Digi tv Eestissä.

DIGGAR

Miten on digi tv tilanne Virossa?

6

1354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siellä tarvita

      Loistava TV-kuva saadaan Virossa aikaiseksi vanhalla kaapeli-tv verkollakin. Olen aina ihmetellyt, miten Tallinnassa Suomen kanavat näkyvät niin virheettöminä.
      Suomessa digiboxi plasma on jopa heikompi kuvanlaatu! Minä maksan suomessa 204 euroa vuosi, Virolaiset saa saman ohjelmiston paremmalla kuvanlaadulla ilmaiseksi...

      Tallinnassa voi myös ostaa 70 kanavaa kaapelista 6,20 euron kuukausimaksulla. Kansalliset TV-kanavat näytetään tietysti maksutta (mukana mm. F1-lähetykset).

      15 kanavan paketti maksaakin sitten huikeat 1,60 euroa kuussa.

      Suomi itse on pikkuhiljaa se entinen Neuvostoliitto, mille me joskus nauroimme.

      • huoh..

        Hei haloo.. ei se kaapeli-tv kata virossa koko maata.

        Maaseudulla käytetään ihan harava-antenneja kuten Suomessa.. kyllä sielläkin on digi-tv käytössä haravaantennipuolella elikkä DVB-T.

        Tallinann lähetin lähettää yhtä kanavanippua taajuudella 666 MHz.. näkyy Suomenkin rannikolle jos kääntää antennin kohti Tallinnaa.


    • Käyn usein

      Voisin kirjoittaa tästä romaanin, kun olen perehtynyt asiaan uuden talon muodossa.

      Tilanne on siis se että Digi TV:tä tarjoaa tällä hetkellä aktiivisesti kaksi firmaa:
      Viasat satelliitin kautta ja Elion IPTV:tä. Lisäksi on Zuum, joka on siis sama kuin Suomen maanpäälinen Digi-TV, mutta sen kantama on huono ja sillä ei ole Virolaisia kanavia. Ja Suomalaiset digiboksit antenniverkossa ei toimi tämän kanssa, sillä tämä on MPG-4. Siitä myös huono kuva.

      Kaapeli on tosiaan halpa ja hyvä kaupungeissa, maaseudulla on paikallistenkin kanavien kuva huono tavallisella antennilla. Joissain kaupungeissa on oma kaapeli. Nyt suurimmat kaapelifirmat tarjoavat myös Digi-kaapelia.

      Nythän Suomen Nelonen ilmeisesti käski Virolaisten kaapelifirmojen poistamaan kanava paketeistaan, joten nyt täällä näkee vain Yle1 ja 2 sekä MTV3.

      Eli, jos täällä haluat Digi-TV:n, ota kaapeli TV, jos et saa sitä on Viasatin Digi TV parempi kuin Elion.

      • suomi hölmöilee

        virossa siirrytään suoraan tehokkaampaan mpeg4 tekniikkaan !!!


    • digidigibums

      katso finnsat yhtiön nettisivut

      TALLINNASSA TEHTIIN TELEVISIOTOIMINNAN HISTORIAA
      Tallinnassa tehtiin toukokuun lopulla Baltian televisiotoiminnan historiaa järjestämällä teräväpiirtotelevisiolähetys Tallinnan vanhasta kaupungista Leviran maanpäälliseen digi-tv-kokeiluverkkoon. Lisäksi lähetys välitettiin Elionin kaapeli-tv-verkossa sekä Elionin laajakaistaverkon kautta IPTV-lähetyksenä.

      Tehty teräväpiirtotelevision koelähetys on merkittävin kuvan laatuun liittyvä uudistus sitten 60-luvun lopulla käynnistyneiden väri-tv-lähetysten aloittamisen.

      Suomen ensimmäinen mustavalkoinen television koelähetys tehtiin huhtikuun 20. päivä 1955, joten noin viidessä kymmenessä vuodessa olemme tulleet tilanteeseen, jossa television kuvanlaatu lähestyy 35 mm filmin laatua.

      Tuotantojärjestelyt toteutettiin suomalaisen Finnsatin toimittamilla Tandberg Televisionin HDTV-laitteilla. Kokeilussa käytettiin HDTV-käyttöön soveltuvaa 20 Mb/s langatonta HDTV-linkkiä ja HDTV kameraa.

      Langattoman HDTV-kameran kuva lähettiin toistimen kautta Tallinnan Teletorniin. Kokeilussa ohjelman keräily tehtiin MPEG-2 HD-formaatilla ja ohjelman jakelu MPEG-4AVC-HD-formaatilla. Näin lopullinen HDTV signaali saadaan mahtumaan kustannustehokkaalla tavalla digitaalisiin kanavanippuihin muiden digi-tv-kanavien kanssa.

      HDTV-lähetykset tulevat mahdollisiksi digi-tv-verkkojen valmistumisen jälkeen. Litteiden plasma- ja LCD-televisioioiden kuvanlaatu paranee merkittävästi. HD-katseluun tarvittavien digisovittimien markkinoiden uskotaan avautuvan vuoden 2008 alkupuolella.

      Useat tv-yhtiöt ovat aloittaneet HDTV-tuotantojen suunnittelun ja tuottamisen. Suomessa Yleisradio on tuottanut HTDV-formaatilla joitakin tv-sarjoja ja elokuvia. Yleisradio teknologian kehityksestä vastaavan johtajan Juha Vesaojan mukaan HDTV-tuotantoja tullaan resurssien puitteissa tuottamaan lisää. Euroopassa brittiläiset BBC, BSkyB ja Premier ovat aloittaneet säännölliset HDTV-lähetykset

      Vakaasti uskotaan, että kun HD DVD levyt tulevat kuluttajamarkkinoille HD-formaatti lyö itsensä lopullisesti läpi.

      Finnsat Oy on ollut alusta alkaen mukana digitaalisen television arvoketjussa Suomessa. Suomessa lähetettävät digitaaliset tv-ohjelmat digitoidaan pääasiassa Finnsatin toimittamin laittein. Yhtiö edustaa tv-yhtiöiden käyttämien laitteiden valmistajaa, norjalais-englantilaista Tandbergia Suomessa ja Baltiassa. Myös Suomessa käytettävä maksu-tv-ohjelmien salausjärjestelmä Conax on Finnsatin edustuksessa. Finnsat Oy arvioi tekevänsä tänä vuonna 22 miljoonan euron liikevaihdon. Yhtiö toimii Seinäjoella, Helsingissä ja Tampereella ja se työllistää Suomessa 19 henkilöä. Yhtiön toiminnasta Virossa vastaa sen eestiläinen sisaryritys Finnsat Baltic Oü, joka on toimittanut suurimman osan digitaalisen television vaatimista laitteista.



      Viroon digitelevisio Suomea tehokkaammalla tekniikalla
      Suomalaisen Finnsat Oy:n virolainen tytäryhtiö Finnsat Baltic Oü toimittaa digitaalisen television lähettämiseen tarvittavan enkoodaus- ja multipleksausjärjestelmän Viron radio- ja televisio-ohjelmien jakelusta vastaavalle Levira AS:lle. Digitaaliset televisiolähetykset alkavat Virossa syksyllä.

      Viron valtion ja ranskalaisen TDF:n yhdessä omistama Levira tulee käyttämään lähetystekniikkanaan lähes 50 % tehokkaampaa kuvan pakkaustekniikkaa kuin tähän asti on käytetty. Tekniikka mahdollistaa jopa 12 televisiokanavan lähettämisen yhdessä kanavanipussa. Suomessa vastaavissa kanavanipuissa on 5 - 7 kanavaa.
      MPEG-4 AVC -tekniikan valmistaa Tandberg Television, joka on valmistanut myös Suomessa käytettävän MPEG-2-tekniikan.

      Lähetykset kahdella kanavanipulla tulevat kattamaan alussa Viron väestöstä yli 85 %. Kolmas kanavanippu on tarkoitus rakentaa 2007 - 2008. Analogiset lähetykset on Virossa määrä lopettaa aluettain vuodesta 2010 vuoteen 2012.

      "Työskentelemme mielellämme korkealuokkaisista digitaali-tv-laitteista tunnetun Tandberg Televisionin kanssa ja luotamme sen paikallisen partnerin Finnsatin asiantuntemukseen ja kokemukseen digitaaliseten televisioverkkojen rakentamisessa", sanoo Leviran tekninen johtaja Tiit Tamm.

      Finnsat toimittaa Viroon Tandbergin johtavaa MPEG-4 AVC-teknologiaa, multiplekserit ja alueelliset signaaliprosessorit. Järjestelmän kokonaistoimitukseen liittyy myös tuki koulutuksineen. Tanbergilla on yli 15 vuoden kokemus digitaalisen television lähetyslaitteista. Se on maailman johtava digitaalisten videoenkoodereiden valmistaja. Tandbergin
      järjestelmät ovat käytössä myös Suomessa mm. Digitalla ja Yleisradiolla.

      "Nyt solmittu sopimus vahvistaa edelleen johtavaa asemaamme Suomen ja
      Viron digi-tv-laitteiden toimittajana.", sanoo Finnsat Oy:n toimitusjohtaja Leif Saarela. "Aloitimme toiminnan Baltiassa Suomesta käsin Neuvostoliiton hajoamisen aikaan mm. rakentamalla Radio Vapaan Euroopan ja Voice of American edelleenlähetysjärjestelmiä. Vuodesta 2002 lähtien oma tytäryhtiömme Finnsat Baltic Oü on menestyksellisesti ollut mukana rakentamassa Baltian radio- ja televisioverkkoja. Suomessa Finnsat Oy on merkittävä toimija koko digitaalisen television tekniikan ketjussa aina antennista digisovittimeen. Olemme toimittaneet tähän mennessä vajaan neljänneksen kaikista Suomessa myydyistä digisovittimista."

      Finnsat-konsernin liikevaihtoennuste vuodelle 2006 on 24 miljoonaa euroa.

      • Käyn usein

        Onko kukaan nähnyt tuon surkean Zuum Boxin kuvaa?
        Se on tosiaan pakattu, kuvan laatu on tosi surkea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      346
      3895
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1719
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1480
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1318
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1285
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1231
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1167
    Aihe