Lasia kipinäsuojaksi lattialle?

Pavejave

Hei, mistä löydän valmiita lasisuojia takan edustalle kipinäsuojaksi? Tarkoitus laittaa pähkinälaminaatin päälle lasi takan edustalle.

Jossain lehdessä näin noitä, mut en muista enää missä. Vai käännynkö lasiliikkeen puoleen?

43

15688

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lattialle?

      Lasilike sulle varmaan moisen tekee ihan mittojen mukaan. Vaan oletko miettinyt mitä tapahtuu, kun vahingossa kopsautat siihen hiilihangolla, tai muulla kovalla esineellä..?

    • Nähnyt

      Olen nähnyt tutulla vastaavan ja tyylikkäältähän tuo näytti. Oli ilmeisesti karkaistusta lasista ja melko paksu. Varmaan lasiliikkeet tietävät parhaiten miten saa.

    • Sanna - kipinävahti

      Hei,

      kerro, jos toimittajan löysit. Minulla samanlaisia suunnitelmia. Pelti ei innosta.

      Kiitokset etukäteen!

      • Pavejave

        Tosiaan en löytänyt yhtään liikettä mikä niitä valmiina myy. Turvalasiahan tuo on eli ei aiheuta ongelmia. Mitenhän tuon kiinnitys lattiaan yleensä tehdään.

        Aion jokatapauksessa lasia laittaa, joko valmiin tai sitten lasitusliikkeen tekemän palasen.


      • Anneli 33
        Pavejave kirjoitti:

        Tosiaan en löytänyt yhtään liikettä mikä niitä valmiina myy. Turvalasiahan tuo on eli ei aiheuta ongelmia. Mitenhän tuon kiinnitys lattiaan yleensä tehdään.

        Aion jokatapauksessa lasia laittaa, joko valmiin tai sitten lasitusliikkeen tekemän palasen.

        Lasiliikkeestä ostin lasin takaneteen mittojen mukaan ja minusta oli karkaistua lasia. Hieman kalliimpi kuin pelti mutta hyvin kestänyt ainakin parisen vuotta. Reunat kannattaa pyöristää niin että varvas ei siihen ota.

        Anneli


      • tauno2
        Pavejave kirjoitti:

        Tosiaan en löytänyt yhtään liikettä mikä niitä valmiina myy. Turvalasiahan tuo on eli ei aiheuta ongelmia. Mitenhän tuon kiinnitys lattiaan yleensä tehdään.

        Aion jokatapauksessa lasia laittaa, joko valmiin tai sitten lasitusliikkeen tekemän palasen.

        meillä laitettiin karkaistu lasilevy takan eteen. Huomattavan paremman näköinen kuin pelti tai vastaava.
        Lasitusliikkeistähän niitä saa (mm. sieltä mistä auton tuulilasitkin), valmiita malleja oli, mutta ne ei meille sopineet niin teetettiin omilla mitoilla.


      • Kallislasi

        Ritalasia Tampereelta en missään nimessä suosittele. Hinnat korkeat verrattuna muihin vastaaviin lasiliikkeisiin.


    • saa......

      Tamperelainen Ritalasi valmistaa ainakin 40 x 60 cm ja olikohan 60 x 80 cm kokoisia laseja.

      Rak. määräykset vaatii, että lasi pitää tulla 10 cm yli takkaluukun molemmin puolin, eli 40 cm leveään takkaluukkuun pitää olla 60 cm leveä lasi.

      Lasi on karkaistu ja kestää hyvin, esim jos halko tai hiilihanko tipahtaa lasin päälle. Sitä saa vaikka vasaralla lyödä, niin ei hajoa, koska siis lattiaa vasten, kun se on, niin eipä siihen pahasti voimia kohdistu.

      Värejäkin noissa laseissa voi olla, kuten esim. pronssi tai savun harmaa.

      Kiinnitys on lasissa ainoa pieni pulma. Yleensä se laitetaan silikonisaumalla kiinni takkaan ja pysyy varmasti siinä kuin nakutettu, koska laminaatti tai parketti oikein "imaisee" lasin kiinni. Ajan saatossa olen kuitenkin huomannut, että lasin alle pääsee likaa ja jopa kosteutta. Ei se suuremmin haittaa, koska sitä menee sinne verrattain vähän, mutta toki sen verran että sen huomaa.

      Tuon Ritalasin tiedot löydät googlettamalla ja kannattaa tosiaan pyytää, että yhdistävät puhelun suoraan sinne verstaalle, jossa niitä laseja tehdään, koska minun tapauksessa ne antoivat ensin ei-oota ja sitten, kun sain vinkin soittaa suoraan verstaalle, niin yllättäen laseja löytyikin. Hintaakin oli huimat 60 euroa.

      • fghk

        Se on kyllä sitte ihan jotain muuta kuin karkaistua lasia.. Meinaan, että karkaistuahan (sekuriittia) auton tuulilasitkin oli aikoinaan ja pienenkin kiveniskemän sattuessa sellainen hajosi miljoonaksi muruseksi.

        Siis karkaistu lasi on erittäi kovaa, mutta se tarkoittaa tosiaan sitä, että lasi menee murusiksi hajotessaan. Ja mun kokemusten mukaan karkaistu lasi saattaa hajota aivan mitättömästäkin kolhusta. Sen sain kokea juuri vanhoja parvekelaseja käsitellessäni.


      • duunari50

        Tuo on normaalia ritalasilla. Ei edes tiedetä mitä seinien sisältä löytyy. Kaverilla kävi pari duunaria asennushommissa niin toinen asensi, toinen nuuski ympärilleen. Aika "luotettavaa käyttäytymistä".


      • faktatieto

        Ritalasia ei kannata pitää vaihtoehtona. Tuote on laskulla kalliimpi kuin puhelimessa kerrottu! On hyvä pyytää, kun tuote on paikallaan. Moni varmaan maksaa silti. Siksi tuollaiset mätäpaisefirmat sikiää tässä maassa.


    • lasia

      Nykyiset Tulikivi-studiot myyvät ainakin takaneduslaseja, itse ostin semmoisen kotkasta vuosi sitten, kun hommasin sieltä kermansaven uunin maksoi muistaakseni 40,-. Hyvin on kestänyt ja mielestäni aivan ehdoton kun alla on esim. laminaattilattia.

      • Pavejave

        Samoille "suunnille" rakennan, joten pääsen käymään oikein paikanpäällä. Kermansaven takka löytyy minulta. Mallia Hiekka, Lumen mattavalkoisilla Kaakeleilla.

        Minkä värisen lasin otit? Meille tulee siis Pähkinälankkulaminaatti QuickStepiltä.


    • kokemukset

      Kermansavi noita tosiaan on takkoihinsa myynyt, eli tulikivi-studioista löytyy, kuten joku jo mainitsikin. Lasiliikkeessä tosin päässee halvemmalla ja saa valita koon ihan mieleisekseen.

      Jos perheessä ei ole pieniä lapsia ja lasi ei ole keskellä kulkureittiä, niin se pysyy varsin mallikkaasti paikallaan ilman kiinnitystäkin ihan omalla painollaan. Kesäksihän sen voi sitten vaikka nostella johonkin varastoon odottelemaan seuraavaa lämmityskautta. Jos sitä lasia lähtee kiinnittämään, niin kannattaa laittaa silikonia ympäri lasin, jos haluaa ettei sinne alle pääse roskia. Muutenhan pysyvämpään kiinnitykseen riittää pienikin silikonitippa.

      Lasi kestää hyvin kun huomaa olla asennusvaiheessa tarkkana, ettei alle jää pienintäkään laastin tai hiekanjyvästä. Ja jos sen hiilihangon tiputtaa niin korkealta, että saa turvalasin halki, niin kyllä sellaisesta tömäyksestä peltiinkin tulisi jo aika törkeännäköinen lommo. Normaalikäytön ja pienet kolaukset joissa pellit jo lommottuu tai laattojen lasitus halkeilisi, turvalasi kestää ilman ongelmia.

    • eienäänikinä

      Meillä Uuniseppien takka ja takan sekä leivinuunin eteen hankittu heiltä lasi lattialle.... Piti kestää.. No nyt on 6 kk asumisen jälkeen molemmat lasit rikki... Ensin lähti toisesta reunasta iso, ohut siivu, tyttö (4v) juoksi siitä ohi, ei juossut edes lasin päältä... Toinen meni eilen, koira juoksi ohi ( 15 kg koira) eikä juossut siitä päältä myöskään!! En siis suosittele...

      • Lasimestari1

        Ihanko meni ohijuoksevien eläimien ja lasten aiheuttamasta ilmavirtauksesta rikki? Saanen nyt ihan pikkasen epäillä. Nuo lasithan on karkaistua lasia ja kestävät aivan hävytöntäkin käyttöä. Itsellä on vähän väliä hiekkaakin lasin alla narskumassa samalla kun astelen itse päällä. Päälle on tippunut milloin arina, milloin tiiliskivi...


      • Anonyymi
        Lasimestari1 kirjoitti:

        Ihanko meni ohijuoksevien eläimien ja lasten aiheuttamasta ilmavirtauksesta rikki? Saanen nyt ihan pikkasen epäillä. Nuo lasithan on karkaistua lasia ja kestävät aivan hävytöntäkin käyttöä. Itsellä on vähän väliä hiekkaakin lasin alla narskumassa samalla kun astelen itse päällä. Päälle on tippunut milloin arina, milloin tiiliskivi...

        Meillä contura takan edessä myös lasilevy, ollut nyt vajaan vuoden. Oon tykännyt tähän saakka kunnes poika 13 v käveli tänään vierestä, ei siis edes lähellä levyä, kuului kova ääni, ikäänkuin jotain olisi levylle tippunut, muttei kuitenkaan ollut tippunut vaan lasi pamahti itsekseen palasiksi ja sitä murua sitten oli oikein urakalla ja joka paikassa. Hajosi ihan kuin pyree lasi , miljoonaan osaan.....


    • lasia1

      Kyllä karkaistu lasi kestää takan edessä kovaakin käyttöä. Kannattaa ostaa joko 6 tai 8 millimetriä paksu. 4 millimetriä paksu lasi ei tahdo kestää, jos se joutuu vähänkään taivutuksiin tai päälle tippuu esimerkiksi puu.

      Lasejahan löytää joko takkaliikkeistä tai halvemmalla pääsee, jos käyt ostamassa lasiliikkeestä. Heillä on noissa yleensä pienemmät katteet...

    • ajatuksella pääsee

      eienääkinän lattia varmaan notkuu. Laitahan lasi tukevan lattian päälle ja kun astut sille niin mitään ei tapahdu.
      Laita lasi notkuvan lattian päälle esim jotkut rossipohjaiset puurakenteiset talot, kävele lasin päältä ja sehän halkeaa.

      Eikä auta se betonilattiakaan jos on puukoolauksia päällä ja niiden välissä pehmeä eriste ja sitten lastulevy tai kovalevy ja laminaatti tai puu. Lasin alla pitää olla kova lattia.

    • siivoilija.

      Lasin kanssa on pai ongelmaa verrattuna peltiin. Lasi on korkea ja siihen potkaisee helposti varpaan. Koska lasi on korkea, kerää sen reuna roskia. Pelti on täysin lattian pinnan tasolla eikä siihen pelposti potkaise ja harjalla pyyhkäisen samantien ylitse.

    • edustalle

      takalasi löytyy ja tyytyväinen oon ollu... tuolta tilasin. nettilasi.com

    • hmmmhmmm

      Lasimyynti juvonen vantaa.

      noin 80x40cm kirkas ja savunharmaa karkaistu lasi. Kulmat vinottuna ja reunat pyöristettynä. 5 vuotta kestänyt ja pääälle on pudonnut hankoa ja puita. Lasi on karkaistu ja toimitus kesti muutaman viikon. HInta oli tuolloin 40 euroa kpl

      • vinkki 2

        Kodin Terra Kokkolasta hain ja sain sen matkaani heti.
        Otin kirkkaan lasin, olisi ollut saatavilla myös savunharmaa.
        Laminaatin päälle tuli, lasin alla kulmissa pienet värittömät kumitassut eli helppo tarvittaessa nostaa pois paikaltaan.
        Ei ollut kallis ja hyvin on kestänyt.
        Kodin Terroja lienee joillakin muillakin paikkakunnilla


    • Ahvoska

      Meillä oli tuollainen lasi takan edustalla. Kesti puolisen vuotta ja hajosi. 1v taapero taloudessa, eli sillä ehkä jotain tekemistä asian kanssa. Nyt siirrytään peltiseen.

    • Raksarak

      Lasiliike ritalasia Tampereelta en ainakaan suosittele kenellekään. Asiakaspalvelu on aivan onnetonta ja hinnat pilvissä. Valmiit toimituksetkin mitä sattuu. Ilmeisesti osaamisessa puutetta. Sellaisia nuo pilipalipuulaakit tahtovat aina olla. Kannattaa kysellä isoista ja kunnollisista firmoista. Saattaa löytyä valmiina.

    • TakkaTampereella
      • nokinenät

        no ei sieltä nyt mitään palvelua saa myyjät vaihtuu tämän tästä
        surkee toimintaa
        aki lasi on hyvä paikka


      • klasi
        nokinenät kirjoitti:

        no ei sieltä nyt mitään palvelua saa myyjät vaihtuu tämän tästä
        surkee toimintaa
        aki lasi on hyvä paikka

        Pispalasi Ylöjärvellä myös hyvä paikka. Ritalasi kokemuksena aivan onneton paikka. Eivät pidä sopimuksesta kiinni edes maksun määrässä.


    • tytytre

      Olen samaa mieltä raksarakin kanssa ritalasista Tampereella. Asiakkaita haukkuvat ja aina asiakkaan vika jos työ ei onnistu.

    • RiksRaksLasi
      • Jokulat

        Kertoo siitä, että sen puljun, "ritalasin" toimitusjohtaja on onneton ja osaamaton johtaja. Mahtaakohan kestää johtajan sähläämiset päivänvaloa? Epäilen...


      • Riipinraapinlasi

        Näyttää talousluvut kehnolta. Katsoin äsken ne. Kai siellä johtajan pallilla joku paskamaha istuu ja kuvittelee olevansa puujumala. Ei taida paljon auttaa...hah hah haa.


      • Pohjalain
        Riipinraapinlasi kirjoitti:

        Näyttää talousluvut kehnolta. Katsoin äsken ne. Kai siellä johtajan pallilla joku paskamaha istuu ja kuvittelee olevansa puujumala. Ei taida paljon auttaa...hah hah haa.

        Aivan. Eipä olis Suomes työttömyyt eikä kodittomuut jos johtajat osais hommansa. Nykyjohtajien kun ei tartte tietää firmast mitään...ne vaan on ja kuvittelee olevans jumalast heti seuraavia.


      • Säälin

        Melkoisia talouspahveja taidatte kaikki olla. Kenelläkään ei taida olla yhtään omaa osakeyhtiötä. Tuo Ritalasi on lukujen perusteella ihan hyvässä kondiksessa eikä tuolla yhdellä notkahduksella ole mitään merkitystä. Ja vielä menettänyt pääomansa. Millä perusteella, hölmö?


      • Riksriksrakspoks
        Säälin kirjoitti:

        Melkoisia talouspahveja taidatte kaikki olla. Kenelläkään ei taida olla yhtään omaa osakeyhtiötä. Tuo Ritalasi on lukujen perusteella ihan hyvässä kondiksessa eikä tuolla yhdellä notkahduksella ole mitään merkitystä. Ja vielä menettänyt pääomansa. Millä perusteella, hölmö?

        Taitaa olla se itse ritaläven paskamaha äänessä puolustamassa puljuaan tai joku pitkäkielinen puljun duunari, jonka tehtävänä on nuolla paskavalumat pytystä palkankorotuksen toivossa. Onneton pulju johtajineen tuo ritaläpi, sitä on kenenkään turha muuksi totuudeksi väittää. Ei tarvitse olla osakeyhtiötä tajutakseen onnettoman puljun. Oikeat firmat on sitten toinen juttu. Ritaläpi ei siihen kategoriaan kuulu eikä tule kuulumaan. Että sillä perusteella, hölmö!


    • Lasisilmä

      Lasia ollut takan edessä reilut 5v eikä ole mennyt miksikään.
      Kiinnitys ihan tavallisella teipillä ulkokulmiin lasin alle 1cm2 taitat kaksipuoliseksi. Helppo vaihtaa kun siivoaa lasin alustan.

    • ritalasioy

      todellakin siellä pöydän takana istuu paskamaha puujumala! ei todellakaan mitään asiaa kenelläkään taida olla tuohon paskapuljuun!!! näyttää kyllä huonosti menevän tuolla puulaakilla asiakastiedon perusteella...muutama mukava mies siellä hallin puolella on mutta muuten palvelu ihan perseestä!

      • sontalasi

        Tampereen syöpä näyttää olevan tuo pulju. Ihmettelen et kukaan tilaa tuollasesta paikasta mitään. Oikeitakin lasifirmoja on Tampere piukassa.


      • parempiakinon

        Tilatut tuotteet tuolta ritalasin perslävestä ei ainakaan ole sitä mitä pitäisi. Kertoo tosiaan paljon siitä paskamahasta pöydän takana. Asiakas on aina oikeassa.


      • Anonyymi
        parempiakinon kirjoitti:

        Tilatut tuotteet tuolta ritalasin perslävestä ei ainakaan ole sitä mitä pitäisi. Kertoo tosiaan paljon siitä paskamahasta pöydän takana. Asiakas on aina oikeassa.

        Samaa mieltä. Tuollainen riksrakslasipulju pitäisi laittaa ikuiseen toimintakieltoon ja Nenonen lapioimaan Venäjälle paskaa. Olis oikein sille kun ei osaa palkkojakaan maksaa. Toivottavasti tuollainen Pirkanmaan syöpäpulju häipyy kartalta. Kukaan ei jää kaipaamaan.


    • semyöstoimiihyvin

      Meillä on kipinäsuojana bensiinillä kostutettu huopakangas(60x80cm), paksuutta 0,5cm. Tuntuu pehmeältä jalan alla, ja muutenkin hyvä käytettävyys.

    • Num.10

      TULIKIVELTÄ ostin ja olen ollut tyytyväinen,joten sieltä saa varmasti.Lasin alle voi laittaa mieleisen lehtileikkeen tai vaikka kuvan koristeeksi.Käytännöllinen,kestävä ja siisti ratkaisu!!!

    • MaRX8nka

      Aki -lasilta ostin Tampere mutten ehtinyt vielä asentaa, parketin asennukset menossa...

      Miten olette laittaneet parkettilattioissa jossa oltava liikuntasauma/rako kiinteitten esteitten kohdalla, jos ei "tilkitse" näkyykö pahasti, vai voiko tuossa jotain massaa käyttää ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe