Paras metallilevy

gazpacho

Mikä on teidän mielestänne se one and only metallilevy, joka on järisyttänyt maailmaanne. Itselleni se on Black Sabbathin Born Again, jossa ei edes laula Ozzy (pyhäinhäväistys) vaan Ian Gillan.

Tilasin tuon joskus 12-vuotiaana vinyylinä Epesistä ja olin myyty. Väli-instrumentaalihässäkät Stonehenge ja The Dark meinasivat aiheuttaa hallitsematonta housihinpaskomista. Sen verran pelottavilta nuo kuullostivat nuoressa neitseellisessä mielessäni. Puhumattakaan "kunnon" biiseistä, jotka jyräsivät kuin tuhannen megawatin totuus.

Edelleenkin tuo levy lähtee soimaan, kun haluan jotain varmasti hyvää. Nykyisin tosin CD-muodossa.

Knoppitietona kerrottakoon, että tuo levy oli myös yksi erään Kurt Cobainin mielilevyistä. Tosin siitä voi kiistellä onko se kehu vai ei :D

54

1849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Metal Warrior

      Koska kuuntelen niin paljon erilaista musiikkia ja eri metalligenrejä, mutta sanottakoon tässä vaikka joistakin itselle läheisistä genreistä yksi mestariteos per genre.

      Progressive rock: Genesis - Selling England by the Bound
      70's heavy/hard rock: Rainbow - Rising
      Heavy metal: Judas Priest - Defenders of the Faith
      Thrash metal: Kreator - Pleasure to Kill
      Speed metal: Megadeth - Rust in Peace
      Death metal: Death - Individual Thought Patterns
      Progressive metal: Queensryche - Operation: Mindcrime

      Turha tulla valittamaan joistain genreistä, kun näitähän voidaan pitää tulkintakysymyksinä.

    • Retku

      Deep Purple-Machine head on pelkkää rautaa yhä!

      • singlperfectstrangerstoo

        nimenomaan machine head on paras.


    • TOTCFUARTD

      Venomin "At War with Satan". Siitä se kaikki lähti. Unohtuivat samantien KISS, Twisted Sister ynnä muut hard rock -pumput. Ja ihan pelkkänä kuriositeettina: Ensimmäisen päivän ehtoona, vällyjen välissä - kuunneltuani kyseistä levyä pari-kolme kertaa rupisena c-kasettikopiona - uskoin aivan aidosti että itse Alakerran Wanha Sarvipääisäntä tulee noutamaan minua. Huh. Taisivat jäädä yöunet ns. nahkoille, jos oikein (näin reilun kahdenkymmenen vuoden jälkeen) muistan. No, ei tullut Saatana - mutta uni kuitenkin. Ja seuraavana päivänä oltiin jo pykälän verran aikuisempia...

      • gazpacho

        kieltämättä tuo levy on. Itse tosin löysin koko Venomin kunnolla vasta vanhoilla päivilläni lähemmäs kolmikymppisenä.

        Teininä ostin savunhajuisen Official Bootlegin tavaratalon alennusmyynnistä (oli ollut tulipalo), mutta tuolloin ihmettelin mitä kuraa tämä on ja myin vinyylin divariin. Samasta alennuksesta ostamaani Meat Loafin Deadringer levyä tuli sen sijaan kuunneltua usein. Enkä edes häpeä tunnustaa, että tuo Deadringer kolahtaa vieläkin.

        Venomilta tuli joskus ostettua myös anttilan alelaarista Live at Hammersmith Odeon VHS. Nyt vituttaa, kun tuli idioottiteininä nauhoitettua jotain paskaa teinikauhua tuon päälle...


      • Framus

        Venomin levy oli, mutta eipähän enää löytynyt, kun sitä etsin...täytyneen soittaa lohdutukseksi Slipknotin iovaa...


    • Hamara

      Kyllä! BORN AGAIN on ehdottomasti se "kaikkien aikojen levy" Hankin tuon vinyylinä -84 ja nuorelle kollille se oli jotain aivan käsittämättömän raskasta.Mutta kun vuosia vierähti muutaman, niin kiekko iski tajuntaan kuin metrinen koivuhalko. Nyt 23 vuotta ja lukemattomia heavy kiekkoja/keikkoja myöhemmin vaikutus on yhä sama. Hankin tuosta mestariteoksesta... 180g Virgin vinyylin,koska CD:llä on mielestäni hieman ohuet saundit,vaan tällä uudella 180g lätyllä kyllä JÄRISEE! Nyt tietenkin kaikki OZZY -fanit vetävät hernekeittoa nokkaansa ja alkavat marmattaa siitä, että Ozzy on "se" Black Sabbatin solisti!? Mutta sanonpahan vaan sen, että OZZY ei kykenisi eläissään vetämään ainuttakaan tämän kiekon ralleista...eikä tällä pallolla mahda olla toista siihen kykenevää jamppaa, joka esittäisi biisit samalla palolla kuin Gillan. Asian vahvistamiseksi kattokaapa tätä! http://home.swipnet.se/sabbath83/

      Kuinka monelle Albumille on omistettu omat netti sivut!

      • gazpacho

        Kappas... onpa mukavaa huomata, etten ole ainoa joka on oikeassa :P

        Kiitos linkistä...

        Nyt on kiire häiritsemään pappia :D:D:D


    • asian tuntija

      Galvanoitu metallilevy. Ei nääs ruostu!

      • Kannattaja

        Toi oli hyvä veto


    • muumio-kekkonen

      Vaikea mennä sanomaan mikä se paras on, mutta jos joku pitäis valita niin Painkiller varmaankin.

    • DF... :P

      Dragonforcen In Human Rampage.. (AINAKIN JOS PITÄÄ SPEEDISTÄ)

      • hdudud

        *Powerista


    • Accept - Restless And Wild

    • aswe

      smell the glove, täppii

    • Musta outo

      ..siitä se minulla lähti..

    • no mulla on tuota ikää jo sen verran paljon että, kai se enitan vaikutti kun ostin vuonna 1980 vinyylinä iron meidenin number of the beastin,seuraavan päivänä marssin levykauppaan ja ostin killersin ja se oli kans huippu vaikka lauloi paul dianno.kissiä tietysti tuli kuunneltua ja sitä ennen kaikki purplen ja zeppelinin ja sabatin klassikot.Yks räjähdys sattui kun dio hyökkäs sabatiin ja suntui heaven and hell.tosin dio oli yhtä mahtava silloin aikoinaan blackmores reinboussa kun eivät vielä soittaneet kaupallista humppaa.No sitten tuli erään mainitsemattoman yhtyeen kill em all.Seoli menoa.ja yllättäi kotimaan kamaralle ilmestyi semmonen klassikkobändi kuin STONE.Sit myöhemmin tyli yhdeksänkymmentäluvulla tietenki kuin jatkumona maideneille,accseptille ja judas prieestille powermetal ja tietysti stratovarius.nykysi tulee kuunneltua heviä laidasta laitaan genrestä välittämättä kunhan se vain kuulostaa hyvältä,nais laulajia unohtamatta.mut kyllä ne vanhat bändit tuo joskus raavaalle miehelle tipan silmään vaikka tätä juttua kirjotellessa soi välil emperor ja immortal.Viime aikona tuo elämä potkinu sen vert päähän ,että on vähän musta kausi menossa.

      • Soundhouseteip

        Nuo kyseiset Maiden-levyt eivät olleet kyllä ilmestyneet vielä vuonna '80, mutta tarkoitit varmaan jotain muuta vuotta tuolloin yhdeksän vuotta sitten.


    • blackie6666

      Scorpions Love at First Sting se vaan on niin paras levy ikinä!!!!

    • jaska1212

      blackmetal68: mistäs löysit tuon number of the beastin jo kaksi vuotta ennen sen julkaisua? Kyseinen lättyhän on julkaistu 1982, sitä ennen jo Iron Maiden (1980) ja Killers (1981)..

    • A NEW LEVEL

      PANTERA - VULGAR DISPLAY OF POWER, PALLIT KASVAA KUN SEN LEVYN LÄPI KUUNTELEE.

    • Retkuilija

      Deep Purplen machine head.

    • Judas priest painkiller,Defenders of the faith Pantera Vulgar display of power accept Balls to the wall ja Restless and wild.siinäpä muutamia.

    • MrSixtyNine

      Kun puhutaan siitä kun oltiin parhaassa iässä niin Iron Maidenin The number of the beast, Acceptin breaker, AC/DC Back in black ja For those about to rock. Vanhemmalla iällä julkaistu Metallican Metallica on paras albumi.

    • Ilmaveivarinen

      Kauan on taottu tätäkin ketjua. Paras levy tulee sepän pahasta.

    • SEPULTURA84

      KYL NÄÄ HALUAIS OMISTAA
      JUDAS PRIEST BRITTISH STEEL
      DIO HOLY DIVER
      BLACK SABBATH MOB RULES

    • guppelisguu

      Makuja on monia ja omasta mielestäni Born Again oli kummaa ähellystä sekä bändiltä, että Gillanilta. Sen sijaan Sabbath&Dio levyt ovat todellisia metallin klassikoita.

      Ja Venom taas.hehe...Teininä Venom oli tietenkin suurin vitsi Kissin ohella. Official Bootleg kuulostaa lähinnä moottorisahan jylinältä ja käsittämättömältä karjumiselta. Ihan pokkana kuunneltiin kaverin luona kun sen mutsi ja faija oli himassa. Istuttiin olohuoneessa ja kuunneltiin tätä Venomin "klassikkoa" Tais kaverin vanhemmat olla vähän kummissaan kun tuo nuorisomusa alkaa aina vaan kuulostamaan kauheemmalta. Voi niitä aikoja 1985!

      https://www.youtube.com/watch?v=xwaXl4ncRL8¨

      Ei voi kyllä tota repeämättä kattoa. Varsinkin se kohta kun rumpali osottaa kapulalla kameraa kohti. Nää jätkät on kieltämättä legendoja eikä mitään "maalattuja homoja" kuten jätkät itse itseään kuvaili Suosikissa joskus sillon. Polttihan Venom Hammersmith Odeonin katonkin saaden ikuisen porttikiellon paikkaan. Kronos itse sanoi, että heidän keikallaan yleisön on parempi katella keikkaa parkkipaikan takaa, koska pyrotekniikkaa on sen verran käytössä.

      https://www.youtube.com/watch?v=ApZoGyUtDzI

      Hitto mitä touhua! Kyllä on tämä nykyaika köyhää kun vertaa kasarimeininkiin.

      Long Love METAL!!!!

    • nsmetalliontylsää

      Purple on melodista rockia. Metallin pitäisi puistattaa, mutta sapatit sun muut tunnetut rämistelijät eivät ole tässä mielessä uskottavia. Ajan takaa jotakin tällaista: Van der Graaf Generator - H to He, Who Am the Only One, https://www.youtube.com/watch?v=XQR6e_wpeiY

      • tr00Man

      • Machinead

        Purple on heavya rockia.


    • baigharjvra

      Empyrium - Songs of Moors and Misty Fields

    • Rammstein - Sensucht osui ja upposi

    • synkmetalli

      Vaikea kysymys. Oma tyyli on vähän sellainen synkkä melodinen, mutta ei mikään norjalainen kirkonpolttorääkynä.

      Matkan varrelta kovia sysäyksen antajia muun muassa:

      Pantera- Far Beyond Driven
      Sentenced - Frozen
      Children of Bodom - Something Wild

      • synkmetalli

        Ja toki piti mainita, mutta unohtui

        Covenant - Nexus Polaris


    • ParanoidHumanoid

      Minä vanha ukko, ostin nuo molemmat juuri ilmestyneinä alkuperäisinä vinyyleinä, 12 vuotiaana vuonna 1983. Ja todellakin pidin niistä.
      Metallica: Ride the lightning ja Venom: At war with Satan, sekä Mercyful Fate: Don`t break the Oath.
      Ride ja Oath olivat silloin jotakin uskomatonta. Mitään noin rankkaa ei oltu kuultu noin raskaana.
      Aikuisiälläni kuulemista hevilevyistä parhaat ovat Anaal Nathrakh: In the constellation of the Black Widow, Cradle of filth: Cruelty of the Beast, ja parhaana Ghost B.C. Kerro mulle parempi levy 2000 luvulta kuin mitä Ghost on tehnyt.

      • SYL - Alien on oma suosikki 2000 luvulta


    • OSS3yjlo

      Razors Edge . ei tarvitse varmaan kertoo esittäjää ?

      • Disposable.Heroes

        Jooei - omalla kohdalla tämä kyseinen meininki taas alkoi varsinaisesti jo Razoria edeltäneestä Blow Up Your Videosta. Melko keskinkertainen levy, mutta ehkä silti se omakohtaisesti tärkein, ja ässäbiisit on kyllä aina edelleen ihan täyttä salamoimista. Niistä edettiin Highway to Helliin, Powerageen jne. koko tuotantoon.


    • Medalmanne

      Cradle of Filth Dusk and her Embrace

    • retromiesgggg

      aika vanha vitsi

      • CoverKill

        Kuolemattomia

        Metallica, Accept, Maiden, AC/DC...jne // Rods - Let Them Eat Metal


    • RogueMale

      80-luvun paras levy on The number of the beast ja paras bändi Accept. 90-luvun paras levy on Metallica-Metallica.

    • yoursisnodisgrace

      judas priest : painkiller

    • Sanotaan ny vaikka Deathin Symbolic

    • Hyvästäpajasta

      Sepän takoma.

    • jAnOnanoiderson

      Yes : Big Separator

    • Metallifani2004

      Älkää tuomitko mutta koska olen tälleen vähän nuorempi henkilö 12v niin mulla tulee tätä SlipKnottia kuunneltua sen verran et lemppari metalli levyni on yllättäen SliKnotin .5 the gray chapter.

    • Disposable.Heroes

      Kyllä se on Master of Puppets. Miten hemmetissä olin ensimmäinen, joka mainitsee???

      Olen minäkin kuunnellut erinäisiä ylittämättömiä heviklassikkoälppyjä tenavasta (80-l.) lähtien, mutta tässähän ei nyt kysytty niitä vaan sitä yhtä ainoaa kovimmin ja vaikuttavimmin ikinä omakohtaisesti kolissutta. Se taas vain on näin, ei voi mitään.

      Jos livelevyt huomioidaan, niin Maidenin Live after Death saattaa toki mennä jopa ohi. Kaikki muut loistavat levyt on oikeastaan ei sitten lähelläkään näitä.

      Niin joo, AC/DC:tähän ei lasketa hevibändiksi; helpottaa toki vertailua.

      • kovaaolikama

        Samoihin aikoihin tehtiin mielestäni parhaat metallialbumit. Maidenin, Acceptin, Ozzyn, Priestin, Metallican, Dion, Dokkenin, Queensrychen ja muutaman muunkin. Erikoismaininnan ansaitsee myös King Diamond ja japanilainen Loudness. Noita tuli sillon 80-luvulla kuunneltua ja tulee yhä vieläkin.


      • Disposable.Heroes

        Kiitos kommentista kovakamailijalle näin myöhässä. 80-luvun alkupuoli oli totisesti aika määrittelevää vaiheilua, toki löytyyhän niitä muutamat Sabbathit, Purplet, Rainbow't sieltä edelliseltäkin vuosikymmeneltä...

        Noihin mainitsemiisi nipottaisin, että kyllä Mercyful Faten ekat sekavat EP: t ja mitä nyt olikaan pesee mielestäni Kingin soolot mennen tullen.


    • fiilistelysooloa
      • heavy.cachzz

        ...Jazzia. :)

        Jos kovin progebändin metallilevy pitää valita, niin sehän on eka biisi King Crimsonin ekalta. ;P


    • Wwwsss

      Judas Priest - Unleashed In The East (paras live)

    • 784743

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe