Koron mahdollinen nousu

Bässweer

Miten korkotason nousun voisi hyödyntää?

8

2444

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alhainen riski

      Hyödyntää voi tietenkin monella tavalla. Kuitenkin tuotto on niin alhainen, että se juuri ja juuri korvaa rahan arvon alenemisen eli inflaation.

      Kuntarahoitus on juuri kauppaamassa korkopapereita 3,7 % korolla, määräaikaistileillä saa noin 4 %, lyhyen koron rahastoissa saa n.3,6%. Sitten on pankeilla kampanjatuotteina tarjouksia, missä on yhdistelmä rahastosijoitus määräaikaistalletus n. 4 %

      Ei nämä kovin hääppösiä ole tuotoltaan, kun tuotosta menee 28% veroa ja inflaatio on 2,6%. Tuotto jää miinukselle.

      Esimerkiksi Osakerahastojen puolella suuriin vakaisiin pohjoismaisiin yhtiöihin sijoittava Nordea Nordia-rahasto on tuottanut viimeisen kuukauden aikana n. 10% ja monet muut enemmänkin.

      Yhdistelmällä lyhyen koron rahastot ja lisäksi vakaita osakerahastoja pääsee puhtaita korkorahastoja ja talletuksia parempaan tulokseen yleensä. Tällaisella yhdistelmällä pääsee useimmiten 5-10% vuosituottoon. Ajankohta kannattaa harkita tarkoin.

    • Sijoittaja X

      Koron nousu vaikuttaa välillisesti sijoituksiin. Kun korko on korkealla sijoitus korkorahastoon riskittömämpänä muodostuu houkuttevaksi. Silloin niitä aletaan ostamaan.

      Korkopapereilla pelatessa oikeastaan hyödynnetään pikemmin koron lasku kuin nousu. Laskukauden alkaessa on edullista omistaa pitkän koron rahastoja, koska osakesijoitukset ei silloin yleensä tuota. Laskuun reagoidaan yleensä korkojen alentamisella jolloin pitkät korkealla korolla myönnetyt lainat ovat hyvä tuottoisia ja niitä halutaan ostaa ja osakkeita myydään ja niistä halutaan eroon.

      Koron noustessa kannattaa taas sijoittaa lyhyen koron rahastoon eli saat aina koron noustessa nopealla syksilillä paranevaa tuottoa. Lyhyenkoron rahastot on kaikista riskittömämpiä ja riskis niissä on myös alhainen tuotto.

      Esimerkki pankkilainana.

      Haluat ostaa auton joka maksaa 30000 euroa. Voit valita kahdesta lainamahdollisuudesta. Lyhyt korko, joka tarkistetaan kuukausittain. Eli se on esimerkkinä tänään 5,0%. Kolmen kuukauden päästä katsotaan taas 3 kk Eurobor ja lisätään siihen joku marginaali. Toinen vaihtoehto on ottaa laina koko vuodeksi yleensä hivenen edullisemalla tai samalla korolla. Sovitaan nyt, että se olisi 4,9 % vuosi.

      Rahastosijoittana sinä olet pankki. Jos korot laskee saat paremman tuoton pitkän koron rahastolla. Jos korot nousee saat lyhyellä korolla paremmin. Toisaalta korkojen laskiessa tuotto voi laskea huomattavasti.

    • Sijoittaja X

      Niin sinuun on nyt itse arvioitava onko korko tällä hetkellä korkealla vai nouseeko se vielä. Mielestäni se on kohtuullisen korkealla, mutta odotettavissa on vielä pientä nousua. Keskipitkän koron rahastot on jo suosittuja, joten nousu on käsitykseni mukaan taittumassa.

      Nyt sitten pitää arvioida mistä sitä tuottoa saa hyvällä riskillä. Mielestäni Euro Alueen varovaiset yhdistelmä rahastot on ollet nyt hyviä sijoituksia. Ne on tuottaneet keskimäärin 2,6% viimeinen puolivuotta.

      Esimerkki pienen riskin yhdistelmärahastosta on OP KorkoPlus. Siinä sijoitukset on ripoteltu erilasiin korkosijoituksiin ja lisäksi pieni osake sijoitus osuus (noin 20%). Rahasto reagoi automaattisesti markkinoiden kehitykseen, muttamalla sijoituksen painotusta. Kuun vaihteessa jakausma oli seuraava:

      Korkosijoitukset 84,8
      Osakesijoitukset 19,0
      Kassa ja muut erät 0,5

      Sijoitukset jakautuneet seuraavasti:
      OP-Obligaatioindeksi X 101,2 17,4 (Pitkäkorko)
      OP-Obligaatio X 101,1 17,4 (Pitkäkorko)
      OP-Cash Manager X 81,4 14,0 (Lyhyt korko)
      OP-Yrityslaina X 55,8 9,6 (Pitkäkorko
      OP-Delta X 47,8 8,2 (Osakkeet Suomi)
      Euro Bund Future 07.06.2007 39,1 6,7 (Pitkäkorko)
      OP-Euro X 38,2 6,6 (Lyhyt korko)
      OP-Euro Plus X 36,3 6,2 (Lyhyt korko)
      OP-High Yield X 22,9 3,9 (Pitkä korko riskillä)
      OP-Eurooppa Arvo X 20,3 3,5 (Osakesijoitus Eurooppa)

      Tässä sinulla on käytännössä lyhyttä korkoa noin 30% "koron nousua hyödyntämässä". Sinulla on samalla pitkää korkoa hyödyntämässä mahdollista koron laskua.

      Epäilen perään tulevan kommentteja, että yhdistelmä rahastoon ei kannata sijoitta vaan mielummin korkorahastoon ja osakerahastoon erikseen. Peerustelen nyt miksi minusta kannattaa Ko. rahastoon sijoittaa:

      1) Sijoituksesi on paremmin hajutettu kuin parilla kolmella rahastolla. Useammat rahastot oikealla painotuksella vaati suurehkon pääoman vähintään 10000 euroa toimiakseen kustannuksetehokkasti.

      2) Sinulla on erinomainen hajautus. Noin 30% lyhyttä korkoa, noin 30% pitkää korkoa, 20% osakkeita. Lisäksi sinulla on kutakin rhasto ja osake tyyppiä 2-3 rahastoa. Joku osa rahastosta tuottaa joka markkina tilanteessa. Rahaston hoitaja yleensä korjaa atuomaattisest painotusta oikeaan suuntaan.

      3) 10% sijoituksia joihin et voi sijoittaa muuten kuin yhditelmä rahastona. Esimerkkinä

      Euro Bund Future 07.06.2007 tuotto: 6,7%
      OP-Cash Manager X Tuotto 3,4% v.

      Korkeammat kustannukset kumouttuu normaalisti paremmalla tuotolla.

      Samanlaisia rahastoja löytyy myös muilta pankeilta. Sinun kannatta verrata sitten rahaston kustannukset. Normaalisti veloitetaan merkinnästä 1-2%, hallinnointi 1,0-1,5 yhditelmärahasto, 0,3-1,0% korkorahasto ja lunastuksesta 1%. Useailla pankeilla on lyhyen koron rahastoja ilman merkintä ja lunastuspalkkiota.

      Sinun tehtäväksi jää nyt miettiä, kuinka paljon sijoitat ja kuinka pitkäksi aikaa? Edellä esietettiin, että pankkitili on yksi vaihtoehto.Jos sijoitetava summa on pieni se varteenotettava vaihtoehto. Jos sijoitusaika on pitkä ssätät veroissa rahastolla. Voit nostaa rahastossa alle tuhat euroa verottomasti per vuosi.

      • Bässweer

        erinomaisen asiallisesta vastauksesta. Itse uskon korkojen vielä jonkin verran nousevan, joten lyhyen koron rahastot ovat ehkä sopivimmat vaihtoehdot.


      • sivustakin

        Kiva kun Sijoittaja X on taas linjoilla :)


      • paljon kirjoittava
        sivustakin kirjoitti:

        Kiva kun Sijoittaja X on taas linjoilla :)

        Oikein paljon kiitoksia SIJOITTAJA X:lle myös täältä sivusta.
        Itse en ole kovin paljoa perehtynyt näihin korko-ja yhdistelmärahastoasioihin. Varmaan olisi syytä. Sijoittaja X:n hyvä esitys pani kyllä ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta.

        Itse olen osakerahastomiehiä ja olen tehnyt kyllä tosi hyvää tulosta sillä saralla.
        Monet eivät arvosta rahastosijoittamista, mutta itse olen sitä mieltä, että tällä saralla voi tehdä keskimäärin parempaa tulosta ja tasaisemmin kuin kotimaisessa osakekaupassa, jolla tosin viime ajat ovat menneet tosi hyvin, kuten koko Pohjoismaissa.


    • Milloin.nousee

      Aika pitkään korot olleet alhaalla...

    • Korkoo

      Lyhyttä korkoa nyt pari vuotta painottaen ja sitten osa pitkien puolelle. Yrityslainat ja kehittyvien korot myös pikkusiivulla mukaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6263
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4006
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2416
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1413
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      971
    Aihe