ASICSin maratonohjelma

Kuukahdanko kohta!?

Annoin keväällä 'My Asics running'-sivuston tehdä itselleni juoksuohjelman, jossa laitoin tavoitteeksi juosta marraskuun lopussa maratonin aikaan 4 h 15 min. Tarkoitus on kylläkin juosta se joskus myöhemmin, ehkä v. 2009-2010.

Tällä hetkellä olen kalenteriajassa jotakuinkin ohjelman puolivälissä. Ohjelman kokonaiskilometrimäärä on 1132 km ja laskennallinen kokonaisjuoksuaika on 128 h. Niihin verrattuna vielä 2/3 on jäljellä. Km-määrät siis lisääntyvät loppua kohden tuntuvasti.

Alkutilanteessa juoksukunto oli luokkaa 2000 m cooperissa, nyt noin 2400 m. Olen tähän asti noudattanut ohjelmaa tunnollisesti. Ohjelma laskee, että tällä hetkellä kuntotaso on 80 % (kun se alussa oli 50 %) ja se ilmoittaa, että tavoite (siis 4 h 15 min) on "erittäin realistinen".

Olen 51-vuotias terve mies, ja tähän asti jalat ovat toimineet hyvin lukuunottamatta ajoittaista pohkeiden kipeytymistä. Välillä mieleen kuitenkin tulee ylirasituksen (ylikunnon) mahdollisuus. Pyrin kyllä kuuntelemaan elimistöä ja helposti pistän välillä kävelyksi, jos siltä tuntuu.

Niin, varsinainen kysymys liittyy tuohon edelliseen. Onko merkitystä sillä, vetääkö tuollaista ohjelmaa läpi nuori mies vai vähän vanhempi kuten minä?

Ja jos joku ihmettelee, miksi rääkätä itseään tuolla tavalla, niin vastaus on yksinkertaisesti se, että kun on hyvä kunto niin jaksaa paremmin;-)

Kommentteja.

4

2536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samma på svenska

      OK. Ehkä tuota on vaikea mitenkään kommentoida. Kirjoitin sen eilen lenkin jälkeen, ja oli uskon puute iskenyt. Huomenna sunnuntaina olisi 140 min lenkki vuorossa. Tuntuu siltä, ettei kunnon paraneminen pysy aivan perässä siihen nähden, kuinka paljon lenkit pitenevät.

    • urheilija..ko?

      Uskoisin että nuoremman keho palautuu nopeammin rasituksesta ja ehkä jaksaakin paremmin. Tiedätkö onko ohjelmasi tehty sinun ikäiselle ja kuntoiselle, vai onko se jokin sabluuna johon löydään vain cooperin aika..?
      Juokse oman kunnon ja tunnon mukaan, ei kannata liikaa repiä jos ei tunnu hyvältä. Väitän että parhaita tuloksia tehdään säännöllisellä harjoittelulla ja järjellä.. Pitää osata kuunnella kroppaa.
      Ei ole häpeä välillä kävellä. Se nähtiin tänään Tampere Maratonilla :)

      • samma på svenska

        Ohjelma kysyi juoksuvauhdin, johon vastasin 9 km/h. En muista, mille matkalle, olisikohan ollut 5 km. Ikää ohjelma ei kysynyt, ja siksi hieman arvelluttaakin, jaksaako (kannattaako) viedä loppuun asti.

        Onko kunnon kehityksen kannalta muuten sama, jos pk-lenkillä (mitä ohjelmassa kaikki muutamaa testijuoksua lukuunottamatta ovat) välillä kävelee, mutta niin kovaa, ettei pulssi juurikaan laske. Päinvastoin, tuntuu joskus, että kävelyosuuksilla pulssi nousee. Ne kun ovat pääasiassa ylämäkiä.


      • peruskestavyytta?
        samma på svenska kirjoitti:

        Ohjelma kysyi juoksuvauhdin, johon vastasin 9 km/h. En muista, mille matkalle, olisikohan ollut 5 km. Ikää ohjelma ei kysynyt, ja siksi hieman arvelluttaakin, jaksaako (kannattaako) viedä loppuun asti.

        Onko kunnon kehityksen kannalta muuten sama, jos pk-lenkillä (mitä ohjelmassa kaikki muutamaa testijuoksua lukuunottamatta ovat) välillä kävelee, mutta niin kovaa, ettei pulssi juurikaan laske. Päinvastoin, tuntuu joskus, että kävelyosuuksilla pulssi nousee. Ne kun ovat pääasiassa ylämäkiä.

        Hmm... Olen kasittanyt, etta maratonia kannattaisi treenata niin etta olisi mahdollisimman tasapainoista treenia... Eli ei siis pelkastaan peruskestavyytta.

        Esim. minulle teki ammattilainen ohjelman, jossa on 2 kertaa viikossa peruskestavyyslenkit, toinen 60 min ja toinen pidempi. Sitten on 2 kertaa viikossa palauttavaa liikuntaa eli matalammalla sykkeella, sitten kerran viikossa vauhtikestavyyslenkki, kesto 60-80 min, intervallimeiningilla...

        Silla treenaan itse talveen asti, jolloin treenien maaraa ja pituutta tarkistetaan.

        Mulla otettiin ohjelmassa huomioon nykyinen kuntoni, tavoitteeni, ika, koko...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe