Kun hammas ei puudu

hjälp

Hammas pitäisi juurihoitaa, mutta hermo on ilm. ärtynyt niin että hammas ei puudu enää kunnolla. Mahdotonta tehdä mitään toimimattomassa puudutuksessa, on kuin katuporalla hoidettaisiin. Voiko tällaiselle tehdä jotain, voihan...? En haluaisi poistattaa hammasta, mutta kun ei se siedä mitään ropelointiakaan puutumattomana :(

14

5156

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hammaskammo

      Olen kokenut saman. Hammas lohkesi puoliksi pois, juuri tulehtui, en mennyt ajoissa hammaslääkäriin ja edessä oli puoli vuotta kärsimystä. Tuon puolen vuoden aikana mulle annettiin 7 kertaa juurihoitoa, joka kerta ilman puudutusta, koska puudutuksesta ei mitään apua olis ollut kuitenkaan. Se oli tuskaa, mutta USKO minua, se kannattaa kivusta huolimatta hoitaa!

      ...sillä nyt kun tapauksesta on kulunut reilut 6 vuotta, on minulla lohjennut tuo sama hammas lähes vuosittain. Syy on se, ettei juurihoitoa oltu tehty loppuun asti ja tulehdus ei ole koskaan poistunut. En ole kuuteen vuoteen syönyt oikealla puolella suuta, ja jopa hampaiden pesu sattuu.

      minullakin on hampaan poisto joskus edessä...iik!

      olisikohan puudutuksen sijaan mahdollista saada ilokaasua kipuun...vaikka yksityisellä? ...vai tehdäänkö niin vain leffoissa?

      • Jeh...

        Nukutus on seuraava vaihtoehto mikäli puudutukset ei pelaa. Kallista hommaaha se on, mutta eipä ainakaan kivusta tarvitse kärsiä.


      • hjälp

        Juurihoitoja minulle on tehty ennenkin ja ne ovat aina onnistuneet tosi hyvin ja helpottaneet oloa melkein heti! :) Mutta tämä hermonpirulainen on niin ärtynyt ettei tosiaan puudu, ei anna kunnolla edes porata. Voiko sitä "tappaa" jollain muulla konstilla, että alkaisi antaa porata ja rassata juurikanavia?


    • antibioottia?

      antibiootilla voi rauhoittaa tilannetta sen verran että hammas puuttuu, jos ei sekään auta on sedaatio kai ainoa vaihtoehto mikäli haluaa pitää hampaan, tai sitten voi tietysti pyytää vahvaa särkylääkettä ja odottaa siihen asti että hammas kuolee itsestään.

    • reikääntynyt

      hammas irti. Puudutetta ennen hampaan vetoa pistettiin paljon, mutta ei auttanut. Sitten hammalääkäri ilmeisesti tunki puudutetta suoraan reikään, ja hammas puutui.

    • Kammonen

      Jostakin syystä yrittävät käyttää prilokainia tai jotain"extrakaiinia" jotka eivät ainakaan minulla toimi.Sensijaan xylokaiini ollut tehokkain.tosin vaatii 2-3 annosta ja riittävän vaikutusajan.Piikkikammoon ei mitään syytä,sehän ei ollenkaan pahalta tunnu.

      • Novacainea

        toimii.


      • autssssss.....

        piikki nimittäin. Muuten en itse kammoa, mutta kävi niin älyttömän kipeää juuri neulan pistäminen. En anna enää ikinä puuduttaa!


      • hjälp

        Antibioottia en ole saanut, kun sitä tuossa joku kysyi. Puudutteena on käytetty tuota x:llä alkavaa, se on aina tehonnut hyvin. Saapas nähdä, miten hampaan kanssa käy. Minusta itse puudutus ei oikeastaan satu, onhan se epämiellyttävän tuntuista joskus mutta ei se kipeää tee. Minuun saa kyllä niitä puudutuspiikkejä pistellä ihan niin paljon kuin on tarvetta. Nyt se vain ei ole auttanut.


    • lexeen

      Älkää herran tähden ottako vastaan juurihoitoa puutumattomaan hampaaseen. On olemassa ihan inhimillisiäkin vaihtoehtoja, kuten hamopaiden hoito nukutuksessa. Vanhan topicin nyt kaivan esiin tällä, mutta oma hoito 2v sitten nukutuksessa kunnan kautta maksoi 80€. Ja mulla siis ei alahampaat yleensäkään puudu, siitä syystä lähete tuohon. Huvikseen ei toki kannata anestesiaan lähteä...

    • hseysw5

      Nukutus ainoa vaihtoehto.

    • Satun tietämään

      Kyllä hampaat puutuu, pikku pistos johtorataan ja on puolipäätä tunnottomana.

      Riippuu tietenkin onko ylä vai alaleuka, toiseen tarvitaan useempi piikki.

      Oli hammas missätilassa tahansa, varmasti ei tunnu.

    • 25v

      Tänään toinen yritys juurihoitoon hammaspäivystyksessä. Ei onnistunut, vähän nolo tilanne.. Ei puudu, 5 piikkiä sain. Ja olen käynyt ihan sikana hammaslääkärissä.. Sitten kun alkaa vaivaamaan taas niin ei ole muuta vaihtoehtoa kun irti ottaa..

      • tkatks

        Jos käytätte C-vitamiinivalmisteita, niin kannattaa ottaa huomioon se, että C-vitamiini voi estää puudustusaineen tehon. C-vitamiinia ei siis välttämättä kannata ottaa ennen hammaslääkärissä käyntiä, vaan vasta sen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe