Jauhelihan säilyvyys

Moi!

Jos säilyttää jauhelihaa jääkaapiin pakastelokerossa, kauanko se säilyy hyvänä?
Voiko sitä syödä vielä sen parasta ennen päivän jälkeenkin?
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta



Eli jos olet pakastanut jauhelihan, säilyy se pakastimessa melko pitkän aikaa. Itse en kuitenkaa kuukausia sitä siellä pitäisi...kun sulatat jauhelihan, käytä se välittömästi ja tietenkin ruskista hyvin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
pakastimeen vai hyvin lyhyeksi aikaa. Suositusten mukaan korkeintaan 1-2 kuukautta. Yleensäkään pakastinta ei tulisi käyttää kovin pitkäaikaiseen säilytykseen ja pakastaa maksimikuukausia. Viikko tai kaksi on mulla tapana pitää jauhelihaa pakastimessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koska yleensä ne jääkaapin yläosassa olevat pakastelokerot ovat surkeita, eikä niiden lämpötila ole tarpeeksi kylmä. Kannattaa käyttää melko pian ostosta, eikä ainakaan sen päivämäärän jälkeen..
Ilmianna
Jaa
sen pakastaa, niin säilyy paremmin. Varsinkin jos sen käyttää ruokiin murusina. Yhteen puolenlitran rasiaan menee noin 400 g paistettua jauhelihaa. Itse ostan paljon tarjouksista ja pakastan. Lihat tulee kuitenkin syötyä puolen vuoden sisällä. Lähikauppa kun myy usein sikanautaa 2 eurolla ja paistijauhelihaa 4 eurolla kilo, niin on pakko ostaa pakastimeen. Ja meillä syödään paljon jauheliharuokia. Itse käytän oikeaa pakastinta, –18 °C.

Jääkaapin pakastelokerossa on -5-10 astetta pakkasta. Jos jauhelihaa säilyttää siellä viimeiseen käyttöpäivään ja sitten paistaa ja pakastaa uudelleen niin saa ainakin pari viikkoa lisää aikaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jauhelihan säilyvyys

Moi!

Jos säilyttää jauhelihaa jääkaapiin pakastelokerossa, kauanko se säilyy hyvänä?
Voiko sitä syödä vielä sen parasta ennen päivän jälkeenkin?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta