Lastenkoti

...................

Kävi nyt silleen et joudun ens maanantaina lastenkotiin, ihan oman tyhmyyteni takia, koska lintsasin koulusta järjettömän paljon, ja jännittää nyt kauheesti, pliis kertokaa millasta siel on jos jollaki on kokemusta tai tietoa... pliis kertokaa :/

31

3868

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaveri lastenkodissa

      Tiiän sen verran, että lastenkoti on aikalailla kodinlainen paikka, vaikkakin tietysti laitos. Sieltä saa kuukausirahaa, tekemisiä vahditaan jonkin verran, ulkona saa olla suht myöhään... Ruokaa, juomaa, tukea, kasvatusta. aluksi ei saa mennä minnekkää vähään aikaan, paitsi kouluun tietty. Mut luulen kyllä, et lastenkodeissaki on eroja. Kyl sä sit näät. mut älä pelkää, periaatteessahan lastenkoti on sua varten, ei siksi että sua yritettäs pelotella tms. Mut mielestäni lastenkodissa ihmisille tulee vaan lisää ongelmia [nuuskaus, tupakka, alkoholi, yleinen hulluus]. koita kuitenkin pysyä erossa niistä huonoista puolista. kyllä siellä hyviäkin juttuja on!

    • kuitenkin pari seikkaa

      kaikki laitokset ovat erilaisia ja vapudet ja rahat ovat kaikkein eniten sun omasta käytöksestäs ja killteydestäs kii. Aresti, nettikielto yms on mahdollisii rangaistuksi ja niis laitoksissa joissa oon ollu, niin oli polttamisen ikraja 15 ja ulkonaoloajat melkoisen pölhöjä, ne määräyty oman käytöksn ja muiden tekemisten perusteella. No, näät sitten kyllä

    • nononononnono

      no en tietenkää oo mikää expertti mut oon ollu lastenkodis joku kaks kuukaut mun mutsi hommas mut sielt pois netti vuorot on rajotettu päiväs 45 min ja ulkoilu ajt on semmonnen 30 min etkä esim saa lähteä mihinkään kaupunkiin tai johonki yksin pitää olla kiltisti vaa siin lastiksen pihas

      • Janitta

        voiko joku neuvoo kun mä haluisin lastikseen mutta mutsi on sanonu että jos se pistää mut lastikseen s haluu mut ouluun tyttökotiin ja asun ite espoos ja kaikki kaverit on täällä ja en halua ouluun koska en halua jättää kavereita joten mitä mä teen ku en jaksa enää asuu himas ku en jaksa kattoo mutsii? vastatkaa pliis


      • jggdjjy
        Janitta kirjoitti:

        voiko joku neuvoo kun mä haluisin lastikseen mutta mutsi on sanonu että jos se pistää mut lastikseen s haluu mut ouluun tyttökotiin ja asun ite espoos ja kaikki kaverit on täällä ja en halua ouluun koska en halua jättää kavereita joten mitä mä teen ku en jaksa enää asuu himas ku en jaksa kattoo mutsii? vastatkaa pliis

        Vastaan näin 5 vuotta jäljessä mutta musta on surullista, että tämmösiä nuoria löytyy niin paljon edelleen. Toivon sydämeni pohjasta ettet sä ole mennyt "lastikseen" tuolloin koska kirjotuksesi perusteella siihen ei olis mitään muuta syytä kuin en jaksa kattoo mutsii? Itse jouduin lastenkotiin vanhempien alkoholiongelmien takia ja nykyään asun omillani. Se ei todellakaan ole mitään herkkua. Luulenpa, että sullakin on ollut vaan joku murrosiän vaihe "pitää esittää kovaa yms". Joillakin ihmisillä on oikeasti ongelmia tai heidän vanhemmillaan. Ei sinne voi huvikseen mennä jos ei vaan jaksa kattoa mutsia?


      • kokemusta löytyy
        Janitta kirjoitti:

        voiko joku neuvoo kun mä haluisin lastikseen mutta mutsi on sanonu että jos se pistää mut lastikseen s haluu mut ouluun tyttökotiin ja asun ite espoos ja kaikki kaverit on täällä ja en halua ouluun koska en halua jättää kavereita joten mitä mä teen ku en jaksa enää asuu himas ku en jaksa kattoo mutsii? vastatkaa pliis

        Oulussa ei tietääkseni ole tyttökotia, tosin ei kait mssään enään. Oulun lähellä Muhoksella on Pohjola koti, (= koulukoti), ja voin sanoa että sinne SÄ ET TOSIAANKAAN HALUA.! Siellä on mukamas ns perheenomaisia koteja, joita pääosin isännöi ja emännöi tyypit, jotka on palkattu kaikkea muuta kun ammattitaidon perusteella. Voisi jopa luulla että osa on otettu Gestapon koulutus leiriltä."V ...suus,sadistisuus, ovat haluttuja ominaisuuksia, sinne töihin pyrkijöille.. Äitis on tainnu kuulla kyseisestä paikasta, kun uhkailee sua sillä.En tiedä minkä ikäinen oot, ja onko muita ongelmia kuin suhde äitiisi, ( esim. koulu lintsaus, ryyppääminen jne.). Jos on vain koti ongelmia, voisit ehkä päästä lastenkotiin, muuten sijoitus on koulukoti. Jos sua ikinä yritetään, sijoittaa koulukotiin, niin Vaadi että se on ainakin valtion laitos, ei yksityisten ,yhteisöjen ym sellaisten, ylläpitämä. Nummelassa on Vuorelan koulukoti, joka on valtion ylläpitämä. Monesti nykyään sijoitukset tehdään, lähimpään, joten se luultavasti olisikin Vuorela, kun asut Espoossa. En kuitenkaan toivo sulle sitäkään, vaan että tulisitte äitisi kanssa toimeen. Lastenkoti on eri asia kuin koulukoti. Mutta kummassakin tapauksessa joudut, sosiaaliviranomaisten huostaan, ja se voi vaikuttaa suhun loppuelmän, eikä luultavasti positiivisesti.
        Itse jouduin lastenkotiin heti synnytyslaitokselta, myöhemmin mutkien kautta, Koulukotiin. Koulukodin jälkeen asun kadulla puolivuotta, silloisen huoltajani : Sosiaaliviranomaiset toimesta. Olin 16.vuotias tuolloin. ja on sosiaaliviranomaisten kirjoittama lausunto kyseisestä asiasta, jottei kenenkään tarvi miettii, ettei sellaista voi tapahtua.
        Joten voimia ja jaksamista, sinulle kotona.


    • Angel88

      minä olen asunut 2.vuotiaasta lähtien lastenkodissa sikojeni kanssa ja syy lastenkotiin SANON PÄÄSEMISESTÄ oli VANHEMPIEN ALKOHOLI JA SE TAPPO MUN ÄIDIN SE JUOMINEN! isä on viel hengis mut en tiiä siit mitään MUN JA SISKOJENI ONNI OLI PÄÄSTÄ LASTENKOTIIN jos ei oltas päästy EN AINAKAA MINÄ OLISI HENGISSÄ! siskoni mukaan elettiin ruuatta ja muuta hoitoa vailla.siskoni 5 v hoiti mua kotona ku vanhemmat oli baarissa dokaamassa ja juomassa eikö ollu jopa parii päivää kotona.! naapurit ihmetteli ja soitto sosiaali viranomaiset jotka haki meidät onneks pois kotoa.
      asuin hurtigin lastenkodissa kauniaisissa ja se on ollut aina kotini. olen kasvanut ihan normaaliksi ihmisesksi ja en juo al´koholia se on hyvä,sen takia en juo koska tiedän mihin se vie ja johtaa,.alholi vei multa mun perheen ja vanhemmat ja mun pikku sisko on alkoholin takia vittu cp-vammautunut.
      Mä kiitän joka päivä luojaa et olen hengissä mun siskojeni kanssa.

      lastenkoti on hyvää tarkoittava paikka ja siel on vaa enemmän ihmisii ja lapsia. siel on kaikis omat sääntönsä mut ihan normi kotonaki on säännöt,. ruoka ajat,kotii tulo ajat, jne.
      mä olen kasvanut normaaliks ja muita kunnioittavaks ihmiseks,mua ei oltas paremmin voitu kasvattaa. mä en arvostele ihmisii ikinä,rakastan erinlaisuutta.,hyväksyn erinmaalaiset,kunnioitan itseäni ja yritän ospastaa ja auttaa muita ihmisiä tietää mun tarinan kautta et lastenkoti oli mun pelastus.
      lastenkodissa lapsia/nuoria rakastetaan ihan samoin tavoin ku norm perheissä.lasten kodis asuminen toki on aluks hankalampaa jpos aijemmin asunnu kotona ja joutuu sit vast jne mut..sulla on kaikki tuki sile mitä tarviit..tärkeintä on et sä ite kysyt asioista joita haluut tietää ja ne muut nuoret/lapset kyl kertoo sulle millast siel on. jokainen on ja kokee erinlailla mut seki on oma valinta millaseks oman elämäs haluut sile tehä. rupeeks vetää tavaraa,riehuu,känää...seura tekee kaltasekseen!
      ja kyl se niin on että kiitä kuule vaan luojaa etttä pääset pois kotoa jos sun vanhemmat on noin saatanan moisesti alkohoölin vallassa. et tos ite haluus amaa kohtaloa sen sulle ja muille sanon.
      itekki voisin olla tuol kadulöla spurguna nyt jos olisin valinnu tän nykymaailman menon eli: juomalla viinaa kaikki ongelmat ratkee,ja vitut sanon minä. viina ja juominen on tän nyky yhteiskunnan syvin synti ja ihmisten tilanteiden ja väärien valintojen kaveri.
      viina vie kaiken mennessään,vanhemmat,oman tulevaisuuden ja omat haaveet tappaa enneku huomaatkaa.
      sanon vaa koska olin äidin vieressä edeltävänä päivänä ku se kuoli sairaalass kun sen maksa sano POKS viinan itkimisen takia. (koko sen elämän ajan) se sano vikoik sanoikseen: anteeks et en saanu pitää teistä huolta ja olla hyvä vanhempi.) seur aamuna äiti oli kuollu,ku tulin koulusta se ilmoitettiin mulle..en oo ku kerran itkeny äitini kuolemaa,ja olen helpottunu et se pääs sen tuskistaan. samaa kohtaloa osaan ainaki ite välttää. tää olkoon opas nyt kaikille niille jotka kuvittelee et viina ja alkoholi on koko elämä ja oman elänmän tarkotus ja auttaa ja muuta vitun paskaa!

      23.v sanna tyttö,lasten kodin onnellinen kasvatti.
      mulla on hyvä elämä,en juo viinaa,olen sivistynyt ja haluun auttaa ja opastaa ihmisii,olen asunut 18 vuotiaasta omas asunnos ja nyt jo omillani 4 vuotta.
      olen just menny naimisiin 1.3.2011 ja mulla on kaikki mitä tarviin omaa elämniseeni. olen ollut rakastettu ja saanut maailman parhaan kasvatuksen ikinÄ!

      • joku ihme/11v tyttö

        onneks olkoon!
        ja on tosi surullista kuulla, et sulla on noin huono tausta :'(
        ja tietysti tsemppiä tulevaan! (vaikka tekstis kerrottiin kylläkin et kaikki on sulla hyvin)


      • Lastenhelvetti

        Minulla on vähän erilainen kuva...
        Yks kaveri jotu sinne 13 vuotiaana (siitä on nyt 2v) koska senkin vanhemmat oli juoppoja. No, sitä syrjittiin siellä, ja yhe kerran se tuli nilkutaen kouluun ja kerto, et se oli hakattu. Se kyllä poltti satunaisesti ennen sinne joutumista, mutta nyt sillä menee puol askii päivässä. Kysyin miks, niin se sano, että "pitää ny joku ilo elämästä löytyä". (Rahat se saa kavereilta, tietty itse "talolta" ja vanhemmilta, jotka lähettää sille muutaman kympin parissa viikossa). Ihmettelen , miten se jaksaa enää, sillä ei ole siellä juuri ketään kaveria, ja se on piesty kahdesti. Ekasta kerrasta kukaan vastuuasemassa oleva henkilö ei saanut tietää, ja tokalla kerralla pieksijöiden sanktio oli anteeksipyyntö ja yhden illan aresti.

        Eläkä perkele tule väittämään, että ei ole tosi. Tai tule vaan, mutta se ei asiaa muuksi muuta.


    • Eiikinäenää

      En haluu pelotella, mut itse olin lastenkodissa eikä kukaan halua sinne!

      Huoneeseen sai sängyn, työpöydän sekä kaapin ja cd soittimen!
      Ei mitään nettiyhteyttä saa olla ja puhelin kielletty. Arksin nukkuun puol kasi viikonloppuisin vartin yli yhdeksän. Ulkona sai olla kuuteen asti illalla, yksin ei saanut lähteä kaupunkiin!

      • Karkaaaaa!!!!!!!

        Karkaa, tuu mun luokse niin tarjoon sulle turvapaikan! Elätän sut ja saat elää ihan vapaana niin kauan kun sinua ei voida enää minnekään laitokseen laittaa! Olen laitosten ja vankiloiden vannoutunut vastustaja! Jos olet tyttö, niin voin parhaassa tapauksessa pitää susta huolta koko loppuelämäsi ja rakastaa sua! Älä pelkää!


      • Kankuri37
        Karkaaaaa!!!!!!! kirjoitti:

        Karkaa, tuu mun luokse niin tarjoon sulle turvapaikan! Elätän sut ja saat elää ihan vapaana niin kauan kun sinua ei voida enää minnekään laitokseen laittaa! Olen laitosten ja vankiloiden vannoutunut vastustaja! Jos olet tyttö, niin voin parhaassa tapauksessa pitää susta huolta koko loppuelämäsi ja rakastaa sua! Älä pelkää!

        Mikäs tyyppi sinä olet? Pysykin irti lapsista!


    • nomnomnomnomnom

      Ihan vakavasti voin sanoa, että kauan sitten vanha tyttöystäväni oli lastenkodeissa rullailut pitkiä aikoja paikasta toiseen ja suurin osa oli kauheita. Se on laitos, ja laitokset on mitä on.
      Hoitohenkilökuntaa ei voi rinnastaa millään tavalla vanhempiin tai minkäänlaiseen kanssaihmiseen, koska työtä tekevä ihminen vain tekee työtään, kuten kun ajatellaan sotilastakin.
      Minkälaista kyseisessä paikassa oleminen on riippuu ihan henkilökunnasta. Jos siellä on oikeasti lämminsydämmisiä työtään rakastavia ihmisiä, tulet olemaan hyvässä hoidossa, mutta jos paikassa on työhön ja elämäänsä kyllästyneitä harakoita, voivat he tehdä loppuelämästäsi helvetin.

      ps. en tiedä lastenkodeista mitään muutakuin mitä olen kuullut, mutta olen ollut suljetulla osastolla.

    • joku ihme

      tsemppiä nyt alottajalle!
      koita pärjätä ja keksi aina joku hyvä puoli siinä paikassa!

    • Olen ihan samaa mieltä aikaisempien kirjoittajien kanssa siitä, että lastenkoteja on monenlaisia. Eivät ne varmaan ikinä vastaa täydellisesti niin sanottua oikeaa kotia, jos sellaisesta sinne tulee, mutta aika lähelle pääsee monet. Olen itse ollut töissä lastensuojelulaitoksessa ja nähnyt monenlaista suhtautumista laitokseen. Kaikki nuo kotiintuloajat ja muut säännöt riippuvat siitä, millainen paikka on kyseessä. Niin sanotut pysäytyshoitopaikat ovat tiukkoja ja siellä nuoria ja heidän tekemisiään syynätään aika tarkasti. Joissain paikoissa taas rajoituksia on paljon vähemmän, vaikkakin toki yhteiset selkeät säännöt on aina oltava paikassa, jossa asuu monta nuorta yhtäaikaa.

      Tsemppiä sinulle ja toivottavasti arki alkaa siellä sujua!

      Sanna Laitinen
      erityisnuorisotyönohjaaja

    • ----

      Vastaanpas nyt itekki, vaikken oo ite koskaan lastenkodissa ollu, mutta mun hyvä ystävä ja pari kaveria on. Vaikka tuskin alottaja tarvii enää apua, ku se on laittanu ton viestin neljä vuotta sitten.

      Eli siis tosiaan, lastenkodeissa on eroja, mutta siellä on omat huoneet ja saa kuukausirahaa ja ulkonaolo- ja nettiajat on määritelty, niin kuin tässä jo sanottiin. Yhdessä lastenkodissa täälläpäin joutuu tekemään joka päivä tunnin läksyjä ja kolme päivää ennen koetta lukee siihen päälle vielä tunnin. Ruokailuajat on myös määriteltyjä. Työntekijöissäkin on eroja: osa nipottaa kaikesta, osa on mukavia ja rentoja.

      Tietysti huonoja puolia on, että siellä saattaa asua joku, jonka kanssa ei tuu yhtään toimeen ja sille ei vaan voi mitään. Mitä mä oon huomannu, niin lastenkodeissa ajautuu myös helposti huonoihin piireihin.

      • pitkäselitys

        Niimpä oon samaa mieltä tosta, että ajautuu huonoihin piireihin. Täällä missä mä asun on tämmönen lastenkoti tai sijaisperhe, en tiedä kumpi toi on. Mutta monet niistä ihmisistä on tullut sinne espoosta (tärkee) ja kaikki käy meiän koulua. Mä en tiedä mitä ne on joutunut kokemaan, mutta sen pahimman riehuja tytön äidin ja siskon mä olen nähnyt ja ainaki ulkonäön perusteella ihan normaaleja ja sisko asuu äitinsä kanssa joten tyttö on vissiin ite aiheuttanu ton. Niillä sijaisperheisillä on tosi läheiset välit keskenään ja niil on semmonen oma jengi missä on muutamia muita ketkä käy röökillä yms. Ite kuuluin jengiin yhessä vaiheessa mutta emmä enää ku oon saanu hyvin käyttäytyviä kavereita joiden käytöstä mun ei tarvitse korjailla ja hävetä ja ystäviä jotka ei aina vaan riehu ja tee pahaa. Yks tosta jengistä on mun luokalla ja pohjimmiltaan se on tosi mukava niin kun ne kaikki. Porukassa ne käy röökillä, lintsaa tosi usein koulusta, huutelee julkisilla paikoilla esim. meidän koulun opettajien koko nimen ja ammatin, rikkoo paikkoja, varastelee, dokaa yms. On surullista ku ne kaikki asuu keskenään ja yhessä tekee tyhmiä juttuja mut kuitenkin mä tosi usein ajattelen et hyvä et niillä on kuitenki toisensa. Ne on kaikki tosi tärkeitä toisilleen. Mä vaan toivon että ne sais asiat kuntoon niin ku mä sain. Olin oikeesti ajautumassa samaan paskaan.
        Mun perheasiat on aina ollu ok. Menin seiskalle ja seiskan keskivälissä se yks niistä tuli meidän kouluun ja se oli heti sellanen suosittu ja mä ajattelin "ton kaveri mä haluisin olla". Sit kasilla niit tuli lisää ja nyt niil on se "jengi". Mä olin alkusyksystä kokoajan niidenkans ja tein kaikkee tyhmää mut kuiteski oon ain ollu se joka on pahotellu ihmisille käytöstä niin et muut ei huomaa. Mä en edes tajua miks hengasin niidenkans! Yks mun hyvä ystävä lähti munkans siihen mukaan ja onse edelleenki. Tää ei nyt oikee liity sillein aiheeseen mut sil oli aluks tummat hiukset ja sit se värjäs blondiks (ku yhel niist jengiläisistä kenen tosi hyvä kaveri se on nii oli blondit) sit se jengiläine värjäs takas bruneks ja se toine laitto faceen: värjäiskö hiukset bruneiks? Mua säälitti iha törkeesti ku luin sen mutsin kommentin "värjää, niin saataisiin edes pikkusen sitä vanhaa (nimi) takaisin.. Mä yritin sanoo sille mut ei se kuuntele. Ja sit mun luokal on yks tyttö joka on ajautunu toho pisteesee, viiltelee, haluis lastenkotii jnejnejne.... Voi tätä koivusaare menoo :( Oon mä itekki kokenu kaiken ton paskan mut ajoissa tajusin ja kävin juttelee kuraattorinkans, kerroin sille. Nykyää noi mun entiset kaverit saattaa tulla juttelee kuiteski ja näi et ei ne vihasii oo. Kerroin niille ite sillo joskus et mua ei kauheesti kiinnosta enää ku haluun parantaa mun numerot ja saada elämän kuntoon ja et vanhemmat pystyy taas luottaa muhun, mä haluun kunnon työpaikan. Ne katto mua aluks silleen tai en osaa selittää mut silleen "mäki haluaisin" mut sit ne vaan oli hiljaa ja nyökkäs. Ja joku niist mutis jotain "mäki mut sei oo enää mahdollista mulle.." kaikille ois mahdollista, mua harmittaa niitten puolesta. Ehkä mä joku päivä rohkaistun ja meen puhuu niille tosta :)


    • tseni

      Muih:)! Mäkin oon ollut lastiksessa. Vähän päälle vuoden olin. Et viimevuoden marraskuussa pääsin pois, kun tulin täysikäseks. Se riippuu niin paljon lastiksest millast siel on. Ja myös siitä millain sä ite käyttäydyt ja minkä ikänen oot. Mä olin jo melkee 17v. ku jouduin lastiksee. Jouduin siitä syystä että käytin kamaa, lintsasin koulusta, käytin viinaa ja lääkkei jne. Elämä tosi huonos jamas. Aluks lastaris oli ihan hirveetä. En päässy muual ko kouluu, en ulos, en minnekkää. Kännykkää ei ollu. Nettiin ei saanu mennä. Kavereita ei saanu nähdä. Siitä sit pikkuhiljaa se keveni. Sain olla lastarin lähettyvillä silleen et klo. 21 piti olla lastikses sisäl arkisin. Ja viikonloppusin klo. 24. Sit ennenku pääsin frendeil yöks ja sillee. Ni niiden piti tulla käymää lastikses. Sit ku hoitajat oli nähny mun frendit, ni sain mennä niil jopa yöks. Tosin mulle aina soiteltii, etten mitää ois vetäny. Jos oisin ni mut ois haettu pois. Kännykän sai sillee et se piti arkisin palauttaa 21 mennes hoitajal, ja viikonloppusin sen sai pitää. Netis sai olla niin kauan ku joku toinen halus tulla koneel. Ja jos joku toinen venas koneel, ni sai olla tunnin. Ja ja tietysti säännöis mentii taaksepäin ku ryssisin jotain. Sil aikaa ko olin siel, ni en oikee osannu suhtautuu siihen. Ja vihasin koko paikkaa. Nyt ku on päässy sielt pois, ni alkanu miettii asioita ihan eritavalla. Mut sijotettii samaa kaupunkii mis asuin, sain käydä samaa koulua. Mul pysy samat frendit. Jouduin käymää kerran viikoa a-klinikal. Se aika kesti aina tunnin. Katottii seulat aina ja sit juteltii niitä näitä. Lastiksel oli muutamii kivoi hoitsui jne. henkilökuntaa. Ja ihania nuoria. Olin kaikkien kans läheisis väleis. Ja sain sieltä yhden mun elämän tärkeimmistä ystävistä. Ja mä pääsin irti aineista. Mulla on nykyään oma vuokra-asunto, raha-asiat kunnossa ja maailman ihanin poikaystävä. Elämä siis hymyilee. Välillä on jopa ikävä lastiksel, ku siel oli nii hyvin asiat. Tai lähinnä se ku aina mentii joka puolel, ja sit sillon sain harrastaa gymil käyntiä, mihin nykyään ei oo enää varaa. Ja oli siel ihanaa seuraa. Ja kiva ku ei tarvinnu ite käydä kaupas, ja ruoka oli aina valmiina. Eli jälkeinpäin ajatellen, lastari pelasti tän muijan ♥

    • krrrr

      Voiko päästä lastikseen vaikka ei ole saatunut mitään ikävää?
      Ku en pysty olla kotona ja en saa olla rauhassa ja mun vanhemmat eronnu ja ei mitää kauheen ihmeellistä,mutta olen vahinkolapsi ja nuorin. Äidillä pakkomielle mulle huutamiseen, eikä se koskaan ole kotona ja olen kyllästynyt syömään joka päivä ranskalaisia,sillä rahaa eikä aikaa ole muuhun. 13-v,7-luokkalainen ja mulla on vakavaa masennusta,käyn perhe terapiassa ja kuraattorilla,mutta ne ei auta... Uhattu että jään luokalle... Oon liian haastava lapsi mun äidille ja se on sanonu,että oon aina ollu eristynein lapsi siitä ja en saa öisin nukuttuu ku kauhea huuto täällä. Kaikki mitä mulla on nii oon saanu jostain/joltakin käytettynä ja mun muut sisarukset saa uudet pyörätkin ja kaiken.



      Onko mahdollista päästä lastikseen,vaikka ei oo mitään hirveen vakavaa?

      • eelllxxxx

        On mahdollista. Ja sinne voi päästä tai joutua pienemmistäkin syistä kuin sulla.

        Sano kuraattorille tai terapeutille et kotona on hirveetä ja et kestä enää. Kuvaile kunnolla noita sun ongelmia ja sano, et ne on jatkunut kauan, ni terapeutin kanssa etsitte sulle paikan jostain laitoksesta tai se etsii.


      • yserrrrrryt

        Älä koskaan ajattele ongelmistas että ne ei ole vakavia. Kaikki ongelmat on ellei ne ole jotain "entiiä kumman vaatteen valitsen" tyyliin. Mun mielestä on jo aika vakavaa jos sun vanhemmat on kertonu sulle tietosesti et joo säpäs oot vahinkolapsi, kohdellaan huonosti yms. Voit päästä ja sun kertomustas kuunnellen, toivon että oot hyvässä lastenkodissa. Itse olin ja sain paljon hyviä ystäviä, meillä oli läheiset välit ja suurimmanosan kans edelleen :)


    • kysyn vaa

      Saako lastenkodis polttaa röökiä ja juoda alkoholi jiomia

      • Trombi123

        Juoda ei saa mutta joissain laitoksissa saa polttaa...


    • lerssi23

      lastenkotissa on ainaki leikkari ja äkspoksi ja koulua ei tosiaa tarvi käyä ja tupakii saa poltaa ja viinaksiaki juua mut nukkumaa o mentävä jo kymmelnelt .

    • Paklaa

      Käyttäkää paklaa

    • Mun kaveri oli sellaisessa. Se on ihan ok paikka, jos yhtään jaksaa olla ihmisiksi ja jaksaa tehdä sen työn, että siirtyy elämään tavallista arkirutiinia. Sen sijaan siitä on hauskuus kaukana, jos on pakko rikkoa kaikkia sääntöjä.

      Laitosmainenhan se on aina jonkin verran, mutta kyllä siellä voi olla ja elää.

    • Hienopaikka

      Laitos missä mä oon, on tosi huippu paikka! :) Ohjaajat on mukavia, sopivat säännöt (herätys, koulu, hiljainen, ruokailuajat ja kotiintuloajat yms..). Riippuu vaan millä asenteella suhtautuu laitokseen. Tällä hetkellä on lähtenyt nuoria 6 (4 poikaa ja 2 tyttöö) 2 on kotiutunut sieltä, 4 lähti tiukempaan laitokseen syistä josta en nyt puhu.

      Olen ollut suunnilleen 2kk täällä. Tällä hetkellä siis olen kotona. Kotilomat on liian pitkät ja haluaisin kyllä takasin sinne paikkaan. Voi olla että kotiudun seuraavaksi, ellei asiat sitten muutu..

      Eli aikataulut:

      Herätys arkisin 8.00 (viikonloppuisin klo 10)

      Ruoka on arkisin klo 11 (brunssi 10-11 viikonloppuisin)

      Koulu loppuu Pe klo 12.00, To klo 14.00 ja Ke klo 12.00 koska joillakin
      on Kotsantunti.

      Välipala on klo 15.00

      Hiljainen on arkisin 16.00-16.45 (viikonloppuisin ei ole hiljaista)

      Ruoka on klo 17.00

      Hiljaisen aikana ei saa mennä kylillä/kaupassa käymään. Kiusaaminen on myös kiellettyä. Viikkorahaakin saa myös. Ylimääräisistä hommistakin saa rahaa (esim ruohonleikkuusta)

      • Kotsantunti??


      • Toihan kuulostaa ihan kauheelta! Miten joku voi tykätä tollasesta?? Onneks oon kiltti tyttö enkä tuu joutuu tollaseen paikkaan koskaan.


      • Tyhmä.12v.poika

        No mä olen 12v mewn koulu kotiin huomenna aka 8.9.2017 mä tiiän vaan et siel saa rahaa ja on kaikkee mitä tos ylhääl sanotaan et jos haluutte sinne kannattaa ajatella uudelleen joudun varmaan kauas kavereista ja joudun varmaan eroo tyttö ystävästä joka sattuu aika paljon et ei kannata tyhmäillä liikaa


      • vitun.pellet

        täydet idiootit joutuu koulukoteihin XD


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1676
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1315
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1210
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1176
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1173
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1051
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      977
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      854
    Aihe