Tulehtuneen leikkaushaavan hoito

Matti1234

Tervehdys! Mursin nilkkani huhtikuun alussa, ja leikkausompeleet otettiin pois huhtikuun lopussa. Leikkaushaava ei kuitenkaan ollut parantunut ja sen seurauksena minulle on tehty vielä kaksi lisäleikkausta, joista toisessa poistettiin nilkan tukimetallit ja viimeisimmässä leikkaushaavakohtaa operoitiin plastiikkakirurgiassa haavan paranemisen nopeuttamiseksi. Tämän viimeisimmän leikkauksen ompeleiden poiston jälkeen haava kuitenkin taas revähti auki, ja on kooltaan nyt noin 5cm pituus 0,5 cm leveys.

Syön parhaillaan kahta antibioottia haavan bakteeritulehduksen taltuttamiseksi, mutta tulevaisuus on epävarma. Töihin pitäisi mennä ja kesälomallekaan en ole vielä päässyt, kun lähes neljä kuukautta on mennyt tässä sairauslomakierteessä. Onko kellään vastaavia kokemuksia & miten haava viimein parantui? Minulla tulehtunut haava siis vasemman nilkan ulkosyrjässä.

Lääkäreiltä vastaus on taas se, että paikallishoitoa ja katellaan miten kehittyy...

Menee hermot!!!!

Please voisiko joku auttaa? Onko esimerkiksi pihkavoide tuttu &kukaan kokeillut?

Matti

9

8890

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hhhhh.

      olin koulutuksessa kerran ja siellä puhuttiin "laastarista" mutta joudut nyt odottamaan.... ;D

    • antibiootista ja bakteereista
      • kun tuppaat

        joka paikkaan tota samaa...eikö sulla ole muuta tekemistä........


      • jos ärsyttää
        kun tuppaat kirjoitti:

        joka paikkaan tota samaa...eikö sulla ole muuta tekemistä........

        !!!!!!!!!!


    • muuta en

      nyt osaa sanoa kun, että kokeile aloe vera gelly geeliä. Siitä on ollut hyviä kokemuksia säärihaavojen hoidossa. [email protected] voin kertoa lisää, jos laitat yht.tietosi.

      • Dazex

        En ole asiantuntija, mutta onkohan tuo nyt ihan oikea hoito.. Tulehtunut leikkaushaava ja säärihaava ei kuitenkaan ole ihan sama asia. Säärihaava kun johtuu verenkierron ongelmista. Tietenkin säärihaavakin on voi olla tulehtunut. En ole tuohon gellyyn tutustunut.
        Kuitenkin ohjeeni olis syödä antibioottikuuri loppuun. On kai haavasta otettu bakteeriviljely jotta oikea antibiootti on voitu määritellä? Jos ei, vaadi sitä. Muutenkin hoito-ohjeet olisi pitänyt antaa sairaalasta. Suihkuttelu ainakin muutaman kerran päivässä ja oikeanlaiset haavanhoitotuotteet (sidokset ym.) olisi pitänyt ainakin kertoa.


    • edelleen

      yksinkertaisin hoito hankalalle haavalle, on suihkuttelu lämpöisellä vedellä.

      Suihkuta haavaa vajaa viisi minuuttia aamulla, päivällä ja illalla, veden pitää olla n. 40 asteista, eli miellyttävän lämmintä. Suihkun voimakkuus ei saa olla liian kova, mutta ei liian lepsukaan ja suihkua pitää liikutella haava-alueella ja sen ympäristössä pyörittävin liikkein.

      Suihkutus hieroessaan ja lämmittäessään laittaa veren kiertämään, joka taas parantaa kudoksia nopeammin. Suihku myös poistaa haavalta kuollutta kudosta ja bakteereita ja antaa terveyhtymiselle mahdollisuuden.

      Älä kuitenkaan suihkuttele enempää, kuin kolmasti päivässä sen viisi minuuttia, muuten iho ja haava 'vettyy' liikaa, eikä se taas edistä paranemista.

      Jokaisen suihkun jälkeen kuivaa hellästi taputellen puhtaalla pyyhkeellä ja laita aina uusi, puhdas sideharsosidos päälle.

      Jos iho tuntuu kuivuvan haavan ympäriltä suihkuttelusta liikaa, sitä voi varovasti rasvata apteekin perusvoiteilla tarpeen mukaan, jätä kuitenkin itse haava rasvaamatta.

      Näin menetellen jo muutamassa päivässä pitäisi paranemisen alkaa näkyä. Tämä on vanha hyvä keino, joka on uudempien ja hienompien menetelmien tieltä vaan nykyään unohtunut.

    • oli minullakin

      Olet saattanut saadakin jo haavan paranemaan, kun tätä nyt luet, mutta panenpa kuitenkin vinkkiä.

      Minulla oli juuri samanlainen vaiva reilu vuosi sitten. Sitkeästi haava pysyi auki eikä mikään meinannut auttaa. Sitten tuttu sairaanhoitaja kehoitti kokeilemaan vetyperoxidia. Kuulosti kamalalta, mutta se tepsi. Eli ostin apteekista 3% vetyperoxidia, jota kostutin pumpuliin ja "töpötin" haavan joka puolelle niin, että sai aikaan kuohuntaa. Se ei muuten kirvele niin, kuin kuvittelisi. Toistin sen kerran päivässä muutamana päivänä ja haava alkoi yllättäen paranemaan!! Nyt siis on vain arvet jäljellä ja haava parani lopulta aika nopeasti, kun vain pääsi alkuun.

      • mainita

        että haavan pitää saada hengittää mahdollisimman paljon eli älä turhaan peittele liian tukahduttavilla kääreillä. Vain kevyt ja ilmava kerros päälle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1475
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe