Vakaa Tuotto rahasto?

aloittelijakoittelee

Eli nyt hirveästi nordea mainosti että vakaaseen osakkeisiin tai rahastoihin kannattaa laittaa rahaa koska pieni riski ja sopiva tuotto.. olen ihan ekakertalainen mikä on minimimäärä rahaa jota voi sijoittaa ja mitä kautta homma kannattaa tehdä?

11

2943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Dow 36.000

      Älä sijoita euroakaan mihinkään ennen kuin olet ottanut hiukan enemmän asioista selvää tai voit yhtä hyvin antaa säästösi ensimmäiselle vastaantulijalle. Osta vaikka yksi tai pari hyvää sijoituskirjaa ja opiskele pikkuisen. Aloita edes Pörssisäätiön sijoittajan oppaista, niiden nettisivuilta löytyy osakkeista ja rahastoista kohtalaisen hyvät pienet opasvihkoset.
      Ellei lukeminen innosta, niin ota nyt tästä ilmaiseksi käyttöösi vaikka tällainen alkeisvihje:
      - Jos jokin rahasto kiinnostaa mutta haluaisit kysellä/selvittää ko. rahastosta minimerkintöjä sun muita seikkoja ja ehtoja, niin hommaa alkajaisiksi kyseisen rahaston esitteet ja ehdot ja lue niitä niin monta kertaa että tajuat lukemasi. Ja seuraavaksi kysyt lisätietoja kyseisestä rahastoyhtiöstä.

      • kantapään yliopiston kautta :P

        voihan sitä aloitella sellaisella rahastolla johon voi laittaa muutaman kympin kuukaudessa ja sitä kautta hankkia käytännön kokemusta rahastosijoittamisesta. Kirjasta teoriaa lukemalla ei ainakaan meikäläinen opi mitään todellista, korkeintaan joitain peruasioita mutta käytäntö opettaa parhaiten ja kun on laittanut jotain likoon niin on myös enemmän motivaatiota seurata miten se sijoitus käytännössä kehittyy ja mitkä asiat vaikuttaa kurssien nousuun tai laskuun.


    • Piruparka

      Ota molemmista parhaat puolet. Hanki tietoa ja aloita samalla *pienellä* rahamäärällä sijoittaminen, niin motivaatio opiskeluun paranee. Minimipanoksena pitäisin suoraan osakesijoitukseen 500 - 1000 euroa. Rahastoihin voi tietysti laittaa muutaman kympinkin kuussa, mutta siinä oppiminen jää herkästi vähemmälle ja talouden mekanismit ymmärtämättä.

      Ja muista, että olet tulossa markkinoille neljä vuotta kestäneen vahvan pörssinousun jälkeen. Sijoituksesi voivat mennä seuraavat neljä vuotta aivan hyvin miinuksella. Varmista, että sinulla on tähän varaa.

      • maamerkki

        Katso ihmeessä muutkin rahastoyhtiöt kuin Nordea. Sen rahastonsa ovat tuotoissa vertailujen heikompia mutta kulut yleensä ovat yhtiöiden kärkipäästä. Määräaikaistileiltäkin saa hyvin kilpailukykyisiä tarjouksia.


    • vaihtoehtoihin

      Vakaa Tuotto notkui ihan samalla tavalla kuin muutkin rahastot viime keikutuksessa, korjausliike ei tosin ollut kovin raju ja tasaantuu vähän keskimääräistä nopeammin. Ei huono vaihtoehto, mutta älä osta sikaa säkissä - kauppiashan aina omaansa kehuu:))

      Helppo tapa tutustua rahastoihin on kauppalehti.fi, siellä pörssi/raha ja rahastokurssit. Lista on loputtoman pitkä, voit katsella yhtiöittäin tai rahastolajeittain ja suorittaa vertailevaa tutkimusta.

      Toinen hyvä opiskeluosoite on porssisaatio.fi, asiallista tietoa sijoittamisesta yleensä. Hätiköimällä tulee niitä ku....

      • paikkakunnallemuutt

        Hämeenlinnan Nordeassa on keksineet uuden tulonlähteen pankille.Henkilöillä joilla on rahaa tilillä,kutsutaan pankkiin neuvottelemaan sijoituksista.tarjotaan ihan harhautusmielessä,tätä vakaat osakkeet rahastoa


      • taasykskiusanosto
        paikkakunnallemuutt kirjoitti:

        Hämeenlinnan Nordeassa on keksineet uuden tulonlähteen pankille.Henkilöillä joilla on rahaa tilillä,kutsutaan pankkiin neuvottelemaan sijoituksista.tarjotaan ihan harhautusmielessä,tätä vakaat osakkeet rahastoa

        Ei ole uusi. Kaikki pankit tekevät tuota, ja ovat aina tehneet. Mutta ehkä juuri siksi nostit ikiwanhan ketjun ylös?

        Eikä Vakaan tuoton tarjoaminen varmastikaan tapahdu harhautusmielessä, vaan ihan vakaassa tienaamistarkoituksessa. "Vakaa" uppoaa kuin häkä tuulipukuun, joka karttaa riskiä. Uskaliaammille sijoittajille voidaan tarjota muita vähän vähemmän vakaita - mutta yhtä hyvin pankille/rahastoyhtiölle tuottavia - sijoitustuotteita.


    • AlanG

      Vielä erityisesti Vakaat Osakkeet-rahastosta. On niin uusi ettei pankkivirkailijakaan löytänyt kehityskäppyrää, yksittäinen arvo oli n.10€. Ymmärsin, että siihen kerätään ns.tylsiä osakkeita, jolloin arvonvaihtelu vähäisempää, mutta miten lie arvonnousu. Tietääkö joku tästä enempi? Sijoitusfilosofia samankaltainen kuin Vakaa Tuotto-yhdistelmärahastolla. Se,että Vakaa Tuotto notkahti kuten muutkin, johtuu rahaston n.2/3:n osakepainosta.

    • Nordea Vakaa Tuotto on siitä hyvä rahasto, että osakesijoitusten osuus salkussa vaihtelee joustavasti markkinatilanteen mukaan ja tuotto pyritään ymmärtääkseni pitämään vakaana suojaamalla se johdannaisilla.

      Muistelen lukeneeni runsas vuosi sitten, että pitkän ajan keskimääräisenä vuotuisena tuottotavoitteena olisi 6%. Ensimmäisenä vuonna se ylitettiin reilusti, mutta sen jälkeen hinta on laskenut lähemmäs tavoitetasoa, mikä on ostajan kannalta hyvä asia.

      Rahasto-osuuksien ostamiseen liittyy nimittäin aina ajoitusriski: Juuri nyt osuuden arvo voi olla sen verran korkealla, että olisikin parempi pitää rahat tilillä esim. kuukauden ajan ja ostaa ne rahasto-osuudet vasta sitten vähän halvemmalla. Etukäteen sitä ei kuitenkaan koskaan varmasti tiedä. Voi käydä niinkin, että kurssi lähtee nousuun huomenna, joilloin olisi parempi ostaa heti eikä vasta kuukauden päästä. Siksi suosittelen rahastosäästösopimusta. Se tasoittaa tuota ajoitusriskiä ja sitäpaitsi merkintäpalkkio on silloin pienempi tai sitä ei mene ollenkaan.

      Nordean rahastoja koskevat esitteet, säännöt, sijoituspolitiikka, nykyiset sijoitukset, tuottokehitys ja muut raportit avautuvat sivun http://www.nordea.fi oikeassa palstassa olevasta linkistä "Rahastot Nyt".

      (Huom: En ole Nordea-konsernin palveluksessa, vaan vain asiakas.)

      • AlanG

        Joo näin. Vakaa Tuotto onkin varsinainen kansan rahasto, lienee suurimpia Suomessa. Edellinen viesti on siksi, koska Vakaat Osakkeet-rahaston osalta ei ole mitään tilannetietoa Rahastot.Nyt-sivuilla (ajankohtaista linkin alta löytyy rahaston säännöt), vaikka rahastoa on ollut saatavissa n. 3 viikkoa.


      • taloi

        Nordea on nolla tosin en koskaan ole ollut asiakas. Rahastoista ei ollut mainintaa?

        Suomessa on kaikki kallista. Tuottoni on ollut n. 15% vuodesta 1989.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe