Mestisjoukkueiden logot

zupaStar

Koska SM-liigajoukkueet jo käsittelin, niin ajattelin saman tien haukkua pystyyn Mestiksenkin joukkueet. Kyseessä on siis arvostelu joukkueiden logoista ja peliasuista. Arvostelu on täysin puolueellinen ja valitusoikeus on jokaisella lukijalla.

FPS, 6½: Vaatii rohkeutta käyttää vihreää peliasua, mutta aina ei rohkeudesta palkita. Logo on perinteiselle seuralle aivan liian moderni. Tietty päivitys tietenkin sallitaan, mutta nyt logo on repaleinen ja epäselvä.

HC Salamat, 8½: Rahaseura on mukavasti jättänyt seuratunnuksensa sympaattisen vaatimattomaksi. Piirroshahmomaisuus on kaunista, mutta yksityiskohdat jäävät tummien sävyjen takia piiloon. Tampa Bay Lightningin retrohenkisyys on kirkkonummelaisten logossa hyvin esillä.

Jokipojat, 7-: Uusi ilme ei sytytä. Se ei kerro joensuulaisuudesta, eikä joukkueesta. Entinen vaakuna/kilpi oli hienompi, mutta sekin oli hyvin pliisu. Joukkueen tyylikkäät peliasuvärit eivät saa ansaitsemaansa huipennusta.

Jukurit, 9½: Vanhan, karkean jukurihahmon korvaus on sujunut hyvin. Uusi tunnus on kompakti ja väritykseltään voimakas. Ainoat miinukset Jukurit kerää imelästä yleisvärityksestään. Keltainen kotipaita on ylimakea.

Hokki, 8 : Tämä menee juuri ja juuri sen rajan yli, että logossa on liikaa sälää. H-muotoinen linna on luonnollisesti oikea valinta Kajaanin joukkueen tunnukseen ja sitä ympäröivä liekitetty soikio korostaa sitä hyvin. Ristityt mailat vievät logolta parhaan terän. Se ei enää ole tarpeeksi kompakti.

K-Vantaa, 9-: Vantaan tunnus, lohi, kuuluu oikeutetusti logoon, mutta se käy turhan hyvin yhteen vantaalaisten joukkueeseen. K-Vantaa kun tuntuu ajoittain jäävän jäälle sätkimään kuin lohi etsimässä avantoa. Turhan nuorekas logo saa seuran näyttämään "pienemmältä" kuin se oikeasti on.

KooKoo, 10-: Klassinen kilpi. Sopivan yksinkertainen ja samalla voimakas. Värisävyt on tarkasti valittu ja sointuvat toisiinsa. Oranssinutut ovat tämän sarjatason Tappara. Miinusmerkki on minulle itsellenikin mysteeri, en oikein tiedä mitä logosta puuttuu. Sen täytyy olla se salaperäinen "se jokin"-tekijä.

TuTo, 9½: Vielä klassisempi kilpi. Nämä värit toimivat jo TuTo:n liiga-aikana ja ne toimivat yhä. Turun kakkosjoukkueen teema on kuitenkin niin selkeää kopiointia New York Rangersiltä, että täydet pisteet ovat mahdottomuus.

Sport, 8 : Logo on minulle suurin syy, miksi vaasalaiset saisivat pysyä Mestiksessä. En halua nähdä tätä logoa liigan sarjataulukossa. Kuvatuksessa on kaikki perusasiat kohdallaan, värit, aihe jne. Mutta sen toteutus on luvattoman tökerö. Kotkan pää on kuvattu aivan ihmeellisestä kulmasta. Jos tämän seuratunnuksen suunnittelija on käynyt aiheeseen kuuluvat koulut, on hän joko fuskannut opiskeluaikanaan tai sitten ulkoistanut tämän työn tekemisen. Mahtavaa mahdollisuuksien tuhlaamista.

HeKi, 8-: Kun joukkueen nimessä on "kiekko", ei kannata yrittää elollistaa sitä. Tosin, heinolalaisten entinen logo on vaakuna-aiheestaan huolimatta niin vaatimaton, että uudistus oli ajankohtainen. Joukkue on perustettu vuonna 1984, joten vanhan seuran arvokkuutta olisi ollut turha hakeakaan.

KOO-VEE, 9: Skarppi, joskin kärsii edeltäjistään. Alkuperäinen punavalkoinen nuolenkärki olisi edelleen oiva muistutus muinaishistoriasta. Yksi kaikkien aikojen erikoisimmista toimivista logoista on kuitenkin KOO-VEEn 1970-luvulla käyttämä oikealle osoittava nuoli seuran nimellä koristettuna. Sillä irtoaisi kymppi vieläkin.

SaPKo, 9½: Pässi on pop. Tai ehkei nyt ihan sentään pop, mutta se toimii. Minulle on vielä epäselvää, mikä tämän Savonlinnan pässin tarina on, mutta tiedän sen kuuluvan (jotenkin) savonlinnalaiseen historiaan. Ei sillä muuten olisi patsasta Olavinlinnan edustalla. Punainen logo keltaisissa paidoissa on komea näky ja se oikein janoaa menestystä.

---------------------------------------
Lätkäseuroja ympäri Eurooppaa -> www.hockeyarenas.net

1

381

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jack_torrance

      Näihin logoihin välillä alemmilla sarjatasoilla ei käytetä riittävästi aikaa. Logo on aina logo ja siitä joukkue tunnetaan. Täytyy valitettavasti myöntää että alemmilla sarjatasoilla kuin mestis on huomattavasti siistimpiä logoja.

      FPS: Miksi tähän logoon on haettu noin paljon sälää ja liikettä? Peliasu on originaali tai ollut niin kauan kuin muistan vihreä. Mutta vielä tuohon logoon palatakseni, parempi olisi kirjoittaa vaikka isoilla FPS paitaan, kuin käyttää tuota logoa. 4

      HEKI: Todella ruma ja naurettava logo. Käytetäänkö tätä paidoissa? 4

      HOKKI: Nuo mailat pilaavat hyvän logon. 8

      Jokipojat: Sekava logo, näyttää MM-kisa logolta.
      5

      Jukurit: Logo olisi todella hieno, jos värit vaihdettaisiin. Näillä väreillä tulee mieleen Japani, ja Viikingilläkin on animepiirteitä.
      8

      Kiekko-Vantaa: Logo olisi hienompi jos otettaisiin tuo lohi pois, tai vaihtoehtoisesti kiekko pois.
      Parempi olisi tietenkin keksiä joku oma juttu, koska lohi on enemmän Vantaan kaupungin repertuaaria. Nimihän ei velvoita mihinkään.
      6

      KOO-VEE: Hieno vanhan liiton logo, sitä kelpaa katsella Hakametsän katossa kertomassa siitä ajasta, kun jääkiekko ei ollut pelkkää bisnestä.
      10

      KOOKOO: Hieno kilpilogo. Jos ei ole aikaa keksiä mitään todella hienoa eläinhahmoa tai muuta sellaista, tulee klassisin konstein parempaa jälkeä. 10

      Salmamat: Anteeksi nyt vain, mutta tämä näyttää enemmän pilakuvalta kuin joukkueen logolta. Heti kun katsoin tuota logoa minulle tuli mieleen Tamba;n logo pilaversiona. 5

      Sapko: Tässä on Ilveksen jälkeen paras eläinaiheinen logo ja taitaa vielä kaiken lisäksi olla originaali. 10

      Sport: Mestiksen kärkitasoa, mutta se kertoo jotain mestiksen tasosta. Tämä kotka näyttää jotenkin vammaselta, mutta punaisessa paidassa on ihan tyylikkään näköinen. 9

      TUTO: Hieno ja yksinkertainen jääkiekkojoukkueen logo. 10

      Täytyy myöntää, että en tiedä juuri mitään mestiksestä. En tiedä joukkueiden pelifilosioista juuri muuta kuin, että kaupunkilegenda kertoo että JUKURIT pelaa tylsää kiekkoa ja Sportilla on Suomen parhaat fanit. Vähän tasonnostoa noihin logoihin kyllä tarvittaisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe