Rippiristi???

kummitäti-71

Kävin kultasepänliikkeissä tutustumassa rippiristitarjontaan. Totesin kauhuseni että risti ja siihen kestävä kultaketju tulevat maksamaan noin 100 e. Huhhuh! Varsinkin jos kummilapsemme ei edes halua sitä koskaan käyttää, kukaties...

Oletteko muut ostaneet kummilapsellenne sen perinteisen kultaristin ja millä hinnalla?

34

18649

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos.........

      mitä jos et ostaskaan ristikorua vaan vaikka enkeli?? mä sain rippilahjaks kummiltani enkelin, tai sain ite päättää haluunko sen vai ristin ja halusin enkelin, koska risti on aika yleinen rippilahja ja jos ei sitä halua käyttää niin enkeli on ehkä myös neutraalimpi eli jos ei mitään usperuskonnollisia ristejä tykkää käyttää.

      eli ihan kaulaketju jonka riipuksena ei ole risti vaan enkeli :)

    • Ristin halusivat

      Minulla kaksi kummilasta molemmat tyttöjä pääsevät nyt ripille ja molemmat halusivat sen kultaisen ristin niin sehän kevensi lompakkoa sen noin 200 euroa. Mulla on 8 kummilasta joten olen tottunut lahjomaan heitä. Nytkin toisen rippitytön äiti pyysi kasvatus apua joten kyllä kummius vielä on olemassa oleva asia.

      • kummitäti-71

        Siis ehdottomasti kummin tehtävä on tärkeä!Nytkin yksi kummilapsistani on meillä leikimässä. Ja kyllä kasvatusasioista keskustellaan kummilasten vanhempien kanssa ja kummilapset yläilevät meillä yms. Mutta kovalta tuntuu 100 e...kyselen tosiaan varmaan kummilapseni toiveita ennen ostoa..


      • kummitäti-71 kirjoitti:

        Siis ehdottomasti kummin tehtävä on tärkeä!Nytkin yksi kummilapsistani on meillä leikimässä. Ja kyllä kasvatusasioista keskustellaan kummilasten vanhempien kanssa ja kummilapset yläilevät meillä yms. Mutta kovalta tuntuu 100 e...kyselen tosiaan varmaan kummilapseni toiveita ennen ostoa..

        itse sain rippilahjaksi hopeisen kalevalaristin, siksi tosin, että en voi kultaa pitää ja koska mielestäni hopeinen on nätimpi. nyt oma kummityttöni pääsee ripille ensikuussa ja kovasti olen etsiskellyt ristiä, ja päädyin hopeiseen.


    • ---

      kysele kummilapseltasi, se on hyvä idea, sillä itse en MISSÄÄN TAPAUKSESSA haluaisi kultaista vaan hopeisen ristin. Saattaa myös olla niin, ettei hän halua ristiä ollenkaan. :)Ristin antamisen tarkoitus ei ole mielestäni se, että sitä käyttäisi, vaan olla muistona rippikoulusta. Muutenkin rippilahjaksi saattaa saada koruja, joita ei käytä. :D

      • Anonyymi

        Sitä minäkin;)


    • Jalokiviristi
    • tyttö97

      Minä itse pääsen ripille tänä kesänä, ja kummisetäni siitä ristist' kyseli. Hopeinen ja aika yksinkertainen on paras.

    • TT

      Oon löytäny kauniit hopeiset ristit netistä kahdelle sukulaispojalle. Ainakin Sacrumissa ja Dei Kaupassa niitä on.

      • MansikkiJaMustikki

        Teräs on huolettomampi. Kestää vettä eikä tummu. Löytyy hyviä vaihtoehtoja niin tytöille kuin pojille ja hinta on ainakin minun kukkarolleni sopiva.


    • laila_hh
    • kummilapsi 22v.

      itse petyin hiukan kun en saanut yhdeltäkään kummiltani ristiä lahjaksi. Sylikummini olisi sen varmasti ostanut, mutta hän lahjoitti minulle julavaatteeni, eli hameen, kengät ja koska kesällä oli paritkin juhlat, ostimme kaksi hameeseen sopivaa toppia ja villatakkia. Ostokset olivat kalliit, joten ymmärrän miksi hän ei ostanut minulle ristiä. Ja ilmeisesti muut kummit ajattelivat ristin oston olevan sylikummin tehtävä. Näin ainakin yhden kummin tytär sanoi, kun hän oli ehdottanut äidilleen ristin ostoa.

      Niinpä sitten ostin juhlien jälkeen lahjarahoilla mieleiseni ristin, joka on kultaisissa raameissa, ja keskusta on täytetty kivillä. Pieni, huomaamaton, yksinkertaisen kaunis risti, joka maksoi tuolloin 80e.

      Minusta ristin osto on kummin tehtävä, ja jos et osaa päättää, mene vaikka kummilapsesi kanssa yhdessä ostamaan se. silloin nuori saa juuri sellaisen ristin kuin haluaa.

      • Anonyymi

        Harmi:(


    • Mun kummilahja

      Mun mielestä ois kiva, että jos kummilahja on koru niin se ois sellanen mitä myös käytetään eikä se jäis vaan lipaston nurkkaan. Varsinkin pojille tuntuu nykyään olevan "noloa", että pidetään ristiä kaulassa.

      Löydettiin netistä tosi mielenkiintoinen risti kummipojalle, olisikohan ollut Juhana Tampere se merkki, mutta siihen nuo erikoisemmat ristit sitten jäävätkin.

      • Minä vaan mietin

        Ohhoh, tunnen henk. koht. tuon Juhana Tampereen perustajan ja voin vahvasti suositella liikettä. Aivan mahtava henkilö tuon firman takana jolta olen itse tilannut yksilöllisiä koruja omiin tarpeisiini :)

        http://www.juhanatampere.com/


      • AndreeWee

        VinkVink! Kannattaa kysyä pojilta itseltään. Nyt muutaman vuoden päästä onkin aivan uudenlaisia ristejä. Hain itse täältä vinkkejä ja kysymällä se lopulta selvisi: pitää olla laattamallinen risti ja mielellään 2-osainen. Olen nyt kahdelle kummipojalleni osatnut sellaiset, heidän omasta oiveestaan. https://www.korulipas.fi/tuote/laattaristi-2-osainen/
        Kysyminen ei ole huono asia, saajan mielestäkään!


      • Minttu-kummi
        AndreeWee kirjoitti:

        VinkVink! Kannattaa kysyä pojilta itseltään. Nyt muutaman vuoden päästä onkin aivan uudenlaisia ristejä. Hain itse täältä vinkkejä ja kysymällä se lopulta selvisi: pitää olla laattamallinen risti ja mielellään 2-osainen. Olen nyt kahdelle kummipojalleni osatnut sellaiset, heidän omasta oiveestaan. https://www.korulipas.fi/tuote/laattaristi-2-osainen/
        Kysyminen ei ole huono asia, saajan mielestäkään!

        Eli onkos tämä nyt jokin uusi rippiristi-suuntaus: laattamallit ja 2-osaiset.....Kävin katsomassa tästä linkistä AndreeWee ja oli kyllä minulle ihan uutta. Kuin myös tekstiversiot niin näistä laattamalleista kuin vähän perinteisimmistäkin. Mutta kattava valikoima mikä tiestysti lisää tuskaa, eli pitänee tarttua neuvoon ja kysyä saajalta.


    • Kummipojalle
    • kide

      Itse aikoinaan sain hopeisen melko perusristin ketjuineen. Risti oli halpa, mutta todella kaunis ja on edelleen kaulassa.

      Kummini ei juurikaan tuntenut ostaessaan korumakuani, mut pieni tuloisena valinta osui kohdallani oikeaan, sillä kultaisia en käytä. Varmasti fiksuinta on kysyä kummitettavalta, millaista hän toivoo. Entä lahjakortti kultasepäliikkeeseen, jolloin saisi itse käydä valitsemassa mieluisimman?

    • Tsipsukkak

      Ostin valkokultaisen ristin, jossa timantit. Alennuksien jälkeen 350 e. Mitä te oikein itkette, ripille päästään vain kerran. Ja olen opiskelija, enkä rikas. Mutta halusin muistaa tyttöä kauniilla ristillä.

    • ripari2005

      kummini osti minulle aikanaan rippivaatteeni, pääsin oikein pukeutumisneuvojalle. päivä oli kiva viettää shoppaillen, ja vaikka sitä ristiä vähän odottelin joltain lahjaksi, niin olihan se kiva käydä lahjarahoilla sellainen ostamassa, tulipa ainakin sellainen josta pidin!

      niin, ja niille vaatteille tuli sinä kesänä tarvetta kolmissa muissa rippijuhlissa, ja mahdun itse asiassa edelleen rippihameeseeni ja -toppiini, ja riparista on sellaiset 8 vuotta. hyvä ja kestävä ostos siis.

    • hopea <3

      itse sain hopeisin pelkistetyn rippiristin ja rakastan sitä :)

    • Matti 82

      ebay.com tai googlesta ja laittaa kuvahaun ja kirjoittaa esim. gold cross necklace tai Silver cross necklace ja klikkailee kuvista niin monesti pääsee liikkeen kotisivuille ja voi tilata sit visalla! tulee KYLLÄ perille. Valikoima USAssa yleensä todella laaja!!

    • Kohta_ripille

      Olen nyt itse siinä iässä (konfirmaatioon 2vk), että kummitäti kysyi että 100-150 korua minkälaista haluat. Ennen ajattelin, että olisi noloa pitää sitä mutta nyt olin niissä ajatuksissa että voisi olla osa päivittäistä pukeutumista. Mutta kullä sen kultainen risti pitää olla. Ja eahaa siihen voi kumminkin laittaa vähän enemmän, ottaa vaikka synttärirahasta yms. pois mutta se on elämän ainoa rippikoru ja se on arvokas.

    • VilleWa

      Saa noit suomalaisista verkkokaupoistakin. Ja jos haluaa vaihtaa se on todella helppoa. usa on vähän eri asia. Kokeilin www.korulipas.fi ja musta kyllä sujui. Teräsristejä suurin osa mut nehän on hyviä kun kestää suihkut ja uimiset ilman merkkejä kastumisest. Ja KETJUT KUULUU HINTAAN kun osa niillä kerää hintaa. Toimtuskuluja ei ole.
      http://www.korulipas.fi/tuote-osasto/miesten-korut/rippiristit-pojalle/

    • Hopeisetyhtäkauniita

      Osta hopeinen, yhtä arvokas kuin kultainenkin. Itse ostan aina hopeisia jos koruja ostan. Lahja on aina arvokas, ja jokainen ostaa oman kykynsä mukaan. Kukaan ei velvoita ostamaan yli varojen.

      • lumoutunut

        Samaa mieltä ; kotimaisessa, hopeisessa korussa on "luonnetta". Tyttäreni kummi ehdotti hänelle muutamaa vaihtoehtoa ja totesi, että ostaa rippiristin tasan yhden kerran, joten hintaa ei tarvitse "tuijottaa". Tyttö on oman tiensä kulkija ja valitsi Lumoava-malliston Jääkäriristin. Ihana koru ja vaikka kantajansa on siro tyttö, kerta kaikkiaan nappivalinta.


    • jos.oikein.menisi

      Eikös se pitäisi olla seurakunnan tehtävä antaa kaikille rippiristi?

      • Anonyymi

        Eihän rippileirikään ole enää välttämättä ilmainen.........


    • Lahja-käyttöön

      Pitääkö rippilahjan olla risti? Miksei käy tavallinen kaulakoru, jota nuori käyttäsii mielellään ja kertoisi saaneensa sen rippilahjaksi kummiltaan.
      Ennen muinoin lapselle annettiin rippilahjaksi kello. Eipä sekään ollut kovin kirkollinen esine.

      • OmilleKummilapsille

        Ei lahjan tarvitse olla risti. Itse olen huomannut että kysymällä selviää mitä kummilapsi itse haluaa. Toinen halusi ja toinen ei. Ja yllättäen risti pitikin olla terästä! Poika kyseessä tässä tapauksessa.


      • OmalleKummipojalle
        OmilleKummilapsille kirjoitti:

        Ei lahjan tarvitse olla risti. Itse olen huomannut että kysymällä selviää mitä kummilapsi itse haluaa. Toinen halusi ja toinen ei. Ja yllättäen risti pitikin olla terästä! Poika kyseessä tässä tapauksessa.

        Samaa mieltä. Omalla kohdallani kävikin niin että kummipoikani todella halusi ristin ja halusi että minä hankin sen; ohjeet kyllä olivat aika tiukat:) Saaja oli tyytyväinen ja sehän tässä on tärkeintä kuitenkin!


    • tyttö16v

      Minun mummuni halusi ostaa minulle rippiristin, joten sovimme kummini kanssa asiasta ja se kävi hänelle. Mummu vei minut kauppaan ja antoi itse valita minkälaisen ristin haluan jotta tulen käyttämään sitä ja lopulta päädyimme valkokultaiseen rippiristiin ja ketjuun jotka maksoivat yhdessä noin. 250€ Olen käyttänyt ristiä joka päivä rippijuhlien jälkeen.

    • Anonyymi

      Ihan vaan vinkkinä kummeille: keskustele sen kummilapsen kanssa ja käykää vaikka yhdessä katsomassa ristejä. Niin tulee varmasti mieluinen. Kummitätini kanssa kävin tänään katsomassa ja hopea illusioni-ristiriipus löytyi. Hintaa oli 90€

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6293
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4036
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2446
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1433
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe