THE SCORPIONS - Humanity Hour 1

bmg

Tänään julkaistulla uudella levyllä Scorpions on edelleen tiukassa iskussa jo yli 35 vuotta kestäneellä urallaan.Alkuperäisistä jäsenistä mukana Klaus Meine sekä kitaristit Rudolf Schenker ja Matthias Jabs.
* Uuden albumin ovat tuottaneet legendaarinen Desmond Child ja James Michael - levy äänitettiin Los Angelesissa.
* Mukana taattua Scorpions laatua eli melodisia balladeja ja kitarariffeillä varustettuja hardrock biisejä kuten sinkku Humanity, We Were Born To Fly, Hour 1 ja The Future Never Dies.
* Medianäkyvyyttä tulossa eri lehdissä - bändi soittaa Suomessa 14.7. Tuurin Miljoonarockissa joten eikun levykaupan kautta lippua ostamaan...
* Tällä rajoitetulla painoksella oleva DVD sisältää haastattelu materiaalia, kuviagallerian sekä bonusbiisin Cold.
* info: www.the-scorpions.com

16

2528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bändi.

      Uusi albumi Humanity hour 1 on tosiaan kaupoissa, historian kerranta on aina hyväksi.Scorpions on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen legendaarisimpia hardrockin saralla!!! Bändin ensimmäisestä albumista on kulunut jo 32 vuotta, mutta vielä "papat" jaksavat ilahduttaa faneja ympäri maailman! Toivotaan ettei tekstistä löydy kauheasti asia-tai kirjoitusvirheitä ja että teksti on muutenkin luettavaa... Eli kommentteja kehiin ja korjatakin saa!
      Siis, hyvät naiset ja herrat: THE SCORPIONS !!!

      Elettiin vuotta 1965 Hannoverissa, kun saksalainen kitaristi Rudolf Schenker päätti perustaa bändin nimeltä Scorpions. Vuonna 1970 mukaan liittyivät Rudolfin nuorempi veli Michael ja vokalisti Klaus Meine. Bändi julkaisi debyyttialbuminsa Lonesome Crow vuonna 1972, jossa rumpalina toimi Wolfgang Dziony. Michael Schenker ei kitaraa kauan bändissä soitellut, sillä jo seuraavana vuonna (1973) hänen tilalleen tuli Ulrich Roth. Samana vuonna vaihtui myös basisti Lothar Heimberg Francis Buchholtziin.
      Kun Bändi julkaisi toisen albuminsa Fly To The Rainbow 1974 oli kokoonpano taas muuttunut. Jürgen Rosenthal oli tullut rumpaliksi Dioznyn tilalle.
      Kokoonpano eli jälleen jonkin verran, kun vuoden 1975 albumilla In Trance rummuissa oli uusi mies, Rudy Lenners. Samana vuonna alkoi menestyksekäs yhteistyö tuottaja Dieter Dierksin kanssa sekä kasvava Scorpions-mania Japanissa.
      Vuosi 1976 mentiin samalla kokoonpanolla ja Virgin Killer näki päivänvalon. Tämä albumi tuotti myös yhtyeen ensimmäisen kultalevyn, Japanissa. Koska yhtyeen varsinainen kokoonpano oli vasta muotoutumassa, vaihtui rumpali jälleen. Herman Rarebell tuli jäädäkseen vuosiksi eteenpäin.
      Vuoden 1977 julkaisu Taken By Force oli ensimmäinen pitkäsoitto, jossa tämä mielestäni omintakeisen soittotyylin omaava herra soitti.
      1978 Japanin kiertueen jälkeen, josta tehtiin Tokio Tapes, kitaristi Roth jätti bändin.
      Aikaisemmin bändissä soittanut Michael Schenker tuli väliaikaisesti tuuraamaan ja soittaakin osalla kappaleista v. 1979 julkaistulla albumilla nimeltä Lovedrive. Kyseinen levy toi myös ensimmäisen kultalevyn Yhdysvalloissa.

      Yhtyeen varsinainen kokoonpano oli nyt muodostunut, kun kitaristi Matias Jabs liittyi joukkoon. R.Schenkeristä, Meinesta, Jabsista tuli bändin sielu ja tämä kolmikko on sitä yhä edelleen. Etenkin kaksikko Schenker/Meine on tuottanut maailmalle toinen toistaan upeampia kappaleita mahtavine sanoituksineen. "Kulta-ajan" Scorpions oli yhtäkuin Rudolf Schenker, Klaus Meine, Matias Jabs, Francis Buchholtz ja Herman Rarebell. Ja tästä se varsinainen suosio vasta alkoi...

      70-luvun puolivälissä muuan yhtye nimeltä Van Halen laukaisi oman musiikillisen uransa käyntiin soittamalla mm. Scorpionsin kappaleet Speedy´s Coming (Fly To The Rainbow) ja Catch Your Train (Virgin Killer) coverina. Loistavia kappaleita muuten! Siitä kuinka paljon Scorpions todella vaikutti kyseisen bändin uraan, ei minulla ole tietoa... Mielenkiintoinen yksityikohta kuitenkin.
      Lovedriven julkaisun jälkeen eli vuonna 1979 Scorpions pääsi mm. AC/DC:n, Aerosmithin ja Ted Nugentin lämmittelijöinä keikkailemaan ja sai näin todella arvokasta kokemusta live-konserteista. Ted Nugent jäikin myöhemmin nololla tavalla kakkoseksi, kun keikalla oli enemmän Scorpions-faneja kuin itse pääesiintyjän, eli Ted Nugentin...

      1980 bändi tuotti markkinoille Animal Magnetism-albumin. Kyseisenä vuonna Rudolfin veli Michael perusti MSG:n eli Michael Schenker Groupin. Tämä on mielestäni myös loistava yhtye ja Michael todella hyvä kitaristi! Tosin kyseinen bändi ei enää ole koossa...
      Näin olisi voinut käydä myös huipulle nousseelle Scorpionsille, kun vuonna 1981 albumin Blackout nauhoituksissa Klaus Meine menetti äänensä ja halusi lopettaa uransa. Ystävyys, erityisesti vanhemman Schenkerin kanssa oli kuitenkin niin luja, että hän päätti yrittää jatkaa laulamista. Kahden leikkausoperaation ja pitkän ääniharjoitelunjälkeen tämä onnistuikin ja seuraavana vuonna kyseinen albumi tuli markkinoille.

      Bändi lähti Iron Maidenin kanssa maailmankiertueelle ja vuonna 1984 Scorpions oli ensimmäinen saksalainen hardrock-bändi, joka pääsi esiintymään New Yorkiin, Madison Squarelle.
      Love At First Sting julkaistiin samana vuonna.
      Scorpionsin suurimman suosion aikaan yhtyeen lämmittelijöinä esiintyivät mm. megasuosion myöhemmin saavuttaneet Bon Jovi, Def Leppard, Iron Maiden ja Metallica. Scorpions valittiin myös näihin aikoihin maailman kaikkien aikojen 30 parhaan yhtyeen -klubiin ja esim. Rollig Stone-lehti kutsui bändiä nimellä "The heroes of heavymetal".
      Vuonna 1985 tuli markkinoille yhtyen toinen live-albumi World Wide Live.
      Keikkoja riitti ja 1988 oli vuorossa albumi nimeltään Savage Amusement. Se oli viimeinen Dieter Derksin tuottama albumi. Vuosi oli Scorpionsille muutenkin merkittävä. Bändi oli nimittäin ensimmäinen kansainvälinen hardrock-bändi joka sai esiintyä entisessä Neuvostoliitossa!
      Vuoden 1989 elokuu oli myöskin historiallinen. Scorpions sai yhdessä Bon Jovin, Cinderellan, Mötley Crüen, Ozzy Osbournen ja Skid Row:n kanssa esiintyä Moskovassa, Music Peace Festivaaleilla. Klaus Meine tekikin unohtumattoman kappaleen Wind Of Change konsertin innoittamana.

      Maailmassa elettiin muutenkin suurten muutosten aikaa. Kun Berliinin muuri marraskuussa 1989 sortui, Wind Of Changesta tuli glasnostia ja perestroikkaa edustava hymni ympäri maailmaa.
      1990 ilmestyi sitten albumi Crazy World, jossa tämä maailmankuulu kappale on.
      Seuraavana vuonna Klaus Meine sai johdattaa joukkonsa Kremliin tapaamaan sen hetkistä päämiestä Mihail Gorbatsovia. Tämä oli ainutkertainen ilta entisen Neuvostoliiton ja rokin historiassa.

         
      1992 maailmankiertueen lopussa oli yksi aikakausi ohi. Bändin basisti Buchholtz päätti jättää bändin ja albumiin Face The Heat (-93) päättyy mielestäni yhtyeen suurin gloria. Kyllähän suurin buumi noin puolitoista vuosikymmentä kestikin. Kun vielä 1995 vuoden lopulla Herman "the German" Rarebellkin jätti bändin, ei se enää ollut THE Scorpions. Kokoonpanokin eli taas alkuvuosien malliin...
      Nykyistä rumpalia James Kottakia (joka on ensimmäinen amerikkalainen saksalaisessa rockbändissä) edelsi yhden albumin verran Curt Cress ja basisitikin on vaihtunut kahdesti (Ralph Rieckermann, Ken Taylor) ennen Unbreakable-levyllä soittavaa Pavel Maciwodaa.

      Loistavia tuotoksia Scorpions on kuitenkin edelleen tuottanut. Tekipä se jälleen historiaakin vuonna 1996, kun se ensimmäisenä hardrock-bändinä esiintyi paikallisille faneileen Beirutissa, Libanonin sisällissodan jälkeen.

      Live Bites (-95), Pure Instinct (-96), Eye To Eye (-99), Moment Of Glory (2000), Acoustica, ja bändin 20:s albumi Unbreakable (-04) ovat tuttua ja taattua Scorpions tuotantoa, mutta aikansa kutakin...
      Tai no, minulle Scorpions on AINA PARAS BÄNDI kautta aikain, mutta suuri kassamagneetti se ei enää taida olla, ainakaan Suomessa... Eikä kyllä tarvitsekaan, kunhan vaan rokkaavat!

      Mitä itse musiikkiin tulee, niin Scorpionshan on erityisen tunnettu loistavista balladeistaan, mutta kyllä albumeilta löytyy kunnon jytkettä ja jytinääkin. Itseasiassa useimmat kappaleet ovat juuri näitä menevämpiä, sillä kitarathan ovat suuressa roolissa "Scorppareiden" tuotannossa, kiitos erityisesti Schenkerin ja Jabsin. Mutta balladeista taitaa suurin osa yleisöstä bändin muistaa...

      Tähän lopuksi vähän musasta...

      Balladeita minun makuuni:

      This Is My Song (Fly To The Rainbow)
      In Your Park (Virgin Killer)
      Born To Touch Your Feelings (Taken By Force)
      Always Somewhere (Lovedrive)
      Lady Starlight (Animal Magnetism)
      When The Smoke Is Going Down (Blackout)
      Still Loving You (Love At First Sting)
      Believe In Love (Savage Amusement)
      Wind Of Change, Send Me An Angel (Crazy World)
      Under The Same Sun (Face The Heat)
      When You Came In to My Life, You And I, Are You The One? (Pure Instinct)
      Ja oikeastaan koko Acoustica-albumi

      Jytkettä, jytinää ja hyvää "mättöä" on mielestäni ainakin seuraavissa kappaleissa:

      Lonesome Crow (Lonesome Crow)
      Speedy´s Coming, Drifting Sun, Fly To The Rainbow (Fly To The Rainbow)
      Dark Lady, In Trance, Robot Man (In Trance)
      Pictured Life, Catch Your Train, Yellow Raven (Virgin Killer)
      We´ll Burn The Sky, The Riot Of Your Time, He´s Woman - She´s A Man (Taken by Force)
      Another Piece Of Meat (Lovedrive)
      Zoo, Animal Magnetism (Animal Magnetism)
      Blackout, Can´t Live Whitout You, No One Like You (Black Out)
      Rock You Like A Hurricane, Big City Night (Love At First Sting)
      Don´t Stop At The Top, Passion Rules The Game (Savage Amusement)
      Tease Me Please Me, Don´t Believe Her, Lust Or Love, Kicks After Six, Hit Between Eyes (Crazy World)
      Alien Nation, No Pain No Gain, Unholy Alliance (Face The Heat)
      Wild Child (Pure Instinct)

      Sitten on vielä kappaleita, jotka voidaan laskea molempiin kategorioihin. Tässä muutama:

      Loving You Sunday Morning, Holiday (Lovedrive)
      Only A Man (Animal Magnetism)
      Rythm Of Love (Savage Amusement)

      Onhan näitä, tässä nyt muutamia...
      Uusinta albumia en ole vielä ehtinyt kuunnella tarpeeksi,jotta voisin kappaleita nimetä. Aika tuhtia tavaraa näyttäisi albumilla kuitenkin olevan...



      Keep on Rockin Scorpions !!!

      • Rudiv

        Hieno kirjoitus. Uusi levy vihdoin hyppysissä ja parsta Scorpparia vuosikausiin!


      • scorps

        Ostin kans sen uuden levyn. Ihan hyvä, vaik unbreakable on musta ihan ehdoton ykkönen pariinkymmeneen vuoteen. Tää uus ei oo niin suoraviivanen ku edeltäjät.
        Scorppareiden soolokitaristeilla on aina ollu aika omaperäset soundit. Niin Ulilla kuin Matiaksellakin. Ne kuulee hyvin live levyiltä, missä ne on miksattu selvästi oikeeseen kanavaan.
        Muistelisin muuten, että se Herman sai koko bändin aika kuseen, joidenkin verovilppien takia.


      • ::::=)
        scorps kirjoitti:

        Ostin kans sen uuden levyn. Ihan hyvä, vaik unbreakable on musta ihan ehdoton ykkönen pariinkymmeneen vuoteen. Tää uus ei oo niin suoraviivanen ku edeltäjät.
        Scorppareiden soolokitaristeilla on aina ollu aika omaperäset soundit. Niin Ulilla kuin Matiaksellakin. Ne kuulee hyvin live levyiltä, missä ne on miksattu selvästi oikeeseen kanavaan.
        Muistelisin muuten, että se Herman sai koko bändin aika kuseen, joidenkin verovilppien takia.

        Kyllä se on vain hyvä bändi ja tosi hyvä Uusi levy!!!!


      • Ollut..
        scorps kirjoitti:

        Ostin kans sen uuden levyn. Ihan hyvä, vaik unbreakable on musta ihan ehdoton ykkönen pariinkymmeneen vuoteen. Tää uus ei oo niin suoraviivanen ku edeltäjät.
        Scorppareiden soolokitaristeilla on aina ollu aika omaperäset soundit. Niin Ulilla kuin Matiaksellakin. Ne kuulee hyvin live levyiltä, missä ne on miksattu selvästi oikeeseen kanavaan.
        Muistelisin muuten, että se Herman sai koko bändin aika kuseen, joidenkin verovilppien takia.

        Herman vaan basisti Francis Bucholz joka teki vilppiä!


      • 2004

        OLEN NÄHNYT HEPUT SUOMESSA 2004 OLISI UPEAA TAVATA JOSKUS VUOSIEN SAATOSSA USEITA ULKOMAALAISIA TÄHTIÄ
        HEAVYSTA OOPPERAAN JA OLLA ITSEKKIN SIINÄ SAMASSA MYÖS ENNEN KAIKKEA HEAVYFANI JA OLI KUNNIAN NÄHDÄ POJAT SUOMESSA SYKSYLLÄ 2004 SE ON SELLAINEN SAAVUTUS JOTA ITSEKKIN IHAILEN JA KUNNIOITAN OLISI UPEAA NÄHDÄ POJAT VIELÄ MYÖS UUDESTAAN SUOMESSA JA SITTEN VIELÄ SCORPIONS NAZARETH JA SITTEN VIELÄ DEEP PURPLE.BLACK SABBATH < VAIKKAPA TAMPEREELLA JA SITTEN TUKHOLMASSA < MONIA MONIA MONIA MONIA LOISTAVIA BÄNDEJÄ..JA SITTEN OLISI UPEAA NÄHDÄ SCORPPARIT AINA TALLINNAA MYÖTEN


    • Ran tuu tö hillss!

      siinä viikset lepattaa ja permanentti liehuu. AIM still lavin juuuuu. UU U UUUUUUU!

    • ..........

      eilen cd:n hain myös levykaupasta. Hyvää kesämusiikkia, viimeisen päälle!

    • Lauri79

      Bändin suosio alkoi laskemaan kun kitaristi ajoi viikset pois.

      • MML

        HIENO BÄNDI JA SUURI SUOSIKKINI


    • make

      LOISTAVA LEVY!!

    • vierailija123

      Näinä sekunteina loppuu ensimmäinen kuuntelukerta. Hyvää musiikkia, vaikkakaan ei mielestäni 70-luvun tuotantoa musiikillisesti voitakaan.

      Levyhän on ns. konseptialbumi, kertoo ihmisten ja robottien välisestä sodasta. Tästä johtuen levyllä on jonkin verran synkkä tunnelma. Sanoisin että kokonaisuutena levy on eheämpi kuin Unbreakable, ja siitä syystä parasta Scorpionsia vuoden 1990 Crazy Worldin jälkeen.

    • Parasta Scorpionsia

      pitkiin,pitkiin aikoihin.Maailma on taasen
      hieman mukavampi paikka.

      K.

      • ............

        levy paranee joka kuuntelukerran jälkeen :)


    • Mika M

      kaikki mukaan maailmankaikeuden parhaimpaan bändiin

    • Hour2

      Tietääkö kukaan onko Humanity Hour 1 levylle tulossa kakkososaa?
      Muistaakseni siitä oli jotain alustavaa puhetta pändin puolelta silloin kymmenisen vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      235
      2078
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1540
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1029
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      131
      988
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      232
      967
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe