kielikorun hoito..

..ja puhdistus

Eli siis eilen hain tämmöisen kielikorun. Mokasin varmaan vähän siinä, että en tajunnut eilen (tai tänään) ostaa mitään puhdistusaineita. Kuitenkin luin, että kotonakin voisi tehdä jotain suolavesiliuosta ja se vastaisi desinfiointia. Onko se siis totta? En löytänyt ainakaan googlettamalla ohjeita, eli ajattelin sitten kysyä..

Ja onhan se normaalia, että kieli on tässä vaiheessa todella paksu? Tuntuu siltä kun olis suu täynnä kieltä, sellanen hirveän kokonen etana. Silti se ei ole kovinkaan kipeä, voisin jopa kuvitella järsiväni jotain kiinteää ruokaa.. Onko se pahasta, kannattaako mielummin pysyä keittolinjoilla?
Enää ei kuitenkaan vuoda ylimääräistä kudosnestettä tai verta, ainostaan kielen pintaan on kerääntynyt tasaisesti valkoista möhnää (plakkia?).

Näihin kysymyksiin varmaankin löytyy vastauksia, mutta tähän hätään en niitä heti huomannut..

47

20220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>>

      Ite en oo koskaan kuullu että kielen hoitoon voisi käyttää jotain suolaliuosta, muihin kyllä, tuohon en siis uskalla vastata. Ainakin kielen turvotusta (eli kun kieli paksuuntuu) voi helpottaa jääpalojen imeskely ja ihan vaan jääveden juominen.
      Ja turvotus on normaalia, kestää n. viikon, riippuen tietysti henkilöstä. Ehkä kannattaa näin aluksi pysyä keittolinjalla, jos kieli vaikka myöhemmin turpoaa lisää (jota tuskin tapahtuu) tai kieli tulee yllättäen kipeäksi. Jos kieli on huomenna samanlainen kuin tänään, voi olla että voit jo jyrsiä kiinteää ruokaa. Riippuu itsestäsi tietenkin.
      Onnea vaan kielikorusi kanssa, toivottavasti parantuu hyvin :)

    • Milkakuu

      Kun kävin tänään hakemassa kielikorun sain mukaan sieltä lävistyksen hoito-ohjeen. Siellä oli tuosta merisuolaliuoksesta, että 1 l 1 rkl merisuolaa. Ja sen pitää olla kuumaa.

      Mulle ainakin suositeltiin apteekista sellasta suuvettä kuin Hextrill. Makso 5,85 € :)

      Muistathan myös huuhdella suuta syömisen ja juomisen jälkeen. Itse olen tällä hetkellä, niin että juon vain vettä ja syön sosekeittoja. :P Vettä suositellaan juotavaks paljon, ihan noin muutenkin.

      Turvotukseen auttaa kylmä, esim. jääpalat ja mehujäät. Mulle ainaskin se lävistäjä sanos et saan syödä mielin määrin mehujäitä :P

      Kannattaa kyllä kipin kapin mennä apteekkiin hakemaan puhdistusainetta. :)

    • pegasos..

      mulla oli kans tosi turvoksissa vajaan viikon, siis nyt perjantaina tulee kaks viikkoa siitä ku hain lävistyksen. kieli on parantunut hyvin, syöminen onnistuu huoletta, ja odotellaan että saa vaihtaa lyhyemmän tapin.
      pitkä tappi on ärsyttävä sitten ku turvotus on laskenut, painaa ikävästi (ainakin mulla) kielen päälle sellaisen kuopan, ja tuntuu et on koko ajan edessä. mistään suolaliuoksesta en oo kuullut et sillä vois tosiaankin puhdistaa kielilävistystä, muita kyllä mun mielestä voikin puhdistaa. ehkä sun kannatttais käydä ostaas jotain suuvettä, esim oral beetä, mut tuskin se mikään välttämätön oo.
      syöppäs vaan jäätä, mehujäätä ja juo paljon jäävettä, ni eiköhän se helpota pikku hiljaa.
      mulla kans kerääntyy kielen pinnalle sitä valkoista "töhnää" mut sitä harjailen varovasti pois hammasharjalla, samalla tapaa ku normaalistikin hampait
      a pestessä.

    • Kaverikas

      Kielen turvotus on aivan normaalia. Se laskee kyllä ajan myötä.

      Desifiointiin olen kuullut käytettävän mainitsemaasi suolaliuosta. Ei se nyt ole niin justiisa, mitä määriä niitä siinä on. Kaadat vaan lämpimään veteen jonkin verran suolaa ja siinä se.

      Kun kaverini otti kielikorun, lävistäjä neuvoi purskuttelemaan suussa suuvettä, mutta taisitpa hakea tässä tuollasia kotitekosia juttusia, joten ei miulla muuta...

      • minäpä taas

        okei, kiitos neuvoista :) kokeilin kyllä tuota suolaliuosta, mutta hainpa kuitenkin sen desinfiointi-litkun sieltä apteekista.
        Lähes joka päivä olen pakon edessä joutunut kovaa ruokaa syömään, enkä ole (olosuhteista johtuen) paljoa jääpaloja voinut järsiä. Siksi kielessä onkin ihana, kipeä mustelma.
        Turvotus on kuitenkin laskemassa hyvää vauhtia ja pystyn puhumaan jo normaalisti. Kuudetta päivää eletään. :)


    • Minna__

      Moi!
      Oon tässä ite harkinnut kielikorun ottamista erittäin vakavissani, ja siihen liittyisi muutama kysymys. En viitsinyt uutta keskustelua perustaa, kun kuitenkin tämä vähän asiaan liittyy.
      Tuota, vaikuttaako kielikorun otto paljonkin puhekykyyn. Itse olen opettaja, joten lässytys häiritsisi aika lailla. Olen suunnitellut meneväni torstaina, niin pääsiäisloman saisi kieltään lepuuttaa. Voiko kieli olla kuitenkin turvonnut kauemminkin, jopa viikkoja?
      En todella voi antaa lävistyksen häiritä työntekoa, joten olisi kiva jos pystyisitte jotain tietoa antamaan. Jokainen on kuitenkin varmaan yksilö, mutta kertokaa omista kokemuksista :)

      KIITOS

      • Gydi

        Tosiaan se on vähän yksilöllistä mutta oma kieleni oli "pahasti" turvoksissa 3 päivää. Sen ajan puhuin myös hassusti. Sen jälkeen se oli vielä pari päivää turvoksissa aamuisin mutta ei oikeastaan sen kummempaa. Ja eikä se lässytyskään kovin paha ollut, lähinnä se oli omalla kohdalla ainakin semmosta psyykkistä ylivarovaisuuttaa :D Enkä mä nyt ole huomannut, että kenelläkään tuo kielilävistys kovin pitkäksi aikaa olisi tuota "normaalia" puhekykyä vienyt :P Ei muuta ku hole kieleen :D


    • mau16

      eilen oli perjantai ja olin siinä vähän juomassa. ittelläni on jo alahuulessa vasemmalla puolella lävistys se on ollu jonkun pari vuotta ja sitten sitä ennen oli tossa keskellä, ja yhessä vaiheessa oli kummallakin puolella korut. korvissa on jotain 9 rei8kää yhtns. ja navassa yksi. kaikki on ite tehty, olen siis 16 vuotias joten en ole halunnut tuhlata rahojani liikkeessä ottamiin lävistyksiin. kumma kyllä yksikään ei ole ikinä tulehtunut. olen varmaan 3 vuotta halunnut jo kielilävistyksen. kielikorun olin josakus aikoi sitten ostanut jostain parilla eurolla ja pidin sitä korvassa muuten vaan. no tossa eilen sitten kuitenkin keksin tehdä itse kielilävistyksen, ikinä ennen en ole uskaltanut sillä pelkäsin että puol naamaa halvaantuu tai että kieli turpoaa niin pahasti. no helposti sain lävistys neulan läpi ja korun paikoilleen ja aika hyvään kohtaankin, ja se on kyllä totta että ei se satu vaikka toisin olen aina luullut. no ei kyllä ollut mitään desinfiointi ainetta niin huuhtelin suun 32% viinalla ku kaverit käski. pariin tuntiin kieli ei ollut ollenkaan kipeä ja pystyin leikkimään korulla ja juomaan ja syömään. mut sitten syöminen muuttui tosi vaikeaksi ku kieli turpoi vähäsen ja reijän viereen tuli mustelma, olin ahieman paniikissa että jos se nyt tulehtukin tai kävi jotain pahaa. no nyt siitä tekemisestä on 24 tuntia ja nieleminenkin sattuu joten ei pysty syömään muuta kun keiton lientä ja jäätelöä. no tässä äsken aloin sitten lukea kaikkia juttuja kielilävistyksestä niin löysin paljon tietoa juuri siintä että se on aivan normaali että kieltä aristaa ja se on turvoksissa ja että kieleen saattaa tulla pahannäköinen mustelma, mikä on aivan vaaratonta. ja usein syöminen on vaikeaa, mutta maitotuotteita ei pitäisi syödä paljoa eikä myöskään sokeria. ja puhuminen saattaa olla aika sössötystä mikä saattaa kestää jopa viikonkin. mutta lävistyksen pitäisi parantua 1-2 kkaudessa. muutaman päivän lävistyksestä saattaaa tulla verta , ja kielestä tulee myös sitä valkoista nestettä kuin myös muista lävistyksista, ja se saattaa kertyä korun ympärille sellaiseksi valkoiseksi läikäksi minkä voi pestä ympärilta hammasharjalla. no toivon että tämä kieli paranesi nopesti ja ei tulisi mitään ongelmia. ja toivottavasti jotkut saa tästä ratkaisuja omiin kysymyksiinsä.

      • Dyddi

        Kuka saatanan idiootti voi mennä laittamaan kielilävistyksen itte? Voi, mä ihan toivon että sun kieli halvaantuu.

        ittellä on ollu ny vähä reilun viikon ollu lävistys kielessä ja ei oo ollu ongelmia sitte oikiastaan ollenkaan. Enemmän ylivarovaisuutta mikä on loppujen lopuksi aika turhaa. Ei ottanut kipeää, ei ollut vaikeuksia puheessa vaikka annoinkin kielen levätä sen pari tuntia ei ollut paisuksissakaan kun jonkun 3 päivää ja siitä se sitten lähti. (= Kovasti tekis mieli mennä jo vaihtamaan tappia lyhyemmäksi.

        Kaveri eilen pelotteli mua että kieli vois halvaantua vielä sittenkin kun on lävistyksen ottanu? esim, vuoden päästä kun koru on ollu jo?


      • Ismon deli
        Dyddi kirjoitti:

        Kuka saatanan idiootti voi mennä laittamaan kielilävistyksen itte? Voi, mä ihan toivon että sun kieli halvaantuu.

        ittellä on ollu ny vähä reilun viikon ollu lävistys kielessä ja ei oo ollu ongelmia sitte oikiastaan ollenkaan. Enemmän ylivarovaisuutta mikä on loppujen lopuksi aika turhaa. Ei ottanut kipeää, ei ollut vaikeuksia puheessa vaikka annoinkin kielen levätä sen pari tuntia ei ollut paisuksissakaan kun jonkun 3 päivää ja siitä se sitten lähti. (= Kovasti tekis mieli mennä jo vaihtamaan tappia lyhyemmäksi.

        Kaveri eilen pelotteli mua että kieli vois halvaantua vielä sittenkin kun on lävistyksen ottanu? esim, vuoden päästä kun koru on ollu jo?

        Aattelin mennä laittaan kielikorun ja ajattelin et sattuukohan se paljon oon kattonu videoita ja tuli kyllä verta aika lailla=I


      • Jo ens viikolla?
        Ismon deli kirjoitti:

        Aattelin mennä laittaan kielikorun ja ajattelin et sattuukohan se paljon oon kattonu videoita ja tuli kyllä verta aika lailla=I

        Mäki oon aatellu ottaa kielilävärin, mut toi kipu vähä hirvittää, suussa ku toi läväri on. Ei se kipu muuten häiritse. Mut sehän on yksilöllistä, ainaki molemmat mun kielilävärin ottaneet kaverit sano, ettei sattunu, ainakaa paljo :)


      • pinemivar
        Ismon deli kirjoitti:

        Aattelin mennä laittaan kielikorun ja ajattelin et sattuukohan se paljon oon kattonu videoita ja tuli kyllä verta aika lailla=I

        moro moro. mä kävin eilen neljän aikaan laittamas kielikorun ihan ammattilaisella lävistäjällä ja ei se oikeesti sattunu paljoa, asteikolla 1-10: 2, ja mulla ei tullu yhtään verta kielestä. Parin tunnin sisäl söin yhe mehujään ja jo neljän tunnin päästä pystyin syödä pienin paloin kiinteää ruokaa. Nyt vain odottelen että pieni turvotus alkaa laskemaan ja pääsee vaihtamaan lyhyemmän tapin :PPP


      • Raksutin98

        Meinasin ihan samaa että kuka idiootti laittaa ite, ei varmaa Ollu tietoa ainakaan siitä että koru pitää laittaa ihan vähän vinoon muuten se voi osua verisuoniin ja mistään muustakaan semmoisesta mikä olisi tärkeä tietää, korun ottaminen lävistäjällä ei satu eikä siitä tullut ainakaan mulla verta, lävistäjä anto tosi hyvät ohjeet ja oli tosi mukava, suosittelen mutta koska siitä on minulla vasta 2 päivää en pysty syödä oikein mitään ja puhuminen on lässytystä mutta ei haittaa oikein muuten


      • Minäsevaaoon
        Jo ens viikolla? kirjoitti:

        Mäki oon aatellu ottaa kielilävärin, mut toi kipu vähä hirvittää, suussa ku toi läväri on. Ei se kipu muuten häiritse. Mut sehän on yksilöllistä, ainaki molemmat mun kielilävärin ottaneet kaverit sano, ettei sattunu, ainakaa paljo :)

        Mä otin toissapäivänä kielikorun eikö itse tekemisvaiheessa sattunu ku pihit. Sen jälkeen yritin jäätelöö syyä mutten osannu. Mulle sanottiin että kieli leuka ja hartiat ku pitää rentona ni ei tuu kipeeks. Kipee vaa syödessä ja kieli turvoksissa. Muistaa vaa huuhella syönnin, juonnin ja tupakoimisen jälkeen ni ei tulehu. 2vk pitäs välttää alkoholia, tupakkia ja maitotuotteita.


    • meteorshower

      joo siis valkosuus on normaalia, kielen hyvät bakteerit lisääntyy koska ne yrittää parantaa sitä haavaa. Kielilävistys ei tarvitse mitään desinfiointi tai puhdistusaineita, eikä keittistä, juot vaan ihan hulluna jääkylmää vettä, ja purskutat suun aina ruuan/tupakan jälkeen kylmällä vedellä. Itsellä viikon jälkeen turvotus ja kipu poissa näillä ohjeilla, jotka sain yhdeltä suomen ehdottomasti ammattitaitoisimmalta lävistäjältä. Ja tosiaan keittolinja on parempi, vaikka pystyiskin kiinteetä syömään, ei pidä rasittaa tuoret lävistyst liiaks :) muista välttää maitotuotteita (eläinrasvalima kerääntyy ja kokkeroituu koruun >> bakteerit tarttuu helposti), sitrustuotteit, limsoi ja mausteist ruokaa.

      • 353o5o

        Mulla on korvanlehdissä, sekä rustossa lävistyksiä ollut yhteensä 14. Nyt tosin vain muutama enää. Korvat on venytetty 10mm:iin, tragukset löytyy molemmista sekä toisesta korvasta anti-tragus. Kielessä on kaksi lävistystä. Ollut jo 8 ja 7- vuotta. Napakorukin on joskus ollut sekä kulmakoru. Alahuulen sivulta löytyy reikä sekä nenästä (jotka eivät näin vuosienkaan kuluessa ole umpeutuneet).
        Kielilävistykset ovat olleet sieltä kivuttomimmasta päästä. Tragukset sattuivat eniten.
        Kipuahan kestää vain muutaman sekunnin. Se on nopeasti ohi.


      • Paranemisvaiheessako ei tarvii mitään desinfiointiainetta tai puhdistusainetta? Tottakai pitää desinfioida! Minulle ainakin annettiin erilliset ohjeet, millä aineella suuta desinfioidaan ja kuinka monta kertaa päivässä viikon ajan. Tämmöstä hölynpölyä ei ainakaan kannata uskoo. Tääkin tais olla taas erittäin pieleen mennyt provo.


    • KorutonPäätön

      Kielikorua ei hoideta suolavedellä vaan suolahapolla. Typpihappoakin voi kielikoruun kokeilla jos siinä on hammaskiven tapaisia jäänteitä. Puhdistuksen ajaksi on kieli syytä ottaa pois korun ympäriltä. Etikassa keittäminen voi sekin olla hyvä ajatus mutta muista taas ottaa kieli kauemmaksi korusta keitoksen ajaksi.

      Hyvänä vinkkinä voisin neuvoa hankkimaan uuden pään tuohon touhuun. Tässä perustietoa erilaisista päistä.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kypärä

    • kassialmat ry

      Mä ite kävin eilen ottaa, ja sain sieltä sen hoito-ohjelappusen mukaan. Siinä luki, että pitäs huuhdella suu kolmesti päivässä apteekista löytyvällä keittosuolaliuoksella (NaCi - merkkinen) :) Makso 2,41euroo ja toi on 250ml pullo että kyllä riittää! :D

      Maistuu helvetin pahalta mut se on sen arvosta 8)

      Mulle on tullu snadisti tota arpikudostaki tonne alapallon ympärille, mut se johtuu ehkä siitä et mä loppujenlopuks leikin aika paljon tolla.. :D VIRHE EHKÄ?

      Mut joo, siis kannattaa mennä apteekkiin vaa selittää et oot kuullu jostain keittosuolaliuoksesta minkä pitäs edesauttaa kielikorun paranemista, kyllä ne siellä osaa :)

      Ei kaduta tippaakaan, ainoo et haluisin tän nyt jo lyhyempään tappiin koska tuntuu, et toi koru vie kauheen tilan mun suusta. Mun kielikää ei tunnu miltään etanalta, päinvastoin, se tuntuu silt ettei ois turvonnu ollenkaa :D

      Ja sit jos pidät kieltä ihan vaan paikallaan, ni suosittelen pitää sitä hellästi tuolla kitalaessa ni se ei paina tonne alapuolelle :) (kaveri kerto ton, sillä on jo 3koruu kielessä XD)

    • ,,,,

      Moip! Itse kävin hakemassa Porista, Dark Art Tattoosista kielilävistyksen. Olin tosi tyytyväinen palveluun, olo oli mukava, ja lävistäjä ymmärsi pelon, vaikka mulla itselläni onkin jo kaks aikasempaa, medusa, sekä alahuulen keskellä labret. Aluks siinä odotellessa oli miltei paskat housussa, ku pelotti niin hirveesti, mut hyvällä ammattitaidolla koru meni mainiosti, ilman kipua ja nopeasti. Syömispuoli harmittaa, ku tekis niin mieli kunnolla syödä niinkuin muutki, mutta pilttilinjalla juttu sujuu, hampaidenpesemisessä ei ongelmia, kielenpesu onnistuu tosi hienosti, ja purskuttelen jokasen tupakointikerran, syömisen sekä juomisen jälkeen vedellä, sekä kolmesti päivässä suuvedellä. Suosittelen, kyl tää kommee on! :-)

    • Kielikoru

      Otin kielikorun pari päivää sitten. Kieli on vielä hieman turvonnut mutta se ei haittaa puhumista. Tätä keskustelua lukiessa aloin miettiä noita maitotuotteita kun itse olen ainakin jonkunverran maitotuotteita syönyt mutta sen jälkeen huuhdellut suun vedellä ja suuvedellä. Voiko kieleni tulehtua kun olen käyttänyt maitotuotteita ja voinko tehdä asialle vielä jotain? Ja jos syö liian aikaisin kiinteää ruokaa niin mitä silloin kielelle voi käydä? :)

    • lauranen

      Kävimpä eilen napsauttamassa reikäsen. Kivuton oli ja kun tajusin että reikä on tehty niin minua alkoi naurattaa kun ei se sitten sattunutkaan.:----) Oli lävistäjällä varmaan hauskaa kun naureskelin sellaista äänetöntä tärinä naurua ja kuola vaan lensi samalla kun hän vielä asetteli tappia paikallensa... Minun kroppa on aina tosi omituinen ja hallitsematon.:---D Mutta Oulun pitbullia suosittelen! Tosi ihana lävistäjä, ja maksaa vain 40 euroa molemmat korut sisältyy hintaan.
      Niiiin nuista hoito-ohjeista. Siskoni kävi laittamassa parisen vuotta sitten, ei ollut saanut mitään hoito-ohjeita ja kun ei ole huolehtivaa tyyppiä niin ei edes lukenut netistä mitään. Ei hoidellut ei purskutellut, ei tulehtunut. Kai sekin henkilöstä riippuu mutta kyllä tuo kieli aika hyvin itsestänsä huolen pitää.:) Ite en kuitenkaan täysin hoidotta jättäis ja olen melko neurootikko niin pitelen huolen. Kävin hakeen bafucineja apteekista, helppo tapa desinfioida!

    • 909

      Kävin tänään ottamassa kielilävistyksen. Kovin on jo kipeä ja turvonnut. Itse kielessä ei ole - ainakaan vielä- mustelmaa, mutta sen sijaan kielen alapuolella siinä kuopassa mihin alapallo painaa on ihan järkyttävä mustelma. Johtuu kai ihan siitä että koru on pitkä ja tappi painaa? Onko muilla tullut samaan paikkaan mustelmaa?

    • =/

      Kävin eilen hakemassa kielikorun. Vähän on turvonnu ja kielen liikuttaminen sattuu.. =/ Ärsyttää kun ei voi syödä normaalisti mitä haluais...
      Inhottavasti painaa tonne kielen alle toi pallo =(

    • kapteeni kaihi

      Kysynpä nopeesti, että minkä kokonen se pallo on siinä kielilävistyksessä? Halkaisijaltaan siiis?

    • Tuutti

      Kun korvalehdistä ottaa korut pois, niin niihin jää ällöttävät kovat jutut sinne korvalehden sisään, mulla on nyt sellanen kova juttu kielikorun ympärillä ja navan.. Onko se normaalia että kielessä on sellainen kova juttu..?

      • Minäsevaaoon

        Mullaki on.


    • 1hannaa

      otin ite viimeviikon perjantain eli koht viikko ollu :p oon vissii ainut jota sattu se lävistys ihan sikanaa, mut yleensäkki oon kauheen herkkä ja tongue webin tekoki sattu ja molemmis kyl eniten ne pihdit. Meinasin oikeest pyörtyy kielikoruu tehdes ja verta tuli älyttömäst:d ekoil päivil oli yhtä tuskaa.. en pystyn syyä mitää, puhuminen sattu, nieleminen ja oli turvon. Sit viel ku oon puhelinmyyjän ni sattu toi puhuminen tosi paljo mut siihe autto normaali tulehuslääke.. siin aloin miettii ku tulehuslääke autto et onks toi nyt sit tulehtun?:o oon heti saman päivän silti juonnu ja polttan tupakkaa et sillee en oo ollu ylivarovainen.. nyt ei oo enää nii kipee ja syyäki pystyy vaik vähä kumminki sattuu ja tol ei pysty oikee kumminkaa leikkii:-d ja sit ku vaihoin tongue webbii isommat pallot ni pelottaa et noi menee solmuu sillee kunnol ja repee viel mut lävistäjä sano ettei oikee oo mahollist, jos kieles ois rengas ni sit =d mut kyl tää täst :-)

    • otin ite viimeviikon perjantain eli koht viikko ollu :p oon vissii ainut jota sattu se lävistys ihan sikanaa, mut yleensäkki oon kauheen herkkä ja tongue webin tekoki sattu ja molemmis kyl eniten ne pihdit. Meinasin oikeest pyörtyy kielikoruu tehdes ja verta tuli älyttömäst:d ekoil päivil oli yhtä tuskaa.. en pystyn syyä mitää, puhuminen sattu, nieleminen ja oli turvon. Sit viel ku oon puhelinmyyjän ni sattu toi puhuminen tosi paljo mut siihe autto normaali tulehuslääke.. siin aloin miettii ku tulehuslääke autto et onks toi nyt sit tulehtun?:o oon heti saman päivän silti juonnu ja polttan tupakkaa et sillee en oo ollu ylivarovainen.. nyt ei oo enää nii kipee ja syyäki pystyy vaik vähä kumminki sattuu ja tol ei pysty oikee kumminkaa leikkii:-d ja sit ku vaihoin tongue webbii isommat pallot ni pelottaa et noi menee solmuu sillee kunnol ja repee viel mut lävistäjä sano ettei oikee oo mahollist, jos kieles ois rengas ni sit =d mut kyl tää täst :-)

    • kielikoruuuu

      Mäkin kävin eilen laittamassa sitten vihdoin kielikorun!
      Itse korun laittohan oli kivuton, mut syöminen vaan meinaa sattua ihan hirveesti.
      Kieli on ollu kokoajan vaan ihan vähän turvonnut, ja toivon vaa ettei turpois enempää, mutta voihan olla et turpoo vasta parin päivän päästä.
      Nyt vaan oottelen että pääsen laittaa lyhemmän tapin ja kaikkia kivoja erinlaisia palloja! Yhtään en kadu korun laittoa vaikka piltinkin syöminen on yhtä tuskaa ja välillä puhuminenkin sattuu!
      Itse puhdistan jollakin sepditium aineella suuni ja vielä suuvedelläkin 2-3 kertaa päivässä ja aina syömisen ja tupakan jälkeen huuhtelen suun vedellä.:)

    • ....

      Mä oon itekki aatellu ottaa kielikorun ja tänää kaveri pelotteli että se voi tulehduksen johdosta halvaantua? Onko se mahdollista?

    • -justottanut-

      No riski on hyvin minimaalinen jos käyt ammattitaitoisella lävistäjällä ja hoidat sen hyvin. Tässä asiasta jonkin verran tietoa: http://www.yazka.com/kieli.htm
      Melko turvallinen se kuitenkin on, siitä vaan ottamaan :)

    • ...

      mua pelottaa hirveesti että omani viikon vanha kielilävistykseni on tulehtunut. kieli on aivan valkoinen ja reijän ympärillä on valkoinen plakkirinkula. kieli ei ole turvonnut eikä kipeä.

    • hämis93

      mulle lävistäjä suositteli ehottomasti corsodyl suuvettä ja se on ollu kyllä tosi hyvä ja kylmää juonu paljon nii ei oo missää vaiheessa ollu melkeen yhtään turvotusta =) ja kipukin on melkein olematon, vaikeuksia oli vain ensimmäisen ja toisen päivän aikana kun puhuminenkin oli raskasta ja kun ei voinut syyä niin oli aika kiukkuinen olo. ainoa vaivaava asia vain se että yläpallon viereen ilmestynyt pala kieltä, sitä kudos hommaa tieten, että lähteeköhän sitten pois ikinä. ruman näkönen.

      • Minäkin haluan kielikoru

        Mulla napalävustys on nyt ollu 1,5 vuotta, ja kun sen ottamisesta oli kulunu 2 kk siihen ilmesty kans sellanen ihan ku lihanpala mut sit rupesin huuhtelee useemmin kuin 2 kertaa/päivä vedellä, HUOM vedellä ei millään desinfiointi aineilla, niin sit se "lihanpala" lähti pois :)


    • hämis93

      JUMMI JAMMI OOTTE IHAN KAKKOJA JOKA IKINEN KU MÄ OLEN TÄMMÖNEN KIVA TYTTÖ JA TE OOTTE TOMMOSIA TYHMIÄ MITKKÄ OTTAA KIELEEN TOMMOSIA TYHMIÄ YLIMÄÄRÄSIÄ PATTEJA ETTEI VOI HARRASTAA SUUSEKSIÄ KAHTEEN VIIKKOON!

    • Zägälägä

      Itte kävin ottaas kielikorun tossa eilen. Reiän teko ei sattunut lainkaan. Ensimmäiseen kahteen tuntiin ei ollut pahasti kipeä ja ei ollut yhtään turvoksissakaan. Lävistäjä oli mukava ja rento, heitettiin siinä vaan läppää ennen ko rupes tota kieltä ronkeloimaa. Kieli turpos vähän siinä illalla mut ei miteskää erityisen paljon.. vähän aristaa nyt viel mut ei oo yhtää turvoksissa.. verta ei tullu lainkaa ko reikä tehtii jos joku sitä nyt miettii :) Ainoo just et tekis mieli vetää iha överi mätöt mut ei oikee saa syötyy viel :D mut pikkuhiljaa.. Piltillä pärjää ihan kivasti nää ekat päivät ;) Turun pajalla siis kävin ottamassa eikä ollu ku sen 20€ korun kanssa, et ei todellakaa kannata ees harkita tekevän kielee ite ko ammattilävistäjältäki sai jo niin halvalla.

    • Fwlzzg69

      Mä oon varannu mutsin kans huomisee aamuu sen ajan mut en tiiä miten pitäs valmistautuu siihen, lävistäjä ei sanonu mitää erityistä :s
      Tiiän ettei se tuu mul ainakaa sattuu paljoo ku mul on jo kaks huulikoruu ja napakoru eikä sattunu yhtää ! Mut jännittää silti, kyl se kieli on kuitenki ihan eri asia ku noi edellämainitut..
      Oon kuitenki halunnu kielilävärii jo pari vuotta, ennen 8lk se ajatus tuli mieleen mut nyt mä sit hankin sen, ysiluokan jälkee :) jännittää vaa sit se ku ensviikon torstaina alkais koulut ja siel ei sais pitää mitää lävistyksiä, toivottavasti kielen turvotus niin hävinny etten lässytä ja et voin laittaa läpinäkyvät pallot siihen turvallisin mielin :)

      Mutta, huomen tuun sit kertoo mun kokemuksen täst ! Vois laittaa kaverin kuvaamaa sen siin ni saisin nähä mun ilmeet sit xD

    • kielikorutyttö

      No joo itse hommasin kielikorun n. viikko sitten. Kaikki aina sanoivat että kielilävistyksen ottaminen ei sattuisi mutta kyllä sen järki sanoo et jos paksu neula tungetaan kielen läpi niin kyllä se jossain tuntuu. Uskon että kipu on henkilökohtaista. Minusta lävistyksen otto sattui aika paljon. Ensin kieli ei turvonnut eikä tullu verta mutta illan myötä turposi ja oli yl 3 päivää turvoksissa. Olin koko ajan yli herkka ja vieläkin vähän. Pesin koko ajan hampaita, purskutin vettä ja suu vettä ja söin vain pilttiä, keittoja yms.. kielen alapuolelta tuli sit niinkutsuttua valkoista mömmöä. Ensin säikähdin aivan mielettömästi että reikä on tulehtunut mutta se on sitä samaa mitä saattaa tulla muistakin lävistyksisä. Kieli on ollut kyllä niin kipeä välillä ja turvoksissa että välillä jopa kadutti koko korun hankkiminen. Jos minun pitäisi uudestaan tämä rumba käydä niin en usko että lähtisin enää tähän leikkiin.

    • hyi yök

      Ei kukaan järkevä voi lävistää kieltänsä vapaaehtoisesti!!!! Ihmiset on vähän hulluja............

    • moihj

      mä säikähin jo et tää mun kieli ois tulehtun :D onneks luin tätä keskusteluu ja mulle selvis et se onki ihan normaalia että syöminen sattuu ja puhe kuulostaa ihan kauheelta :33

    • feeltheway

      Itellä kävin toissapäivänä ottamassa kielilävistyksen, ja ensimmäinen päivä oli helpoin. Eilen turpos ja vähän herkkä, mut kiinteetä ruokaa pystyny jotenki syömään oikeestaan koko ajan. kipeimmillään ollu tänään päivällä, ja sekii vaan sen takia et jääpalaa pureskellessa terävä reuna tökkäs siihe. Se ite lävistämine ei sattunu just yhtään, turhaan jännitin! Just sitä "valkeeta mömmöö" korun ympärys täynnä, mut varovasti hammasharjalla rapsutellu pois. Ylivarovainen kun olen, koko ajan pullossa mukana lävistäjältä ostettua suuvettä ja koko ajan purskuttelemassa :D turvotukseen auttaa parhaiten pelkkä kylmä vesi ja jääpalat. Maitotuotteita käyttänyt hyvin vähän, kahvissa maitoo ja näin. Ammattitaitonen lävistäjä ja hyvä huolehtiminen auttaa jo pitkälle ettei tulehu ;) nyt vaan ootan et saisin jo vaihtaa lyhyemmän tapin ja toiset pallot!

    • MÄ TIIÄN

      oon ite 13-vuotias tyttö, mulla on oikeesti kauhee piikki kammo ja itken ja parjun verikokeissa enkä suostu otaa mitää piikkejä, oon kuitenki tehny ite 7 korvareikää jotka mun mielestä sattu iha kauheesti ! kävin toissa päivänä ottamassa kielikorun ja tärisin siellä ja halusin juosta karkuun mutta sitte se otti pihdeilla kiinni ja laitoin silmät kiinni ja puristin ne oikeen kiinni ja sitte parin sekunnin äästä nse sano että nyt on ja en ees tuntenu että pikki ois menny, luulin että se piti vain pihdeillä kiinni koko ajan. Mulla on ollu huulikoruki ja se sattu enemmän kun kielikoru ja korvikset sattu enemmän. Jos sanotaa nii 1-10 asteikolla korvikset on 7-8 , huulikoru 7 ja kielikoru 3, oikeesti ! ite puhdistan kieleni että aina syömisen jälkeen purskuttelen suu vettä.

      • paksukieli123

        Moikka! Kävin eilen liikkeessä ottamassa kielikorun. Neulan läpi meno ei sattunut ollenkaan. Se kaikki tapahtui niin nopeasti ettei sitä ehdi edes tajuta. Illalla kieli oli kipeä, ja kipu säteili korviin asti. Särkylääkettä oli vaikea niellä. Nyt kieli on turvonnut ja puhumimen sattuu. Turha haaveillakkaan että voisin syödä jotain. Kauhea nälkä kokoajan. Kylmä tosiaan auttaa. Mulle lävistäjä sano että ruokailun ja tupakoinnin jälkeen purskutella muutaman kerran vedellä, ja sitten suuvedellä kerran, joka kerta. Eikä vaan silloin tällöin. Kahen viikon ajan. Ja vasta kahen viikon jälkeen saa vaihtaa korun. Itsekkin oon tosi piikkikammonen, mut lävistäjä oli niin ihana ja osas rauhotella hyvin :-) sekunttiakaan en kadu että tämän otin!


    • ouiiiiii

      Kielikoru putosi huolimatta

    • Kylläsesattuu

      Otin kielikorun perjantaina, eli tänään kolmas päivä menossa. Kyllä se lävistäminen sen verran sattu, että vedet valu silmistä. Verta ei oo vuotanu missään vaiheessa, mutta on melko turvoksissa. Mulle se lävistäjä sano että huuhteluks riittää pelkkä vesi kerran päivässä?? Olin hieman ihmeissäni, mutta niin se vaan väitti, vaikka pariin otteeseen varmistin asiaa.
      Enivei, buranaa ja panadolia yhdessä useemman kerran päivässä saa vetää, jos haluaa syödä jotain. Kiinteetä pystyy kyllä jonkin verran syömään särkylääkkeen voimalla, mutta paremmin keitot ym. menee alas.
      Mulla on kipeentyny nyt viimeisen vuorokauden aikana toi kielen päällä oleva reijän alue, samoin kuin alapuolelta. Luulen että johtuu ehkä rasituksesta, kun on pitäny noita kiinteitä syödä..
      Puhumaan pystyy aika hyvin, mitänyt kirjaimet S, R ja T kuulostaa hieman typeriltä :p
      Sen voin sanoo, et jos tää kipu on maximissaan tällästä mitä nyt on, niin kyllä pystyy elämään sen kanssa, eikä kaduta lävistyksen otto.
      Koru on vaan aika pitkä jonka vuoksi painaa kielen alapuolta, ja hieman kitalakea, kun suu on kiinni. Mutta ei lyhemmälläkään pärjäsi tässä vaiheessa turvotuksen vuoksi.

    • pimpelipompelipim

      hei need help! onkp muilla ollu imusolmukkeet kipeät/arat ton kielilävistyksen oton jälkeen, onko siis normaalia ja mulla on 3 päivä menossa tän kaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe