Lamminpään lumous

juuso

mahtaako pitää paikaansa että tuo mainio ruoka olisi Juicen kehittelemä? Kysehän on siis porsaanpaistista, jossa on tietynlainen kastike. Oon ite tehnyt sitä muutaman kerran ja hyvää on.

21

15571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roihu-68

      Aamulehdessä oli joskus tuo resepti ja siinä luki että se on itseltään Juicelta. On muuten tosi hyvä kastike.

      • 0603

        you tube juice leskinen kokki


    • Vaiti.aivan.hiljaa

      Tuota reseptiä tänne? Olen joskus sitä etsinyt, mutta enpä ole löytänyt.

      • Roihu-68

        Lamminpään lumous neljälle

        -0,5 kg porsaanfilettä
        -3 dl kermaa
        -2 rkl ranskalaista sinappia
        -2 pientä purkkia tomaattipyrettä
        -8 valkosipulinkynttä(vähintään)
        -mustapippuria
        -currya
        -inkivääriä
        -kanelia
        -suolaa

        Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi, nuiji se kevyellä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria. Paista lihat kauniisti, ota pois pannulta ja lorauta tilalle kerma,sinappi, tomaattipure ja halkaistut valkosipulit. Sekoita ainekset ja laita takaisin pannulle. Mausta-suolan kanssa kannataa olla pihi!!
        Hauduta parikymmentä minuuttia. Tarjoile esim. riisin ja kaali-paprikasalaatin kera.
        VINKKI: Ranskalaista sinappia ei saa korvata Turun sinapilla.
        Suositusjuoma: J.P. Chenet-punaviini


      • juuso
        Roihu-68 kirjoitti:

        Lamminpään lumous neljälle

        -0,5 kg porsaanfilettä
        -3 dl kermaa
        -2 rkl ranskalaista sinappia
        -2 pientä purkkia tomaattipyrettä
        -8 valkosipulinkynttä(vähintään)
        -mustapippuria
        -currya
        -inkivääriä
        -kanelia
        -suolaa

        Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi, nuiji se kevyellä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria. Paista lihat kauniisti, ota pois pannulta ja lorauta tilalle kerma,sinappi, tomaattipure ja halkaistut valkosipulit. Sekoita ainekset ja laita takaisin pannulle. Mausta-suolan kanssa kannataa olla pihi!!
        Hauduta parikymmentä minuuttia. Tarjoile esim. riisin ja kaali-paprikasalaatin kera.
        VINKKI: Ranskalaista sinappia ei saa korvata Turun sinapilla.
        Suositusjuoma: J.P. Chenet-punaviini

        miks sen pitää olla porsaanfilettä? Eikö mikä hyvänsä pihvi käy? Kastikehan on pääasia. Ranskalainen sinappi on Dijon-sinappia, joka on tosiaan ihan erilaista kuin Turun sinappi ja tarkoitettu ruuanlaittoon.


      • Cornucopia
        juuso kirjoitti:

        miks sen pitää olla porsaanfilettä? Eikö mikä hyvänsä pihvi käy? Kastikehan on pääasia. Ranskalainen sinappi on Dijon-sinappia, joka on tosiaan ihan erilaista kuin Turun sinappi ja tarkoitettu ruuanlaittoon.

        on mureempaa kuin härän tai naudan liha, helpompaa ja nopeempaa valmistaa. Luulisin että sen takia possua.


      • Vaiti.aivan.hiljaa
        Roihu-68 kirjoitti:

        Lamminpään lumous neljälle

        -0,5 kg porsaanfilettä
        -3 dl kermaa
        -2 rkl ranskalaista sinappia
        -2 pientä purkkia tomaattipyrettä
        -8 valkosipulinkynttä(vähintään)
        -mustapippuria
        -currya
        -inkivääriä
        -kanelia
        -suolaa

        Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi, nuiji se kevyellä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria. Paista lihat kauniisti, ota pois pannulta ja lorauta tilalle kerma,sinappi, tomaattipure ja halkaistut valkosipulit. Sekoita ainekset ja laita takaisin pannulle. Mausta-suolan kanssa kannataa olla pihi!!
        Hauduta parikymmentä minuuttia. Tarjoile esim. riisin ja kaali-paprikasalaatin kera.
        VINKKI: Ranskalaista sinappia ei saa korvata Turun sinapilla.
        Suositusjuoma: J.P. Chenet-punaviini

        Suurkiitos sinulle Roihu-68!


      • Roihu-68
        Vaiti.aivan.hiljaa kirjoitti:

        Suurkiitos sinulle Roihu-68!

        Minulla on muutamia juicen ruoka-ohjeita eri lehdistä kerättyjä. Laitan niitä tänne kun kiireiltäni ehdin.


      • Cornucopia
        Roihu-68 kirjoitti:

        Lamminpään lumous neljälle

        -0,5 kg porsaanfilettä
        -3 dl kermaa
        -2 rkl ranskalaista sinappia
        -2 pientä purkkia tomaattipyrettä
        -8 valkosipulinkynttä(vähintään)
        -mustapippuria
        -currya
        -inkivääriä
        -kanelia
        -suolaa

        Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi, nuiji se kevyellä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria. Paista lihat kauniisti, ota pois pannulta ja lorauta tilalle kerma,sinappi, tomaattipure ja halkaistut valkosipulit. Sekoita ainekset ja laita takaisin pannulle. Mausta-suolan kanssa kannataa olla pihi!!
        Hauduta parikymmentä minuuttia. Tarjoile esim. riisin ja kaali-paprikasalaatin kera.
        VINKKI: Ranskalaista sinappia ei saa korvata Turun sinapilla.
        Suositusjuoma: J.P. Chenet-punaviini

        paljon ohjeesta. Tuli tehtyä, tai vaimo teki ja oli todella hyvää!!! Odotan mielenkiinnolla ja vesi kielellä muitakin reseptejä!!!


      • tuoppi
        Roihu-68 kirjoitti:

        Lamminpään lumous neljälle

        -0,5 kg porsaanfilettä
        -3 dl kermaa
        -2 rkl ranskalaista sinappia
        -2 pientä purkkia tomaattipyrettä
        -8 valkosipulinkynttä(vähintään)
        -mustapippuria
        -currya
        -inkivääriä
        -kanelia
        -suolaa

        Leikkaa liha puolen sentin viipaleiksi, nuiji se kevyellä karateotteella ja ripottele viipaleille mustapippuria. Paista lihat kauniisti, ota pois pannulta ja lorauta tilalle kerma,sinappi, tomaattipure ja halkaistut valkosipulit. Sekoita ainekset ja laita takaisin pannulle. Mausta-suolan kanssa kannataa olla pihi!!
        Hauduta parikymmentä minuuttia. Tarjoile esim. riisin ja kaali-paprikasalaatin kera.
        VINKKI: Ranskalaista sinappia ei saa korvata Turun sinapilla.
        Suositusjuoma: J.P. Chenet-punaviini

        tuli tehtyä meilläkin Lamminpään lumousta. Yllättävää oli se, että vaikka valkosipulia kuuluu laittaa 8 kynttä, niin se ei juuri maistu ruuassa. Kanelin jätin pois, olen joskus onnistunut pilaamaan jonkun etnisen sörsselin kanelilla. Muuten noudatin ohjetta lähes pilkulleen, tein kaali-paprikasalaattia ja ostin jopa J.P Chenet punaviiniä. Täytyy sanoo, että helevetin hyvää, luulenpa että meillä syödään tätä usein. Kiitos reseptistä.


      • tuappi7
        Roihu-68 kirjoitti:

        Minulla on muutamia juicen ruoka-ohjeita eri lehdistä kerättyjä. Laitan niitä tänne kun kiireiltäni ehdin.

        kohtapuoliin kerkiit kiireiltäs? Täällä odotellaan kieli pitkällä! No heh, oishan se kyllä mukavaa syödä joskus muutakin kuin Lamminpään lumousta.


    • Kokkikolmemiljoonaa

      Itse olen lamminpäästä kotoisin tiedän kysymykseen alun ja lopun, mutta en voi paljastaa alkuperäistä reseptiä, mutta voin sen kertoa että se todellakin on juicen kehittelemä ja signeerama resepti!!!!! Toivon että se joskus julkaistaan oikeena reeptinä, mitä olen lukenut kaikki melkein tähän asti ovat tehneet sen väärin.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

    • GonstaB
      • Turkku mustard

        Älkää ääliöt laittako dijonia ikinä mihinkään ruokaan, Se ranskalainen paska pilaa kaiken


      • Hyvä video

        Käytti yrttisuolaa.


    • pikku nilkki

      Tää ei varmaan oo keskitysleirin ruokavalio?

    • ....

      Toinen versio jossa pyreen sijaan tomaattisosetta (8 annosta).

      n.800 g porsaansisäfileetä
      4 dl kermaa
      140 g tomaattisosetta
      1-2 rkl ranskalaistasinappia
      5-8 kpl valkosipulinkynttä
      kanelia
      mustanpippuria
      inkivääriä
      paistamiseen voita tai öljyä
      .

      Paloittele sisäfilee 1 cm paloiksi. Ruskista ne voissa tai öljyssä.

      Aseta palat voideltuun vuokaan tasaiseen kerrokseen.

      Sekoita kerma, tomaatti sose, sinappi, paloiteltu valkosipuli ja mausteet keskenään ja kaada seos lihojen päälle.

      Laita vuoka noin 175 asteiseen uuniin paista noin 30 min.

      Tarjoa riisin ja salaatin kanssa.

      Lähde: http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/97891/Juicen possupata/

      • ....

        Yrttisuola puuttui tuosta reseptistä, joka on alkuperäisessä reseptissä.


      • Hansu Marjut

        Tein myös uunissa ja haudutin pitkään, ainakin tunnin tai puolitoista. Muuten tuli hyvää, mutta vähän liian raskasta. Kannattaisi varmaan vähän vedellä laimentaa. Maku on tosi hyvä.


    • jvgcvgx

      .....

    • WalkanKundiStadista

      Itte vetelen tätä arkisafkana.

      Joskus kauan sitten Leskinen esitti tämän reseptin telkkarissa. Itte en nähnyt mutta silloinen muija raapusteli ylös.

      Minä en tuhlaisi mitään filettä tähän. Maustamaton possun suikaleliha käy hyvin. Itse asiassa mikä tahansa porsaanliha on käytettävissä, jos sen voi suikaloida. Mikäli sika on sinulle saastainen eläin, voit käyttää broileria, tofua, ylä- tai alatoopia.

      Ruskista tai kypsennä suikaleet (400 g) pannulla kevyesti öljyssä. Heitä sekaan teelusikallinen inkiväärijauhetta, isompi teelusikallinen kanelia ja tuolta välilltä teelusikallinen karria. (Suosittelen etnisten kauppojen vahvempia mausteita meiran tms. pliisujen versioiden sijaan.) Sekoita hyvin. Tämän jälkeen purista ISON valkosipulin kynnet sekaan. Tämän jälkeen 3 isoa tl dijonisinappia (itse mojautan ruoka- tai jälkiruokalusikallisen) ja purkillinen tai jopa kaksi pyrettä. Hätätapauksessa ketsuppikin käy(nee). Sekoittele tämä sörsseli kunnolla.

      Irrottele pannuun mahdollisesti tarttunut mausteseos desilitralla vettä. Lisää lopuksi purkillinen eli 2 dl (kevyt)kermaa tai kasvisrasvavalmistetta. Juice itse suositteli, että jos haluaa saada kevyemmän version niin käyttää valkoviiniä mutta itse en ole tätä testannut. Sen sijaan käytän näitä kevyempiä 7‰ kasvisrasvavalmisteita. Keveyttä hakiessani olen myös korvannut osan kermasta maidolla ja/tai vedellä, koska lisäämällä mausteita samassa suhteessa voi liemen määrää kasvattaa, jolloin riisiä tai muuta lisäkettä - kvinoaa, couscousia - saa kostutettua enemmän. Jos nimittäin tulee vedettyä työttömän lamminpääläisen tamperelaisen edullisempaa linjaa niin vähemmän lihaa ja enemmän nestettä.

      Sitten haudutellaan kunnolla. 20 minuuttia on minimi. Suolan unohtaminen ei ole suurempi vahinko, koska pyhä kolminaisuus inkivääri-kaneli-karri peittää mahdollisen suolan täysin. Mustapippuri puuttuu omasta versiostani, liekö tuolloinen akka yskähtänyt juuri mustanpippurin kohdalla.

      Pyreen ja/tai dijonin kanssa ei kannata liioitella, ei oikeastaan valkosipulinkaan kanssa, koska kanelikin on kiva saada maistumaan läpi. Lyhyenä kastikkeenahan tämä on melkoista maustepuuroa, jossa vahvat maut kilpailevat keskenään ja peittävät toisiaan.

      Osan lihastahan voisi korvata jollakin sopivalla kasviksella. Mikähän papu tähän sopisi? Kikherneet? No sitten ollaankin jo eri ruoassa mutta reseptien modifiointihan se parasta onkin.

      Itse kutsun tätä nimellä Juicen pata ja tämän taustaksi sopii erinomaisesti pispalalaisen kansantaiteilija Mikko Alatalon yhteiskunnallisesti vahvasti kantaa ottava musiikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe