Lasten hampaiden oikomisesta kunnallisella

rasittaa

Mitenköhän yleensä kunnallisella puolella on aikaa keskittyä tuohon lasten hampaiden oikomiseen? Voikohan arvioihin luottaa, kun aina tuntuu aikaa olevan niin vähän asioiden selvittelyyn? Onkohan kellään mielipiteitä vanhempana, kuinka lastenne oikomishoito on sujunut ja ovatko tulokset olleet hyviä? Onko lapsiltanne kyselty haluavatko raudat suuhun? Itse asumme pikkukaupungissa ja täällä tavallista "oikoja"hammaslääkäriä konsultoi välillä oikomishoidon erikoislääkäri yksityispuolelta. Siksi vaan kyselen, koska lapsillemme ollaan tekemässä mielestäni aika mittavia hoitoja. Yrittänyt olen kysellä, todella huonosti saan vastauksia. Mitään ei onneksi ole vielä aloitettu, siksi olen ajatellut käydä yksityisellä puolella konsultaatiossa. Ihmettelen vaan, että oli mikä hammasvaiva vaan, aina korjattaisiin tyylillä "4 rautahammasta pois ja kiinteät kojeet suuhun." Onko tämä yleistä? Kerran kyselin hampaiden reikiintyymisestä kun on kojeet suussa, vastaus oli että eihän ne kojeet reikiä tee. No en ole ihan tyhmä, mutta miksi hammaslääkärissä ei puhuta karieksen lisääntyneestä riskistä jos on kiinteät raudat suussa? Tai miten arviodaan se, että vuosien ja vuosien oikomishoito ei olisi rasittavampaa kuin aikuisiällä mahdolliset hammasvaivat? Tai että purenta on kohdallaan, mutta karieksen takia ei ole paljon mitään millä purra? Oiotaanko varmuuden vuoksi? Kokemuksia?

17

5461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oikomishoito

      Sujui hyvin, vain maitohampaita poistettiin. Kojeita oli suussa ala-asteen kolmannelta luokalta yläasteelle ysiluokkaan saakka eli 9-vuotiaasta 16-vuotiaaksi.

      En kokenut oikomishoitoa rasitteeksi, vaikka hammaslääkärissä sai ravailla joka kuukausi. Minulla oli kaikenkaikkiaan neljät erilaiset kojeet suussa. Sain kauniit ja suorat hampaat, enkä kärsi pää- tai niskakivuista, joita purentavaivat saattavat aikuisiällä aiheuttaa.

      Mieheltäni on poistettu 4 pysyvää hammasta(ns.premolaarit/välihampaat)joilla ei liiemmin mitään tee. Välillä pysyvienkin hampaiden poisto kannattaa, mutta tämä merkitsee sitä, että suussa olevista hampaita on pidettävä hyvää huolta ettei muut reikiintyisi.

      Itse tarkastelen kunnallisessa hammashoidossa lasten hampaita ja tosi monella on purentavikaa tai on oikomiskojeet.

      Tulokset olivat minulla ja miehellä hyvä, sekä päivittäin näen hyviä tuloksia.

      Lapsilla ei aleta väkisin hampaita oikomaan. Esim.jos saa irrotettavat kojeet, niin hampaat eivät suoristu mikäli kojetta ei pidä. Mitään ei aleta väkisin tekemään. Aina kysytään suostumus vanhemmilta ja lapsella täytyy olla motivaatiota pitää kojeita, sekä pitää huolta suuhygieniastaan. Mikäli kotona suunhoito ei onnistu ja suu täynnä reikiä, kojeita ei välttämättä laiteta ollenkaan.

      Kojeet vaikeuttavat suuhygieniaa, mutta eivät sinällään lisää reikiintymistä. Mikäli suussa on oikomiskojeet harjauseen täytyy käyttää pikkuisen enemmän aikaa, kuin normaalisi, jotta varmasti saa hampaat puhtaiksi eli puhdistuminen vaikeutuu hieman mikäli on kiinteät kojeet. Itsellä reikiä ei ole yhtään, vaikka kojeita on suu ollut täysi. Olenkin pienestä pitäen AINA harjannut ahkerasti/hyvin hampaani.

      Varmuuden vuoksi ei aleta oikomaan. Kunnallisessa hammashoidossa on ns.pisteytys-järjestelmä eli kaikenlaisia pieniä kosmeettisia purentavikoja ei edes lähdetä oikomaan(ne täytyy hoitaa yksityisellä puolella). Hoidetaan vain sellaisia joista on haittaa tulevaisuudessa, esim.normaali syöminen ei onnistuisi tai saattaa aiheuttaa pää- tai niskakipuja.

      Suosittelen lämpimästi, että oiotte hampaat:
      -hoito on ilmaista
      -lapset tottuvat nopeasti uusiin kojeisiin
      -->paremmin kuin aikuiset.
      -vaikka hoito vie vuosia se kantaa hedelmää
      tulevaisuudessa-->saa kauniit ja suorat hampaat, eikä harmita jälkikäteen.

    • Ninja25

      Miun hampaat on ainakii kunnallisella hoiettu kuntoon. Oikomishoito alotettiin ko olin kuudennellä luokalla, aiemmi en ollu suostunu. Pein kitalakirautoja vuoden verran ja sit laitettiin sellain pysyvä rautalanka ylähampaisiin muutamax vuodex. Miulla on aina tullu paljon reikiä, ilman rautojakin. En usko et niillä rauoilla on mitää tekemistä reikiintymisen kanssa. Miulla oli kuitekii sellaset rauat et ne otettii aina pois, siis pein vaa hereillä olo ajan. Mut en kuitekaa syödessä.

      Miun oikomishoidot tehtiin sen takii että miun yläetuhampaat oli liian takana, kyl mie sen oikomisen ainakii koen erittäin tarpeellisena. Ja ennemmi sen hoidattaa pienenä ko sitte aikuisiällä.

    • -mamma-

      Meillä on meneillään juuri kyseinen hoito tytön (11v.) kanssa.
      Tänään revittiin viimeiset kaksi hammasta ja homma jatkuu syksyllä.
      Aluks tulee niskaveto puoleks vuodeks ja sen jälkeen laittavat raudat.
      Tytöllä on kyllä noi hampaat sen näköset et tämä on välttämätöntä ja ei tyttökään vastaan laita niiden rautojen suhteen,hiukan kyl miettii kiusaamista koulussa mutta on siellä luokalla muitakin rautojen kanssa.
      Tiedän monta jotka on yrittännyt päästä oikomishoitoon lastensa kanssa kunnalle,mutta hammaslääkärit ovat todenneet viat vähäisiksi eikä ne ole sen vuoksi päässeet.
      Eihän tämä todellakaan kivaa ole mutta tytölle varmasti tulee aikuisena ongelmia jos niitä nyt ei laita kuntoon,joten yritetään kestää.
      Tsemppiä sullekkin päätät sitte mitä tahansa ja jos tuntuu siltä ettei siltä hammaslääkäriltä saa vastauksia koita jos voisit vaihtaa..

    • olla onnellinen

      Kunnallisella puolella ei yleensä oiota sellaisia purentavikoja, jotka ovat vain ulkonäöllisiä, joten on suuri etuoikeus, että lapsi pääsee sinne oiottavaksi. Siellä on käytössä pisteytys (8-10 asteiset hoidetaan aina, 7 kohdalla harkitaan asiaa, riippuu tietty kunnan rahatilanteesta, jos sattuu asumaan rikkaassa kunnassa, voi päästä pienemmälläkin pistemäärällä oiontaan). Itse olisin päässyt 11-vuotiaana ainakin konsultaatioon kunnalliselle, mutta lintsasin ko. käynnin. Nyt sitten aikuisiällä olen mennyt yksityiselle, maksanut noin 5000 €, tosin ei ole edes varmaa, olisinko edes päässyt kunnalliselle lapsena, kun oikojani mukaan purentavikani on juuri ja juuri kosmeettinen, ja Hesassa ollaan tosi tiukkoja, ketä otetaan oikomishoitoon ja ketä ei, jo silloin 10 vuotta sitten. Yksityisvastaanotolla, jolla käyn, on paljon myös alaikäisiä potilaita, joten
      kunnallisesta hoidosta pitää olla onnellinen.

      Itseltäni hampaitten poisto vältettiin niskavedon käytöllä, mutta se ei ole kaikissa tapauksissa mahdollista. Kannattaa luottaa hammaslääkäreitten ammattitaitoon, niin säästää pitkän pennin. Ja kasvuiässä oikominen on paljon helpompaa kuin myöhemmin.

      • alkup.

        välisestä toiminnasta tietoa. Onko kunnallisessa tai yksityisessä oikomishoidossa mitään eroa? Muuta kuin hinta. Saako parempaa palvelua/ yksilöllisempää hoitoa vaiko onko se ja sama? Itse en näe mitään etuoikeutettua sitä että "pääsee ilmaiseen hoitoon". Jos hoitoon ja tekijään ei voi luottaa, ja kärsijänä on lapsi, niin onpa hienoa saada palvelu ilmaiseksi. Ongelma on meidän tuppukylässä se, että hoidettavia on liikaa ja aikaa liian vähän. Tunne on se, että tekevät kunnallisella mitä sattuu ja helpoimman mahdollisen kaavan mukaan. Ed. hammaslääkäri käynnillä määrättiin yksi maitohammas poistettavaksi, koska toiselta puolelta oli lähtenyt samainen etuaikaisesti. Kyselin, että eikö se itsekseen lähde, kun toinenkin lähti. 2 lääkäriä (toinen erikoislääkäri) kivenkovaan väitti ettei se mitenkään lähde itsekseen. Kotiin tultaessa lapsi kysyi, mikä hammas otetaan pois. Näytti suutaan: "tämä heiluva hammasko poistetaan?". Poistoaika saatiin vasta elokuulle, että sitten käydään ilm. näyttämässä tyhjää kuoppaa...

        Ilomielin maksaisin vaikka mitä, jos oikeasti hammaslääkärin ja hoidettavan/ huoltajan välillä olisi kommunikointia ja saisi asiallista tietoa, mitä tehdään ja miksi tehdään. Lääkäriä ei voi vaihtaa kunnallisella puolella, kun muita ei ole, on niin pieni tuppukylä. Itse en näe "ilmaista" hoitoa kovin hienona asiana, jos toiminta on päin p-- ja lapsi on kärsijän asemassa. Jos vaihtoehdot ovat joko 1. hoidetaan 2. ei hoideta? Siis onko oikomishoito todellakin sitä, että ei voi olla olemassa muuta kuin yksi ainoa hoitomuoto ja jos sitä ei hyväksy, niin muuta ei sitten tarjota? Lisäksi tosi moni kaupunki/ kunta allekirjoituttaa vanhemmilla lapun, jossa uhkaillaan että jos hoidon jättää kesken, lasta ei enää hoideta. Valitettavasti tämä on väärä tulkinta, lasta hoidetaan niin kauan kuin on alle 18, vaikka olisi kieltäytynyt hoidosta tai hoito olisi jäänyt kesken.

        Olen kyllä sitä mieltä että lasteni hampaita oiotaan, mutta kuka niitä oikoo ja miten, se jää sitten nähtäväksi. Rahaahan voi käyttää vaikka uuteen autoon tai etelän matkaan tai hampaiden oikomiseen, kukin voi valita.


      • erilaisista hammaslääkärikä...

        Ehkä Helsingissä ollaan tiukkoja siitä, ketkä otetaan hoitoon ja ketkä ei, mutta esimerkiksi siellä, missä minä asun, lähin hammaslääkäri on 100 km päässä. Koululaiset saavat siis yhden päivän aikana istua taksissa ja kärsiä matkapahoinvoinnista yhteensä 200 km, syödä tämän mukavan reissun aikana yhden sämpylän ja muuta ihanaa. Siellä hammaslääkärissä saa sitten odottaa vuoroaan noin tunnin ajan, kun noin kuusi oppilasta viedään hoitoon yhden päivän aikana. Montaa oppilasta ei niin pitkän matkan päähän voi päivän aikana viedä tarkastukseen, muutenhan odotusaika venyisi loputtomiin. Olkaa vain onnellisia te kaikki, jotka pääsette kävelymatkan päähän hammaslääkäriin.


    • ----*----

      Meillä todella pieni tuppukylä ja täällä oikomishoito ainakin toimii. Hammaslääkäri erikoistunut oikomisiin ja ennen aloittamista tod. tarkka seula siitä, oiotaanko vai ei. Meillä on oikomishoito kestänyt n. vuoden ja loppu alkaa (toivottavasti) häämöttää. Tyttäreni oli hoidon alkaessa 13 v. ja ensimmäisillä kerroilla olin mukana ja sain asiallista tietoa miksi tehdään ja miten sekä mikä on mahdollinen lopputulos. Lapselta myöskin kysyttiin, että jaksaako pitää rautoja mahdollisesti jopa 1.5-2 v. Mikäli olisi ilmoittanut ettei niin hoitoa ei olisi aloitettu. Olen ollu täysin tyytyväinen tk:n toimintaan.

    • vaimotar

      Mieheni (nykyisin 33v) vanhemmat kieltäytyivät aikoinaan mieheni ilmaisesta kunnallisesta oikomishoidosta, koska pelkäsivät hampaiden reikiintymistä, ja heidän mielestään "pari vinoa hammasta" eivät haitanneet ulkonäköä.

      Lopputulos:
      - Miehen etuhampaiden välit ovat hyvästä hammashoidosta huolimatta reikiintyneet, koska hampaiden asento vaikeuttaa puhdistusta ja kerää ruokaa. Myös ienongelmia esiintyy.
      - Miehellä on ongelmia esim. s-kirjaimen ääntämisessä ->puhe sössötystä, kun ässä suhisee hampaiden asennon vuoksi
      - Miehellä on koko aikuisikänsä ollut purennasta johtuvaa päänsärkyä ja narskuttelua, joka kipeyttää lihakset ohimoilla ja poskien alueella
      - Mies kärsii todella paljon "yksi-risti-kaksi"-hammasrivinsä ulkonäöstä eikä oikein kehtaa hymyillä
      - Purentavirhe on muokannut voimakkaasti miehen kasvojen ulkonäköä, kun hampaiden asento on nuoruudessa estänyt leukojen oikeaa kasvua ja houkuttanut leukoja entistä huonompaan asentoon
      - Miehen leukojen epäsuhta vaikuttaa pään ja niskan asentoon, joka edelleen aiheuttaa ryhtiongelmia
      - Miehen leukaniveletkin ovat kovilla ja oireilevat
      - Purentavirhe pahenee koko ajan, kun iän myötä purenta luonnostaan madaltuu lisää

      - Mies haluaisi nyt (tai olisi halunnut jo 10 vuotta) hoidattaa purentansa (leukojen asennot hampaiden asennot) kuntoon, mutta se ei enää täysin onnistu. Joka tapauksessa hoito vaatisi ensin pitkän oikomishoidon kiinteillä kojeilla. Sitten vuorossa olisi kirurgisessa sairaalassa tehtävä suuri leikkaus, jossa sekä ylä- että alaleuka "katkaistaisiin", irrotettaisiin ja kiinnitettäisiin uudelleen oikealle paikalle.
      Kaikki tämä tietenkin yksityisellä sektorilla ja rahaa palaisi - kymppitonni lienee pikkuraha näin mittavissa toimenpiteissä. Lisäksi tietenkin pitää laskea pitkän sairasloman aikana menetetyt ansiot.

      Olisi loppujen lopuksi ollut aika pieni "uhrautuminen" se muutama vuosi lapsuudessa/varhaisnuoruudessa raudat suussa, kun olisi ilmaiseksi mies saanut suunsa kuntoon..

      • alkup.

        Kiitos kommentistasi, pisti ajattelemaan. En olekaan missään vaiheessa ajatellut, ettei purentavirheitä pitäisi hoitaa, sitä olen mielessäni ja tässä palstalla mietiskellyt, että onko kunnallinen hoito "aina oikeassa", kun tuntuu että heillä ei ole oikeastaan väliä sillä, kuinka kauan esim. lapsen oikomishoito kestää. Onhan työpaikka taattu, kun oiotaan vuosikausia. Kuinka paljon kunnallisella puolella mennään "kokeilun" puolelle: kokeillaan yhtä, ja jos ei ollutkaan lopputulos hyvä, ei kun toiset kojeet suuhun ja taas muutama vuosi jotain muuta. Mitä järkeä lapsen on olla esim 9 vuotta jotkut rautalaitteet suussa, jos lopputulos on se, että kun kojeet poistetaan, hampaat on taas vinossa. Tai että loppuelämän ajan on jotain rautalankaviritelmiä suu täynnä? Entä ajatteleeko kukaan niitä kipuja, huonosti nukuttuja öitä, reikiintymistä, vedettyjä hampaita ja muita oikomishoidon huonoja puolia, joita lapsi joutuu siis pahimmassa tapauksessa kestämään koko lapsuutensa ajan? Ei voi mielestäni kuitata sillä, että aikuisena olet sitten vailla huolia ja hienoilla hampailla, jos näin ei käykään.

        Minun mieheni (38 v.) on taas kärsinyt koko aikusikänsä oikomishoidon seurauksista. Häneltä vedettiin väärä hammas pois, jonka takia suusta piti ottaa 3 muutakin hammasta pois (ei siis olisi edes tarvinnut oikomishoitoa muuten). Kiinteät raudat suussa tekivät hampaiden siivoamisen vaikeaksi (ehkä ikäkin oli väärä tms.) ja hammaskalusto reikiintyi pahasti. Nyt hampaista ei ole paljon mitään jäljellä, koko ikänsä kärsinyt lohkeavista paikoista/hampaista, juurihoidoista, kivuista yms. Tietty voi sanoa että oma vika, kun ei pessyt hampaita riittävästi mutta onhan se toisaalta tosiasia, että hampaiden puhdistaminen on vaikeampaa ja kariesriski on kasvanut kun on kojeita suussa. Että ei se oikomishoito aina ole tie onnelaan.

        Olen varannut hammaslääkäriajan yksityiseltä puolelta kuitenkin, koska haluan toisenkin konsultaation ja vastauksia kysymyksiin, joihin ei milloinkaan tullut selkeitä vastauksia kunnallisella puolella: miksi oiotaan, mitä tehdään ja milloin, mitä tapahtuu jos ei hoideta, onko erilaisia vaihtoehtoja hoitaa tapausta ja kuinka kauan hoito kestää.


      • suorathampaatkunnasta
        alkup. kirjoitti:

        Kiitos kommentistasi, pisti ajattelemaan. En olekaan missään vaiheessa ajatellut, ettei purentavirheitä pitäisi hoitaa, sitä olen mielessäni ja tässä palstalla mietiskellyt, että onko kunnallinen hoito "aina oikeassa", kun tuntuu että heillä ei ole oikeastaan väliä sillä, kuinka kauan esim. lapsen oikomishoito kestää. Onhan työpaikka taattu, kun oiotaan vuosikausia. Kuinka paljon kunnallisella puolella mennään "kokeilun" puolelle: kokeillaan yhtä, ja jos ei ollutkaan lopputulos hyvä, ei kun toiset kojeet suuhun ja taas muutama vuosi jotain muuta. Mitä järkeä lapsen on olla esim 9 vuotta jotkut rautalaitteet suussa, jos lopputulos on se, että kun kojeet poistetaan, hampaat on taas vinossa. Tai että loppuelämän ajan on jotain rautalankaviritelmiä suu täynnä? Entä ajatteleeko kukaan niitä kipuja, huonosti nukuttuja öitä, reikiintymistä, vedettyjä hampaita ja muita oikomishoidon huonoja puolia, joita lapsi joutuu siis pahimmassa tapauksessa kestämään koko lapsuutensa ajan? Ei voi mielestäni kuitata sillä, että aikuisena olet sitten vailla huolia ja hienoilla hampailla, jos näin ei käykään.

        Minun mieheni (38 v.) on taas kärsinyt koko aikusikänsä oikomishoidon seurauksista. Häneltä vedettiin väärä hammas pois, jonka takia suusta piti ottaa 3 muutakin hammasta pois (ei siis olisi edes tarvinnut oikomishoitoa muuten). Kiinteät raudat suussa tekivät hampaiden siivoamisen vaikeaksi (ehkä ikäkin oli väärä tms.) ja hammaskalusto reikiintyi pahasti. Nyt hampaista ei ole paljon mitään jäljellä, koko ikänsä kärsinyt lohkeavista paikoista/hampaista, juurihoidoista, kivuista yms. Tietty voi sanoa että oma vika, kun ei pessyt hampaita riittävästi mutta onhan se toisaalta tosiasia, että hampaiden puhdistaminen on vaikeampaa ja kariesriski on kasvanut kun on kojeita suussa. Että ei se oikomishoito aina ole tie onnelaan.

        Olen varannut hammaslääkäriajan yksityiseltä puolelta kuitenkin, koska haluan toisenkin konsultaation ja vastauksia kysymyksiin, joihin ei milloinkaan tullut selkeitä vastauksia kunnallisella puolella: miksi oiotaan, mitä tehdään ja milloin, mitä tapahtuu jos ei hoideta, onko erilaisia vaihtoehtoja hoitaa tapausta ja kuinka kauan hoito kestää.

        "Onhan työpaikka taattu, kun oiotaan vuosikausia. Kuinka paljon kunnallisella puolella mennään "kokeilun" puolelle: kokeillaan yhtä, ja jos ei ollutkaan lopputulos hyvä, ei kun toiset kojeet suuhun ja taas muutama vuosi jotain muuta. Mitä järkeä lapsen on olla esim 9 vuotta jotkut rautalaitteet suussa, jos lopputulos on se, että kun kojeet poistetaan, hampaat on taas vinossa. Tai että loppuelämän ajan on jotain rautalankaviritelmiä suu täynnä? "

        Kyllä kunnallisella puolella on myös erikoishammaslääkärit oikomassa eikä hoitoja taatusti pitkitetä työpaikan säilymisen toivossa. Joskus vaan hampaita joudutaan ohjailemaan koko kasvuiän. Ja sen jälkeen vielä stabiloimaan tukilangalla, kun ne mielellään palautuvat vääriin asentoihin. Se lienee kuitenkin parempi vaihtoehto kuin hoidon uudestaa tekeminen


    • KyllästynytHammashoito

      Espoossa ei ainakaan tehdä mitään lapseni hampaiden oikomiseksi! Hampaat ovat päällekäin ja vinksin vonksin

    • äippä19776

      Nämä viestithän on laitettu kauan sitten, mutta jos joku nyt näkee tämän viestin niin hyvä.

      Tytölleni ollaan suunnittelemassa kiinteitä kojeita.
      Hän ei ole sitä vastaan, mutta sanottiin että hampaita joudutaan poistamaan, ja sehän sitten pelottaa.

      En oikein ymmärrä miksi jo tällä iällä pitäisi hampaita poistaa!(kaikki ovat pysyviä.)
      Ja itseltäni on poistettu viisauden hampaat ja 2 muuta. Voin sanoa, että ei ollut kauhean kivaa!

      Nyt oikojan kanssa keskustellaan vaihtoehdoista.

      • RaudatLapsuudessa

        Onkohan mahdollista, että kiinteä koje ei mahdu suuhun tai oiottavaksi suunnitellulle hampaalle/hampaille ei ole tilaa ilman hampaan poistoa?


    • kkkllljjjj

      Jatkan vanhaa viestiä, sillä meillä 12v:n kanssa mietinnässä suostuako oikomishoitoon, joka tarkoittaa yläleuan pysyvien kolmosten poistoa ja raudat suuhun, vai antaako hampaiden kasvaa ns. toiseen riviin, on kosmeettinen haitta eikä aiheuta päänsärkyä tms. oikojan mukaan.Onko kellään kokemuksia, jos on päättänyt että hampaita ei poisteta, sillä pojalla on kammo hampaanpoistoon, kun jo kaksi maitohammasta on revitty yläleuasta muutama vuosi sitten.

    • jani555555

      oletteko hakeneet vammaistukea jos lapsella oikomishoito? eli kerran kuussa tai vähän harvemmin käynnit?

    • Anonyymi

      He,i 11v tyttärelläni on kaksi etuhammasta ulompana ja todella leveä rako hampaitten välissä. Käytiin kunnallisella oikomisarviossa ja hammaslääkärin mielestä ei tartte oikoa kun ei ole niin iso purenta vika että pitäisi oikoa.Ihmettelen miksi? Sivuprofiilistäkin näkee, että hampaat ovat ulompana muista hampaista ja viistoon kääntyvät ulospäin. Saatta tokin että enemmän kallistuu ulkonäölliseen vikaan, mutta hammaslääkäsi sanoi ettei ole ISOA purenta vikaa! Sanottuaan hammaslääkärille että sivustakin näkyy että hampaat ovat ulompana muista ja hampaissa on iso rako, tokaisi vaan juu teillä on oikeus mennä yksityiselle ja maksaa yli 2000€ heille! Asuun vantaalla! Haluaisin tyttärelleni kauniit hampaat mitä ja minne suosittelisitte meille??

      • Anonyymi

        Ylähampaiden vinous ja rako niiden välissä on vain ulkonäöllinen juttu. Niitä ei julkisella hoideta, muutoin olisi lähes jokainen lapsi oikomishoidossa, eikä siihen ole resursseja. Jos ei muuta purennallista syytä ole oikomishoitoon, on oikea vaihtoehto yksityinen.
        Tuollaisen "vian" oikominen on aivan perusjuttu eli mikä tahansa oikosmishoitoa tarjoava yksityinen voi oikomishoidon kyllä tehdä. Hintaa tuskin tulee aivan kahtatuhatta, mutta yli tuhannen euron se menee. Tälläisestä oikosmihoidosta jää lapselle myös loppuelämäksi (tai aivan väh. 25-vuotiaaksi) hampaiden taakse piiloon metallinen lanka, joka estää hampaiden palautumisen takaisin alkuperäiseen asentoon


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4320
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4225
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3996
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2837
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2531
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2094
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2013
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1659
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe