kaularankaleikkaus

tuleva potilas

Löytyykö ketään, jolle on tehty kaularangan jäykistysleikkaus (1. ja 2. nikaman luudutus)? Kuinka selvisit leikkauksesta, toipilasajasta, jokapäiväisistä askareista, kaulurin kanssa elämisestä, nukkumisesta? Miten sujui paluu takaisin työelämään? Minulle on tulossa leikkaus lähiaikoina ja vähän hirvittää... Entä kuinka pahoilla liukuma-arvoilla olette leikkaukseen joutuneet? Itsellä ensiröntgenin tuloss oli suoraan lähes 1 cm... Että PAHA!

4

3049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämä jatkuu

      Hei

      Minlla ei jäykistystä niskaan ole tehty, mutta niska jäykistynyt itsestään siten, että niskan nikamat ovat luutuneet ja madaltuneet joten liike erittäin rajoittunutta. Kauluria käytän ja autallakin pystyn ajamaan. Monen vuoden kokemuksella voin sanoa, että harmittaa kyllä ja vaikeutaakin elämää, mutta asenteella "sairaus ei ole este vain hidaste" kyllä parjää jokapäiväisissä askareissa ehkä alussa totutteleminen, mutta nopeasti siihen. harjaantuu.

    • kokennut

      Minulle tehtiin kaularankaleikkaus vajaa pari vuotta sitten.4-5-6 nikama välit putsattiin, luupiikit poistettiin, laitettiin titanilevyt.Leikkauksesta toivuin aika pian.Käsiini jäi kivut ja puutumisoireet,nyt olen työkyvyttömyyseläkkeellä, syön kipulääkkeitä ja nautin elämästä missä ja miten pystyn.Neuvoksi muille, menkää ihmeessä ajoissa niskavaivojanne tytkituttamaan.Minä en osannut vaatia jo nuorena monesti jumittuneen ja kovasti kipeän niskani tutkimista.Neliraajahalvaus oli lähellä, onneksi pääsin pian leikkaukseen ja jalkani ovat kunnossa ja voin vielä kävellä.

      • näin on

        Minulle tehtiin kaularankaleikkaus 11 vuotta sitten, myös 4-5-6 välit. työelämässä olen ollut koko ajan, välillä hammasta purren. Krooniset hermokivut jäivät käsiin. Mutta nyt olen jo tottunut särkyihini. Syön särkylääkettä tarvittaessa ja joskus nukun myös kauluri kaulassa. Se helpottaa.
        Lämpöiset, kuivat ilmat helpottavat kipuja mutta kostea pahentaa. Paikalleen ei saa jäädä, sillä kivun jatkuva ajattelu vain pahentaa tilannetta.


    • Kaarina46

      Olin leikkauksessa viime kesänä ja silloin poistettiin luupiikki ja laitettiin titaanilevy 5-6 väliin. Leikkaus oli helppo ja kotiin pääsin seuraavana päivänä. Aluksi oli vähän hankalaa ja haava kiristi, mutta söin heti määrätyt kipulääkkeet ja nukuin aina kun pystyin.
      Olen parantunut aika hyvin, mutta nyt on jäykistetyn nikaman alapuolisessa välissä alkanut olla oireita - ei yhtä pahoja kuin leikatussa mutta sama hermosärky jäytää oikeaa kättä edelleenkin ajoittain. Käytän hiirityössä rannetukea ja kotona kauluria esim. tv:tä katsellessa. Kylmäpussi-hoito auttaa ja parasetamoli ja Arcoxia 60 - 90 mg öisin.
      Kai tässä täytyy uskoa että niskavaivat ovat tulleet enemmän tai vähemmän jäädäkseen. Toisaalta, niin kauan kun töissä voi olla, niin mieli on aika OK. Leikkausta ei kannata pelätä, mutta ei kannata myöskään riuhtoa liian aikaisin toipilasaikana! Onnea matkaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe