10 eurolla viikko, miten?

tiukille ottaa

Jos teidän tulisi tulla toimeen (eli syödä) 5-10 eurolla viikon ajan (ma-su), mitä ruokaa ostaisitte?

Jos tilanne on vielä se, että kaapissa ja jääkaapissa entuudestaan EI OLE MITÄÄN.

63

20542

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E=MC^2

      Syö se valo, joka löytyy jääkaapin katosta! Mistä muuten tietää, sammuuko se valo, kun jääkaapin oven laittaa kiinni? Menenpäs tästä poraamaan reikää siihen ja katsomaan!

      • osossososo

        hanhenmaksapalleroita, kroisantteja, kaviaaria kylmäsavulohta ja 1694-vuosikerran punaviiniä. Ostaisin kaiken omilla rahoillani ja pitäisin tuota pienenä sivutulona, lölled!!


    • on aika vähän mutta

      10 € viikossa on melko vähän, mutta minulla kuluu ruokaan noin 10 € viikossa kun asustelen yksin, mutta tilanne on se että minulla on sielä jo entuudestaan jotakin, kuten leipää, kananmunia, hedelmiä, juustoa, niitä ei tarvitse joka viikko ostaa. Samoin myös jotain kuiva ruokia. Muuten tuo 10 € viikko on lähes mahdotonta.

      Jos haluat elää edullisesti niin lämmitä ruokana halvat valmisruuat, ehkä niitä 400 gramman paketteja, syö puolikas sellainen ja paista vaikka pari kananmunaa lisäksi. Siitä saa jo 2 päivän ruuan. Näin pääsee melko halvalla.

      • ...

        sitä päivässä syödä enemmän kuin vain se yks ateria?!


    • riesa

      Jalostajan purkkihernekeittoa ja Vaasan maukas-näkkileipää, juomaksi sitä jalointa kotimaista kirkasta eli HookaksOota. On kokemusta:)

      • nimimerkki

        Lidlistä taitaa saada Kartanon hernesoppaa 0,49 euroa purkki ja halpisbrändättyä Maukas-näkkärikopiota 1,29 eurolla paketti. En mene takuuseen tuosta näkkäristä, täytyy joskus maistaa itse.


      • nuukuus kunniaan
        nimimerkki kirjoitti:

        Lidlistä taitaa saada Kartanon hernesoppaa 0,49 euroa purkki ja halpisbrändättyä Maukas-näkkärikopiota 1,29 eurolla paketti. En mene takuuseen tuosta näkkäristä, täytyy joskus maistaa itse.

        hinnalla saat puoli kiloa kuivia herneitä, joista keittää nelisen litraa soppaa. Savuluita sekaan, euro viisikymmentä kilo. Syöt vaikka koko viikon.
        Perunoita, 30 c kilo, vaihteeksi keitettyinä, muussina tai soppana.
        80 sentillä saat 2 kiloa vehnäjauhoja, ja ruisjauhojakin ainakin kilon. Leivo niistä leipää, niin pääset halvemmalla.


      • asdaslo

        Linssit, Pavut, Kanamunat, Leivät, nuudelit jne.


    • myös tiukkaa

      Jos minulla olisi noin vähän viikolle käytössä sapuskaan, niin ostaisin ensinnäkin makaronia, riisiä, puuroa ja purkkihernekeittoa ja lopuilla jauhelihaa ja sipulia niin ei tarvitse ihan ravinnotonta ruokaa syödä. Juomaksi kelpaa tottakai vesi.

      Myös pasta, nuudelit, pavut, valmislihapullat ja makkara ovat melko edullisia. Ylihinnoiteltua tonnikalaa en noin pienellä budjetilla viitsisi ostaa (kyllähän sitäkin saa 0,50 e/purkki, mutta en henk. koht. tiedä mitään kuvottavampaa kuin hiutaletonnikala).

      Kannattaa ylipäätänsä kierrellä siellä kaupassa ja etsiskellä niitä halpisruokia, yllättävän halvalla sitä tarvittaessa selviää ja halpa ruokakin voi olla hyvää.

      Olen joskus joutunut tulemaan 20 eurolla kolme viikkoa toimeen, ja se ei ole kovinkaan ylellistä enää.

      • /vko

        olen samalla linjalla:makaroni, riisi, peruna, hernekeitto, puuro. tietenkään noita ei saman viikon aikana kaikkia kannata ostaa:D mut vaikka puuro aamuksi ja joku lämminruoka aina päiväruuaksi. ketsuppiin voi myös sijoittaa, varmasti kestää jonkin aikaa. ja jos oletetaan ettei oo yhtän mitään evästä entuudestaan niin se viiskytsenttiä suolakiloon että saa maistuvampaa sapuskaa. makkarapaketin saa jo eurolla ku ei osta mitään kabanossia tai wilhelmiä, samoin valmislihapullat. ja niistä riittää evästä usemmalle ku 1 päivälle.
        30% ja 50% alennuksia kannattaa myös tsekkailla niin voi saada eväisiin vaihtelua joskus.
        kyllähän sitä itsekkin on joskus toimeen tullu kuukaudessa 50e, että ei se ihan mahdoton tehtävä oo


    • kymppiä

      Kokeilen tuota kymppiä. En osaa laittaa "oikeaa ruokaa", joten nämä on aika lailla lämmitystä tai veden keittämistä vaille valmisruokia.

      Aamu- ilta, välipalat: puuroa 0,50 euroa paketti, kilo appelsiineja 1 euro, puoli kiloa porkkanoita 0,50 euroa, paahtoleipää 1 eurolla pussi, leivän päälle hilloa tai tuorejuustoa sekin 1 e. = 4 euroa.

      Lounaat ja päivälliset: pari pussia pastaa 0,50 euroa, kalapuikkoja 1 eurolla paketti, kastikepurkki ehkä 1,50, pastasta ja pakastekeittovihanneksista (0,50) voi tehdä keittoa, pavut kastikkeessa (0,50) on myös hyviä. = 4 euroa

      Ehkä 1 eurolla voisi saada myös pienen paketin teetä ja joitain mariekeksien jäljitelmiä. 1 euro jäi yli, en nyt keksi mitään, ellen ostaisi litraa jugurttia, toista papupurkkia, tonnikalaa tai vaniljajäätelöä.

      Hinnat perustuu Euroshopper-tuotteisiin ja Lidlin valikoimaan. Ja ei noin viitsisi nyt joka viikko syödä, mutta miksei jos yksi viikko pitäisi kitkutella sillä kympillä.

    • onnistuu, jos teet

      itse ruokaa. valmisruokia en suosittele! Erittäin halavalla pääset, kun teet ison annoksen makaronilaatikkoa, jauhelihakeittoa, kaalilaatikkoa tms, josta riittää koko viikoksi. ja leivot esim. sämpylöitä tai hiivaleipää itse. halvin leivän päällinen on maksamakkara. kyllä näillä elää, testattu on opiskelija-aikoina.

      • ......

        Ei mitään järkeä... Terveys tuossa menee ja hermot. Siistiä kituuttaa elämän parhaat vuodet jollain helvetin makaronivellillä.


      • terveellisesti elin,
        ...... kirjoitti:

        Ei mitään järkeä... Terveys tuossa menee ja hermot. Siistiä kituuttaa elämän parhaat vuodet jollain helvetin makaronivellillä.

        söin paljon porkkanoita, kaalia yms. en syönyt koskaan mitään makaronivellejä, vaan ruoassa oli kyllä aina myös lihaa, eihän sillä olisi muuten jaksanut. rahaa vaan ei mennyt koskaan karkiin, sipseihin yms, jotka onkin todella kalliita. söin paljon ruisleipää ja itse tehtyjä lesesämpylöitä.

        jos sulla ei ole itsekuria, niin se ei tarkoita, että muillakaan ei ole.


    • vegaani123

      Osta pussi kuivattuja herneitä (n. 0,50e), kolme sipulia (n. 0,30e), ½kg pussi porkkanoita (n. 0, 70e), palan hiivaa (n. 0,50e), pussin sämpyläjauhoja (n. 1,50e), pienen pussin grahamjauhoja (n. 1e), kuivattuja kikherneitä (n. 1e verran irtona), pussi soijarouhetta (n. 2e), paketti täysjyväriisiä (n. 2e), öljyä (n. 0,50e). Tasan 10e yhteensä. Mausteet oletan löytyvän kaapista, nehän eivät toisaalta ole välttämättömyyksiä.

      Muutamalla lisäeurolla kannattaisi ostaa vielä kasviksia, näillä ruuilla saa vain vatsansa kunnolla täyteen mutta pitkään syötynä vitamiinit jäisivät puuttumaan.

      Näistä saa valmistettua hernekeittoa, 25 kpl sämpylöitä, sämpylänpäälliseksi kikhernetahnaa, riisiä jossa seassa soijarouhetta tai riisin kanssa soijarouhekastiketta. Hernekeitto säilyy kylmässä kolmisen päivää (hyvä hygienia valmistaessa ja nopea jäähdytys!), samoin soijarouhekastike ja leivänpäällystahna.

      Ohjeet:

      Hernekeitto

      500g kuivattuja herneitä liotetaan kattilassa yön yli 3:ssa litrassa vettä. Aamulla keitetään pari kolme tuntia, kunnes herneet alkavat hajota. Keittämisen puolivälissä lisätään kaksi pilkottua sipulia ja kolme pilkottua/raastettua porkkanaa. Mausteeksi suolaa, meiramia, mustapippuria, sinappia tms. Sekaan voi heittää myös vähän soijarouhetta.

      Sämpylät (n. 25 kpl)

      5dl vettä
      50g hiivaa
      suolaa
      (sokeria tai siirappia, jos on)
      öljyä
      yhteensä n. 10dl jauhoja (joista vajaa puolet grahamjauhoja)

      Hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen, lisätään suola, öljy (ja sokeri) ja alustetaan jauhot. Kohotetaan kaksinkertaiseksi ja leivotaan paksuiksi tangoiksi, jotka leikataan sopiviksi paloiksi. Palat muotoillaan ja toinen leikkauspinta kastetaan grahamjauhoon. Paistetaan 225 asteessa 10-15 min.

      Kikhernetahna

      Murskaa sopiva määrä kikherneitä (tavallisetkin herneet tai muut pavut käyvät) hienoksi tahnaksi ja lisää lopuksi sen verran öljyä, että tahna notkistuu. Mausta esim suolalla, valkosipulilla, sitruunamehulla tai yrteillä.

      Soijarouhekastike

      Turvota 1dl soijarouhetta 2dl:ssa vettä muutama minuutti (vesi kannattaa maustaa liemikuutiolla tai jeeralla, jos sellaisia on). Kuullota pilkottu sipuli pannulla. Lisää vähän jauhoja (sämpyläjauhot käyvät tähän ellei muuta ole) ja anna ruskistua hetki. Lisää sopivasti vettä ja turvotettu soijarouhe. Mausta.

    • näin mä

      Kaksi kiloa kaalia (reilu 2e), 400g jauhelihaa (alle 2e). Kilon riisiä (2e), lihaliemikuutioita (1e). Näistä tekisin kaalipataa varmaan neljälle päivälle.
      Riisiä jäisi yli, joten ostaisin vielä kahdella eurolla tonnikaalaa, lisää jauhelihaa tai jotain tarjous lihaa. Viimeisellä eurolla ostaisin kananmunia. Leipää en ostaisi, sillä se pitää kovin huonosti nälkää. Kyllä näillä ruoila pärjäisin ihan hyvin viikon.

    • tane

      Millään edellä mainitulla neuvolla et pääse tuohon 10 euron tavoitteeseen tai vastineeksi tulet olemaan nälässä. Sitä vastoin ruokapöytäsi antimet voisivat koostua esimerkiksi näistä antimista:

      Aamiainen: lämmitä kaurapuuroa ja syö muutama leipä. Lidlissä saa kilon kaurahiutaleita 69-75 sentin hintaan, joten se ole kallista. Leiväksi ostat 750 gramman täysjyväpaahtoleipäpussin, joka maksaa 99 senttiä.

      Lounas: lounaaksi voisit mahdollisesti syödä jonkun tarjouksessa olevan hedelmän ja lisukkeeksi sitten muutama leipäpala. Voit myös syödä eilistä ruokaa?

      Päivällinen: tämä on se tärkein. Voit esim. keittää pussin makaroonia, jonka saat kaupasta 19 sentin hintaan. Lisukkeeksi paistat pannulla uunilenkkipaketista toisen puolikkaan ja lisäät sen siihen makaroniin. Aterian hinnaksi tulee noin 60 senttiä. Itse syön tätä vielä seuraavana päivänä ja myös kolmantena päivänä, mutta silloin paistan jäljellä olevia makarooneja pannulla, lisään siihen hieman jäljellä olevaa lenkkiä ja pari kananmunaa. Hyvää ja ravitsevaa. 60 sentin hintaan saat vatsan täyteesi. Aina silloin tällöin voit vastineeksi keittää perunoita ja lisukkeeksi tulee maksalaatikkoa. Jämät voit tässäkin tapauksessa paistaa pannulla.

      Illallinen: ostan litran jukurttipurkin ja kyllästän sen aina kaurahiutaleilla. On muuten hyvää ja ravitsevaa.

      Tuolla ruokavaliolla pääset itseasiassa alle kymmenen euron. Tietysti voit ostaa sitten jotain ekstraa, kuten jauhelihaa tai kanaa. Huomauttaisin vielä, että kaikki väittämät valmisruokien halpuudesta on paskapuhetta. Näkemällä itse hieman vaivaa pääset paljon halvemmalla. Iloisia kokkailuhetkiä sinne päin =)

      • hille2

        Eivätkö päivällinen ja illlallinen ole synonyymeja, eri sanat iltaruualle?


    • Juu-

      Makaroonia saa 10 pussia 1€ ja sit vaik tonnikalaapurkissa, pakastekasviksia jne...

      Myös riisikin on halpaa alle 1€ kilo ja siitä saa monta ateriaa.

    • vanha akka

      Kaurapuuroa, sämpylöitä itse paistettuja, makaronia, pakastevihanneksia, jauhelihaa, maksamakkaraa, tarjous hedelmiä.

      Jos sinun on elettävä sillä kympillä koko viikko, syö aamuisin puuroaamiainen, evääksi pari sämpylää ja hedelmä, päivälliseksi makaronia, kasviksia ja jauhelihaa (kastikkessa tai sipulisilpun kanssa) ja iltateellä ota sämpylä tai tarjous keksejä.

      Pienellä rahalla tulee toimeen jos osaat leipoa itse sämpylät, keittää puuroa ja makaroneja sekä valmistaa kastiketta. Jos et tykkää makaroneista osta perunoita ja keitä niitä ekapäivänä syöt keitetyt perunat sitten paistettuja perunoita ja vaikka tarjouslenkkiä ja munia tai kalapuikkoja.

      Monet kerrat on eletty tosi pienellä budjetilla ja hengissä ollaan. Tsemppiä sinulle.

    • Käytännön kokemusta löytyy. Olen parikin viikkoa elänyt 10eur/vko helposti. Tosin ruokavalio on HYVIN yksipuolinen: OK-Makkarapaketti 80snt Rainbow'n kananmunia 6kpl paketti 85snt. Kolmen munan munakas jolla pärjää hyvinkin koko päivän.

      ...kolesteroliarvot voivat nousta hyvinkin nopeasti tällä ruokavaliolla mutta opiskelijalla ei ole varaa valita.

    • fhhf

      Makaronia ja hernekeittoa = yksipuolisesti. Juuri muuta ei tuolla budjetilla irtoa. Kiitä "herroja"!

    • nimimerkki

      No ruuattahan pärjää mutta juomatta ei. Jos haluaa vetää köyhäilyn maksimiin, voi lähinnä maata sängyssä energian kulutuksen minimoimiseksi ja välillä käydä juomassa vettä. :-)

    • opiskelijaaa

      Mul ei varmasti mee kymppiä viikossa ruokaan!! Aamulla ei mtn, koulussa täyslautanen ruokaa-> siihen on laskettu proteiinien,rasvojen ja hiilihydraattien oikeat suhteet. Illalla sit jos on nälkä, niin joko makaronia ketsupilla, pussipuuroo, näkkäriä margariinilla.. Itse en koe nuukailevani, satun vaan tykkäämään makaronista tms. Veikkaan mun ruokamenoja viikossa jtn 5€-> mehu maksaa enkä haluu juoda vaan vettä.

      Ja tietty jos en koulussa olis (tää on opiskelijoiden palsta) niin menishän mulla enemmän rahaa ruokaan ku lounas täytyis väsätä. Mut nakkikastike on tosi halpa tehdä, nakkipaketti alle euron ja kastikkeeseen vettä ja jauhoja..

      • Vai?

        Pelkistä kouluruokailuista tulee useimmilla jo yli 10€:n lasku viikossa.


      • ihan ok-ruokaa
        Vai? kirjoitti:

        Pelkistä kouluruokailuista tulee useimmilla jo yli 10€:n lasku viikossa.

        saa syödä KELA-kortilla kerran päivässä.


    • näin mie

      -4 purkkia tonnikalaa 2,20 €
      - 2 pussia makaronia 1 €
      - 2 pussia herne-maissi-paprikaa 1,10
      - Puuro hiutaleita 2 €
      - Näkkileipää paketti 2 € (varmaan alle)
      - Halpa margariini 1 €
      - Kananmunia 1 €

      Näillä mie pärjään ainakin tän viikon.

      Aamulla syön puuroa ja paistan tai keitän kanan munan. Päivällä keitän makaronia ja laitan tonnikalaa sekaan sekä herne-maissi-paprikaa. Välipalaksi näkkäriä.

      10 € ei paljon saa joten kannattaa tehdä jotain ruokaa kattilallinen niin sitä voi syödä useamman päivän.Hernekeitto myös edullista.
      Puurot on hyviä koska ne täyttää ja pitää nälän.

      • näin mie

        noi hinnat oli ylä kanttiin joten varmaan rahaa jää yli niin sitten jotain lisää.


    • dfhgf

      NUUDELEITA KUN SYÖ NIIN VARMASTI PÄRJÄÄ KYMPILLÄ. NÄKEEHÄN KAUPASSA NOITA TARJOUKSIA. ESIM. 5 PUSSIA EUROLLA JNE.

    • Siina.

      Nuudeleita söisin paketin päivässä. (7 pakettia kertaa 45 senttiä = 3,15 euroa)

      Leipäpaketti kestäisi viikon (kork. 2 euroa)

      Margariinipaketti (en tiedä hintaa, kestäisi noin 2-3 viikkoa)

      Muropaketti (3-4 euroa, viikon ajan aamiaiseksi)

      LAKTOOSITON Maitopurkki x 3 (4,5, päiväys 2 viikkoa, vettä juomalla riittäisi kaksi vkoa)
      TAVALLINEN Maitopurkki x 2 (noin 2-2,5 euroa, säilyy 3-4 päivää)


      Nuo ostokset menivät hieman yli hinnan, tuli noin 15 euroa. (seuraavalla viikolla vähemmän laktoosittomalla maidolla) Mutta kyllähän sinä varmasti JOSTAIN, edes pulloja keräämällä sen rahan saat?
      Miksi joudut selviämään noin vähällä?

      • Siina.

        Ja tietenkin hedelmiä ja kasviksia!

        Ja välillä vaihtaisin esim. murot vaikka perunoihin ja kastikkeeseen.


    • Kokkikolmemiljoonaa

      Kaupoissa kuuden jälkeen alennetaan seuraavalla päiväyksellä olevat ruoat. Halpa ruoka on silloin vielä halvempaa. Tai sitten esim broitsun koipireisi ei paljoo maksa (alta 2e) ja valmistuu uunissa nopeesti.
      Jauhelista moneksi, esim makaronilaatikko missä paljon makaroonia ja sipulia.
      Kaalikeittoa iso määrä.
      Tonnikala salaatti on helppo ja nopee valmistaa eikä maksa juuri raakaaineet juuri mitään, ja sitä voi syödä lämpöisenä et kylmänä, ja ottaa töihin evääx.
      Tai järjestä kavereiden kanssa nyyttärit.

    • Terkkaritädiksi opiskeleva

      Elikkäs ite olen sitä mieltä että valmis ruoka on kallista, sitä ei missään nimessä kannata ostaa.. halvemmalla pääsee kun tekee itse.. Perunapussi maksaa euron.. siitä riittää yhdelle pariksi viikkoa pottua keittäväksi.. Sit kannattaa koittaa hankkia jotain perus juttua varastoon joka säilyy elikkäs vehnäjauhoja, öljyä, perus maisteet..jne.. Kananmunat säilyy jääkaapissa pitkään päiväyksen yli, makaronia saa tarjouksesta ties miten pussia eurolla.. puuro huitaleet säilyvät ja niistä keität monta kertaa.. eli hanki edes puurohiutaleita varastoon rahattoman päivän varalle.. =) Sitten kympillä alkaa selvitä jo mainiosti..=)

    • Bamboocha

      Halvimmat ruokaostokset saa vasta kauppojen sulkemisajan jälkeen: Dyykkaaminen on taloudellisesti erittäin kannattavaa, kunhan muistaa pari asiaa hygieniasta ja yksityisyyden kunnioittamisesta (Eli aitojen ali ei mennä eikä lukkoja rikota. Myös ruokamyrkytyksistä voi kertyä aikamoiset TK-maksut). Leipää ja vihanneksia luulisi ainakin löytyvän.

      Jos koulu kustantaa lounaasi, niin siellä kannattaa vetää napa täyteen. Muutoin, ota omat eväät.

      Sukulaiset ja ystävät voivat auttaa hädän hetkellä. Jos ei taloudellisesti, niin keittiön kaapeista voi löytyä sellaisia aarteita mille tuttavasi ei vain yksinkertaisesti keksi käyttöä (kokeilumielessä ostettua soijarouhetta, kookosmaitoa tai vaikkapa käyttämättä jäänyttä vehnäjauhoa. Pakastimesta voisi kauniisti pyytämällä saada marjoja.)

      Pikaruokapaikoista voi viedä mukanaan pari pussia ketsuppia ja muita mausteita .

      Ja jos kauppaan tulee asiaa, niin suosi seuraavia: Juurekset voi ostaa tuoreeltaan, mutta muut vihannekset ja hedelmät ovat halvempia pakasteina ja säilykkeinä. Puuro on halpaa ja täyttävää. Leipä tulee halvemmaksi itse tehtynä. Jauheliha on kalliimpaa kuin soijarouhe. Luovuutta kannattaa myös käyttää: "lihankorvikkeena" voi käyttää seitania, johon tarvitaan vain vehnäjauhoa, vettä ja mausteita. Googlettamalla löytyy ohjeita. Myös perusruuat kuten makaronilaatikko, kaalilaatikko ja hernekeitto ovat hyviä vaihtoehtoja.

    • case-tehtävä

      Viime sysksynä elelin viikon tuhlaamalla 1,60 maitoon. Söin papuja marjoja ja kalaa. No, aina sellainen ei vetele.

      Lähtisin siitä, että ostan pussin ruisleipäaineksia ja yhden tuorehiivan. Siihen menee pari euroa, mutta saa kahden viikon rusleivät kerralla leivottua. Tosin eivät säily kahta viikkoa jos osaa ei kuivata tai pakasta.

      Peruna on halpaa, osta irtolaarista halvinta pottua, valkkaa seasta hyvälaatuiset. Pussiperunaan ei pidä sortua, kallista ja paskaa.

      Osta pussi porkkanaa sekä pussi soijarouhetta.
      Lopuilla osta niin paljon sikajauhelihaa kuin saat irti.

      Ja mitä sitten syödään:
      Leivo ne leivät.
      Ruokana keitettyjä perunoita tai muusia. Muusinkin voi värkätä veden kanssa, on vähän vaihtelua. Jatka sitä jauhelihaa soijarouheella voikka kolmas osan. Tee lihapullia tai pihvejä. Tarvittaessa voi jatkaa vielä porkkanaraasteella.
      Raasta yksi porkkana joka aterialle, tuo yllättävän paljon mehukkuutta lisää.

      Keitettyjä pottuja jos jää yli niin niitä voi paistaa.

      Lisäksi voit tehdä prunamuusista, porkkanaraasteesta, soijarouheesta ja jauhelihasta mukavan laatikon uuniossa. Ei maistu yhtään hullummalle.

      Seuraavalle viikolle jää luultavasti ruisleipää ja perunoita sekä soijarouhetta. Näistä säästyneet voit sitten sijoittaa suurempaan lihamäärään, riisiin tai vehnäjauhoihin. Eiköhän sitä pienelläkin elä, mutta tinkiä pitää. Budjetti ei kestä mitään ylimääräistä.

    • -------

      wtf, miksei sul oo rahaa? Syö koulussa VITUN paljo, ja osta kaupasta vaikka riisejä

    • ruokaleipä.

      Katsokaas joskus leipien kilohintaa:voi olla jotain 3,75-4,80.Silti laadultaan surkeita muovipussissa hautuneita lituskoita.Samassa kilohinnassa löytyy sikanautaa,suikalelihaa,broileria.Ja kumpi tuoteryhmä on käynyt läpi pidemmän tuotantoprosessin ? Jokin tässä ei täsmää,jauhon hinnan tietäen ei leipomouunin lämmitys voi olla noin kallista.

    • pikkukymppi :DD

      Söisin mahdollisimman vähän, ja mahdollisimman halpoja tuotteita/ja mahd. riittoisia ostaisin.

      • pottunenä

        Pikainen vilkaisu lehden tarjouksiin. Näillä eläisi viikon:
        2 pkt näkkäriä 2 e
        3 pussia makaronia 0,87
        purkkihernekeittoa 3 purkkia 1,17
        12 kananmunaa 0,99
        maitoa 2 l 1,26
        lauantaimakkaraa 1 pkt 0,79
        kalapuikkoja 3 pkt 2,00
        Jos kotona olisi mausteita ja margariinipaketti, niin näistä tekee kummasti ruokaa koko viikoksi.
        Ei ole gurmeeta, mutta ei kuole nälkäänkän.


      • yksiköt
        pottunenä kirjoitti:

        Pikainen vilkaisu lehden tarjouksiin. Näillä eläisi viikon:
        2 pkt näkkäriä 2 e
        3 pussia makaronia 0,87
        purkkihernekeittoa 3 purkkia 1,17
        12 kananmunaa 0,99
        maitoa 2 l 1,26
        lauantaimakkaraa 1 pkt 0,79
        kalapuikkoja 3 pkt 2,00
        Jos kotona olisi mausteita ja margariinipaketti, niin näistä tekee kummasti ruokaa koko viikoksi.
        Ei ole gurmeeta, mutta ei kuole nälkäänkän.

        "pakettia,rasiaa,purkkia,tölkkiä,kappaletta".Katsokaa yksikköhintaa eli kiloa tai litraa.


    • ...

      Jos lähellä on Lidl, sitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Monet perustuotteet huisin paljon halvempia kuin marketeissa!

      • ^marmar^

        Jeps, Lidlista saa hyvin paljon halvepia tuotteita... Ja just Euroshopperin jutut on tarpeeks edullisia.


    • Lossi

      Mie ainakin hyödynnän vanhempien luona käymistä ;). Sieltä saa aina mukaan pakasterasioissa äidin tekemää makaroonilaatikkoa, spagettikastiketta, broilerikastiketta, keittoja, patoja jne. Mummolta irtoaa taas pakastemarjoja, pullia, piirakoita ja leipää. Sanon kyllä aina, että ihan hävettää kakskymppisenä hakea kotoota muonaa, mutta vanhemmat onneksi tajuavat, että opiskelijankin täytyy syödä..

      Eipähän tartte muuta kuin perunat/pastat ostaa. Siitä kympistä mitä meikäläisellä käteen jää ostan sitten tuoreita hedelmiä ja kasviksia, kunnon leipää (sämpylöitä tulee usein leivottua itse), jogurttia yms.

    • Hille2

      Vitosella ei onnistu. 10 € siis:

      Aamiainen, vajaa 3 € viikko: veteen keitetty kaurapuuro, kaurapuuropaketin saa halvimmalla alle euron. Suolan pöllit vaikka koulun ruokalasta. Maitopurkki josta lirautat puuroon. Lipton-teepusseja jostain Lidlistä, halvempaa kuin kahvi.

      Päiväruokaeväs, 3 € viikko: pari eloleipää tai muuta halvinta ruisleipää, raejuustoa tai tonnikalaa vuoropäivin väliin ilman margariinia.

      Iltaruoka, 4 € viikko: makaronia ja purkkitomaattimössöä Siwasta tai Lidliltä, pölli suola ja mustapippuri jostain. 1 valkosipuli mausteeksi. Tästä 2 iltana. 1 hernekeittopurkki, josta 2 x iltaruoka. Muutama kananmuna, joita paistellaan loppuiltoina.

      Nälkä voi tulla vieraaksi näillä eväillä, joten jos on mitään mahista päästä johki kissanristiäisiin, joissa ilmaista purtavaa ja viinaksia, mene. Jos olisi vielä vaalienedusviikko, voisit hakea ilmaisia vaalipullakahveja kaikkien puolueiden ja hernekeittoa sossujen pisteestä.

      Jos on syyskuu, kannattaa hankkiutua metsään poimimaan ilmaisia puolukoita ja sieniä. wc-paperin pöllit ilman muuta julkisista vessoista.

      • Säästeliäs69

        10:llä eurolla/viikko (Ja ostokset teette sitten LIDLISTÄ, sillä riisto-Siwaa ja Valintataloa ei tueta!):

        -Hernekeittoa
        -Vettä
        -Näkkileipää
        -Kaurapuuroa
        -Maitoa
        -Pottuja
        -Voita

        Ja loput ainekset käyt pöllimässä esim. koulun ruokalasta, jos mahdollista.


    • vähälläkin pärjää

      Ruokalistaa: aamupuuro, leivät
      Pääruokaa: makkarakeitto, makkaramunakas, tonnikalapataa, kalapuikot ranskalaiset, nuudeliateria pussi.
      Salaatti: porkkanaraasre omenaraaste kurkku
      -neljänviljanpuurohiutaleita 0.60e
      -margariini 0.85
      -paahtoleipää 0.95
      -uunilenkki 0.70
      -kananmunia 0.80
      -perunoita 0.40
      -keittojuures 0.38
      -tomaattipyre 0.20
      -sipuli 0.15
      -makaroonia pss 0.20
      -mausteliemessä tonnikala 0.90
      -ranskanleipä 0.70
      -porkkanoita 0.50
      -kurkku 0.45
      -omenaa 0.50
      -nuudelipussi 0.38
      -kalapuikot 0.70
      -rankalaisetperunat pss 0.60
      ---------------
      9.96e
      Ei kun kauppaan ja kokkailemaan ja syömään.

    • edgwee

      "Jos teidän tulisi tulla toimeen (eli syödä) 5-10 eurolla viikon ajan (ma-su), mitä ruokaa ostaisitte?

      Jos tilanne on vielä se, että kaapissa ja jääkaapissa entuudestaan EI OLE MITÄÄN"
      -----

      Nakkikeittoa (makkarakeitto viel halvempi)
      - nakkipkt tai makkarapaketti 79cent-1e
      -perunoita 2kg 8cent
      - keittojuurespusswja 1-2 (kuinka paljon haluaa) 40-80cent
      - Riittaa yhdelle 2-4 päiväksi

      Sama jauhelihalla, mutta jauhelihaan vain se 2,29e/pkt.

      Tai sit makaronilaatikko.

      -sipuli 20cent
      -jauheliha 2,29e
      -makaroni 50cent (tumma maksaa 1e/kg ja on parempi ku vaalea)
      - kaapista mausteita (oletan et näitä on)
      - kananmunia 2kpl, eurolla saa paketin
      - maito 70cent /kuluu puolet)

      Onhan noita sapuskoja

    • Henkkaboika

      --------------------------------------------------------------PERUNAVELLI.-------------------------------------------------------------------

      Ostat punasen maidon (2l) ja jos sulla on oivariinia kotona, niin lopuilla rosamundaperunaa, keität perunat palasina , muusaat, ja laitat maitoa, muusaat, vmargariinia, muusaat, suolaa, muusaat ja muusaat niin kauan et tulee velliä, voit laittaa jos on pikkurahaa nii pekonikuutioita sekaan

      • Terveystampio69

        Noita kaikkien hehkuttamia nuudeleita en menisi kauheasti kehumaan. Vaikka ovat oikein hyviä, eivät pidä nälkää, eivätkä sisällä oikein mitään ravintoaineita. Toki ne ovat hyviä välipaloja aina silloin tällöin, joita tulee itsekin syötyä aina välillä.


    • moiihihihihiii

      10 juustoo mäkist :3 sil pärjäisin ainaki ite

      • Jos sinulla on pakastin säästät pitemmällä aikavälillä ruuassa tekemällä vaikka sitä kaalikeittoa, ja pakastamalla annoksittain sen mitä et heti tai seuraavana päivänä syö. Ehkä perunan rakenne kärsii pakastamisesta eli keitto saattaa siitä sakeutua, mutta näin meillä kotona tehtiin silloin kun oli syystä tai toisesta vyötä kiristettävä. Laatikoita on myös oikein hyvä pakastaa. Samoin voit tiirailla välillä on esim. broilerfilettä -60% hinnalla koska päivä on vanhenemassa. Tämä ei suinkaan tarkoita että kyseessä on syömäkelvoton sapuska. Osta näitä ja muita aina kun näet ja pakasta heti. Näin pysäytät vanhenemisprosessin. Ainoa huomion arvoinen asia on, että tällainen liha on kokattava samana päivänä kuin se on sulatettu.


    • Kelol

      Uskon että ostaisin pelkkää maitoa ja jotain alennusmoskia.

    • Macarondez

      Kilon pullo ketsuppia ja 30 pussia makaroonia. Pärjäät toisenkin viikon.

    • riittää se 10

      Jos kyse on yhdestä henkilöstä.. ? 400g paketti sikanautaa, palottele neljään osaan ja pakasta niistä 3. Pussillien pakastesipulikuutioita, kilo perunaa, pakastevihanneksia, makaronia, kesuppia, kananmunia ja maito
      100 sta jauheliaa saat 4 ruokaa:
      -keiton, vihannesten kanssa.
      -keitä pari ylimääräistä perunaa, sotke jauhelihaan sipuliin ja sinulla
      on mureketaikina pihveihin tai pulliin
      -kuullota sipulia, 100 g jl:aa, lisää ketsuppia vettä ja sinulla on spaghettikastike
      -kiehauta ne makrut, lisää jauheliha munamaitoseos ja siinäpä makaroonilaatikko

      Yli jääneestä maidosta, sipulista ja vihanneksista kesäkeitto

      Kananmunista omeletti

    • tää on nopeeta, hyvää ja halpaa. eli iso pakastepussi ranskalaisii ja nakkii, nakit pilkot ja pellille vaa, sitten kun jää ylimäärästä niin johonki purkkiin jääkaappiin ja sitten seuraavan kerran mikroo.. ( ketsupin kera) no mukaan voi pilkkoo värii eli tomaattii ja kurkkuu salaattina. ELKÄÄ ostelko mikropitsoja! ohan niitä muitakin ruokii esim. makaronilaatikkoo, kaalilaatikko, kanaa ja riisii ymymymym.. aavot..

    • tää on nopeeta, hyvää ja halpaa. eli iso pakastepussi ranskalaisii ja nakkii, nakit pilkot ja pellille vaa, sitten kun jää ylimäärästä niin johonki purkkiin jääkaappiin ja sitten seuraavan kerran mikroo.. ( ketsupin kera) no mukaan voi pilkkoo värii eli tomaattii ja kurkkuu salaattina. ELKÄÄ ostelko mikropitsoja! ohan niitä muitakin ruokii esim. makaronilaatikkoo, kaalilaatikko, kanaa ja riisii ymymymym.. aavot..

    • Ei makkaraa/perunaa

      Tässä olisi vähän terveellisempi, halpa vaihtoehto
      Kaalilaatikko

      1 varhaiskaali
      400 g kevytjauhelihaa
      1 sipuli
      1 dl puuroriisiä
      1 rkl siirappia
      meiramia
      pippuria
      1 lihaliemikuutio
      ruokaöljyä

      Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, hienonna sipuli, leikkaa kaali suikaleiksi.

      Paista jauheliha ja sipuli paistokasarissa. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla ja kaada uunivuokaan odottamaan.

      Kuumenna öljy kasarissa ja lisää kaalisuikaleet. Hauduta kaalia kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes se on hieman pehmentynyt. Mausta siirapilla.

      Sekoita keskenään riisi, jauheliha ja kaalit. Sekoita seos uunivuokaan jauhelihan kanssa. Kaada päälle lihaliemi ja paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Itse keitän riisin lihaliemessä ja jätän sen löysäksi, jolloin lihalientä ei tarvitse enää lisäillä valmiiseen seokseen.

    • Aikahalpaakylon

      Osta esim hernekeittoa ja Kaurahiutaleita kaurahiutaleet semmonen isopaketti maksaa 1,20 ja purkki hernekeittoo joku 80senttiii ja jos ostat sitä pirkkana ehk 40senttii


      Sori kielioppivirheistä jos nii löytyy

      • sanon mä

        Ei ole pakko syödä p..aa vaikka rahat on vähissä. Noista en söis kumpaakaan vaan siitä eestä kasviskeittoa tai jauhelihakeittoa. Noiden molempien ravintoarvot on olemattomat.
        Miksi ostaa p..aa kun ei ole peltoakaan.


    • Tuplahinta

      Huhhuh näitä ruuan hintoja. Toista se oli ennen. Nykyään maksaa hernekeitto purkki 2.5e ja leipäpussi 2e.
      Hinnat on ikäänku tuplaantunut.

      • Köyhän

        Missä sinulla maksaa hernekeitto purkki 2,5 euroa ? On olemassa leipäpusseja vaikka minkä hintaisia...Mutta miks valita kallista? S-marketista saa ruisleipää alle euron pussi. Lidlistä saat reissumiestä 235 grammaa 0,28 euroa pussi tai vaaleata leipää 500 grammaa 0,95 euroa pussi.
        Tässä kun lueskelin tämän viestiketjun läpi paistoi silmiin tonnikalan suosiminen... Oli yhdessä kohtaa maininta tonnikala mausteliemessä 0,90 euro purkki.


    • 50cent tai alle maksavat nuudelipussit jokapäivälle eli se on 3,50e viikolta ja sit täysjyväriisipaketti n.2e-3e ja kanan siipiä 2 pakettii 6e
      Vähä yli mut aika hyvä kummiski lol

      • 4578

        Aamupalaksi sitten sitä riisiä ja iltapalaksi lisää riisiä? Ehkä välipalaksi vielä riisiä, jos on nälkä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe