Kieli ja sydän

TomBoss

Tarvitsisin hiukan neuvoa kielen ja sydämen keittämisestä.
Ilmeisesti kieltä pitäisi liottaa vedessä n. 24h ennen keittämistä. (?)
Onko sydämessä jotain tällaista ennen keittoa? En ole valmistamassa näistä mitään erikoista ruokalajia, vaan olen vain keittämässä nämä syötäväksi. Eli siis kaikki tiedot, kuinka kauan keitetään ym. ym.

9

8144

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hirvenmaksan keittäjä

      Kieli pitää pestä hyvin, sydämmestä poistetaan kalvot ja se pitää liottaa kylmässä vedessä ainakin yön yli ja on hyvä vaihtaa vesi 2-3 kertaa jotta saa veren pois. Keittoaika riippuu niiden koosta jotain 2 tunt koittaen välillä kypsyyttä.Vaahto poistetaan välillä ja mausteeksi veteen pippuria, sipulia, juureksia, laakerinlehteä maun muk. Kypsästä kiel. poistetaan kalvo kielen ollessa kuuma. Ja ei ku syömään, muista suola keitinveteen.

      • lihasta pitävä

        Heippa
        Kieli on todella hyvää, pese se ensin ja leikkaa ikävät osat pois. Itse keittelen kieltä hiljalleen n.4 tuntia, hyvinkin vahvasti maustetussa liemessä, sillä jostain syystä kieli ottaa makuja vastaan heikommin kuin muut lihat. Jahka olet saanut kielen keitettyä, ota se kuumasta liemestä ja valuta hanasta kylmää vettä päälle, sitten voit helposti poistaa kylmän veden kovettaman kuoren kielestä.
        Itse jätän kielen keitinliemeensä jäähtymään ja kylmänä viipaloin sen leivänpäälle.
        Sydämelle suurinpiirtein sama kohtelu, ilman kylmää vettä ja kuorintaa.

        Herkkuhetkiä toivotellen

        lihamies


    • Polyglott

      Ei kieltä missään nimessä tarvitse/pidä liottaa, ja kaikkein vähiten maidossa, niin kuin joskus kuulee. Ei kielessä ole mitään sellaista, jonka pitäisi liota pois. Päin vastoin, herkkumaku vain siitä laimenee.
      Keittoaika riippuu kielen koosta. Naudan kielihän on valtavan paljon isompi kuin porsaan kieli. Vaikeinta on saada kieli tarpeeksi suolaiseksi, koska tuntuu tosiaan siltä, ettei se halua ottaa mausteita vastaan. TÄSSÄ MIELESSÄ saattaisi "liotus" olla kokeilemisen arvoista, mutta ei siis pelkässä vedessä, vaan suolaliemessä. En ole itse kokeillut.
      Tuo liottaminen on muuten aivan turhaa myös munuaisissa ja maksassa, vaikka monasti kuulee ja lukee että pitäisi liottaa. Munuaisissa riittää, kunhan ne on viilletty auki, niin että "ylimääräiset nesteet" pääsevät valumaan ulos. Mutta yleensä ne ovatkin jo valmiiksi viillettyjä ostettaessa.
      Sydämen käsittelystä ei minulla ole kokemusta. Olen pari kertaa syönyt vuosikymmeniä sitten, ja muistan, että oli hyvää ja miellyttävää koostumukseltaan; yllättävän kiinteää mutta silti mureaa.

      • Vanha kokki

        Itse valmistan kielen siten, että pesen sen juoksevan veden alla huolellisesti. Sen jälkeen laitan kielen kylmään veteen muutamaksi tunniksi. Vasta sitten alan keittämisen mausteliemessä. Maksaa ei tarvitse liotella, sen sijaan siitä tulee poistaa kalvot huolellisesti, samoin poistan isoimmat verisuonet. Munuaiset sitävastoin kannattaa liottaa useammassakin vedessä, melko pitkäänkin, siis useampia tunteja, sitä ennen tulee poistaa mahdollisimman tarkoin kaikki valkoinen munuaisrasva. Ellet liota munuaisia, tuloksena saattaa olla virtsan hajuinen jopa makuinen ruoka,jolloin se on tietenkin pilalla. Poikkeuksen tekee lampaan munuaiset, ne ovat niin miedonmakuiset, ettei liotusta tarvitse. Nämä tavat olen oppinut vanhoilta mestareilta ja niitä myös urani aikana noudattanut, eikä ole moitteita tullut.


      • etsilleenvain
        Vanha kokki kirjoitti:

        Itse valmistan kielen siten, että pesen sen juoksevan veden alla huolellisesti. Sen jälkeen laitan kielen kylmään veteen muutamaksi tunniksi. Vasta sitten alan keittämisen mausteliemessä. Maksaa ei tarvitse liotella, sen sijaan siitä tulee poistaa kalvot huolellisesti, samoin poistan isoimmat verisuonet. Munuaiset sitävastoin kannattaa liottaa useammassakin vedessä, melko pitkäänkin, siis useampia tunteja, sitä ennen tulee poistaa mahdollisimman tarkoin kaikki valkoinen munuaisrasva. Ellet liota munuaisia, tuloksena saattaa olla virtsan hajuinen jopa makuinen ruoka,jolloin se on tietenkin pilalla. Poikkeuksen tekee lampaan munuaiset, ne ovat niin miedonmakuiset, ettei liotusta tarvitse. Nämä tavat olen oppinut vanhoilta mestareilta ja niitä myös urani aikana noudattanut, eikä ole moitteita tullut.

        Toki liotusvedet tulee vaihtaa muutaman kerran ennen valmistusta ettei ruokaan jää epämiellyttäviä makuja.

        Kieli on maultaan helppo, mutta munuaiset ovat toinen asia kuin muutkin sisäelimet maksaa lukuunottamatta, joka taas tulee valmistaa mahdollisimman tuoreena kevyesti paistettuna. Sydäntä olen valmistanut vain koirani ravinnoksi ja hyvin on kelvannut - keittäen puoli tuntia ja jäähdyttyään ohuiksi paloiksi slaissattuna muun ruoan sekaan ja sekoittaen.

        Toki kaikissa lihoissa ja sisäelimisssä on kalvoja ja sidekudoksia, jotka täytyy poistaa ennen kypsennystä, joten tehkää se ennen valmistusta - muuten purette jotain sitkeää ja se ei ole miellyttävää.


    • kokeillija

      Olen laittanut liotusveteen etikkaa ,suosittelen kokeilemaan.

      • ulkoisetelimet

        Mä oon kasvissyöjä ja en siis syö myöskään ulkoisia elimiä.


      • trippa

    • kielimieskin

      Puhumisesi heikkenee huomattavasti kielesi keittämisen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe