Miten notkistua?

ei taivu

Osaisko joku täällä neuvoa miten pitäisi venytellä, jotta oikesti notkistuisi. Eli millaisia venytyksi pitäisi tehdä, miten kauan yhtä lihasta/jäsentä ja kuinka kauan yhteensä, tunti päivässä? vai riittääkö vähempi?

Tahtoisin ylettyä sormilla varpaisiin, kun seisoviltaan kurotan sormia kohti lattiaan. Nyt en pääse lähellekään. Sekin kiinnostaa,että miten kauan viikoissa, kuukausissa menee aikaa, että esim. tuo tavoite on mahdollista saavuttaa?

8

5947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kddsld

      En tiedä, mutta mulla ainakin oli silleen, että joka päivä venyttelin alas päin, niin alko se siitä notkistumaan, mutta olen luonnostaankin kyllä niin notkea, että saan seisaaltaan koko kämmenen maahan tuosta vaan. :/

      • luutu

        Saa kyynärpäät lattiaan =)


    • SonOfPEACH

      Minä en yhteen aikaan saanut edes sormia lattiaan. Siinä kuitenkin kun päivittäin kurotteli lattiaa kohti (niin että ensin venytti, sitten hellitti, mutta pysyi kuitenkin lattiaan tauvutettuna, ns. lepäsi siinä asennossa ja sitten venytti taas), n. viikon kuluttua sainkin sitten jo koko kämmenen lattiaan.

      En tosin osaa sanoa, onko nopeat notkeuden muutokset mitenkään hyväksi.

      • ex-kankea

        Mulle teki astangajooga ihmeitä! KOuluterveydehoitaja oli joskus ala-asteella sanonut, että mun selkä on sellainen, etten tule koskaan saamaan sormia lattiaan suorilta jaloilta. No, en sitten koskaan viitsinyt edes yrittää ja venytellä. Sitten menin astanga-kurssille, ja jo kuukauden jälkeen (viikonloppukurssi & 2 kertaa viikossa harjoitus) sain sormenpäät lattiaan! Ja siitä sitten vähitellen pikkuisen enemmänkin.


      • venyilijä
        ex-kankea kirjoitti:

        Mulle teki astangajooga ihmeitä! KOuluterveydehoitaja oli joskus ala-asteella sanonut, että mun selkä on sellainen, etten tule koskaan saamaan sormia lattiaan suorilta jaloilta. No, en sitten koskaan viitsinyt edes yrittää ja venytellä. Sitten menin astanga-kurssille, ja jo kuukauden jälkeen (viikonloppukurssi & 2 kertaa viikossa harjoitus) sain sormenpäät lattiaan! Ja siitä sitten vähitellen pikkuisen enemmänkin.

        Pilates otsikon alla kun ollaan, niin voin kertoa omakohtaisen kokemukseni, että tekemällä päivittäin (tai käytännössä tahtoo olla jokatoinen päivä) 20-30 min yksinkertaisen pilates liikkeistä koostuvan sarjan olen saanut jäseniini huomattavasti liikkuvuutta. Yllätyin oikein miten enää en ole jäykkä tuon kädet lattiaan liikkeenkään suhteen. Pilateksen aloittaessani katsoin pilates videon ohjaajaajan notkeutta vihreänä kateudesta, kun itse pyllersin liikkeet jäykästi kuin puupökkelö. Nyt olen jumpannut nelisen kuukautta lähes päivittäin pilatesta videon tahdissa ja hyvin venyy. Suosittelen.


    • Mertzuu

      Mistä semmosen videon sitten löytää??

    • anonyymi8

      Toi on yksinkertainen venyytys ja se pitäis saada alas jossain parissa päivässä riippuen sun venyvyysasteesta. Mutta parasta on tietenkin venyyttää suoraann sitä asentoa minkä haluat alas. Venyytä vähintään 5-10 minuuttia kerralla niin usein päivässä kun haluat. Venyyttämisessä ei ole mtn rajaa. Sitten jos kyllästyt niin toinen hyvä venyytys joka kehittää myös todella paljon juuri tuota venyytystä jos menet maahan istumaan ja pidät jalat suoraan edessä ja kurotat kohti varpaita. Vaikeus astetta lisätäksesi voit pitää varpaat kattoa kohti mutta jos on liian kipeää niin voit taivuttaa ne niin että se ei venyytä niin paljon pohkeesta.

    • Permantovoimistelija

      Liikkuvuuden parantamiseksi kannattaa lähteä monipuolisemmasta venyttelystä kuin pelkästään yrittään joka päivä saako sormet vai kämmenet lattiaan se ei kerro liikkuvuudesta paljoakaan. Kaiken liikkuvuuden ja tasapainon ja kehonhallinnan keskus on lantiossa ja sitä venytellessä ja availlessa ikäänkuin sivutuotteena huomaat kuinka sormetkin jossain vaiheessa ylettyy lattiaan.
      Etsi videoita joissa näytetään lantionseudun liikkuvuutta parantavia harjoituksia siitä se lähtee. Onhan liikkeitä myös taaksepäin, - onhan ? Zemppiä vaan niin mäkin haen sitä liikkuvuutta monipuolisuuden kautta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      389
      3952
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      219
      1956
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1460
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      154
      1320
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      981
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      950
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      118
      903
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe