Kauppahalli Funchalissa

minniliisa

Kannattaako siellä käydä ja kuinka pitkä matka sinne on esim. huvipursisatamasta?

21

5139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kartasta löytyy
    • kiinnostunut!!

      Melkoisen "köyhä" halli.
      Pettymys.
      Ei voi verratakkaan esimerkiksi Valencian tai Budapestin halleihin.
      Aivan käppänä joka suhteessa.
      Mitättömyys on sinänsä kokemus!

    • jo saitkin

      Itse rakastan kauppahalleja ja käyn niissä aina kun matkalle sattuu, missä sitten liikunkin. On totta, että kalan haju on ihan tainnuttava ja ne kalat siellä tiskillä sen näköisiä, että juoksisin karkuun, jos semmoinen otus tulisi pimeällä vastaan..
      Mutta kokemuksena kaiken kaikkiaan, jos pysyy sieltä kala-alueelta kauempana ihan yes. Kannattaa käydä. Ja keskustaan, ellei siellä asu, kannattaa muutoinkin tutustua. On ihan eri juttu, kuin asua hotellialueilla. Itse Funchalissa pari kertaa olleena olen asunut ihan vaan keskustassa, eikä ne hotellialueet kiinnosta lainkaan.

    • toki

      Paikka on pari korttelia rannasta ylös lentokentäpuoleista joen vartta seuraten.
      Mitään kovin ihmeellistä nähtävää siellä ei ole.
      Maaseudun myytävää, turistihilua ja kalaa.
      Kalahalli lienee se "nähtävyys" ;=)), ylhäältä sivusta näkee kalahalliin, jossa sätkähampaiset ukot pätkii tonnikaloista isolla veitsellä muutaman kilon kimpaleita ja tietysti syvänmeren kalaa (jota on myös kaupoissa, mutta vieressä haiseva kuivattu turska ei oikein innosta tutkimaan pitempää aikaa).
      Anyway tuo syvänmeren Espada-kala on hyvää oikein tehtynä.

    • perros_no

      Minä ehdottomasti suosittelen siellä käymistä! Eihän se kovin iso ole ja melkoisen täysi, mutta siellä on tunnelmaa :) se hedelmien ja vihannesten kauneus on koettava, aivan uskomatonta. Ja saa sieltä hyviä maistiaisiakin.. :) (suosittelen mm. ananasbanaania)

      • Phyi

        Älkää ostako kyseisestä kauppahallista yhtään mitään. Huijareita täynnä. Ensin maistattavat hedelmiä ja kun sanot ostavasi esim neljä hedelmää niin laittavat selin sinuun pussiin sekalaisen lajitelman rupsahtaneita hedelmiä, jotka eivät edes ole sitä lajia, jota olit ostamassa ja pakkaavat mustaan pussiin jotta huomaat vasta myöhemmin mitä sinulle on myyty. Lisäksi nuoret miehet piirittivät tyttäreni eikä hän meinannut päästä pois hedelmä osastolta.


      • Siellä kannattaa tosiaan olla varovainen, kun kiertelee. Eikä ainakaan mainitse hotellin nimeä, jottei tule hintalisää. Kilohintakin on niillä huijaavilla tyypeillä melkoinen. En usko, että kaikki siellä olisivat huijareita ja tyrkyttäjiä.


    • ja kukkia

      on todella kiinnostavaa katsella ja maistiaisia ostaakin. Ei sellaisia Suomessa edes näe. Ja kalat ovat luku sinänsä varsinkin se espada. Kävelimme melkein joka päivä Duas Torres-hotellista keskustaan rantakatuja pitkin. Iltaisin monen ravintolan edestä sai madeiraviini maistiaisia. Tuli halvaksi; en suosittele alkoholisteille. Rahojen kanssa kannattaa olla tarkkana ravintoloissa ja isolla ei kannata maksaa.

    • ei toisten

      Kauppahalli on kyllä näkemisen arvoinen mm. värikkäiden hedelmätiskiensä vuoksi. Siellä oli vaan huijaava hedelmänkauppias, joka keksi hinnat omasta päästä. Vaaka oli vain rekvisiittaa ja tarkoitus oli viekkaudella ottaa äkkinäiseltä turistilta rahat pois hinnoilla jotka moninkertaiset supermarkettiin verraten. Muutenkin Funchalin matkamuistomyyjillä hinta pompsahti maksuhetkellä...

      • kauppahallissa

        Samoja banaaneja saa kaupasta .. kauppahallissa ne maksaa huomattavasti enemmän.Turistit ihailee ja menee halpaa kun ostavat sieltä.Muuten en ole huomannut Madeiralla vilppiä.No ehkä joskus saanut väärin takaisin, mutta saahan sitä joskus suomessakin


      • täti

        joskus 1996 kävimme kauppahallissa ja silloin kaksi tosi viekasta hedelmäkauppiasta huijasi meitä niin ikävästi, että vieläkin puistattaa.


    • Mutta katsoa hinnat

      Kauppahalli on näkemisen arvoinen paikka. Hedelmiä ja vihanneksia on monenlaisia ja meille täysin outojakin. Vieressä on kalahalli, jossa on kiinnostavaa nähtävää. Ja jossakin perällä on pieni siemenkauppa, josta ostetut siemenet kasvoi Suomessa todella hyvin. Illättivät.
      Yläkerrassa on monenlaisia yrttejä kuivattuna ja tuoreena.
      Mutta Kauppahallin hinnat on aika korkeita. Lähes kaikkea saa halvemmalta muualta. Tinkiä voi ja joskus se tuottaa tulostakin. Mutta tavallinen kokemus lienee, että on ostanut enemmän kuin aikoi ja maksanut aivan liikaa. - No suolarahojahan siinä vain menee joten ei kannata jäädä harmittelemaan vaan syödä maukkaan hedelmät.
      Matka pursivenesatamasta on noin puoli kilometriä tai hieman yli. Matkalla on mukavaa katseltavaa.

      • EiSinE

        Olen ystävystynyt muutaman madeiralaisen kanssa ja yksi paikka josta he erityisesti varoittivat on kauppahalli. 10 banaania saattaa maksaa äkkiä 70 euroa. Kauppahallin ympäristössä pyörii muutenkin pahan näköistä ihmistä.


    • Seppokik

      Minun mielestä kauppahalli oli oikein mukava vierailukohde. Maistiaisten tarjoajat ja muut myyjät olivat kaikki ystävällisiä ja meiltä ei ainakaan yritetty kiskoa hedelmistä ylihintaa. Myös kalahalli oli jännä, vaikka haju oli melkoinen. Hallin edessä oleva ravintola oli todella hintava mutta hallin sivuilla olevat kahvilat oli ihan laadukkaita ja oikeanhintaisia.

      • ts18056

        Kala haisee ... kalalta ;-) Ei toi haju nyt mitenkään järkyttävä ollut.
        Myyjien ystävällisyydestä voi olla kahta mieltä, mielin kielin tyrkyttävät maistiaisia, ja kun kieltäydyt, saat perääsi melkoisen haukun, selvällä suomen kielellä!
        Siemen/kukkasipuliosasto oli meillä kovasti vaimon mieleen, ja kyllä noi täällä tosiaan kasvoivat.


    • olutmakkara

      Vähän alkuperäisen aiheen vierestä:rantakadun länsipäässä on "telttaravintola", mistä saa sen omaa olutta. On muuten hyvää eikä kovin kallistakaan.

    • Kiie

      Käy - mutta sieltä.ostamista kannattaa välttää. No kukkienmyyjät eivät ole ihan pahimpia, viidellä eurolla saat upean kimpun ja yhdellä eurollakin jotain. Mutta hedelmäkauppiaat kierrä kaukaa.

      • Lkdj

        Kyllä joissakin kukkien myyjissäkin on ikäviä henkilöotä. Pari kanallispukuista mummoa on yrittänyt myydä ja onnistunutkin myymään minulle vanhoaja kukkia jotka rupsahtivat nopeasti. Olisi luullut että ne mummot ovat rehellisiä.


    • Musvaara

      Kävin eilen siellä. Kalan haju leijailee kaikkialla. Kahvit jäi juomatta hajun takia.
      Eipä ole minun paikka.
      Oiwntä tuputtamista ilmeni kojuissa, ei oikeastaan häiritsevää.
      Suomessa ei ole totuttu tälläseen, ehkäpä siksi tökkii.

      • Kanatpuuttuu

        Käy Azoreilla Ponta Delgadan kauppahallissa, siellä on kanojakin kaupan.
        Mukavampia kahvipaikkoja on ihan muualla tai vieressä ulkona.


    • Anonyymi

      Madeiran kauppahallissa huijataan ostajaa silmää räpäyttämättä! Sieltä ei kannata missään tapauksessa ostaa yhtään mitään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe