Olen välillä ostanut Calcia 800 Plus tabletteja joissa on kalsiumin ja magnesiumin lisäksi myös foolihappoa, k-vitamiinia, piitä, sinkkiä, mangaania ja booria hiukan c-vitamiinia. Tuo tabletti se vasta unenlahjat antoikin...

        Pitää syödä työviikolla vain normi kalsium magnesium-tabletteja niin selviytyy aamulla jopa ylöskin sängystä. Mutta univaikeuksista kärsineenä voin sanoa että kyllä kannatti tämäkin löytö niin ei tarvitse pyöriä hyöriä väsyneenä mutta valveilla öisin kun ei vaan saa unen päästä kiinni. Siinä tuntui menevän ikä ja terveys.

        keino jos univaikeuksia:vähintään kolme-neljä tuntia (siksi kolme-neljä tuntia että kroppa ehtii ns.rauhottua eikä käy ylikierroksilla jolloin varmasti ei saa heti unta) ennen nukkumaanmenoa kunnon hikilenkki raikkaassa ulkoilmassa niin takuulla saat unen päästä kiinni...


      • ..apua
        kiyiy kirjoitti:

        en kyllä ymmärrä täällä sivuilla useasti ilmenevää hillitöntä vitamiinien ja lisäravinteiden popsimista....jos syö monipuolisesti ei luulisi olevan tuollaisille vouhotuksille tarvetta,rahaakin palaa...niidenhän kanssa pitää olla sitten niin tarkkana ettei tule päälekkäisyyksiä vitamiineissa ja ravinnossa yms...mutta voihan sitä aikaansa kuluttaa niitäkin laskiessa..

        Itse olen kyllä saanut apua lisäravinteista, varsinkin rasvahappo-valmisteista. Nykyisin harva ihminen syö niin monipuolisesti, että saisi kaikki vitamiinit ja hivenaineet päivittäisestä ravinnosta. Esimerkiksi D-vitamiinin syöntiähän jopa suositellaan suomalaisille pitkän ja synkän talven takia. Siksihän sitä myös lisätään joihinkin elintarvikkeisiin.

        Eipä ne lääkekuuritkaan kovin edulliseksi tule. Ja lisäravinteilla on usein positiivisia vaikutuksia muuhunkin terveyteen.


      • kkkönhljh
        yks ilmanen kirjoitti:

        keino jos univaikeuksia:vähintään kolme-neljä tuntia (siksi kolme-neljä tuntia että kroppa ehtii ns.rauhottua eikä käy ylikierroksilla jolloin varmasti ei saa heti unta) ennen nukkumaanmenoa kunnon hikilenkki raikkaassa ulkoilmassa niin takuulla saat unen päästä kiinni...

        Löysin tällasen übervanhan keskustelun googlaamalla eli kirjottelen nyt tänne, jos joku muukin vaikka joskus eksyis samalla tavalla...

        Yksi mikä mua on auttanut, on ihan vaan sen hyväksyminen, ettei itselle tarvitse olla niin ankara. Joskus, kun naama on huonona ja itsetunto pohjamudissa, eikä kiinnosta yhtään elää omaa elämää (been there), kannattaa ottaa hetki ja alkaa tietoisesti kohtelemaan itseään paremmin. Olla itelle ystävällinen. Ei kaikki ihmiset kadulla finnejä tuijota, katseet pois kengistä ja hymyä huuleen:)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe